Diabet zaharat la copii *7*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Vad ca Abdrudul are multi copii talentati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo_H spune:

Buna
Am revenit si eu dupa o absenta cam lunga...am trecut printr-o perioada gri, urata, plina de indoieli, obositoare si acasa si la serviciu, raceli (ambii copii, normal, ca altfel nu se poate)...nu mi-a mai ars de scris (de fapt, de nimic). Vad ca pe aici (pe alocuri, pt cei mai nou veniti) e cam aceeasi atmosfera si ma gandeam ca normal ar fi fost ca sarbatorile sa ne gaseasca pe toti veseli, atat cat este posibil. Nu stiu ce sa zic cu sarbatorile astea...cred ca nu o sa ne mai putem bucura niciodata cu tot sufletul.
Tudor a fost racit...glicemii mari...dar asta nu era o noutate. Problema mea este ca mi-am pierdut increderea, mi se pare ca nu mai fac nimic bine, ca nu iau deciziile care trebuie, cand trebuie...I-am crescut dozele, i-am facut corectii cu novorapid...Periculos mi se pare atunci cand raceala este pe final, pt ca glicemiile nu merg asa cum m-as astepta eu , sa scada treptat...de la niste glicemii mari ne trezim cu niste glicemii foarte mici...un dezechilibru perfect #61516;.
In fiecare dimineata stau cu pen-ul in mana si ma intreb cat sa-i mai fac pentru a nu mai gresi. Am inceput sa iau in calcul si persoanele care vor sta cu el in ziua respectiva (mama, matusa, soacra....mam’mare, mamita si tanti Mita ), unele sunt mai sportive, altele nu . Ma gandesc ce au ele de facut in ziua respectiva (mancare, treburi prin casa) si cat de disponibile sunt pentru a fi si partener de joaca pentru Tudor (asta mai ales in intervalul 14-15:30 pentru a micsora glicemiile de la 16:00).
Noi suntem in continuare pe 2 administrari (Mixtard30), de doua zile o tinem numai in hipo rau de tot (la 10 si 13)....chiar daca ii tot scad insulina si micutul de el mananca tot ce ii dam (si chiar in plus, ca sa nu mai spun ca mai primeste si cate o bombonica de ciocolata – sau ce isi mai doreste el).
Nu putem scapa de hipo de dimineata. De cateva zile are numai intre 50-65, ii dau sa manance (in somn) 35 HC, ii fac insulina dupa ce mananca (10 ui) iar pe la 10:00 are 200 (anormal pentru el). De doua zile s-a schimbat situatia, am patit-o urat, la 09:30 a avut 44, iar azi 38!!!. Bineinteles ca nu ne spune nimic si nici nu s-a manifestat in vreun fel. Maine dim ii mai scad o unitate.
Anna, noi am ramas pe 2 administrari (si suntem asa de 1 an si 4 luni) dar trebuie sa ne luptam cu glicemiile de la 16:00. Ora aceasta este singura cu probleme, adica cu glicemii mai mari, asa cum spuneai si tu. Daca nu are o activitate putin mai solicitanta pana in ora 16 atunci vine cu glicemii intre 180-220. La 19:00 este ok, are in jur de 100-140.
Dupa cum scriam intr-un post mai vechi, dna doctor ne-a spus ca nu este un capat de tara daca are o glicemie pe zi de 200. Am preferat sa ne chinuim (unii mai mult, altii mai putin) si sa mergem cu schema asta (2 adm) cat mai mult posibil. Poate mai incercati totusi si ramaneti pe 2 adm (sfatul acesta mi l-a dat si mie Adriana si este foarte bun ).
Acum am incetat sa ii mai administram insulina in fundulet, mai ales in dreapta, pt ca este cam umflat si deformat. ...si asta chiar daca il masam zilnic cu gel anticelulitic precum si cu Diclofenac gel. Si cred ca o sa facem o pauza si la piciorul drept. Nu imi dau seama unde gresesc, am inteles de la alte mamici (ai caror copilasi fac 4-5 adm) ca nu au astfel de probleme. Si noi schimbam locul, si noi il masam zilnic cu tot felul de unguente....dar nu imi place deloc cum arata anumite zone. Ce-i drept nu ii fac in burta, intrucat premixatele trebuie facute in locuri in care absorbtia este mai mica.
Adriana, am vazut interviurile, mi-a placut foarte mult dna dr Cret, ca atitudine si optimism . Citesc destul de des din diabetta, chiar ma uitam la factorii care cresc nivelul glucozei lent&rapid. Reiese ca ideal ar fi, pentru o crestere cat mai lenta a glicemiei (bineinteles, nu in cazuri de hipo) ca ingredientele sa fie integrale, mancarea sa fie cat mai neprocesata, sa fie gatita nesarat, sa fie servita nu prea calda, mai mult rece, sa fie servita cu inghitituri cat mai mari si cat mai nemestecate !!, fara lichide in timpul mesei (oare si dupa ?), si suficient de grasuta (oricum, nu degresata). Presupun totusi ca este vorba de grasimi vegetale.
Mirela, ai avut niste experiente....Doamne fereste....si cu episodul de hipo, si cu indigestia...ma gandesc ce o fi fost in sufletul tau. Dar ca sa privim si partea plina a paharului (daca putem spune asa)...macar acum stiti la ce sa va asteptati si de ce sa va feriti (ma refer la episodul urat de hipo). Ma bucur mult ca sunteti pe drumul cel bun cu indigestia si Iusti a inceput sa manance.
Lui Tudor, ca si lui Iusti, i-a iesit hemoglobina buna, 6.3, insa nici nu ma mai bucur pt ca si noua ne-a spus ca acesta este rezultatul multor hipo.
Nina, eu o sa vad pozele de acasa, de la birou nu pot accesa linkul, avem tot felul de restrictii . Ma bucur ca sunteti bine si ca va pregatiti de Craciun cu mic cu mare. Noi tot in familie vom petrece (ca in fiecare an), am luat deja cadourile, le-am impachetat...asteptam Craciunul. Si pe aici este zapada foarte multa (de azi a inceput sa fie mai caldut), am facut si noi in curte omuleti de zapada si am incins niste batai cu bulgari (ignorand raceala ).
Adriana, acum ascult colindul trimis de tine, si scriu. Eu deja ma simt mai bine, probabil ca m-am mai eliberat de stresul ultimelor saptamani. Multumim pentru urari.
Si eu va doresc tuturor va bucurati de sarbatorile ce vin, Anul Nou sa va gaseasca langa cei dragi, sa toastati pentru tot ceea ce a fost frumos si bun odata, pentru toate lucrurile bune care vor veni, sanatate in primul rand, iubire, noroc, prieteni buni, odihna si munca cat sa va faca placere, noi teluri, vise frumoase si multe realizari.

