Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(4)
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
georgalexia spune:
Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare. Abia am intrat in prenatal ( 1 saptamana) iar patronul la care lucrez m-a anuntat ca vrea sa inchida firma actuala si sa deschida o alta. Afecteaza in vreun fel acordarea indemnizatiei acest lucru?
Va multumesc.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Nu poate sa o inchida pana esti in maternitate. Eventual revii din maternitate incetezi activitatea simultan contract pe noua firma si reintri in maternitate acolo.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Ela2001 spune:
Buna.
Am si eu o intrebare.
Anul trecut pana pe 30 august am fost in concediu postnatal, iar apoi, pe 31 august, am intrat in CIC.
Care sunt cele 12 luni care au fost luate in considerare la calculul indemnizatiei de crestere a copilului?
Vlad Stefan 04.06.2009
Nerantula spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ela2001 Buna. Am si eu o intrebare. Anul trecut pana pe 30 august am fost in concediu postnatal, iar apoi, pe 31 august, am intrat in CIC. Care sunt cele 12 luni care au fost luate in considerare la calculul indemnizatiei de crestere a copilului? Vlad Stefan 04.06.2009 |
12 luni anterioare nasterii copilului
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
![](gravida.gif)
puiutza spune:
Buna la toata lumea,
am si eu doua intrebari:
1- reducerea programului de lucru cu 25% se poate face oricand in perioada sarcinii sau doar de la un anumit nr. de saptamani - e reglementat in baza a ce se poate obtine aceasta reducere a programului de lucru?
2- si am citit cred ca tot aici ceva despre o prima de nastere care se ia de la firma - asta daca e stabilit prin contractul de munca banuiesc nu? sau e ceva reglementat prin lege pt. toata lumea? nu mi-am dat seama din schimbul de pareri daca era vorba eventual doar de bugetari sau nu?
ma puteti ajuta cu raspunsuri la aceste doua intrebari?
multumesc
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Ela2001 spune:
Nerantula multumesc pt raspuns.
As mai avea doua intrebari:
1. alocatia aceea de 200 lei/luna se acorda incepand cu luna nasterii copilului sau cand mama intra in CIC?
2. alocatia de 200 lei este inclusa in suma de 85% din venituri, pe care o primeste mama in CIC sau este separata?
Vlad Stefan 04.06.2009
annnna35 spune:
Buna ziua!
Am si eu o intrebare, pentru cine se pricepe: la calculul indemnizatiei si concediului pre/postnatal se iau in considerare si veniturile obtinute din ore suplimentare (plata cu ora - invatamant)?
Multumesc cui imi va raspunde.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
citat din mesajul lui annnna35 Buna ziua! Am si eu o intrebare, pentru cine se pricepe: la calculul indemnizatiei si concediului pre/postnatal se iau in considerare si veniturile obtinute din ore suplimentare (plata cu ora - invatamant)? Multumesc cui imi va raspunde. |
Da se iau. Toate veniturile dealtfel.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Nerantula spune:
citat din mesajul lui Ela2001 Nerantula multumesc pt raspuns. As mai avea doua intrebari: 1. alocatia aceea de 200 lei/luna se acorda incepand cu luna nasterii copilului sau cand mama intra in CIC? 2. alocatia de 200 lei este inclusa in suma de 85% din venituri, pe care o primeste mama in CIC sau este separata? Vlad Stefan 04.06.2009 |
1. alocatia pentru copil se primeste de la nasterea acestuia;
2. alocatia pentru copil este independenta de indemnizatia ce i se cuvine mamei pentru cresterea copilului
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
![](gravida.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura_sp_Ioana/Laura_sp_Ioana.jpg)
Laura Ioana spune:
Hristos a inviat!
Am si eu o intrebare: pentru a avea dreptul la 2 ani de CIC sunt obligatorii toate cele 126 de zile de concediu prenatal sau doar cele 40 de zile de lehuzie?
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) ,
Filmulete
La Mare - sept '09
Poze din Egipt