Malformatiile la copii

Malformatiile la copii | Autor: Andrea_S

Link direct la acest mesaj

Poate da de gandit articolul www.adevarul.es/stiri/actualitate/anual-20-copii-se-nasc-malformatii" target="_blank">http://www.adevarul.es/stiri/actualitate/anual-20-copii-se-nasc-malformatii.

Iti da de gandit cand vezi pe forumuri cat de des sunt citite subiectele care fac referiri la malformatiile congenitale (de sute sau mii de ori intr-o perioada scurta).

Era bine daca nu trebuia sa ne gandim deloc la astfel de situatii, dar uite ca unora dintre noi li se intampla, si sunt uneori cauze pe care nu le putem controla sau elimina (traumatismele la nastere etc.).
Dar sunt si cauze pe care le putem elimina, si tin de modul in care noi, ca viitoare mamici, ne ingrijim de noi insine si mai ales de pruncul din burtica sau de pruncul pe care dorim sa il concepem.

Este mai intelept sa prevenim cand putem preveni, decat sa tratam dupa ce am aflat/descoperit problema la copil/fat.

Dar pt asta e nevoie de:
- o alimentatie si o viata sanatoasa, echilibrata, inainte de conceptie si mai ales in cele 9 luni de sarcina, fara stresuri, socuri, accidente etc.: atentie ridicata acordata acelor elemente care se stie ca atunci cand lipsesc sau sunt in exces sunt cauza unor afectiuni
... Asta ar fi o conditie principala, zic eu, pt orice mamica ce-si doreste un copil, dar viata poate fi complicata si in niciun caz nu e perfecta si trebuie sa facem fata la ce vine...

- informare: un parinte informat este unul responsabil, constient si capabil sa actioneze, sa ia decizii, pt ca are pe ce sa se bazeze

- medici care sa fie oameni buni si cu experienta care sa supravegheze sarcina si care sa tina cu mama si copilul la nastere, nu sa fie niste macelari la abatoare

- daca s-au depistat anumite probleme de sanatate la fat, un specialist sau mai multi pt acea problema sunt foarte necesari in aceasta situatie; deci legatura cu medici specialisti este o conditie esentiala pt mentinerea sanatatii fatului sau cel putin tinerea situatiei sub control, atat cat se poate medical la ora actuala


Imi cer scuze daca vi se pare ca sunt deplasata in acest subiect, dar experienta unora dintre noi dovedeste ca in viata nu conteaza cum e parintele - bogat/sarac, sanatos/bolnav - sau ce nivel de educatie are etc., oricui i se poate intampla. (Ca sa nu mai spunem ca mai mult se intampla celor care n-o duc chiar 'pe roze'...). Copilul poate fi nascut sanatos sau poate avea probleme. Si acest "poate" tine doar partial de noi. Dar si cat tine de noi conteaza.

Pana la urma, 9 luni in viata sunt deosebite si pt noi, si pt copil. Orice efort necesar pt ca totul sa iasa bine merita facut.

E dureros ca o parte dintre noi sufera in aceste luni si poate multi ani dupa, in loc sa se poata bucura. Intrebati, o parte din mamicile de pe forum va pot confirma cele de mai sus...

Atitudinea naste altitudinea!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu sper ca subiectul asta sa nu ia o alta intorsura,dar,fara suparare,nimic din ce-ai scris tu acolo nu poate preveni o viitoare malformatzie!

Nu vad ce legatura poate avea cu informarea,pot aparea malformatzii indidferent de gradul tau de informare!

ma rog...

Dana

editez ca am citit articolul ala...total neconcludent,scris asa in dorul leii,neprofesionist!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Nu vad ce legatura poate avea cu informarea,pot aparea malformatzii indidferent de gradul tau de informare!



