Romanii din Marea Britanie (21)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Danye, pana iti va putea raspunde una din fetele care locuiesc in Londra, cred ca cel mai bine ar fi sa citesti Romanii in Marea Britanie 18, 19 si 20, deoarece cel putin unele din intrebarile tale au mai fost puse. S-ar putea sa gasesti acolo unele raspunsuri.

Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Buna,Danye!Am sa-ti raspund la ceea ce stiu eu :

1. Care este nivelul chiriilor pentru un apartament de 2 camere intr-o zona de mijloc, sa spunem zona 3? Dar pentru un studio? Acest studio este echivalentul unei garsoniere de 35-40 mp de la noi?

Noi locuim in Hounslow,in vestul Londrei si pentru doua camere platim 190 de lire pe saptamana (aici chiria se plateste la saptamana sau o data pe luna ).Aici chiriile variaza intre 800 si 1000 de lire pe luna .Avem o prietena care plateste 120 de lire pe saptamana pentru o garsoniera .

3. In cazul in care numai sotul lucreaza, cum anume pot beneficia de asigurarea nationala de sanatate? Daca nu vrei sa lucrezi si tu NU VEI obtine asigurare nationala iar daca vrei sa lucrezi,daca sotul e cu contract de munca legal atunci poti obtine card blue si ai multe de citit despre asta .

Vad ca vorbiti despre un GP. La el ma pot inscrie in baza documentelor de munca ale sotului sau cum se procedeaza?
Nu iti trebuie dovada de munca ca sa te inscrii la GP ci numai sa ai o adresa valabila in UK .


Daca raman insarcinata acolo cum procedez?
Adica?
Noi avem oarece probleme de sanatate si ma intreb in ce conditii am putea face inseminari artificiale si care ar fi costurile? Acest tip de interventii intra in asigurarea nationala de sanatate sau trebuie sa mergem la privat? Normal ca nu intra in asigurarea nationala de sanatate !

4. Cat costa mancarea in medie pe luna pentru doua persoane? Ma refer la cea medie - nu extrem de pretentios si bineinteles, existand o marja impusa de modul de consum al fiecarei persoane.Noi suntem trei persoane si nici nu consumam nebuneste dar nici de foame nu murim .Eu gatesc zilnic iar in fiecare duminica luam cina in oras si cheltuim in medie cam 400-500 de lire pe luna ( cu mici rasfateli ) .Pana sa aduc fata din Romania,pentru doua persoane cheltuiam in jur de 50-60 de lire pe saptamana NUMAI pentru mancare,Pepsi si apa (nici unul nu fumeaza ).


In rest ,asa cum ti-au mai zis fetele ,ia capitolele din urma si citeste ca ai de aflat lucruri multe si interesante !Bafta!

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Danye, asigurarea nationala de sanatate (NHS = national health system) o va plati sotul tau si vei putea beneficia si tu de ea. Aceasta iti asigura ingrijirea de baza a sanatatii. Este echivalentul medicului platit de stat de la noi.
Ceea ce tu nu vei avea va fi pensia de stat, dat fiind ca nu muncesti, deci nu vei plati contributia pentru pensia de stat. Ai putea plati o contributie voluntara, dar nu merita pentru un an de zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Danye, despre inseminarea artificiala pot sa-ti spun ca este inclusa in asigurarea de sanatate,insa calea e oarecum lunga.Chiar ai dreptul ca un nr de incercari.
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Carstea are dreptate. Uite si un link cu fertilitatea:

http://www.hfea.gov.uk/fertility-treatment-cost-nhs.html

dar evident ca trebuie sa fii eligibila si ei sint cam picky. Depinde cum ti-e norocul. Parerea mea ca aici sistemul de sanatate si invatamint sint cam la pamint. Chiar in comparatie cu Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

O intrebare pt cunoscatori.

S-a vehiculat acum cativa ani de creditele pentru locuinte in tara cu venituri de aici.

Stie cineva mai multe despre asta?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Draga Carstea, eu nu stiu nimic despre asta, dar presupun ca nu este diferit fata de a-ti cumpara o casa in Franta, Spania sau orice alta tara.
Sau tu te referi la situatia in care faci contractul cu banca din Romania? Cred ca un notar din Romania ar putea avea informatia asta.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Da ELLA la asta ma refeream.Banca Comerciala dadea genul asta de credite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_64 spune:

Draga Carstea, am dat o cautare cu cuvintele cheie: credite imobiliare pentru cetateni romani cu venituri din strainatate si am gasit aceste link-uri:

http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/veniturile-din-strainatate-luate-in-calcul-la-creditul-pentru-prima-casa-8811.html

http://www.finzoom.ro/Info/art/QnA/Conditii-de-creditar~3ff48338aefd4cd787c88841265e03ae/

http://www.finzoom.ro/Info/art/Advices/Credite-cu-Venituri-~4f97749b5b4f4f11b9a440daf27470ea/

Pe langa ele am gasit si ceva concret:

http://www.brd.ro/persoane-fizice/special-romani-in-strainatate/

Sper sa iti fie de folos.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Multumesc ella

Se pare insa ca e imposibil sa iei un credit cu venituri de afara.Cer niste documente care sunt accesibile numai in tara.

Va pupam


Mergi la inceput