Mild Asperger - debut? (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ana, David nu ar fugi de acasa...lui de fapt ii e frica sa nu se piarda...si nu ar avea curajul asta..hihii....
El e tare pedant si face lucrurile dupa relugi de cele mai multe ori.... (uneori sunt chiar regulile lui)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui sinzi_ana
Si apropo de textura mancarii...si noi am avut mereu pb:
David a refuzat laptele brusc in jurul varstei de 1 an si l-a reluat dupa 3 (ii venea sa vomite daca simtea gust de orice lactat)
Nu ii plac mancarurile care au consistenta moale : budinci, pate, orez cu lapte, salate de icre....(nici acum nu mananca iaurt sau branza....)
Nu accept sa guste lucruri noi...spune din start ca nu ii plac...
Si pana pe la 5 ani, voma instant daca baga ceva in gura ce nu ii placea, sau daca observa ca altcineva nu are maniere la masa...
Si...de mancat singur...cred ca pe la 5 ani a inceput dar inca tine lingurita stangaci...
Ah...si la masa niciodata nu sta linistit...se misca, isi schimba pozitia picioarelor, pozitia corpului...

Sinzi , Radu si David psihologul
www.youtube.com/watch?v=NDLoByR4EnI" target="_blank">David
www.flickr.com/photos/11552209@N04/" target="_blank">

Sanzi, si astea le legi tu de vreo problema? Ca mie nu mi se par. Cunosc o gramada de copii cu astfel de mofturi la mancare, chiar eu ziceam ca nu imi place mancarea inainte sa o gust si asa ca pana la 18 ani nu am stiut ce gust au sarmalele pentru ca "mie nu imi plac".

In legatura cu diagnosticul, eu l-am dus pe fi-miu la psiholog si i-a pus aia diagnostic de ADHD pe motiv ca scorurile lui la diverse categorii la care l-au testat (in general de academic) sunt raspandite pe harta pe toate nivelurile si cica dc. sunt asa raspandite, asta ar insemna ADHD. Dar eu nu am anuntat la scoala si am fost asigurata ca totul e confidential, asa ca nu avem aceasta eticheta. Si ma uit la el, mie mi se pare copilul mai mult decat OK, ADHD sau ne-ADHD. Merge bine la scoala, are prieteni, eu nu am schimbat nimic in ceea ce facem ca urmare a acestui diagnostic. Le are si el pe ale lui, dar atata vreme cat nu ii e afectata functionarea, nu vad care e problema. Dc. vrei, poti sa il duci si tu la o evaluare si nu e necesar sa o faci publica la scoala. Desi pe mine nu m-a ajutat cu absolut nimic diagnosticul si as fi preferat sa nu ma fi dus deloc, dar dc. tu vrei sa stii, poti sa te duci fara sa ramai cu stampila in frunte. Sigur ca dc. candideaza la presedentie poate gasesc dusmanii hartiile astea din copilarie, dar altfel ele stau acolo in biroul psihologului forever, mai ales dc specifici. Nu te duci la pediatru, te duci direct la psiholog, si nu ii apare in dosarul ala central. Eu m-am dus din motive gresite, am vrut sa ii fac IQ ul si evaluarea academica, ca ma enervau astia la scoala ca il puneau sa lucreze sub nivelul lui si am vrut sa vad dc. nivelul lui chiar e asa jos si eu sunt cioara si mi se pare asa destept copilul, sau sunt aia de la scoala tampiti. Si ca sa imi acopere asigurarea am zis ca vreau sa verfic ADHD, ca altfel costa nu stiu cate mii dc. ziceam ca venii sa vad nivelul academic si de IQ, nu acoperea asigurarea. Si f. bine ca dc. tot am zis asa mi-au si pus diagnosticul dorit si am aflat ca aia de la scoala sunt tampiti, dar cu pretul unui diagnostic d'asta. Asa ca nu stiu dc. te duci cum sa pui problema, sa nu le zici dinainte ce suspectezi, sa le zici ca vrei o evaluare, nu stiu cum o fi mai bine.

Mergi la inceput

Ruxij, eu nu vreau sa ii pun eticheta (toata viata am fugit de ele)...dar vreau sa stiu cum sa il ajut...daca are nevoie...
Nu vreau sa il schimb pe el...ca il ador asa cum este...si mi se pare (de' cioara) exceptional!!!!
Vreau sa ma ajut pe mine, sa il inteleg, si sa stiu cum sa reactionez (ceea ce poate o fac....) sa inteleg poate cum gandeste...si sa pot sa ii dau aripile de care are nevoie sa zboare....
Nu am de gand sa anunt pe nimeni in caz de vre-un diagnostic...si dupa cum bine ma stii io nu cred ca primul diagnostic...hahaha....

Dar, daca este o mica posibilitate, sa gandeasca diferit, sa priveasca lucrurile diferit, vreau sa stiu...sa il cunosc, sa pot sa il inteleg...si evident sa il sustin, sa il ajut si sa ii fac viata mai usoara!!!!!

