Romanii din Marea Britanie (21)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Lara, DarkBendis, va multumesc de urari.
Lara si tie iti doresc sarcina usoara in continuare si nastere usoara.
Maduta, bine ai venit.Iti doresc si tie sarcina usoara si nastere fara probleme.Sper ca nu te-am speriat cu postarile mele mai vechi.
Stiu persoane care au nascut normal dupa cezariana, incearca sa nu te stresezi prea tare.
Cat despre mine urmeaza sa merg la medic in curand.Vreau scanuri cat mai multe si asigurarea ca planul meu de nastere va fi luat in considerare de data acesta.
Si incerc sa nu ma stresez...Toata lumea spune ce relaxata esti la al doilea copil....eu din contra..dar incerc

Errie's mummy and w5+

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Felicitari mamicilor in devenire si bun venit fetelor noi!
Lara_C, stiu ca ai avut experiente aiurea de tot cand ai nascut fetita, insa iti doresc sa ai puterea sa treci peste astea si sa privesti cu optimism inainte. In mod normal, birth plan-ul se respecta, insa, din pacate, mai sunt si spitale in care se completeaza doar pentru a fi completat. Rusine lor!
In legatura cu creditul acordat de bancile din romania pentru casa, pe baza veniturilor obtinute in strainatate, nu pot sa va zic prea multe, insa sora mea e director la BCR si as putea sa o intreb pe ea,pentru un update.Noi am avut proprietati multe in Bucuresti, pe care le-am vandut exact cand a trebuit,cu exceptia uneia,care inca e inchiriata, si asa am reusit sa ne cumparam alte case, inafara UK-ului. Aici avem, de asemenea, proprietati, insa noi am vrea ca mai tarziu, ma refer la cel putin 20 de ani, sa ne mutam cu totul in alta parte. Eu deja sunt satula de umiditatea de aici si de cerul gri, mai tot timpul. Daca ar fi dupa mine, acum as pleca, insa ,deocamdata, suntem tineri si avem copii mici, pentru care trebuie sa muncim mult, sa le putem asigura un viito cat mai lipsit de probleme.
In alta ordine de idei, noi am cochetat o perioada cu ideea de a mai avea un copil, insa ne gandeam la adoptie. Se pare ca lucrurile nu or sa se intample asa, pentru ca, mie una, mi-e frica tare de ce provocari as putea sa intampin cu un copil adoptat.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Lara_C, asa e, ai dreptate, pentru tari in care valoarea proprietatilor e relativ stabila (si care la drept vorbind sunt si inaintea UK la capitolul iesire din criza :D , ceea ce nici nu e foarte greu) se pot face credite in UK, dar depinde de la caz la caz daca e mai avantajos sau nu (dpdv al dobanzilor, alte taxe bancare etc). Pentru Franta, te costa 7% in plus taxele notariale, dar e clar ca dimensiunile caselor sunt incomparabile.
Pentru Portugalia, de pilda, care ne interesa pe noi la un moment dat, raportul credit/venit lunar cerut de banci era mult mai bun decat in UK.
Pentru fiecare tara, nivelul creditului e dat de legislatia interna, asa incat chiar daca iei mortgage in UK poti imprumuta maxim 85% daca e vorba despre Franta, 80% pt Spania etc. Numai in UK a functionat 100% mortgage, pe model american...

Romania nu face parte din categoria anterioara (piata imobiliara cu preturi stabile si dezvoltare economica la fel). De altfel, daca o sa te uiti pe site-urile care ofera comparatii de preturi sau sfaturi pt mortgage abroad, Romania nu apare in lista de tari considerate -- spre diferenta de Bulgaria. Eu nu cred ca o sa gasesti o banca din UK care sa dea mortgage pt o proprietate in Romania, in afara de cazuri cu totul speciale -- si neaplicabile la situatiile average.

De ce nu iau bancile din Romania in considerare veniturile din afara (mai ales la non-rezidenti)? Pentru ca piata bancara romaneasca e inca in faza de inceput, produsele bancare sunt insuficient diversificate, birocratia impusa de banca nationala si de catre bancile insele e colosala si atotputernica etc. si ofera un nivel de siguranta al tranzactiilor (pt banci, evident). Gradul de integrare cu diversitatea conditiilor de angajare/salarizare din UE e cvasi-nul, asa ca daca nu poti sa completezi rubricile din formular -- ghinion... Pai daca nu platesti -- cum ia banca legatura cu angajatorul, ca prima masura??? Bancile din Romania (care sunt straine, im majoritate) au comisioanele cele mai mari din UE raportat la nivelul veniturilor -- statistica e oficiala si a fost discutata in presa financiara. De ce? In Romania legea falimentului personal depusa la Parlament in sept anul trecut -- a fost contestata vehement de Asociatia Romana a Bancilor fiindca i-ar avantaja pe clienti...




