Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(4)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Citat:
citat din mesajul lui babyangel

Citat:

Indemnizatia pt. crestere se refera strict la perioada anterioara nasterii - nu are nicio legatura cu postnatalul.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Sincer, nu ai fost prea explicit...Atunci ce se intampla daca nu imi las 42 de zile de postnatal, asa cum prevede legea?

Mersi

Anca
In asteptarea -ului Codrin Fabian
AMR 24 de ore!!!
si mami de Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca

Vei merge la serviciu acele zile - si probabil nu o sa-ti convina.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Acum am inteles...Mersi mult! Dar dupa ce expira post-natalul, imi iau 3-4 zile de concediu medical..si gata! Mersi Marius!

Anca
In asteptarea -ului Codrin Fabian
AMR 24 de ore!!!
si mami de Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amber_onyx spune:

Buna, am si eu o intrebare: pentru prenatal exista o limita de bani ( cum e limita de 4000 de ron pt cic)?
Adica la un salariu brut de peste 8000 de ron- primesti 85% din banii astia sau iti impun iar o suma maxima?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BLONDY17GOL spune:

buna seara.va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare.la sfarsitul acestei luni termin somajul.de la 1-05-2010 vreau sa-mi platesc tot ce trebuie pt.a avea continuitate si a beneficia de acea perioada de 2 ani pt.ingrijirea copilului.va rog sa ma sfatuiti unde trebuie sa platesc si care asigurari imi sant necesare pt. a avea acest drept.pot plati doar la casa de pensii sau mai trebuie si in alta parte.va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui amber_onyx

Buna, am si eu o intrebare: pentru prenatal exista o limita de bani ( cum e limita de 4000 de ron pt cic)?
Adica la un salariu brut de peste 8000 de ron- primesti 85% din banii astia sau iti impun iar o suma maxima?

Din cate stiu exista limita.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui BLONDY17GOL

buna seara.va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare.la sfarsitul acestei luni termin somajul.de la 1-05-2010 vreau sa-mi platesc tot ce trebuie pt.a avea continuitate si a beneficia de acea perioada de 2 ani pt.ingrijirea copilului.va rog sa ma sfatuiti unde trebuie sa platesc si care asigurari imi sant necesare pt. a avea acest drept.pot plati doar la casa de pensii sau mai trebuie si in alta parte.va multumesc

Nu poti plati nicaieri. Trebuie ori sa ai contract de munca deci angajata ori PFA.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui amber_onyx

Se plafoneaza baza de calcul lunara la 12 salarii minime

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Citat:

Se plafoneaza baza de calcul lunara la 12 salarii minime

ce inseamna ca se plafoneaza la 12 salarii minime? nu inteleg?

+18s si mami de astronaut-cosmonaut Vladut (05.11.2003)

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Adica daca din calcul suma rezultata depaseste valoarea a 12 salarii minime pe economie (600 ron actual) atunci se acorda 12*600 maxim. Pe romaneste nu se acorda mai mult de 7.200 ron.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Citat:

Adica daca din calcul suma rezultata depaseste valoarea a 12 salarii minime pe economie (600 ron actual) atunci se acorda 12*600 maxim. Pe romaneste nu se acorda mai mult de 7.200 ron.

Pagina legislativa

Multumesc mult, m-am lamurit!

+18s si mami de astronaut-cosmonaut Vladut (05.11.2003)

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Anca, baza de calcul se plafoneaza, respectiv suma la care se aplica procentul de 85%, calculul e putin mai complicat:
1. pentru fiecare dintre ultimele 6 luni se iau in calcul veniturile obtinute, astfel incat sa nu depaseasca 7.200 ron pe luna si se face totalul (T1);
2. se numara pentru fiecare din cele 6 luni numarul de zile lucratoare din luna si se face totalul (T2);
3. se determina o medie zilnica prin impartirea celor 2 totaluri (M=T1/T2);
4. se inmulteste aceasta medie cu 85% (P=85%*M);
5. Suma pe care o vei primi pentru fiecare luna de concediu de maternitate se determina prin inmultirea numarului de zile lucratoarea din luna respectiva cu P (unde P=85%*M=85%*T1/T2)

Sper ca am fost destul de explicita ...

Mergi la inceput