Eu am inteles din mesajul fetei ca NU se refera la malformatiile care nu pot fi prevenite, ci la cele care pot fi prevenite. In sensul asta nu vad de ce nu ar fi de folos o asemenea discutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Exista binenteles riscul aparitiei malformatiilor si a problemelor de sanatate la fat determinate de obiceiuri nesanatoase ale mamei in timpul sarcinii ,daca esti afon in ale medicinei nu trebuie decit sa gogalestei un pic si surse credibile sunt destule:

http://info-img.kazeo.com/-preservez-votre-grossesse-des-anomalies-du-foetus,r116333.html
http://www.petitmonde.com/iDoc/Chronique.aspx?id=23467
http://www.swiss-paediatrics.org/paediatrica/vol15/n4/pdf/32-34.pdf
http://www.nationalframework-cadrenational.ca/detail_f.php?id_sub=8&id_top_sub=2

haideti sa n-o judecam pe Andreea, nu e prima data cind apare cu teme interesante scoase din grijile pentru sanatatea puiului ei si nu numai

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui musetto

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Nu vad ce legatura poate avea cu informarea,pot aparea malformatzii indidferent de gradul tau de informare!



Eu am inteles din mesajul fetei ca NU se refera la malformatiile care nu pot fi prevenite, ci la cele care pot fi prevenite. In sensul asta nu vad de ce nu ar fi de folos o asemenea discutie.


Ai dreptate,nu la tipul ala de malformatzii se refera,desi eu peronal am o retzinere(eu personal,da?)referitor la malformatzii!

Sper doar ca subiectul sa nu ia o alta intorsatura!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Va multumesc pt comentarii, indiferent de natura lor.
Chiar nu ma asteptam sa scrie cineva.

Articolul in sine, pt mine, are relevanta nu la cum e facut, ci la faptul ca totusi trage un semnal de alarma, arata o realitate. E usor sa bagam capul in nisip, daca prin asta s-ar fi rezolvat problemele copilului meu sau al altor copii din tara, m-as fi bucurat. Dar nu e deloc asa.

Nu e vorba de vreo intorsatura, ci doar am vrut sa atrag atentia, ca idei de luat in seama, pt ca conteaza.
De ex., daca nu se ia acid folic cat trebuie inainte si dupa sarcina, copilul poate sa aiba spina bifida. Riscurile sunt destul de mari.

De asemenea sunt alte si alte elemente necesare dezvoltarii integrale a fatului de care trebuie sa tinem cont, totusi, daca vrem sa aiba toate organele, tot corpul intreg etc. Poate suna groaznic, dar din pacate, intr-un anumit procent, exista si aceste riscuri.


Totodata, dragi mamici, nu ni se spune ca una din cauzele pt care copiii nostri pot suferi sunt toxinele.
Din cauza ca la noi si la alte mamici viata a fost mai dura, am incercat sa tot gasesc cauze, ca chiar nu se explica multe...

Dar studiile arata ca, printre cauze posibile si plauzibile, pe langa stres, traumatisme etc. s-au gasit si toxine care afecteaza tesuturile in dezvoltare. Problema e ca inca nu am vazut sa spuna cineva mai multe informatii la obiect despre faza cu toxinele, dar, intr-adevar, exista toxine care pot interfera cu dezvoltarea anumitor organe in uter, cum ar fi cu dezvoltarea creierului.

Deja sunt lucruri care tin de biochimie, neurologie etc, chestii care la ora actuala ma depasesc.

Am scris acest mesaj in ideea ca chiar imi mai doresc copii, si chiar am toate motivele sa cred ca urmatorul are mult mai multe sanse sa fie sanatos, pt ca am aflat mai multe despre problemele primului copil si problemele pe care le au alti copii la ora actuala.

Mi-as dori ca niciuna dintre noi sa nu se gandeasca la asa ceva inainte de conceperea copilului sau in sarcina si totul sa fie perfect, linistitor, frumos, luminos etc.
Mi-as dori sa nu fi aflat niciodata, pt ca nu ar fi existat asemenea probleme.

Dar iata ca suntem mamici care trecem prin asta, unele au parte de lectii foarte dureroase, mai dureroase decat isi poate imagina o mamica cu un copil perfect sanatos.

Noi incercam, atat cat putem, cateva mamici, sa informam, in special pe cele care au deja probleme, dar dorim sa preintampinam astfel de situatii prin informare. Desigur, sunt atatea situatii in care chiar nu ai cum sa intervii, ca mama, ca nimeresti un medic prost si n-ai ce face etc etc etc. Sunt cazuri si cazuri mereu.

E doar o incercare, mamici.
Pt mame ca noi, e cam greu sa stai cu mainile in san si sa privesti cum situatiile se inmultesc...