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Lara C felicitari. Sper din tot sufletul sa n-ai nici un fel de experiente neplacute de data asta.

Maduta, legat de sistemul de invatamint, cind copilul e mic, poate preferi sa nu aiba teme. Dar cind vezi ca se face din ce in ce mai mare si tot nu are teme, iar daca totusi are, nimanui nu-i pasa daca si le face sau nu, nu stiu daca ai sa te mai bucuri asa. E o delasare completa, cred ca invatamintul e la fel de "bun" ca si sistemul de sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza09 spune:

Salutare mamici si burtici...

Letitia...nu cunosc foarte bine sistemul de aici inca mai avem de experimentat asta e parerea mea acum si imi place ca fata mea are mult mai mult timp pt citit si alte activitati din care invatza multe lucruri noi...in schimb cunosc sistemul din Rom am trecut prin el de la gradi pana la facultate plus cu fata(apropo de facultate fiind la o specializare economica pt ce a trebuit sa am un curs intreg despre strung habar n-am nici acum si multe altele cu care mi-am pierdut timpul si nervii, la fel si in liceu) si comparand mi se pare mult mai motivant cel de aici.Eu nu vorbesc numai de fata mea care in fine ea trece prin aceasta experienta in felul ei cu bune si rele, vorbesc de copiii de toate nationalitatile si de toate religiile primesc 100% sustinere ...nici pe departe nu e perfect uite ce se intampla prin ziare cu adolescentii bine asta tine si de alta legislatie si alt topic si nici nu-i ridic pe englezi in slavi imi place scola ca esti tratat cu respect, ascultat si ajutat din toat pdv si vorbesc in general acum bine exista scoli si scoli,profesori si profesori....

O seara buna...

19+ + Cristina 12.01.1999

www.dropshots.com/madutza09#" target="_blank">POZICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Madutza, un raport oficial recent zicea ca 25% dintre absolventii de scoala primara in UK scriu si citesc la un nivel sub-mediocru, deci scoala primara esueaza in proportie de 25%. Un alt material de acum vreun an-doi (INAINTEA cresterii masive a somajului din motive de criza) vorbea despre faptul ca UK are proportia cea mai mare din Europa de tineri intre 16-19 ani care nu fac nimic, adica nici nu invata nici nu lucreaza -- vreo 28%, daca tin bine minte. Eu cred ca cifrele astea doua se leaga, fiindca aia care nu stiu sa scrie si sa citeasca la 11-12 ani e foarte probabil ca o sa abandoneze scoala la 16 fara perspective de munca...

Ai dreptate ca e o atmosfera mai respectuoasa fata de individ (copil, parinte) in multe scoli din UK, dar reversul medaliei este o izolare a individului. Competitia nu e incurajata, disciplina nu e impusa decat in masura in care sunt copiii dispusi s-o respecte (ceea ce suna auto-contradictoriu, dar chiar asa e) -- ca sa nu fie cumva deranjate sensibilitatile unora mai putin capabili, asa ca numai copiii care sunt ei insisi extrem de motivati pe invatatura sau sunt impinsi de la spate de parinti (cu meditatii scumpe) ajung sa faca performanta. Desigur ca atunci cand vii din Romania, unde iti adormea copilul seara facand lectii si era supraincarcata materia cu lucruri evident inutile relaxarea din UK pare raiul pe pamant. Mai ales ca, asa cum spui, fata ta are de invatat multe si in afara scolii, despre societatea noua in care traieste. Cu timpul, iti dai seama ca si asta e cu doua taisuri (blessing in disguise).

Noi avem noroc de o scoala foarte buna (fiu-meu e in Reception, iar scoala e sustinuta de Church of England), asa de buna ca ideea mutarii care ne cam batea a devenit mult mai putin actuala...

Succese!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza09 spune:

