Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(4)
Raspunsuri - Pagina 16
babyangel spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui marius
Vei merge la serviciu acele zile - si probabil nu o sa-ti convina. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
Acum am inteles...Mersi mult! Dar dupa ce expira post-natalul, imi iau 3-4 zile de concediu medical..si gata! Mersi Marius!
Anca
In asteptarea -ului Codrin Fabian
AMR 24 de ore!!!
si mami de Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca
amber_onyx spune:
Buna, am si eu o intrebare: pentru prenatal exista o limita de bani ( cum e limita de 4000 de ron pt cic)?
Adica la un salariu brut de peste 8000 de ron- primesti 85% din banii astia sau iti impun iar o suma maxima?
BLONDY17GOL spune:
buna seara.va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare.la sfarsitul acestei luni termin somajul.de la 1-05-2010 vreau sa-mi platesc tot ce trebuie pt.a avea continuitate si a beneficia de acea perioada de 2 ani pt.ingrijirea copilului.va rog sa ma sfatuiti unde trebuie sa platesc si care asigurari imi sant necesare pt. a avea acest drept.pot plati doar la casa de pensii sau mai trebuie si in alta parte.va multumesc
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui amber_onyx Buna, am si eu o intrebare: pentru prenatal exista o limita de bani ( cum e limita de 4000 de ron pt cic)? Adica la un salariu brut de peste 8000 de ron- primesti 85% din banii astia sau iti impun iar o suma maxima? |
Din cate stiu exista limita.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
marius spune:
citat din mesajul lui BLONDY17GOL buna seara.va rog sa-mi raspundeti si mie la o intrebare.la sfarsitul acestei luni termin somajul.de la 1-05-2010 vreau sa-mi platesc tot ce trebuie pt.a avea continuitate si a beneficia de acea perioada de 2 ani pt.ingrijirea copilului.va rog sa ma sfatuiti unde trebuie sa platesc si care asigurari imi sant necesare pt. a avea acest drept.pot plati doar la casa de pensii sau mai trebuie si in alta parte.va multumesc |
Nu poti plati nicaieri. Trebuie ori sa ai contract de munca deci angajata ori PFA.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Nerantula spune:
citat din mesajul lui amber_onyx Buna, am si eu o intrebare: pentru prenatal exista o limita de bani ( cum e limita de 4000 de ron pt cic)? Adica la un salariu brut de peste 8000 de ron- primesti 85% din banii astia sau iti impun iar o suma maxima? |
Se plafoneaza baza de calcul lunara la 12 salarii minime
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita
anca_vlad spune:
Se plafoneaza baza de calcul lunara la 12 salarii minime Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita |
ce inseamna ca se plafoneaza la 12 salarii minime? nu inteleg?
+18s si mami de astronaut-cosmonaut Vladut (05.11.2003)
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
marius spune:
Adica daca din calcul suma rezultata depaseste valoarea a 12 salarii minime pe economie (600 ron actual) atunci se acorda 12*600 maxim. Pe romaneste nu se acorda mai mult de 7.200 ron.
Pagina legislativa
anca_vlad spune:
citat din mesajul lui marius Adica daca din calcul suma rezultata depaseste valoarea a 12 salarii minime pe economie (600 ron actual) atunci se acorda 12*600 maxim. Pe romaneste nu se acorda mai mult de 7.200 ron. Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
Multumesc mult, m-am lamurit!
+18s si mami de astronaut-cosmonaut Vladut (05.11.2003)
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
Nerantula spune:
Anca, baza de calcul se plafoneaza, respectiv suma la care se aplica procentul de 85%, calculul e putin mai complicat:
1. pentru fiecare dintre ultimele 6 luni se iau in calcul veniturile obtinute, astfel incat sa nu depaseasca 7.200 ron pe luna si se face totalul (T1);
2. se numara pentru fiecare din cele 6 luni numarul de zile lucratoare din luna si se face totalul (T2);
3. se determina o medie zilnica prin impartirea celor 2 totaluri (M=T1/T2);
4. se inmulteste aceasta medie cu 85% (P=85%*M);
5. Suma pe care o vei primi pentru fiecare luna de concediu de maternitate se determina prin inmultirea numarului de zile lucratoarea din luna respectiva cu P (unde P=85%*M=85%*T1/T2)
Sper ca am fost destul de explicita ...
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita