Sezatoarea canadiana (163)
Raspunsuri - Pagina 9
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Simonna Ziua! Diana, eu ti-am mai zis parerea mea, ma repet: ai de unde, daca nu-ti iei de la gura, vreau sa zic, pai platesti pt. scoala privata. Mai nou, avind in vedere ca la anul avem examen, imi tot bat capul cu subiectul si am ajuns la concluzia ca, din scolile private sansa de a intra intr-un secundar bun e muuult mai mare. (Si sa-mi zici si peste f-un an, doi, daca mama copilei e multumita de scoala publica...). A, tocmai m-am sesizat citi ani are fetita... fugi, bre, de-aici cu scoala privata la cinci ani... pai sigur ca e prea riguros! La cinci ani nu rigoare academica si consemne scolare le trebuie! Maternelul public e numai bun, tind sa zic ca si clasa 1-a suporta, ba chiar si a doua. Da' pe urma daca plodului ii merge capul zau ca merita sa-l dai in scoala privata! Ah, si sa-mi mai spui tu mie cum faci de ajungi la aerobic si la inot si palaria jos, doamna! Seara? Dimineata? Iei carciorul cu tine si te duci la aerobic si S. se uita la tine sau doarme? Da-mi si mie ceva idei, desi mi-ar trebui un sut in c..., poate ma mobilizez in careva directie! http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985 |
Aerobicul e un program de cinci ori pe saptamana, dimineata, de la 9.30 la 10.30 adica imediat dupa ce il duc pe V la gradi. Domnisoara merge cu mine si programul ofera si baby sitting la fata locului, 2$ de sedinta, mi s-a parut rezonabil. Programul e organizat la centrul sportiv al Kirkland-ului, singura problema a fost ca scria ca baby sitting-ul este pentru copii + 6 luni. Eu am sunat si le-am zis ca vreau sa ma inscriu dar ca a mea copila va avea cinci luni la inceperea cursului (de fapt va avea patru dar e mai dolofana, merge sa zic ca are cinci ), ma primesc ori nu. M-au sunat inapoi si mi-au zis ca e ok, dat fiind ca nu au prea multi copii si se va putea ocupa tipa mai mult de ea (adica va avea bratele libere, inteleg eu). Oricum, important e ca e copila acolo, daca e rost de tzitzi, imediat ma execut.
Iar cu inotul, merg cu Roxana la o ora de free style, si am pus-o cum ne-a convenit la amandoua mai bine (mai ales mie, recunosc ), dupa ceas cu tot transportul, schimbatul, etc lipsesc o ora jumate, plec la sase fara un sfert si ma intorc la fix sapte si un sfert. O hranesc bine inainte sa plec si apoi sotu si V. sunt in charge. Si pana acum totul a fost super ok (n-am fost decat de doua ori pana acum) spre deosebire de mersul la gym de miercurea seara care este intre 8 si 9, cand e cam jale. Desi mananca bine, in orele alea ea tot mai vrea sa suzeteasca, si il suge pe S. de piept, de tricou, de ce apuca, asta e, vin acasa si recupereaza.
Eu zic sa-ti faci curaj si sa-i dai bataie. Incerci si vezi ce se intampla, tu ziceai ca ai sali aproape, in caz de ceva, te suna colegu'.
Uite eu daca as sta unde stai tu m-as duce la asta http://www.cardiopleinair.com/en/activites.php#poussette
si anume cardio stroller (cardio sled iarna), le-am vazut deja pe fete la treaba in Centre de la nature si e super fain. La mine in West Island nu fac decat in Bois de Liesse (care iarasi e aproape de tine) care mi-e peste mana.
Cred ca trebuia sa scriu toata polologhia asta la celalalt subiect, e, asta e.
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Life's a journey, not a destination"
Diana2007 spune:
Multumesc fetelor care au raspuns la discutia cu scolile, sau cu care voi mai dezvolta subiectul , stiu ca au mai fost discutii pe aici dar cred ca eram inca in scutece cu V si ma interesa subiectul gradinita. Doamne cum trece timpul asta, maine poimaine cautam universitati !
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
Diana2007 spune:
Ica, am primit mesajul, eram in drum spre gradi. Incerc sa te sun de luni incolo ca in weekend presupun ca sunteti ocupati.
Diana2007 spune:
Hai ca mai am o problema acum (deh daca am prea mult timp liber, imi vin tot felul de idei)
Duminica vine Mos Nicolae, stie toata lumea povestea cu: esti cuminte aduce mosul cadouri, nu esti cuminte, aduce o nuielusa !
Dar problema mea e cum ii explic eu lui V la ce serveste nuielusa ???
Ca la noi principiul e fara violenta, cum sa-i zic eu ca nuielusa e ca sa o ia la fund? La ce ar putea sa mai serveasca nuielusa asta ?
Ceva idei ? Pitilache, parca Isa zicea ca stie povestea ? Voi cum ati zis-o ?
Azi am plecat din winners fara urlete . Ca i-am zis ca Mosu o sa-i aduca o jucarie pe care o vrea de acolo daca e cuminte, si el e convins ca e cel mai cuminte.
A, si am mai jucat un joc, sa recunoasca ce jucarii are din cele de pe raft , la sfarsit nu prea mai avea ce sa-si doreasca
OlgaTarziu spune:
LA MULTI ANI VLADUT!!!!
Mona sa-ti creasca feciorul mare si sanatos si sa va aduca numai bucurii.
mikiion spune:
Iar n-am avut timp la servici sa scriu, pentru ca in pauza m-am dus iar la magazinul de jucariiEu am reintrat in starea de deprimare provocata de mutarea dintr-un oras in altul. Si la mine se manifesta prin cumpararea de jucarii lui Marc, fata de care ma simt foarte foarte vinovata.
El a reinceput sa refuze sa mearga la gradinita, din vina idioatelor de educatoare care au hotarat tam-nesam sa-l mute la o grupa mai mare, chipurile ca sa fie stimulat ( cred ca aveau nevoie de locul lui). El a fost groaznic de afectat, incepand de la faptul ca nu si-a mai gasit dulapul cu poza si numele lui, in locul obisnuit. Asa ca ne-am reintors la crizele din septembrie, refuzul de a iesi din masina, urlete cand il dam in brate la educatoare, plans timp de vreo 10 minute langa usa......
Asa ca noi suntem groaznic de stresati ..... Am refuzat mutarea dar rau e deja facut , sotul s-a dus si le-a zis si vreo doua( dar el e prea politicos, eu intram mai tare in ele). Sa vedem acum cat dureaza pana il reintegram acolo. Si eu care vroiam sa-l tinem acolo pana la scoala.....Ca sa aiba si el o perioada mai lunga intr-o gradinita. In ultimele 12 luni a schimbat 3....
Si vroiam sa va mai intreb, e normal ca un copil de 3 ani jumate sa inceapa sa planga daca bebe ratusca se pierde de mami ratusca? Si daca nu e formatia completa, mami si bebe( eventual mamai tati si bebe) in cartea sau la tele in desene animate, sa inceapa cu lacrimi in ochi sa intrebe , dar unde e mami? Ca a inceput sa ma streseze rau cu chestia asta. Nu mai spun ce hohote mi-a tras cand a murit tati leu din Regele leu...... Incep sa ma intreb ce l-a traumatizat in halul asta. Ca au fost multe, mutatul, bolile lui, stat o noapte in spital....