Atitudinea naste altitudinea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Sunt total de acord cu alimentatia sanatoasa in timpul sarcinii, cu evitarea stresului ai alte asemenea. Dar ma tem ca acestea sunt in putine cazuri cauza malformatiilor.
Cunosc atatea persoane care au fumat si au baut cafea si produse pe baza de cola si s-au agitat nejustificat de mult in sarcina care au copii perfect sanatosi... incat nu mai cred ca am facut un lucru nemaipomenit ca in sarcina, singurul lichid pe care il consumam pe langa apa era laptele. Baiatul meu are diabet. Nu este o malformatie, dar tot un handicap este. La a doua sarcina, nu m-am abtinut de la nimic. Nu am fumat pentru ca nu fumez de obicei. Dar nu m-as fi lasat. Al doilea copil are o translocatie cromozomiala care nu are nicio legatura cu alimentatia ci cu faptul ca si sotul o are. Nu este o malformatie ci un defect cromozomial, care, din fericire, nu se manifesta (am descoperit translocatia sotului cu ocazia analizelor genetice facute). Dar exista si nu are nicio legatura cu atitudinea adoptata de mine in sarcina.
Nu vreau sa bagalelizez importanta ingrijirii unei gravidute dar nici nu mai cred atat de mult ca putem influenta cu ceva santatea. sunt o cinica, stiu. Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau! Pur si simplu, propria-mi experienta isi spune cuvantul.
Va pup si va doresc tuturor sanatate, ca este cea mai importanata (cat de banal suna dar cat de aadevarat este)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Da, [b] mirela.d[/d]
si eu am zis la fel: cum se face ca mamele care mancau tot felul de chestii si fumau etc. nasteau copii de ti-era mai mare dragu' si alte mame, care nu stiau ce sa mai faca in sarcina sa ii fie bine copilului, au nascut copii cu probleme.

Si, cum e si in cazul vostru... ce se intampla, se intampla si nu avem ce face pt ca nu sta in puterea noastra.

Dar... inca sunt cauze care nu sunt sigura ca nu le puteam elimina... pt ca ... nici medicina la ora actuala nu a descoperit totul...

Dar... sunt si mamici care puteau evita anumite probleme... daca cineva le ajuta sa fie informate... Ca pana la urma nu ne nastem invatati, si poate chiar nu stim ce sa cautam, ca sa fim informati.

Andrea

Atitudinea naste altitudinea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrea_S

Da, [b] mirela.d[/d]


Si, cum e si in cazul vostru... ce se intampla, se intampla si nu avem ce face pt ca nu sta in puterea noastra.



Atitudinea naste altitudinea!


Cred ca asta este esentza,imi pare tare rau dar...legea selectzieie naturale isi face si in cazul nostru prezentza!

Va rog mult sa nu o luatzi personal,este insa o realitate!

Mirela,sunt de acord cu tot ce ai scris tu acolo!Sunt situatzii unde chiar nu se poate interveni!Cu mare,mare parere de rau!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

E cam dur ultimul mesaj...

Mai e un motiv pt care am scris acest subiect: pt ca sunt mame care isi abandoneaza copii, chiar si dupa ce copii sunt tratati sau boala lor este tinuta foarte bine sub control.

Lasand la o parte iresponsabilitatea, poate, zic poate, mai multa informare va ajuta in viitor sa nu mai existe cazuri similare.

Atitudinea naste altitudinea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

este adevarata treaba cu informarea... am colege si prietene care au avut de suferit din cauza lipsei de informare (lipsa acid folic, lipsa analize, interpretare gresita etc...)
dar ramne marea mea intrebare: unde sa te informezi, adica care sutn sursele intr-adevar credibile, si mai ales de unde sa stii ce sa cauti? din moment ce nu stii nimic despre subiectul X, nu stii nici unde sa cauti, nici ce, nici cand.... majoritatea dintre noi, abia dupa ce ne lovim de chestia respectiva incepem researchurile...

cred ca ar fi intr-adevar util ca voi, mamicile, sa concepeti un mic ghid al conceptiei (ma rog, poate nu e asta titlul cel mai potrivit), in care sa treceti subiectele d einteres p[entru o viitoare mamica.
de exemplu:
1. perioada de fertilitate este...
2. boli care se transmit fatului (venericele, etc....)
3. cum se calculeaza data nasterii..
etc
etc

ce ziceti?


Mergi la inceput