O seara buna!

PS 1: Am trimis mail la Buzias, am cerut programul pe 2010...cred ca o sa mergem in seria VI (10.03 – 22.03.2010). Poate mai vine cineva in perioada aceea.

PS 2: Mi-a spus prietena mea ca Novomix (parca) si Levemir se scot iar de pe liste, nu stia sigur de cand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Teo, imi pare rau ca si tu esti tot intr-o pasa proasta. Eu, de cand a facut Iusti hipoglicemia aceea, mi-am pirdut si dramul de incredere pe care il aveam in mine. Asa ca te inteleg perfect. Tot asa stau si eu si ma gandesc: cate unitati ii fac astazi. Din fericire, noi nu a trebuit sa facem corectii pana acum.
Ai grija cu hipoglicemiile repetate! Din cauza acestora am ajuns noi la acea hipoglicemie severa.
Iti doresc sa iti dea Dumnezeu puterea sa treci peste perioada asta si sa-ti recapeti increderea in tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Teo, ma bucur ca ai revenit. Sa ne bucuram de tot ce-i frumos, de cei dragi, de fiecare moment minunat din viata noastra! Fiecare sarbatoare ca aceasta este un nou inceput si in sufletele noastre.

studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

buna
F frumoase colinzile,si parca ne fac sa ne simtim mult mai bine
Mirela ma bucur pt voi,de acum spor la cumparaturii
Nina sunt super fotografiile,Denysa ar fii incantata sa o cunoasca personal pe Cristina,(zc ca:mama ne cam asemanam;))si la noi este zapada ,dar si gerrr,azi noapte -24,deci deny nu prea iese pe afara,dar e frumos totul e alb.
Teo multa sanatate la copilasitotul va fii bn
glicemii bune la totii puiutii
si spor la treaba mamicilor
CRACIUN FERICIT
P.S.Adriana am vazut filmuletele si acolo am vazut si un baiat Andrei,pe care il stim de la Buziasi...multumim pt ca ne ajuti sa ne informam mai mult si intodeauna cand ne e greu esti alaturi de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradoom spune:

Buna fetelor!
Noi am trecut ieri cu bine de prima onomastica a lui Edi...cu glicemii superbeeee...am inceput cu 126 si dupa petrecere avea 142...bineinteles a toate acestea se datoreaza faptului ca el nu are nici o treaba cu mancatul dulciurilor.... a mancat daor un kinder si 6 Ch de suc Tedi...si avea o multime de dulciuri pe masa...tort nu a vrut, sampanie nici atat...din pct acesta de vedere sunt super fericita!
A fost prima data cand a realizat ca este ziua lui, ca primeste cadouri , cel mai dur a fost dupa ce i-am cantat la multi ani si a suflat in lumanari, s-a murdarit de tort si ne-am dus sa il spal si ma intreaba: Mami, da..asta ce-a fost???....a m incept sa ii explic ca este ziua lui si i-am facut tort...si tot asa...si la urma imi zice sec: Bine!
La fel a reactionat si a dopul de sampanie...Da, asta ce-a mai fost??
Este la varsta la care intreaba non stop...este de o curiozitate iesita din comun....
Nina, nu prea se omoara cu zapada...era super incanta cand a nins, m-a innebunit ca vrea afara si dupa ce am iesit, i-a intrat in manusa putina zapada si in 5 minute eram in casa...este sensibil ca o fetita...a zis ca nu mai vrea afara pana nu se incalzeste.

Dragele mele mamici, va doresc un Craciun linistit, fara evenimente neplacute si cu glicemii superbeeee!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo_H spune:

Nina, am vazut aseara pozele …peisaj de basm si scrisoare pt Mos de pus in rama . Foarte frumos! Neaparat sa pastrezi scrisoarea si sa i-o arati peste multi ani , sa va distrati... Si noi pastram scrisorile pentru Mos, departe de ochii copiilor, pt ca ei le cred deja expediate in Rovaniemi . (ca sa nu mai spun ca tatal lor era gata gata sa puna scrisoarea de anul acesta la Posta ....pt ca asa l-au rugat copiii.....si asta inainte de a vedea eu ce i-au cerut Mosului (!!). Bine ca l-am prins la timp .....(ma gandesc acum, probabil ca astepta si el ceva direct de la Mos ).
Si ai mei copii se pregatesc sa mearga cu colindul, se vor strange azi la o prietena acasa, sa repete colindele ca....doar nu pot pleca nepregatiti .

Mirela, multumesc pt incurajari. Cel putin de ieri se pare ca intram intr-o perioada mai buna. Am micsorat insulina de seara (am ajuns la 2.5 scazand de la 4 unitati, treptat, nu dintr-o data) si cea de dimineata (am ajuns de la 11 la 9.5) si a fost bine (relativ) :
19 :00 – gl=116; 2.5 unitati Mix30; 35 HC
21 :30- gl=131, 25HC
01:00 – gl = 254 (măricică, nu mi-a placut, cred ca i-am dat prea mult la 21:30)
06:20 – gl= 89 (demult n-a mai avut asa bine); 9.5 unit Mix30; 30 hc
09:20(azi)- gl=112, hc=35
Eu i-am facut in ultima luna (de cand cu raceala) aproximativ 5-6 corectii, pt ca daca la ora 13:00 are glicemia de 200 (cand de obicei este in jur de 70), sigur va sta cu glicemii mari pana seara. Asa ca, in cazuri din acestea speciale, prefer sa ii fac 1-2 unitati de novorapid, ca si cand ar fi pe o schema de 3 admin insulina si asa vom obtine glicemii acceptabile si la 16 si la 19. De asemenea, de ceva vreme am inceput sa-i mai fac corectie atunci cand e vreun eveniment unde se servesc prajituri, tort (bine ca sunt destul de rare).

