Romanii din Marea Britanie (21)
Raspunsuri - Pagina 12
floricica spune:
Buna seara
Sunt Floricica, am mai fost pe aici mai demult, dar nu stiu daca ma mai tineti minte. Din lipsa de timp nu am mai intrat pe site de foarte mult timp.
V-as deranja si eu cu o intrebare:
vrem sa aplicam pentru cetatenia britanica, suntem aici de aproape 8 ani (din 2002), dar ni s-a spus ca trebuie sa mai asteptam pana se implinesc 5 ani de cand Romania a intrat in UE. Este al doilea avocat care ne da acelasi raspuns. uite citez aici din emailul avocatului:
Since you switched status in April 2007 and gained leave on the basis of your European rights, your family’s stay has been granted under European Rules.
Unfortunately, as a consequence, you will be required to complete 5 years on this status before applying for UK permanent residency under ‘European Rules’. The European Unit will not take into account the original period of time spent here as a ‘work permit holder’ under ‘UK Immigration Rules’.
We would therefore have to recommend that you hold off applying for residency until 2012.
Mentionez ca sotul meu a avut Work Permit initial, iar acum s-a localizat aici, si ca avem Blue Cards.
Cunosc inca doua familii care au venit in aceleasi conditii in aceeasi perioada, poate chiar mai tarziu decat noi, si ambele au obtinut deja cetatenia.
Intrebarea era daca cineva dintre voi a avut sau a auzit de o situatie asemanatoare? Si ce sfat mi-ati da: sa aplic direct la HO, adica sa nu mai tin cont de parerea avocatilor?
Multumesc,
Floricica (mami de Cristiana - 7 ani si Armina - 4 ani)
Va doresc LA MULTI ANI! cu multa fericire si bucurie in suflet!
lutoniana spune:
Floricica Sarbatori cu bine in primul rand.
Sper ca nu ai dat si bani pe la avocati
Sotul meu, care este oarecum la curent cu problema emigratiei romanilor in UK spune ca poti aplica direct pentru cetatenie iar acel avocat pe care l-ai citat vorbeste despre ILR adica rezidenta permanenta.
Poti decide pentru ce sa aplici: ILR sau cetatenie familia voastra se califica pentru ambele. Singura diferenta este ca ILR e gratis iar cetatenia se plateste.
Sper ca ti-am fost de ajutor cat de putin.
Multa bafta.
Tot ceea ce conteaza este sa puteti dovedi ca ati locuit si muncit legal 5 ani continuu in UK.
Sunt sigura ca vei primi indrumare si de la Motanik care abia a aplicat si a primit rezultat pozitiv foarte repede.
Lucia, mami fericita de minune David 13 Septembrie 2009
ella_64 spune:
Floricica, un an bun si din partea mea.
Problema voastra este ca ati aplicat pentru Blue card si atunci statutul vostru s-a schimbat, in sensul ca ati intrat sub incidenta legilor UE.
Noi nu am aplicat pentru Blue card. Sotul meu si-a prelungit work permit-ul in loc sa aplice pentru Blue card si asta ne-a permis sa ne luam cetatenia fara probleme, deoarece nu ne-am schimbat statusul.
Se pare ca avocatul are dreptate.
In aceeasi ordine de idei,Lutoniana, ILR nu este echivalent cu cetatenia. Trebuie sa aplici pentru ILR mai intai si sa il obtii inainte de a aplica pentru cetatenie. La un an dupa obtinerea ILR noi am avut dreptul sa aplicam pentru cetatenie.
Mai mult decat atat, noua lege a emigratiei intrata in vigoare anul trecut inaspreste conditiile de acordare a cetateniei: trebuie platite taxe suplimentare, se cere munca de voluntariat in folosul comunitatilor din care face parte emigrantul, iar perioada dintre dobandirea ILR si cea a cetateniei se numeste "probationary citizenship", probabil de aici confuzia cu cetatenia in sine.
Se pare ca aceasta perioada urmeaza sa creasca la 2 ani.
Uite ai aici ultimile modificari in materie de citizenship: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/sitecontent/newsarticles/2009/november/242491.