Mergi la inceput

Pai da, asta ziceam, du-te la psiholog fara teama ca ii ramane eticheta. Dar nu te duce prin pediatru, du-te direct la un psiholog ales de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Sinzi, eu zic sa nu te duci la psiholog obisnuit. Sunt psihologi si psihologi si pe aici.

Exista multe clinici private de terapie pentru copii. Cauta una in zona ta care ofera social skills therapy pentru copii. Noi am facut asa ceva pentru o vreme si vrem sa mergem din nou doar ca e scump

Ei primesc copii si fara sa aiba diagnostic, eventual ii fac ei o evaluare. Dupa ce va petrece o vreme acolo, ei isi vor face o parere.

Ca evaluare, ar fii bine sa cauti acele spitale care ofera evaluare multidisciplinara si nu psiholog.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Asta e site-ul clinicii de care vorbeam
http://www.communicationclubhouse.com/program.html

si programul in care a fost Dan este Pragmatisc in action

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Sa stiti ca si la pediatru este confidential; mi s-a explicat ca pediatrul nu consulta doar face trimitere la psiholog iar psihologul face trimitere la centru; la centru mi s=a explicat ca sint confidentiale nu se trimit rezultatele nimanui nici la pediatru nici la scoala sau la altcineva; este la latitudinea parintilor sa anunte sau nu la scoala; eu tot am sperat ca fetita mea isi va reveni si va fi un copil la nivelul celorlalti dar cred ca voi fi nevoita sa anunt la scoala ca are probleme de limbaj; nu stiu daca sa anunt diagnosticul de autism sau nu depinde cit de mult va progresa pina atunci.
Discutind cu psihologul mi-a explicat ca, daca nu voi anunta diagnosticul la scoala si fetita va continua sa aibe probleme de exemplu nu urmeaza regulule, e agresiva cu ceilalti copii etc va fi catalogata ca un copil "rau" si va avea probleme cu profesorii, in schimb daca anunt atunci programul va fi adaptat special pt ea si se vor ocupa in mod mai special de ea si vor fi mai permisivi. Acuma nu stiu ce sa cred ca e doar teorie sau chiar asa se face? sau va fi catalogata pe viata cu disabilitate si ii va taia sansele pe mai tirziu ?
unde merge acum la gradi este privata si acolo am anuntat pt ca ramine confidential dar de fapt ei stiu de dinaintea mea ca are autism ca ei mi-au atras atentia ca nu este ca ceilalti copii; si au destula experienta ca sa isi dea seama; totusi fetita este "high functional autism" este foarte sociabila iubeste copii zimbeste face contact vizual si este foarte fericita sa fie intre copii deci nu stiu ce sa fac
la ce virsta se merge aici la scoala publica? la pre k sau k?

Mergi la inceput

Asa e cica, dc. anunti ii fac ei acomodari speciale copilului tau. Eu insa n-am fost deloc multumita de scoala la care merge fi-miu si pur si simplu n-as avea incredere in ai nostri ca isi fac treaba cum trebuie. Dc. ei au dovedit incompetenta in mod constant in alte domenii, de ce as crede ca ar dovedi mai multa competenta in domeniul asta. Dar am auzit ca in alte scoli totusi sunt mai seriosi. Si ca cica si in districtul nostru scolar incepand dintr-a 4a, cand se schimba de fapt scoala, va fi mult mai bine. Deci cred ca poti sa iei tu decizia dc. sa anunti sau nu scoala, in functie de cata incredere iti inspira. Noi nu avem probleme semnificative, plangeri de disciplina sau ceva (am avut doar in Kindergarten, de atunci nu--trecem clasa a 3a) asa ca nu anunt nika, dar dc. vezi ca scoala se tot ia de copilul tau si determini tu ca ar fi bine ca ei sa stie si sa il trateze altfel, poate are sens varianta cu spusul. Deci asteapta si vezi. Scoala publica incepe in cele mai multe cazuri din K. Mai exista si ceva programe de pre-K dar mai rar.

Mergi la inceput

msl, eu as recomanda montessori pentru fetita ta....
Acum parca ma bate gandul sa il intorc si eu pe David la montessori....pt ca s-a integrat perfect si nu am avut niciodata probleme...
Acum...poate era si mai mic...nu stiu cum si ce e mai bine!!!!

Arminad, am sa caut si aici, clinici unde il pot testa....sa vad daca accepta asigurare....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

Sinzi,de ce sa-l intorci la Montessori?...atunci nu ai rezolvat nimic...tu singura ai spus mai devreme ca din cauza Montessori nu ti-ai dat seama pana acum de unele chestii...deci daca l-ai intoarce nu ai face altceva decat i-ai ascunde si mai mult obiceiurile,ca altfel nu stiu cum sa le zic... eu una cred in continuare ca nu are nimic copilul,doar ca seamana cu voi

"Before you judge me, try hard to love me."MJ

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput