Diabet zaharat la copii *7*
Raspunsuri - Pagina 11
mirela.d spune:
Ana, asa sunt si eu de la hipoglicemia lui Iusti. Iar acum stau si stresata sa nu vomite desi e clar ca indigestia a trecut.
Azi noapte am trecut iarasi printr-o sperietura... Aseara la ora 22 Iusti avea glicemia 144. Ii facusem 1,5 unitati de insulina, doza pe care i-o faceam inainte de indigestie. I-am dat sa manance 19 HC. La 1 i-am luat glicemia iar aparatul arata "Lo", prea mica sa o poata citi. Mi s-a parut ciudat pentru ca Iusti dormea linistit. In fine, i-am dat putina apa cu zahar (foarte putina pentru ca nu ii place) dupa care am luat glicemia fara sa astept sa-si faca efectul zaharul ci doar ca sa vad daca a fost corect prima data: 290. Acum nedumerirea mea este urmatoarea: a facut hipo si corpul a crescut-o automat sau era are si nu a functionat aparatul corect? Dmineata avea 354. O doctorita diabetolog mi-a spus ca dupa ce se va termina cu indigestia, va avea glicemii intre 300 si 400. Asa ca nu stiu daca glicemia mare este urmarea indigestiei sau urmarea apararii corpului in urma unei hipoglicemii. Ce credeti?
Cert este ca eu m-am trezit astazi cu o durere de stomac groaznica. Exact ca la o gastrita puternica. Cred ca stresul incepe sa isi spuna cuvantul.
Adrianaa spune:
Mirela, chiar nu stiu ce sa spun. Posibil chiar sa fi fost mica de mai mult timp si apoi , la a doua glicemie, sa fi cazut chiar pe raspunsul corpului la hipo, posibil sa fi fost hipo, sa fi crescut si de la zahar, noaptea corpul este mai sensibil si la raspunsul la hc, apoi chiar sa fie o dereglare la nivel digestiv si absorbtia HC. Nu ar strica sa cercetezi mai mult pe latura asta, avand in vedere ca undeva sunt probleme incepand cu constipatia frecventa. Nu stiu sa-ti spun mai mult.
studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat
dani_roby spune:
Salutare,
Am intrat sa va urez si eu SARBATORI FERICITE alaturi de puiuti, un Mos Bogat cu multa sanatate, bucurii, liniste sufleteasca, multa putere, rabdare si intelepciune.
Noi suntem binisor, cu glicemii fluctuante, dar stam "calare" pe ele si nu le dam voie sa -si faca de cap.
Mirela, am patit si eu asa acum 2 zile si mi-a aratat aparatul LO, insa luasem prea putin sange..cred :(, pentru ca am intepat iar si avea 144.
Va pup pe toate si sa ne auzim cu vesti mai bune :)!
Adrianaa spune:
Am uitat sa va spun, zilele astea, cu sarbatori, cu preparate, nu uitati sa adaugati la mese si fructe si salate. Cele din urma vor diminua indicele glicemic al preparatelor specifice de sarbatori si vor diminua colesterolul etc., etc, stiti voi... :)
www.ziuadeiasi.com.ro/Local/9482-Copii-care-vine-Crciun.html" target="_blank">Copii la care nu vine Mos Craciun
studii diabet
mirela.d spune:
Buna, dragelor!
Va doresc sa aveti parte de un Craciun minunat si tot ceea ce va doriti sa vi se indeplinesaca!
Anina_n spune:
La multi ani, Edutu !
Laura, felicitari !
Sa va umple mereu sufletele de bucurie, dulcinelul vostru !
Craciun de basm, plin de lumina, bucurie, dragoste, intelegere, armonie si momente de neuitat, pentru toti !
Mosul sa va aduca, darurile visate !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Copilasi din 2002
Minunatele Scorpiute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Fie-ti ingerii aproape, Emma, licurici scump !
Adrianaa spune:
www.audiosparx.com/sa/archive/Christmas/Christmas-Vocals/Mrs-Fogartys-Christmas-Cake/66597" target="_blank">Miss Fogarty's Christmas Cake
MISS FOGARTY'S CHRISTMAS CAKE
Irish Christmas Song
As I sat in my window last evening
The letterman brought it to me
A little gilt-edged invitation sayin'
"Gilhooley come over to tea"
I knew that the Fogarties sent it.