Inca un detaliu, daca lucrezi cu un avocat (ceea ce este de preferat) ai grija sa verifici daca este autorizat sa lucreze cu Home Office si UK Border and Immigration Agency. Trebuie sa fie inregistrat cu Office of the Immigration Services Commisioner (OISC).
floricica spune:
lutoniana
multumesc frumos pentru lamuriri. eram convinsa ca mai intai trebuie sa aplic pentru ILR si abia dupa aceea pentru cetatenie.
mi-ai dat sperante
numai ganduri bune de la mine,
gratiela(floricica)
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui floricica Buna seara Sunt Floricica, am mai fost pe aici mai demult, dar nu stiu daca ma mai tineti minte. Din lipsa de timp nu am mai intrat pe site de foarte mult timp. V-as deranja si eu cu o intrebare: vrem sa aplicam pentru cetatenia britanica, suntem aici de aproape 8 ani (din 2002), dar ni s-a spus ca trebuie sa mai asteptam pana se implinesc 5 ani de cand Romania a intrat in UE. Este al doilea avocat care ne da acelasi raspuns. uite citez aici din emailul avocatului: Since you switched status in April 2007 and gained leave on the basis of your European rights, your family’s stay has been granted under European Rules. Unfortunately, as a consequence, you will be required to complete 5 years on this status before applying for UK permanent residency under ‘European Rules’. The European Unit will not take into account the original period of time spent here as a ‘work permit holder’ under ‘UK Immigration Rules’. We would therefore have to recommend that you hold off applying for residency until 2012. Mentionez ca sotul meu a avut Work Permit initial, iar acum s-a localizat aici, si ca avem Blue Cards. Cunosc inca doua familii care au venit in aceleasi conditii in aceeasi perioada, poate chiar mai tarziu decat noi, si ambele au obtinut deja cetatenia. Intrebarea era daca cineva dintre voi a avut sau a auzit de o situatie asemanatoare? Si ce sfat mi-ati da: sa aplic direct la HO, adica sa nu mai tin cont de parerea avocatilor? Multumesc, Floricica (mami de Cristiana - 7 ani si Armina - 4 ani) Va doresc LA MULTI ANI! cu multa fericire si bucurie in suflet! |
Buna Floricica,
Odata ce ai obtinut asa numitul 'Blue Card' nu mai esti subject to immigration control deci nu ti se mai aplica 'immigration rules'.Rezultatul: nu se mai ia in considerare perioada in care tu/sotul ati avut WP.
Deci din pacate ambii avocati au dreptate.Nu poti aplica pt ILR decat in 2012 si cetatenie in 2013.Ar fi trebuit sa apelezi la avocti sau direct la HO (sau sa intrebi aici pe site...gratuit)INAINTE sa aplici pt Blue card.Ai fi putut sa aplici pt ILR sub incidenta ECCA.Asa au procedat probabil amicii de care vorbesti.
Singura veste buna: ILR este gratuit sub European Rules.Si destul de piperat daca ati aplica sub alte conditii.Daca ai aplica personal pt tine si sot maine sa zicem (under immigration rules), ar costa £2040.Prin posta £1640.Mai bine cu banii aia mergi intr-o vacanta, iti cumperi ceva...
Asa ca nu are sens sa iti faci 'sange rau', oricum aveti drept de munca si 2013 nu e chiar asa de departe....
Bafta!
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lutoniana Floricica Sarbatori cu bine in primul rand. Sper ca nu ai dat si bani pe la avocati Sotul meu, care este oarecum la curent cu problema emigratiei romanilor in UK spune ca poti aplica direct pentru cetatenie iar acel avocat pe care l-ai citat vorbeste despre ILR adica rezidenta permanenta. Poti decide pentru ce sa aplici: ILR sau cetatenie familia voastra se califica pentru ambele. Singura diferenta este ca ILR e gratis iar cetatenia se plateste. Sper ca ti-am fost de ajutor cat de putin. Multa bafta. Tot ceea ce conteaza este sa puteti dovedi ca ati locuit si muncit legal 5 ani continuu in UK. Sunt sigura ca vei primi indrumare si de la Motanik care abia a aplicat si a primit rezultat pozitiv foarte repede. Lucia, mami fericita de minune David 13 Septembrie 2009 |
Lutoniana, imi pare rau, nu vreau a intru in polemici dar sotul tau se insala.