Diana2007, chiar vroiam sa te intreb, cu ce v-a enervat Victor. Ca acum 6 luni mie mi se parea asa de bomboana de copil
Si alta intrebare pentru Ana Stroe, nu inteleg sistemul de aici cu ortofonistii. Noul pediatru ne-a spus sa mergem la CSLC si sa le ceream o lista. Eu am inteles din postarile tale , de acum un an, ca trebuie evaluat inainte. Eu ce fac, sun la cei de pe lista si sa vad cine e disponibil? Banuiesc ca sunt consultatii private la care m-a trimis pediatru, sau e vorba de cele gratuite. Si daca vreau private, ca am vazut ca am ceva la asigurarea de la serviciu, pe astia privati de unde ii iau. Ca as vrea sa mearga mai repede interventia. Insa ma intreb cum o sa iasa, ca Marc nu vorbeste cu nimeni primele 30 de minute.....
Pucku vroiam sa-mi dau si eu cu parerea la subiectul tau, dar cred ca e mai simplu sa te sun.... Oricum Steph la mine nu a tipat si nu a facut nici o criza grava..... Asa ca sa o laudDar e un copil care are nevoie de spatiu si de doi parinti odihniti sa-i faca fata. Ceea ce nu e cazul in momentul asta dat fiind imprejurarile.
Cge felicitari pentu nepotica.
Nu mai stiu ce am mai citit in ultimele pagini. Doar sa va multumesc pentru urarile de ziua mea si ma duc sa ma culc....
columbiana spune:
Mihaela,
iti raspund in legatura cu ortofonistul: ai nevoie de o recomandare/trimitere de la scoala/gradinita/medic de familie ca sa incepi demersurile;
La noi a fost cam asa: in comisia de diagnosticare a lui Tudor la St.Justine in 2004 era si orto, dar pe motiv ca copilul nu vorbeste nu ne-a primit in suivi, dupa ce i-a facut copilului primul raport in ortofonie, ne-au arondat la alta, care apartinea de alt spital (Sacre Coeur), care a fost o caricatura de orto quebsa de 100 de ani, in fine-am facut cu ea vreo doi ani, la doua saptamini o ora pentru placerea lui Tudor de a se juca cu jucariile ei; stai linistita ca-l vor face pe Marc sa vorbeasca, avea tipa aia niste jucarii super faine cu care obtinea orice de la copil .
Tu cred ca trebuie sa iei o trimitere din clinica/medic de familie si sa incerci sa obtii evaluarea copilului intr-un spital pediatric in Quebec in primul rind; apoi, dupa evaluare si primul raport poti sa incepi sa cauti orto disponibil sa ia copilul in suivi (daca ai noroc poti gasi de la spital si nu mai trebuie sa cauti in privat)
Apoi ne-am mutat in Laval si am abandonat eu sedintele- n-am considerat ca pierdem mare lucru; Fiind departe de St-Justine si oricum fara mari sanse sa ajungem la rind la servicii orto, am incercat in privat dar nu am reusit sa gasim nici asa unul disponibil sa preia pacienti.
uite aici lista cu cei pe care ai putea incerca sa-i contactezi in privat:
http://www.ooaq.qc.ca/repRegions2/selecteur (luata de pe site-ul OOAQ)
iti recomand sa-i contactezi via mail, mie doar cei la care le-am scris mi-au raspuns (deh, in scris nu se aude accentul ) si am cautat vreo jumatate de an- efectiv nu am gasit nimic- doar chinezoaica ce ne-a taxat 600$ pe raport si ne-a lasat apoi cu ochii-n soare; culmea ca acum, dupa 5 ani de asteptare ne-au sunat de la Centrul de Autism din Laval ca ne-a venit rindul la servicii, dar la tipul lor de servicii Tudor nu mai prea mai are nevoie.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Ktrinel spune:
mikiion, si Julia e f afectata ( dar nu mereu ) de faze din astea...ti se rupe sufletul sa vezi cum sufera daca puiul nu e langa mama gaina, sau printesa s-a ratacit prin padure...banuiesc ca e o faza, ca noi nu am vizionat regele leu....
dar voi la faza cu 'de ce?' ati ajuns ...?ca eu am ajuns deja la capatul tuturor imaginatiilor si povestilor......deja e aberant ce raspund....iar cateodata i-o tai scurt : nu stiu...dar o fi bine? oare nu o traumatizez ?...sa mor daca mai stiu ce sa inventez ...
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mikiion Diana2007, chiar vroiam sa te intreb, cu ce v-a enervat Victor. Ca acum 6 luni mie mi se parea asa de bomboana de copil www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> www.dropshots.com/mikiion2009" target="_blank"> Virsta Marc-Adrian |
Nu cunosc exact evolutia lui Marc dar sase luni la Victor se vad foarte bine.Din bomboana s-a transformat intr-un fel de ... ardei iute Si in aspectele pozitive (vorbeste mai mult si mai multe, este (jumate) curat, are mai mult fun la gradi) dar si in cele negative din care citam:
- vreau lapte, ii aducem, ba nu vreau si da peste cana si o varsa, incepe sa planga daca il certam, totul se transforma in criza, revine ca iar vrea lapte, dar nu in cana alba ci in cea neagra, i-o aducem si o luam de la capat.
- i se nazare ca vrea ceva si incepe sa tipe ca vrea si pe langa asta da din picior sau cu pumnul in masa
- imbracatul, spalatul, iesitul din casa, toate se fac cu mare greutate, daca nu are chef sau o anumita motivatie si de multe ori se lasa cu crize si cu efectuatul respectivelor actiuni de mine, cu forta dupa ce i-am lasat destul ragaz sa se hotarasca.
- totul trebuie sa se desfasoare dupa cum vrea el, de la cine merge la volan in masina, la ce haina sa-mi iau eu pe mine, etc. Va dati seama ca ce e mai de bun simt si nu ma deranjeaza,execut, dar de cele mai multe ori, eu sunt adultul, ca mine se face din cutare sau cutare motiv, si iar avem scandal ...
Din ce am citit, se potriveste perfect crizelor de la doi ani, dar chiar si asa, avem si noi o viata, plus cea mica pe care de multe ori simt ca o neglijez (deh, daca e asa cuminte n-o mai bagam prea mult in seama ) asa ca am dat militaria jos din pod, am tot zis sa-i toleram toate astea ca se simte nu stiu cum dupa venirea lui bebe2, dar atentie primeste destula din partea amandurora asa ca nu vreau sa sara calul.
Din ce am aplicat in ultimele zile, vad ca merge spre bine, nu-mi place sa fiu dura cu el dar asta e. Ieri a plecat de acasa nemancat ca a refuzat sa manance cand am fost la masa si apoi tot drumul a urlat ca vrea inapoi la masa sa-si manance cerealele. Azi de dimineata nici nu m-a mai trezit sa ma duc cu el la masa, era gramada pe cereale cum a facut ochi Continuam cu motivarea pozitiva pe partea cealalta si e tare mandru cand isi mai castiga cate un episod din Thomas sau o bombonica.
Iar noi incercam sa "take turns" cu el ca sa nu mai tipam si in felul asta sa agravam situatia.
Of, ce rau imi pare ca iar aveti probleme cu gradi. Imi inchipui ce nenorocire ar fi pe noi daca ar schimba V acum grupa. Este complet atasat de educatoare dar si de copiii din grupa. De unde pana acum nu obtineam decat un "bine" la intrebarea "Cum a fost la gradi ?" acum deja ne povesteste ce si cum a mai facut cu prietenii de la gradi, fara sa insistam. Ca sa nu mai zic ca educatoarea mi-l lauda ca e cel mai cel din grupa, nici vorba de tantrum-uri
Chiar ca de la ultima postare a ta, va invidiam pentru cum trebuie sa fie Marc la trei ani.
Dar daca il muta inapoi in grupa veche, nu crezi ca revine si el la sentimente mai bune ?
Bafta va dorim, sa treaca si peste perioada asta !