Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(4)
Raspunsuri - Pagina 6
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marimalutan Mediajust,multumesc mult pt.raspuns. Am incercat sa-ti trimit mesaj privat dar am primit raspuns ca nu primesti astfel de mesaje. |
Nu ai cum sa trimiti daca nu iti activezi optiunea de mesagerie privata.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
msfetcu spune:
Buna ziua
As dori sa stiu care sunt conditiile in care poti sa primesti indemnizatia, nu stiu exact cum se numeste, cei 800 ron pe o perioada de 2 ani. Vreau sa raman insarcinata si am fost in somaj 3 luni si acum lucrez de 2 luni la o firma. Daca as ramane acuma insarcinata pot primi indemnizatia?
Mediajust spune:
citat din mesajul lui msfetcu Buna ziua As dori sa stiu care sunt conditiile in care poti sa primesti indemnizatia, nu stiu exact cum se numeste, cei 800 ron pe o perioada de 2 ani. Vreau sa raman insarcinata si am fost in somaj 3 luni si acum lucrez de 2 luni la o firma. Daca as ramane acuma insarcinata pot primi indemnizatia? |
Indemnizatia nu este 800 ron, ci este 85% din media veniturilor - minim 600 ron.
Daca vei avea 12 luni cu venituri pana in momentul nasterii (din somaj, din salariu) - vei primi.
gaby_bv spune:
Salutare tuturor! Am mai postat o intrebare la subiectul "calcul concediu pre si post natal pfa". Eu urmeaza sa nasc in august si ma interesa daca intr-adevar se iau in calcul veniturile pe ultimile 12 luni si care venituri mai exact (pt. PFA).Si daca vreau sa estimez mai mult pe 2010 exista o limita maxima pe judet sau ceva de genul?
Multumesc si numai bine tuturor va doresc!
yuliana82 spune:
Buna seara,
Salut pe toata lumea .
Sunt nou venita pe acest site si nu am apucat sa rasfoiesc toate subiectele. Am si eu o intrebare . Sunt gravida in 5 luni . Daca societatea la care lucrez are datorii la stat uriase pot fi probleme la plata indemnizatiei?
marius spune:
Nu vor fi probleme e Ok.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Jocurban spune:
Buna ziua,
Intrebarile mele sunt legate de acordarea unui salariu mediu pe unitate la nastere, conf. CCMN atr. 51, Alin. c).
Cum se poate verifica daca suma primita reprezinta intradevar cuantumul unui salariu mediu pe unitate, salariile angajatilor fiind confidentiale? Sau, altfel spus, cum se calculeaza acest salariu mediu, facand efectiv media salariilor din unitate? Este vorba de salariul mediu brut sau net? Veniturile din dividende ale asociatilor presupun ca nu se iau in considerare... insa salariile acestora, in conditiile in care persoanele in cauza sunt incadrate in firma pe diferite pozitii?
In situatia mea, firma are mai putin de 20 de angajati, majoritatea fiind incadrati cu minimul pentru studii superioare, insa presupun ca managerii au salarii mult mai mari, confidentiale, care ar face o mare diferenta la calculul acestei sume, dar nu stiu daca am vreun drept legal sa solicit probarea acestei sume.
Cunoscand istoricul firmei (salarii "la negru", diverse practici de a scapa de taxe si impozite, masuri in defavoarea angajatilor etc.), mi-e teama ca voi fi defavorizata la plata acestui drept de care vreu sa beneficiez...
Carla 23+ , mami nerabdatoare de Sofia Maria si Natalia Emilia
Blog de babies
www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami
Alinuta_08 spune:
Buna seara!
Am citit candva, nu mai stiu exact la ce topic, cum ca in concediul de maternitate nu mi se poate elibera o adeverinta de venit, pt un credit, din motivul ca contractul ar fi suspendat.
Este adevarat? Eu ar trebui sa intru cam peste o luna si as vrea sa stiu cum sa procedez.
Multumesc.
marius spune:
citat din mesajul lui Jocurban Buna ziua, Intrebarile mele sunt legate de acordarea unui salariu mediu pe unitate la nastere, conf. CCMN atr. 51, Alin. c). Cum se poate verifica daca suma primita reprezinta intradevar cuantumul unui salariu mediu pe unitate, salariile angajatilor fiind confidentiale? Sau, altfel spus, cum se calculeaza acest salariu mediu, facand efectiv media salariilor din unitate? Este vorba de salariul mediu brut sau net? Veniturile din dividende ale asociatilor presupun ca nu se iau in considerare... insa salariile acestora, in conditiile in care persoanele in cauza sunt incadrate in firma pe diferite pozitii? In situatia mea, firma are mai putin de 20 de angajati, majoritatea fiind incadrati cu minimul pentru studii superioare, insa presupun ca managerii au salarii mult mai mari, confidentiale, care ar face o mare diferenta la calculul acestei sume, dar nu stiu daca am vreun drept legal sa solicit probarea acestei sume. Cunoscand istoricul firmei (salarii "la negru", diverse practici de a scapa de taxe si impozite, masuri in defavoarea angajatilor etc.), mi-e teama ca voi fi defavorizata la plata acestui drept de care vreu sa beneficiez... Carla 23+ , mami nerabdatoare de Sofia Maria si Natalia Emilia Blog de babies www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami |
Ti-o spun pe aia dreapta bine? o sa primesti inca un salariu ca si cum ar fi al 13-lea.
Pagina legislativa