Avocatii au dreptate, intr-adevar scrisoarea sa referea la ILR .
Cine i-a spus sotului tau ca e gratuit?Este gratuit numai sub European Rules.Floricica nu se califica pt asta decat in 2012.Aplicand pt Blue card 'a renuntat' la dreptul de a aplica acum si a platii.
Uite preturile pt celelalte categorii :
Application for permanent residence
Husband, wife, civil partner, or unmarried or same sex partner - form SET(M):
Postal application: £820
Application in person at public enquiry office: £1,020
Other categories (see Settling in the United Kingdom for details) - form SET(O):
Postal application: £820
Application in person at public enquiry office: £1,020
Victim of domestic violence
Postal application: £820
Application in person at public enquiry office: not available
Family member of person settled in the United Kingdom - form SET(F)
Postal application: £820
Application in person at public enquiry office: £1,020
Business person, sole representative, retired person of independent means, investor or innovator - form SET(BUS):
Postal application: £820
Application in person at public enquiry office: not available
Mie una mi se pare chiar scump...
Floricica nu poate aplica pt cetatenie in acest moment deoarece nu indeplineste un criteriu esential acela al rezidentei (sunt 7 criterii ce tb indeplinite)timp de 5 ani.In 2007 ea a inceput de la 0.To demonstrate the residential requirements for naturalisation you need to:
have been resident in the United Kingdom for at least five years (this is known as the residential qualifying period
In mod exceptional (depinde de circumstante) unle persoane nu trebuie sa indeplineasca toate aceste 7 criterii.In mod special criteriul dezbatut aici - residential.Dar nu cred ca e cazul Foricicai (asta dupa detaliile precizate de ea)
Mai multe detalii gasesti pe site-ul HO.
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
lara_c spune:
Acum am vazut ultima intrebare a Floricicai.
Floricica, nu te sfatuiesc sa aplici acum decat daca efectiv te 'scalzi in bani' cum se spune.
Aplicatia va fi 100% refuzata si taxele se platesc in avans.
Le-am postat in mesajul anterior.
Sincer ar fi mare pacat sa pierzi atatia bani.
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
lutoniana spune:
Buna
Sunt sotul Lutonianei (taranu - romani-online.co.uk) si nici nu ma gandesc la polemici, ba chiar as vrea sa fie consderat un ajutor.
European Economic Area nationals and Swiss nationals
If you are a European Economic Area (EEA) national or a Swiss national or the family member of such a person, you will automatically have permanent residence status if you have exercised EEA free-movement rights in the United Kingdom for a continuous five-year period ending on or after 30 April 2006. You do not have to apply for leave to remain. You should have held permanent residence status for 12 months before you apply for naturalisation.
If you have been outside the United Kingdom for six months or more in any one of the five years of the residence period you will have broken your residence. This does not apply if:
the absence was due to military service; or
all absences were for under 12 months and were for important reasons such as pregnancy, childcare, serious illness, study, vocational training or an overseas posting.
If you leave the United Kingdom for a continuous period of two years or more you will lose your permanent residence status.
If you have indefinite leave to remain (ILR) in the United Kingdom you will be considered settled providing you have not been away for two years or more since you received ILR.
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibility/naturalisation/standardrequirements/
Mu stiu la ce avocati ati apelat, dar acestia ar fi trebuit sa stie ca Legile/Regulile de Imigratie nu au nicio legatura cu Treaty Rights. Treaty Rights nu pot fi considerate sub nicio forma reguli de emigratie pentru ca cetatenii europeni pot locui oriunde vor ei pe teritoriul EU.
Pe de alta parte, Registration Certificate (Blue/Yellow Card) nu sunt obligatoriu de cerut si obtinut si tocmai din aceasta cauza nici nu pot influenta statutul legal privind rezidenta in UK. In aceste conditii trebuie doar dovedit ca perioada de 5 ani pentru ILR care este recunoscut automat dupa cum se vede mai sus, a fost legala (on or after 30 April 2006). Tot asa nu trebuie sa aplicam pentru ILR (de aceea este considerat automat dupa 5 ani). Pentru cetatenie sunt necesare inca 12 luni de la data cand ILR este considerat ca obtinut automat.
ILR este gratuit pentru cetatenii europeni, dar pentru naturalizare (cetatenie) se plateste taxa de procesare a aplicatiei.
Daca vreun ofiter UKBA caseworker are dubii nu trebuie decat sa scrieti o scrisoare care sa reflecte ceea ce am aratat aici. Ei (caseworkers) stiu ca au pierdut toate procesele si apeal-urile pe aceste cauze si nu mai refuza astfel de cazuri ... aici se tine cont de solutiile comune emise de Justitie.
Avocatii sunt si ei oameni si pot gresi si ei la fel ca si alti oameni, dupa cum sunt avocati, medici, tehnicieni, ingineri etc buni profesional si altii care doar se lauda cu o diploma ... as zice la fel ca oriunde in lume, nu doar in Romania sau UK.
Pe de alta parte orice jurist/avocat stie ca in conformitate cu drepturile omului (Conventia de la Geneva) se aplica intotdeauna legea cea mai favorabila celui care are nevoie de ea si este aplicabila in momentul in care face apel la ea. UK este semnatara a Conventiei de la Geneva
Motanik multumim frumos pentru link-urile cu atractiile londoneze sunt de mare ajutor mai ales celor care nu locuiesc in Londra (cum e cazul nostru).
Stiu ca unii se cam sperie dupa ce apeleaza la mine cand afla ca nu am decat 1 an in UK, dar dintre cei care au apelat la mine, nimeni nu a primit vreun refuz de la autoritati (inca).
Permiteti-mi sa va urez si eu un An Nou fericit si plin de realizari personale si profesionale.
Lucia, mami fericita de minune David 13 Septembrie 2009
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lutoniana Buna Sunt sotul Lutonianei (taranu - romani-online.co.uk) si nici nu ma gandesc la polemici, ba chiar as vrea sa fie consderat un ajutor. European Economic Area nationals and Swiss nationals If you are a European Economic Area (EEA) national or a Swiss national or the family member of such a person, you will automatically have permanent residence status if you have exercised EEA free-movement rights in the United Kingdom for a continuous five-year period ending on or after 30 April 2006. You do not have to apply for leave to remain. You should have held permanent residence status for 12 months before you apply for naturalisation. If you have been outside the United Kingdom for six months or more in any one of the five years of the residence period you will have broken your residence. This does not apply if: the absence was due to military service; or all absences were for under 12 months and were for important reasons such as pregnancy, childcare, serious illness, study, vocational training or an overseas posting. If you leave the United Kingdom for a continuous period of two years or more you will lose your permanent residence status. If you have indefinite leave to remain (ILR) in the United Kingdom you will be considered settled providing you have not been away for two years or more since you received ILR. http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibility/naturalisation/standardrequirements/ Mu stiu la ce avocati ati apelat, dar acestia ar fi trebuit sa stie ca Legile/Regulile de Imigratie nu au nicio legatura cu Treaty Rights. Treaty Rights nu pot fi considerate sub nicio forma reguli de emigratie pentru ca cetatenii europeni pot locui oriunde vor ei pe teritoriul EU. Pe de alta parte, Registration Certificate (Blue/Yellow Card) nu sunt obligatoriu de cerut si obtinut si tocmai din aceasta cauza nici nu pot influenta statutul legal privind rezidenta in UK. In aceste conditii trebuie doar dovedit ca perioada de 5 ani pentru ILR care este recunoscut automat dupa cum se vede mai sus, a fost legala (on or after 30 April 2006). Tot asa nu trebuie sa aplicam pentru ILR (de aceea este considerat automat dupa 5 ani). Pentru cetatenie sunt necesare inca 12 luni de la data cand ILR este considerat ca obtinut automat. ILR este gratuit pentru cetatenii europeni, dar pentru naturalizare (cetatenie) se plateste taxa de procesare a aplicatiei. Daca vreun ofiter UKBA caseworker are dubii nu trebuie decat sa scrieti o scrisoare care sa reflecte ceea ce am aratat aici. Ei (caseworkers) stiu ca au pierdut toate procesele si apeal-urile pe aceste cauze si nu mai refuza astfel de cazuri ... aici se tine cont de solutiile comune emise de Justitie. Avocatii sunt si ei oameni si pot gresi si ei la fel ca si alti oameni, dupa cum sunt avocati, medici, tehnicieni, ingineri etc buni profesional si altii care doar se lauda cu o diploma ... as zice la fel ca oriunde in lume, nu doar in Romania sau UK. Pe de alta parte orice jurist/avocat stie ca in conformitate cu drepturile omului (Conventia de la Geneva) se aplica intotdeauna legea cea mai favorabila celui care are nevoie de ea si este aplicabila in momentul in care face apel la ea. UK este semnatara a Conventiei de la Geneva Motanik multumim frumos pentru link-urile cu atractiile londoneze sunt de mare ajutor mai ales celor care nu locuiesc in Londra (cum e cazul nostru). Stiu ca unii se cam sperie dupa ce apeleaza la mine cand afla ca nu am decat 1 an in UK, dar dintre cei care au apelat la mine, nimeni nu a primit vreun refuz de la autoritati (inca). Permiteti-mi sa va urez si eu un An Nou fericit si plin de realizari personale si profesionale. Lucia, mami fericita de minune David 13 Septembrie 2009 |
Sotul Lutonienei,
Ceea ce spui tu mai sus nu are legatura cu Floricica si cu situatia ei.
In pasajul citat de tine mai sus era mentionat anul 2006(si dupa).An in care Romania NU era membra UE.Pt ca aceste reguli sa i se aplice Floricicai trebuie ca ea sa isi exercite drepturile ca cetatean al unei tari UE de cand tara EI a aderat , adica 2007.De atunci se numara 5 ani.Daca nu aplica pt Blue card putea sa aplice pt ILR sub immigration rules.Cu alte cuvinte daca nu aplica pt blue card era ca si cum RO nu ar fi fost in UE.Odata ce a aplicat toti anii de dinainte i s-au sters cu buretele.
Nu este obligatoriu sa aplici pt Blue Card, dar ea a aplicat.Ceea ce i-a schimbat statutul.
Asa cum nu e obligatoriu sa te casatoresti...sa zicem.Dar odata ce ai certificatul...acesta produce efecte.In cazul BC acesta este efectul major.
Daca Floricica NU VREA cetatenie NU TREBUIE sa aplice pt ILR.Poa' sa traiasca toata viata ei in UK fara sa o intrebe nimeni de sanatate
DAR ea VREA.
Si atunci trebuie sa aplice.
De asemenea daca trebuie sa dovedeasca faptul ca are drept nelimitat de sedere trebuie sa aiba vigneta in pasaport(pt un job de exemplu).
ILR este gratuit pt cetatenii europeni care au petrecut 5 ani in UK ca cetateni europeni.Floricica nu este cetatean european de 5 ani.Nu este gratuit.Decat in 2012.
Sunt si aici exceptii.De ex eu nu am platit.Mi s-a aplicat o exceptie rara care nu se aplica in cazul Floricicai si probabil ca nu se aplica decat la 0,001% dintre aplicanti.
Ce ar fi sa ii spun eu Floricicai:
nu tb sa fii in UK cand aplici pt ILR,nici pt cetatenie, nu tb sa platesti, nu tb sa astepti 5 ani.Si i-as spune sa o ia de buna ca asa am procedat eu.TOATE astea mi se aplica mie dar nu si ei.
Exact asa dai si tu sfaturi, din ce ai auzit la cunostinte, rude etc.Dar situatiile lor probabil ca difera.
Regulile sunt vaste, dar simplificat este cum am explicat eu mai sus.
Nu stiu de unde iti culegi tu informatiile dar pot sa iti spun ca eu cam cu asta ma ocup.Nu cu romanii caci lucrez in Bangladesh dar am lucrat si in RO (deci sunt la curent si cu regulile ce se aplica romanilor).De asemenea am fost si eu subject to immigration control odata...am aplicat si eu pt Blue Card.In cazul meu s-au aplicat alte reguli, motiv pt care eu am deja ILR.