belle_vue...ca sa ma descarc un pic am sa-ti spun din povestea noastra cu scoala.Ca disperata am alergat si umblat cu speranta sa intru la o scoala mai buna cu Critina dar asa cum spuneam avand foarte putin timp la dispozitie a trebuit sa primim prima oferta pt ca nu am vrut sa o tin in casa si plus ca la celelalte eram pe lista de asteptare pe undeva locul 50...Si am avut destule experiente negative - un baiat din cate am inteles ca tatal lui era italian care i-a spus fetei mele ca noi romanii suntem muritori de foame(de fapt dupa am aflat ca provenea dintr-o fam de mixed cu multi frati si foarte saraci si probabil ca era invidios si auzise el ceva discutii) si altii care nu se apropiau de ea ca miroase si mai multe din ce mi-a spus ...itzi dai seama cum ma simteam eu in momentele cand ea imi povestea toate astea dar am incercat sa o invat o lectie de viata si anume sa vada ca suntem diferiti avem o cultura,religie,aspect diferit dar asta nu inseamna ca nu putem trai impreuna si plus ca a fost pentru un an in care ne-am axat mai mult sa invete engleza...recunosc ca au fost momente cand vroiam sa ma intorc acasa pt ca nu consideram ca e bine pt ea. La scoala s-a adaptat e implicata in toate activitatile si normal ii place, in schimb ce ma ingrijoreaza pe mine acum nu prea are prieteni maj din scoala se stiu din gradinitza, a avut doua surori din somalia dragutze normal copii sunt totzi, si se jucau frumos dar una ca s-au mutat si a doua nu prea imi placeau cum vorbeau fetele astea cresteau singure mama lor cred ca are nu stiu 10 copii bineinteles ca la scoala veneau o zi da doua ba(culmea ca aici chiar e gratuita scoala si primesti tot suportul plus masa daca esti pe venituri mici si multe altele) dar probabil in educatia lor rolul fetelo nu este sa inveti ci altul ma uitam la sora lor mai mare ca are ceva in jurul 25 de ani daca nu mai putin si are deja doi copii si e gravida din nou ... in fine cum spuneam alta educatie,religie numai ca eu vad lucrurile altfel pentru ea.Nu e o zona foarte rea unde ne-am mutat aici am gasit apartamentul cu chirie pt ca nu am vrut sa impart casa cum fac maj rom la inceput si platim destula chirie dar am vrut sa am comfortul minim si sa fim doar noi,e ok sunt si scoli bune dar greu de intrat la ele daca nu aplici din timp ...sa spream ca de la anul din secondary school va fi mai bine...si nici nu am intalnit rom chiar imi doream sa intalnesc o fam prin apropiere cu o fetitza apropiata de varsta ei, pt ca ma ingrijoreaza ca nu are prieteni, si desi ii place mai mult scoala aici ii e dor de prietenii de acasa...
K m-am intins cam mult asta ca sa nu crezi ca totul a fost minunat ....dar pe langa aspectele negative ...a primit tot suportul profesorilor si al scolii,si implicarea lor in activitati, motivarea lor....acum ce vrei toate astea trebuie sa vina din ambele parti si sunt multi care nu au acasa suportul asta si se vede de-asta atatia care parasesc scoala ...iar in leg cu cifrele care mi le-ai dat am citit cev asemantor intr-un ziar rom in care nu stiu sa-ti dau acum exact datele dar se vorbea de o crestere masiva a elevilor care nu stiu sa scrie si sa citeasca la o varsta destul de mare...Gata am scris destul multumim pt urari succese si voua si sunt sigura ca fata mea e destul de desteapta sa faca diferentza si va fi ok mai ales ca ne are pe noi alaturi....
O zi buna ...si oricand aici sa acult sfaturi sau inf noi...



