Topic - concediul medical, prenatal, postanatal(4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

1.Casa de asigurari prin angajator.
2.Aproximativ la fel si pt concedii medicale dar difera procentul in functie de codul de boala.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Boala obisnuita, cod 01
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy29 spune:

Buna ziua!

Pun aici o intrebare,pentru ca nu stiu in care alt topic sa caut.Daca cumva s-a mai scris despre acest lucru,scuze,nu am cand sa citesc toate topicurile.
Voi fi in CIC pana in aprilie 2010,am stat 2 ani acasa.Pe anul 2010 voi putea beneficia de concediu de odihna?Din cate stiu da,dar nu stiu cum se calculeaza numarul de zile la care am dreptul.In anul 2008,inainte de a naste nu am avut CO,doar prenatal si postnatal.

Va multumesc,

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Situatia mea este urmatoarea...am revenit la munca in decembrie 2009 din CIC si la jumatatea lui martie 2010 voi intra in prenatal. Stiu ca pentru calculul indemnizatiei de concediu prenatal se iau in considerare veniturile brute pe ultimele 6 luni...cum se va proceda in cazul meu, in care nu am decat 3 luni de cand am revenit in firma?

Multumesc!

3 luni salariul si 3 luni inainte indemnizatia din CIC.

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TweetyGeo spune:

Roxy, zilele de concediu ramase din 2008 nu ai cum sa ti le mai iei. Trebuia sa le iei inainte de concediu medical. In 2010 normal ai minim 21 de zile pe an. Depinde acum de ce scrie in contractul tau de munca, daca ai 21 sau mai multe. In anul 2010 sunt 257 zile lucratoare. Si faci cu regula de trei simpla:
Daca la 257 zile lucratoare se dau 21 zile concediu
la x zile lucrate rezulta y zile de concediu.
Unde y = x *21/257.
La doua luni lucrate de ex. cu 40 zile lucrate ai y =40*21/257 = 3.26 adica 3 zile de concediu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy29 spune:

Citat:
citat din mesajul lui TweetyGeo

Roxy, zilele de concediu ramase din 2008 nu ai cum sa ti le mai iei. Trebuia sa le iei inainte de concediu medical. In 2010 normal ai minim 21 de zile pe an. Depinde acum de ce scrie in contractul tau de munca, daca ai 21 sau mai multe. In anul 2010 sunt 257 zile lucratoare. Si faci cu regula de trei simpla:
Unde y = x *21/257.
La doua luni lucrate de ex. cu 40 zile lucrate ai y =40*21/257 = 3.26 adica 3 zile de concediu.

Uff..., asa ma gandeam si eu dar nu suna prea bine,doar 3 zile de concediu.Speram sa-mi raspunda cineva ca sunt mai multe zile de concediu :)
Peste o luna ma intorc oricum si voi intreba exact la servici,ce si cum.

Multumesc!
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaeladm spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy29

Citat:
citat din mesajul lui TweetyGeo

Unde y = x *21/257.

Uff..., asa ma gandeam si eu dar nu suna prea bine,doar 3 zile de concediu.Speram sa-mi raspunda cineva ca sunt mai multe zile de concediu :)
Peste o luna ma intorc oricum si voi intreba exact la servici,ce si cum.

Multumesc!
Roxana

Pai asta era doar un exemplu.
Tu o sa ai din cate inteleg doar ian-aprilie nelucrate, deci din mai incepi lucrul, se schimba nr de zile lucratoare. Formula ramane neschimbata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana29 spune:

Buna ziua! Sper sa ma ajutati si pe mine, am careva nelamuriri. Sunt insarcinata in 10 saptamani, si e o sarcina cu risc, obtinuta dupa multi ani. Nu as face nimic sa o pun in pericol...Asa ca de la 7 saptamani stau in concediu medical- respectiv mi-am luat 14 zile CM de la medicul de familie si de 1 saptamana sunt in concediu de odihna.
As dori sa stiu daca concediul de odihna poate fi intrerupt de mai multe ori cu concedii medicale, adica sa fiu 3-4 zile in CO, iar apoi 2 saptamani in CM de la medicul de familie, iar CO si apoi iar CM etc. Asta ca sa prelungesc perioada in care pot sta acasa .
De asemenea, as dori sa stiu daca un concediu medical dat de un ginecolog din alt oras decat cel in care locuiesc eu trebuie acceptat la serviciu, sau fiind alt CAS sunt probleme?
Medicul de familie poate sa-mi dea doar 45 de zile pe an CM, restul pana la 90 putand fi date de medicul de specialitate? Am inteles bine?
Sper ca m-am facut inteleasa si va rog sa ma lamuriti si pe mine, sunt inchisa in casa si ma simt tare neajutorata:). Va multumesc mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaeladm spune:

