La Multi Ani Licurici de ian-feb 2009 (69)
Raspunsuri - Pagina 23
miereamara spune:
Naty poate ii este teama ca nu o sa iasa perfect rolul...nu stiu...daca Ioana nu se simte in stare sa urce pe scena, nu insistati...poate ar tb sa o lasi sa creada ca e decizia ei...sa ii spui" da mami, dc tu nu vrei, nu te obliga nimeni, dar uite, mi-a spus d-na educatoare ca ar fi pierduta fara tine si spectacolul nu ar mai fi la fel, tu este printre cei mai buni copii si le-ar parea tuturor rau dc nu ai recita poezia" si poate o sa-si schimbe parerea.
E doar o parere, eu asa as proceda, insa dc as vedea ca e copilul reticent pana la sfarsit, l-as lasa in pace, in fond e doar o serbare de gradinita, nu e un spectacol la Teatrul National.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
miereamara spune:
Si poate ar fi bine sa va uitati impreuna la niste videos cu spectacole cu copilasi si sa ii spui, vai...uite, am citit intr-o revista ca acel copilasi nu voia sa participe initial, ii era teama/rusine si pana la urma s-a hotarat, uite ce bine a cantat/recitat, spectacolul nu ar mai fost acelasi fara el.
pyc spune:
Am primit si eu cubul si masuta de activitati! Asa le-as desface si i le-as da deja......nu stiu cum o sa ma abtin pana la Craciun...
Miere si Paul mananca absolut tot ce prinde si roade absolut tot, de la fier, la lemn, hartie igienica, geamul....pana si pe mine ma musca de degetele de la picioare! L-am prins odata chinuindu-se sa roada parchetul! ....nici nu se atinge insa de jucarioarele alea speciale de ros....
http://www.ikea.com/fr/fr/catalog/products/50132772
Am pus un link cu jucaria lui preferata....ca sa vedeti cum arata broasca cu pricina! De fapt nu pot sa-i zic jucarie ca nu se joaca deloc cu ea....e mai mult un fel de somnifer. O baga in seama doar cand ii e somn, se freaca cu ea de 2 ori la nas, suge pe ea de cateva ori ...si adoarme! Noaptea daca se trezeste o cauta in pat, uneori cu ochii inchisi, ajunge doar sa o simta cu manutza si adoarme la loc. In Franta e tare la moda ca bebeii sa aiba asemenea "jucarie", i se supune "doudou". Eu cand era el mic si dormea cu noi in pat, luam si broasca asta cu mine si dormeam cu ea pe piele...asa ca el se simte f in siguranta oriunde e si broasca si doarme linistit, ca si cand as fi eu langa el. E considerat un fel de "obiect tranzitional" care linisteste copilul in lipsa mamei. Sunt tari in care "doudoul" asta nu e deloc folosit, nu prea am auzit de asa ceva nici in Romania-desi multi copilasi isi aleg ei o jucarioara pana la urma, iar in anumite culturi e pur si simplu inexistent. Eu nu credeam in asa ceva, dar am primit broasca asta cadou si am zis hai sa incercam.....mai mult in joaca am inceput sa dorm cu broasca...pana cand intr-o zi eu nu eram acasa, bebe plangea si mama mea nu stia ce sa faca cu el si a observat ca se linisteste instantaneu cand miroase broasca:))
Am un copil dependent de o broasca:) Problema era cand spalam broasca, Paul nu dormea....asa ca am sunat prietenii care ne-au facut cadou jucarioara sa-i intrebam de unde au luat-o....Ei saracii se tot scuzau ca e o broasca de la Ikea si ca a fost ieftina....si noi tot ca lasa domnule banii, de unde exact sa facem rost de inca vreo 2-3 broaste din astea sa avem de schimb, ca-s ieftine si bune!!! Asa ca acum Paul are in dotare 3 broaste Ikea, pe care le rulam regulat, ca sa nu se prinda ca nu e aceeasi. Noroc ca am putut face rulajul de broaste din timp, caci in general nu mai poti sa-i pacalesti ulterior.... si unul nou, chiar si identic nu mai are acelasi efect.
No asta ar fi secretul somnului prelungit la noi:) Paul se simte in siguranta oriunde e broscuta Oac si doarme in orice conditii, in orice patut....ca si cand as dormi eu cu el.
Am ras si eu Dark cu bocancii tai :) Si mie mi se intampla ceva asemanator:) Eu nu prea stiu sa conduc, pot conduce doar cu o pereche de tenisi vechi si care acum mai sunt si rupti...aia sunt "papucii mei de condus"....si am alti pantofi de schimb tot timpul. De multe ori mi s-a intamplat sa ma dau jos din masina si sa constat ca am uitat "papucii de condus" in picioare!
Tu fetelor de ce nu lasati putzicile bebeilor in pace? In afara cazurilor exceptionale cand baieteii fac infectii urinare repetate sau alte probleme serioase....nu se mai recomanda sa ii decalotati sau sa umblati la putzica lor. Se va autodecalota oricum mai devreme sau mai tarziu, in urma erectilor repetate si cand se trag ei singuri de putzica. E bine dupa baita sa-i lasati in voie in fundul gol, sa se joace dezbracati o vreme, sa-si descopere corpul si daca au chef sa se joace cu putzica....nu au decat sa traga ei de ea:)
Pupici!
Leditia spune:
pyc,stiu despre ce vbesti.Dar ceva asemanator e si la noi in tara,cand copilasii se ataseaza de o jucarie anume si dorm numai cu ea,merg peste tot cu ea..si de obicei iti trebuie mai multe.Fii-miu se joaca cu o maimuta,pe aia o mangaie cand se trezeste,cand se culca..doarme cu capul langa ea,dar eu alta maimuta nu mai am si n-am de unde sa-i iau asa asemanator,deci nush ce ma fac,daca face pasiune pt ea.:))))Eu i-o spal pe zi si pana seara e gata uscata.Dar imi place broscuta lui Paul,e haioasa foc.
POZE CU NOI
de David Christian
miereamara spune:
Pyc si Aidan are un doudou, de fapt doua, le foloseste prin rotatie, este tot o paturica cu un cap de ursulet, cand adoarme singur o tot tine pe fata, o miroase, musca, exact cum povestesti tu. Si cand se trezeste noaptea, dc simte paturica langa el, adoarme imediat singur.
Eu i-am spalat si nu a parut deranjat. Dupa ce i-am spalat, i-am pus in patutul lui ca sa ia mirosul din nou.
Cu decalotarea, am spus si ma repet
, noi nu servim, dar la fel ca si cu doudou-ul, depinde de la tara la tara
, ce noua ni se pare inacceptabil, in alte parti se practica si invers.
Ba depinde si de la cultura la cultura, pediatrul meu american a fost total contra. Cand mi-am schimbat pediatrul, am gasit unul latino care mi-a decalotat baiatul la prima vizita
, de imi venea sa ii dau cu stetoscopul in cap. Oricum nu cred ca o sa repete experienta, dupa ce i-am spus clar sa nu mai faca asta, at least fara sa ma intrebe inainte.