Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(4)
Raspunsuri - Pagina 18
hypnotic1978 spune:
ce valoare poate avea indemnizatia daca ai fost in somaj? e adevarat ca suma minima a indemnizatiei este de 600? alegi varianata cu 85%doar dc ai salariu mare, nu?
marius spune:
Concediul de maternitate nu are valoare de 600 ron ci 85% din media veniturilor realizate in ultimele 6 luni antterior solicitarii concediului de maternitate.
Faci o confuzie cu indemnizatia pt cresterea copilului.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
annnna35 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Concediul de maternitate nu are valoare de 600 ron ci 85% din media veniturilor realizate in ultimele 6 luni antterior solicitarii concediului de maternitate. Faci o confuzie cu indemnizatia pt cresterea copilului. |
Va rog frumos, dati-mi si mie un link catre legea care contine toate aceste info din topic. As vrea sa o arat si eu la serviciu. Multumesc!
marius spune:
OG158/2005 actualizata. O gasesti la mine pe site pe pagina legislativa.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
annnna35 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius OG158/2005 actualizata. O gasesti la mine pe site pe pagina legislativa. |
Multumesc. Dupa ce citesc revin cu intrebari, daca am nelamuriri.
Laura Ioana spune:
Repet intrebarea ptc probabil nu a fost observata: pentru a avea dreptul la 2 ani de CIC sunt obligatorii toate cele 126 de zile de concediu prenatal sau doar cele 40 de zile de lehuzie?
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt
marius spune:
nu 40 ci 42 de zile postnatale sunt obligatorii. Dar dreptul la CIC nu depinde ce aceste zile ci de indeplinirea conditiior legale in acest sens - cele 12 luni anterioare nasterii impozabile. Dar nici nu se primeste CIc decat dupa trecerea celor 42 de zile din concediul postnatal. Uneori in anumite conditii nici acestea nu sunt obligatorii cum ar fi la trecerea directa din CIC1 in CIC2 de exemplu.
Pagina legislativa
oly80 spune:
Buna tuturor!
Sunt o graviduta in 15 saptamani si as vrea sa imi iau concediu medical pana la prenatal. Numai ca, voi fi descoperita cam 1 luna, pentru care ar trebui sa merg la comisie.
Vroiam sa stiu daca mai este pe aici cineva din Alexandria care a fost la comisie si cum au decurs lucrurile.
Multumesc anticipat!
paula_m spune:
Buna, am si eu niste intrebari...
Banii pentru concediul prenatal si postnatal sunt platiti de firma angajatoare?
Acesti bani se recupereaza apoi de la asigurarile de stat?
In cat timp se recupereaza acesti bani de la stat?