Anna, si eu sper ca se vor face descoperiri majore in ceea ce priveste tratarea (vindecarea ??) diabetului. Chiar ma gandeam zilele trecute sa recoltez celule stem din dintii de lapte (am vazut ca mai nou se poate si acest lucru, pentru cei mai maricei care au ratat recoltarea din cordonul ombilical). Insa sunt inca in faza de cercetare iar aceste celule se pare ca vor folosi pentru alte tratamente (gen boli dentare, regenerare oase, inlocuirea tesutului inimii dupa infarct). In momentul de fata nu visez decat la sistemul de monitorizare continua a glicemiei, FreeStyle Navigator si in sistemul Omnipod (dar ambele intr-o varianta mai mica), ambele wireless. Cam tehnic, nu ?

Daca aveti rabdare sa cititi, am atasat un link catre blogul unui tanar diagnosticat cu DZ1 la 7 luni, acum are 28 (cred) …

http://philsoutherland.blogspot.com/

Laura, la multi ani pentru Edutu, sa creasca mare, sanatos, sa va aduca numai bucurii! Cat despre alegerea lui de a nu da iama in dulciuri, se dovedeste a fi un copil intelept , ca majoritatea celor de pe aici, si stie deja ce este bine si ce nu .

Adriana, si eu ma bucur ca v-am regasit ...dupa cum vezi sunt de nestavilit cu mesajele, in curand trecem la capitolul 8 .

Symo, imi place optimismul tau , din mesajele tale reiese ca va descurcati binisor cu diabetul si ca esti destul de relaxata. Sper sa ajung si eu la fel.

Ana (cu un “n” ) se pare ca este ocupata in perioada asta, nu a mai intrat nici ea de ceva vreme. O sa o sun sa vad ce mai face si cum mai este Alex.

O zi usoara tuturor!

Am uitat sa va spun ca fetita unei prietene, tocmai a fost diagnosticata cu DZ1 – de vreo 3 saptamani. Mi-a parut foarte rau pentru ea. Fetita are 9 ani, este prietena buna cu Tami. Am vorbit cu mama ei (inca socata), – se pare ca fetita se descurca f bine singura, isi face singura glicemia, foarte corect, stie deja sa isi calculeze hidratii (alimente basic), si in general este foarte constiincioasa (dupa ce a trecut de socul din spital). Nu isi face inca singura insulina. Voi incerca sa le ajut cum pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

Buna
LA MULTI ANII!!Eduard,si felicitari Laura,cu siguranta tie ti se datoreaza educatia.
Teo ma bucur pt voi ca va reveniti,si va pregatiti si pt colindat,si sincer nu sunt relaxata,dar ce nu facem noi pt copilasii nostri,si la fel am trecut si eu fff greu,dar cand mi-am dat seama ca daca eu nu am incredere in mine,nici ceilalti nu pot sa aibe
va poop spor la treaba si glicemii bune
P.S. noi ne apucam de cozonac,si am facut si saratele,Deny a fost super bucuroasa ca ma ajutat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Teo, este f. bine cum a spus Mirela - ca ai scazut din unitati.

Din cate spui, mi imi pare ca schema nu prea vrea sa mai asculte pe 2 injectii. (:. Oricum, trebuie sa fii cu ochii pe ea si sa o tragi de maneca - ba in stanga, ba in dreapta...

Concret - teoretic, schema asta pe Mix dim si seara ar fi asa, cam 65% repartizati dim. si 35% repartizati seara din doza totala de insulina/zi.