Eu cred ca exista atatea confuzii deoarece se aplica reguli diferite la situatii diferite.Amicii Floricicai sunt de mai putin timp decat ea in UK si au cetatenie.Eu am aplicat dupa ea pt Blue card si am ILR.etc
Sa stii ca exista o exceptie majora in care persoane care nu au calcat niciodata in UK si poate nici nu vor calca obtin cetatenie.
Asta nu inseamna ca i se aplica Floricicai.
Dar cu datele pe care le-a furnizat Floricica nu poate sa fie decat refuz la HO daca aplica acum.Daca cumva tu stii mai multe despre ea, atunci nu ma pronunt...
Stiu ca la apel se pierd cazuri dar majoritatea din cauza viciilor de procedura.Nu are rost sa intru in amanunte.
Pana la urma Floricica face cum vrea.Chiar as ruga-o sa intre si sa ne dea amanunte daca se decide sa aplice in ciuda sfaturilor avocatilor si ale UKBA.Dar mi-e teama ca va fi dezamagita...mai ales pt ca va pierde banuti munciti.
Edit:
Uite si textul din lege:
Time spent under the domestic Immigration Rules, such as the ECAA rules, does not count towards the time necessary for being considered as a permanent resident under EU law. An EEA national becomes a permanentresident of a Member State if they have been residing in a state other than their own, as an EEA national, for five years, and during that time have been exercising a treaty right.
•
So, as Bulgaria and Romania joined the EU on 1 January 2007, nationals from these states will not be considered as permanent residents of the UK under EU law before 1 January 2012.
Nu am cum sa iti dau link-ul, este un document pdf dar nefiind secret ti-l pot trimite pe mail daca imi trimiti adresa pe privat.
Inafara de asta exista si alte documente, din pacate pe acelea sunt clasificate.Dar acest document explica f simplu, pe intelesul tuturor.
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
lutoniana spune:
lara_c, nu contest cunostintele tale, dar vreau sa fac niste precizari: Registration Certificate (Blue, Yellow Card) nu fac decat sa ateste dreptul romanilor si bulgarilor de a locui si munci legal in UK. Adica dreptul exista si fara acel petic de hartie sau carton in virtutea Directive 2004/38/EC. Din aceatsa cauza este nerelevant daca cineva a cerut si primit Yellow/Blue Card in prealabil aplicatiei pentru ILR sau cetatenie britanica.
Si informatiile pe care le-am postat sunt direct de pe site-ul UKBA am pus si link-ul ... ca sa elucidam sursele de unde culeg informatii ... nu-mi permit sa dau decat informatii oficiale.
Toti cei care au aplicat si au "uitat" sa precizeze ca detin un Yellow/Blue Card au obtinut atat ILR cat si Cetateania dupa caz.
Statutul romanilor nu s-a schimbat pentru ca a obtinut o confirmare a dreptulrilor de cetateni europeni, ci pentru ca au devenit cetateni europeni si automat nu au mai fost (si nu mai sunt) considerati subiecti supusi legislatiei de imigratie.
Astfel nu conteaza decat sa dovedeasca faptul ca au locuit si muncit legal in UK perioada minima necesara, ca sa nu mai pomenesc si despre faptul ca au fost si sunt platitori de taxe si impozite in aceste conditii si deci onesti in relatia cu UK.
Asa cum am spus deja orice avocat BUN in cazul unui refuz in aceste circustante va invalida in Justitie decizia UKBA/HO
Ar fi aberant si inacceptabil intr-un stat civilizat asa cum este UK, ca o simpla adeverinta obtinuta sa stearga cu buretele anii petrecuti legal intr-un stat. Caci Blue/Yellow Card sunt doar niste adeverinte care confirma/atesta drepturile. O adeverinta nu confera drepturi, ci doar confirma existenta lor.
Dreptul romanilor de a locui si munci in UK, exista din prima secunda de la Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.
Astea sunt marile tricks care fac posibile exceptiile la care faceai referire si nu tine de noroc, ci chiar de aplicarea corecta a legii.
Cine are urechi sa auda, sa auda si cine are ochi sa vada, sa vada. Eu mai multe nu am de spus.
taranu
Lucia, mami fericita de minune David 13 Septembrie 2009