So I went just for old friendships sake.
The first thing they gave me to tackle
Was a slice of Miss Fogarty's cake.
Chorus: There were plums and prunes and cherries,
There were citrons and raisins and cinnamon, too
There was nutmeg, cloves and berries
And a crust that was nailed on with glue
There were caraway seeds in abundance
Such that work up a fine stomach ache
That could kill a man twice after eating a slice
Of Miss Fogarty's Christmas cake.
Miss Mulligan wanted to try it,
But really it wasn't no use
For we worked in it over an hour
And we couldn't get none of it loose
Till Murphy came in with a hatchet
And Kelly came in with a saw
That cake was enough be the powers above
For to paralyze any man's jaws
Miss Fogarty proud as a peacock,
Kept smiling and blinking away
Till she flipped over Flanagans brogans
And she spilt the homebrew in her tea
Aye Gilhooley she says you're not eatin,
Try a little bit more for me sake
And no Miss Fogarty says I,
For I've had quite enough of your cake
Maloney was took with the colic,
O'Donald's a pain in his head
Mc'Naughton lay down on the sofa,
And he swore that he wished he was dead
Miss Bailey went into hysterics
And there she did wriggle and shake
And everyone swore they were poisoned
Just from eating Miss Fogarty's cake
studii diabet
anna-pa spune:
Buna dragelor!
Multumesc Teo pentru incurajari, insa noi am trecut deja pe 3 administrari din cauza glicemiei de la ora 16.... Imi dau seama dupa schema voastra, ca Dna Doctor ar fi putut mari dozele de insulina: dimineata faceam doar 3 ui de mixtard 30/70 si mancat totusi 180-190 hidrati pe zi din care ceea mai mare parte pana la orele 16. Poate ca ar fi functionat o schema cu mai multe unitati dimineata...Acum suntem pe 3 administrari: 7-3 ui Actrapid, 13-3 ui Actrapid si seara 2 ui Mixtard 30. Oare pot sa propun Dnei Dr o noua incercare si bineinteles pe mai multe unitati dimineata? E rau sa schimb iar schema?
Acum, la fel ca inainte cand eram tot pe 3 adiministrari ( n-am stat decat 10 zile), imi vine cu glicemia de la 19 mai mare, la cateva zile: 200, mai mult sau mai putin.
Daca nu apuc sa mai scriu, va doresc Sarbatori Fericite, un An Nou mai bun, mai plin de bucurii, sanatate multa-multa si gandurile bune sa vi se transforme in realitate!
Poate pilula de insulina va fi un succes, pentru inceput!
http://www.diabeteshealth.com/read/2009/12/24/6494/novo-enters-phase-1-test-of-an-insulin-pill-/
Adrianaa spune:
www.cugetliber.ro/1258927200/articol/51484/copii-cu-diabet--jigniti-de-profesori-si-privati-de-drepturi-la-constanta/" target="_blank">Experien#355;e triste
studii diabet
mirela.d spune:
Buna, tuturor!
Sper ca ati avut parte de un Craciun ferici.Noi inca avem glicemiile mari si tot marim doza de insulina... Nu i-am dat del produse specifice sarbatorii Craciunului de teama revenirii indigestiei. vreo doua saptamani am zis sa tinun pic de regim.
Adriana, mie mi se pare un pic exagerat articolul postat de tine. Nu stiu daca autorul este de vina sau persoanele intervievate pentru acest articol. Eu, personal, ma indoiesc ca profesorii jignesc un elev doar pentru ca are diabet. Pur si simplu atat il duce capul pe respectivul profesor. Bag mana in foc ca procedeaza in acelasi mod si cu alti copii mai incetisori la carte. Nu sunt de acord cu acest comportament dar nici sa ii dau in cap pentru ca respectivul copil are diabet ci pentru ca nu este normal. Altfel, tind sa cred ca singure ne strigam handicapul in loc sa consideram ca diabetul este o altfel de normalitate.
In concluzie, m-as plange de respectivul profesor si as face sesizari dar fara sa imi aduc in fata handicapul. Altfel, mi se pare ca as profita un pic de acest handicap.
Este doar o parere. Sa nu mi-o iei in nume de rau!
Ce faceti de Revelion? Cum vor petrece dulcineii? Anina, de la tine astept poze ca asa m-am obisnuit.