19+ + Cristina 12.01.1999

www.dropshots.com/madutza09#" target="_blank">POZICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Draga Madutza, ceea ce spui tu despre copii din Romania care nu au suficienta educatie este adevarat. Din nefericire acest lucru este rezultatul schimbarilor din ultimii 15 ani.
Eu in Romania am lucrat ca lector universitar si mai ales in ultimii 4 ani (2002-2006) am fost uimita de slaba pregatire a studentilor mei si de lipsa lor de orizont. Acest fapt se datora pe de o parte schimbarilor extrem de dese care au avut loc in programele scolare si pe de alta parte dezinteresului parintilor fata de educatia copiilor lor.
Ideea ca educatia copiilor se obtine numai de la scoala este total gresita. Educatia incepe din familie si continua in scoala. Bazele insa se pun in primii 7 ani pe care copilul ii petrece in principal acasa.
In timpul guvernarii comuniste scoala incerca sa suplineasca si rolul familiei pentru ca se urmarea modelarea unei anumite personalitati, potrivite pentru a trai in lumea comunista.
Dupa 1989 romanii au fost ca niste copii care au nimerit intr-un magazin de dulciuri unde marfa era gratuita. Am crezut ca putem face orice, fara sa ne gandim la consecinte. Asa cum unui copil i se face rau daca mananca prea multe dulciuri, noua ni se va face rau de prea multa libertate prost inteleasa.
In general, noi am dorit sa traim ca in vest (repede) si am aruncat la cos tot ceea ce estul avea - fara a discerne intre ce era valoros si ce nu.
Asa s-a intamplat si cu scoala. Parintii care fusesera stransi si incorsetati in scoala comunista - dura, dar extrem de folositoare dintr-un punct de vedere - au inceput sa isi doreasca o scoala asa cum vazusera ei in serialul Dallas. Multi si-au dorit si acelasi stil de viata.
Guvernul, pe de alta parte, din diferite motive (nu le discut acum, pentru ca s-ar lungi prea mult discutia) a introdus o serie de schimbari rapide, dar care au bulversat elevii.
Ceea ce nu stie toata lumea este faptul ca orice copil se naste cu un grad de inteligenta. Daca nu il soliciti pe copil cu diferite activitati mentale el nu isi va dezvolta inteligenta. Incet-incet va intra intr-un tipar comod de gandire si va ramane acolo. Obiceiul bunicilor de a-si invata nepotii poezii si cantece are exact acest rol.
De la poeziile si cantecele de pana la 7 ani e bine sa se treaca apoi la subiecte din ce in ce mai complicate pentru a face un antrenament creierului.
In majoritatea tarilor, scoala nu este suficient de grea pentru ca nici un guvern nu are interesul sa creasca o generatie de oameni care gandesc intens. Este dificil sa lucrezi cu acest fel de oameni pentru ca au o personalitate puternica si nu ii poti pacali usor.
Acest lucru se intampla si in UK.
Se intreaba cineva de ce parintii copiilor care au rezultate foarte bune la invatatura si sunt capabili sa faca doi ani de scoala intr-unul singur prefera sa ii scolarizeze acasa?
Eu am lucrat cu un astfel de elev si era extrem de inteligent. In acelasi timp, programa scoalara pe care era obligat sa o urmeze era prea usoara pentru el.
Sfatul meu este sa priviti procesul acesta de trecere de la un tip de scoala la alta cu ochii deschisi, pentru ca daca acum copii huzuresc (si vor face asta pe tot parcursul invatamantului secundar) in colegiul vor trage ca niste robi ca sa obtina rezultatele de care au nevoie nu doar pentru admiterea la Universitate, dar si pentru a avea un serviciu decent. Rasfatul din scoala secundara duce la o dezobisnuire a creierului sa gandeasca. Acest lucru va fi resimtit deplin in momentul examenelor de la colegiu. In colegiu materia este foarte densa si timpul de reala invatare este mic. Practic, ceea ce in tara se preda in 4 ani, aici se preda in 2.

Acesta este reversul scolii secundare incantatoare pe care o are aceasta tara.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza09 spune:

ella ....eu nu am experientza unui cadru didactic desi am avut ocazia sa lucreaz cu copii exceptionali aici ce-i drept mai mult babysitt decat ajutor in preg. scolara,copil care merge la Eton si multi altii care merg la scoli de renume chiar am ramas surprinsa cata latina poate sa stie un copil de 10 ani,franceza si multe altele. Am intalnit copii de diverse varste,nivele de inteligentza si chiar situatii materiale si in concluzie totul incepe de foarte mic si de sustinerea si motivarea parintilor iar apoi vine si scoala normal ...un alt lucru pe care l-am observat acasa era isteria unor parintzi si dorintza asta de a iesi in fata copilul meu cu orice pretz...lucru bun si absolut normal dar pana la o extrema care cel mai des e depasita...Dimineatza cand mergem la scoala tot timpul era un grup de mamici la usa clasei cu indicatii de tot felul la adresa copilului chiar si dupa ce intra invatatoarea in clasa sau un alt ex.am fost invitati de o bunica la ea acasa noi creazand sa se joace Cristina cu nepota ei, foarte frumos Cristina o placea mult chiar era incantata si cand am ajuns sa vedem ca de fapt doamna respectiva vroia sa le puna la o intrecere la matematica si bineinteles ca fiimea s-a conformat dar am fost amandoua bosumflate...se exagereaza mult nu stiu poate gresesc eu si vad lucrurile altfel....
In fine iar m-am intins cat placinta...un singur lucru mai punctez si anume ca am observat la fata mea ce spuneai si tu de acea relaxare care ti-o induce scoala de aici si sunt de acord cu tine nici sa cazi intr-o indiferenta totala si sa te strecori ca merge pt ca potzi regreta mai tarziu numai ca nu am vrut sa o stresez prea mult i-a fost destul de greu la inceput si inca are multe de invatat dar acum pt ca nu mai am un program infernal de munca sper sa pot sa o ajut mai mult, ce ma bucur este ca-i place sa citeasca si nu ce i se impune de la scoala si are deja autorii ei preferatzi ...toate cele bune

19+ + Cristina 12.01.1999

www.dropshots.com/madutza09#" target="_blank">POZICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Hai sa sa fim seriosi. Citi copii de 10 ani stiu latina in tara asta? Poate ai de merg la Eton (da e vreo 30k/an scolarizarea acolo, la banii astia ar trebui sa vorbeasca si chineza), ca in rest de-abia le au cu engleza.

Belle Vue mi-a placut mult postarea ta.

Mergi la inceput