Citat:
citat din mesajul lui dariana29

Buna ziua! Sper sa ma ajutati si pe mine, am careva nelamuriri. Sunt insarcinata in 10 saptamani, si e o sarcina cu risc, obtinuta dupa multi ani. Nu as face nimic sa o pun in pericol...Asa ca de la 7 saptamani stau in concediu medical- respectiv mi-am luat 14 zile CM de la medicul de familie si de 1 saptamana sunt in concediu de odihna.
As dori sa stiu daca concediul de odihna poate fi intrerupt de mai multe ori cu concedii medicale, adica sa fiu 3-4 zile in CO, iar apoi 2 saptamani in CM de la medicul de familie, iar CO si apoi iar CM etc. Asta ca sa prelungesc perioada in care pot sta acasa .
De asemenea, as dori sa stiu daca un concediu medical dat de un ginecolog din alt oras decat cel in care locuiesc eu trebuie acceptat la serviciu, sau fiind alt CAS sunt probleme?
Medicul de familie poate sa-mi dea doar 45 de zile pe an CM, restul pana la 90 putand fi date de medicul de specialitate? Am inteles bine?
Sper ca m-am facut inteleasa si va rog sa ma lamuriti si pe mine, sunt inchisa in casa si ma simt tare neajutorata:). Va multumesc mult!

Pe scurt, ai grija ca zilele de CM iti micsoreaza dreptul de CO. Ai dreptul la 21 zile de CO pe an, doar daca mergi la serviciu toate cele 257 zile lucratoare ale anului acesta calendaristic.
Ca sa vezi cate zile de CO ti se cuvin faci asa:
CO=21 zile....................257 zile calendaristice lucratoare
Co= ce ti se cuvine tie........ cate zile calendaristice lucratoare o sa ai tu anul asta
Deci regula de 3 simpla.
Ianuarie a avut 20 zile lucratoare, februarie are tot 20 si tot asa, faci total.
Daca tu nu mai mergi deloc la serviciu, esti doar in Co sau Cm rezulta ca nu mai ai zile lucrate, deci scade proportional dreptul de CO.
Dupa 90 de zile de concediu medical in ultimele 12 luni, trebuie sa ai avizul comisiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns imaya spune:

Pe scurt, ai grija ca zilele de CM iti micsoreaza dreptul de CO. Ai dreptul la 21 zile de CO pe an, doar daca mergi la serviciu toate cele 257 zile lucratoare ale anului acesta calendaristic.
Ca sa vezi cate zile de CO ti se cuvin faci asa:
CO=21 zile....................257 zile calendaristice lucratoare
Co= ce ti se cuvine tie........ cate zile calendaristice lucratoare o sa ai tu anul asta
Deci regula de 3 simpla.
Ianuarie a avut 20 zile lucratoare, februarie are tot 20 si tot asa, faci total.
Daca tu nu mai mergi deloc la serviciu, esti doar in Co sau Cm rezulta ca nu mai ai zile lucrate, deci scade proportional dreptul de CO.
Dupa 90 de zile de concediu medical in ultimele 12 luni, trebuie sa ai avizul comisiei.

Mihaela

Din cate stiam nu se mai diminueaza CO datorita CM.
As dori si eu un raspuns in aceasta privinta. Eu vreau sa intru in CO in mai, iar in iunie in prenatal- urmand sa nasc la jumatatea lunii iulie). Imi facusem socoteala ca pre/postnatalul se socotesc ca lucrate pentru CO astfel incat beneficiez de 15 zile de CO pe 2010.
Se poate un raspuns documentat? (lege ..ceva)
Multumesc anticipat.

Mergi la inceput