* dim. se pare ca cere mai multa insulina decat dupa schema, ceea ce arata incet, incet, cerinta pe 3 inj.
* seara se incadreaza, dar nu se mai potriveste procentul 30/70. Asa cum explicam Mirelei, este prea putina rapida si prea multa intermediaria in mixtura. Fapt ce face ca la ora 1 sa vina mare si sa scada mult pana dim. Momentan nu poti decat sa lasi asa. Daca iei din HC de la ora 22, vine cu hipo sever dim.

momentan este pe 0,6 ui/kgc (daca Tudor mai are 20 kg)
copiii mai mici de 5 ani au necesar de 0,3-0,8 ui/kgc

* la 9,30 dim. vine cu 112, dar sa tii cont ca pana la ora 10, la el, poate sa mai scada cu cca 50-60 mg.
(aici as spune sa-i mai dai dim. la 7 inca 5-7 hc in plus)
la Tudor, 5 HC ridica gl. cu cca 40-50 mg/dl

iar 1 ui scade cu cca 100-125 mg/dl

Novorapidul este destul de puternic pt. copii atat de mici, deci mare atentie. Actiunea lui este cam 30%/h, act. cam 3 ore si ultimele doua ore act. cam 10%/h din doza injectata.

P.S. daca mai scazi din doza de dim., ca sa ii dai mai putin sa manance, avand destui HC dim., este posibil sa nu mai ajunga necesarul pt. ora 16 si 19, deci vor fi hipergl.

In general, intre orele 11-13 exista tendinte hipo si intre orele 16-19, tendinte hiper.

http://www.youtube.com/watch?v=nqxu8l1_pbE&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=ds6oTHYmqRc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=uOY2ILELVZM&feature=related

studii diabet
www.diabet-zaharat.blogspot.com/" target="_blank">diabet zaharat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_miti spune:

Buna,
Dupa doua saptamani de la hipoglicemia severa a lui Alex, dupa mers la spital, la neurolog, dupa 2 zile de febra aproape de 40 , tuse si tot tacamul unei viroze, dupa glicemiile mari datorate racelii si corectate, revenim si noi.

Se pare ca nu sunt singura abatuta si dezorientata. Am avut 2 saptamani de cosmar. Doar ce m-am linistit ca Alex este bine dupa cazatura aceea urata,si .... a racit. Febra mare, stare de rau , glicemii de 250-300, in ciuda dozelor crescute. Am ajuns la 5 ui actrapid (dim, pranz si seara ) si 6 levemir. A urmat tratament cu antibiotic, si tot ce mai trebuia. De ieri, slava domnului este mai bine. Glicemiile au inceput sa scada si treptat voi scadea si dozele de insulina.

Nu stiu ce viroza a fost ca de la Alex ne-am molipsit toti din casa, pe rand ...la 2-3 zile mai pica cate unul din noi la pat cu febra mare.

Am terminat si cumparaturile pentru cei dragi, facem bagajul, plecam in vacanta la ai mei , unde vom petrece si Craciunul de altfel. Pe Alex il astepta zile pline de surprize, va primi cadouri si din partea alor mei(bunicii si surorile mele)si de la familia sotului.

Se pare ca a fost o perioada grea si pentru ceilalti dulcinei. Dar, asa cum spuneati si voi ....cu tarie speram sa trecem peste ....
Desi....eu sunt intr-o depresie de nu stiu ce sa mai fac. Orice as face... nu simt ok...stau cu o frica permanenta in suflet, parca ma astepta ceva rau . Nu stiu.....cred ca mi se trage de la acea hipoglicemie a lui Alex. Uf, Doamne ca rau a mai fost!

In rest , va doresc Un Craciun Fericit, plin de bucurii si imi doresc ca mosul sa aduca multa sanatate copiilor nostri si famiilor noastre.

Laura, la multi ani pentru pitic, sa va bucurati de el!Aceleasi urari de bine si pentru Adrianaa, Teo, Dany, Symo, Mirela, Nina, Livia, Anna, sper ca nu v-am uitat pe niciuna!

Mergi la inceput