Mild Asperger - debut? (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Urmareste cineva serialul The Big Bang Theory? Eu mi-am comndat DVD urile de pe internet. Imi place la nebunie.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Eu, eu imi place la nebunie. Il am pe Netflix.

Mergi la inceput

Buna,
la noi azi e prima zi de scoala, am inceput clasa a 4-a. Evident stresul maxim de dimineata cu revenirea la rutina de scoala mai ales ca a trecut in alta zona. Scoala lor este organizata pe zone, pre-school este cumva separat, apoi o cladire pentru clasele 1-3 cu locul lor de joaca si cu zona lor de mese pentru pranz, clasele 4-6 au clasele in alta cladire cu alt loc de joaca si zona de mese, deci schimbare de decor. Nici la biblioteca nu mai sta pe acelasi nivel, la primul nivel erau pre-school-3, din clasa a 4-a sunt la primul etaj, este interesant ca acolo sunt alte carti pentru copiii mai mari si au o sala de studiu mai mare, dar si asta este o schimbare. Din fericire cunoastem profesoara, a avut-o in pre-school, in primul an de scoala si s-au inteles nemaipoment de bine. O alta parte buna este ca de anul asta au voie sa-si cumpere de la cantina, pana in clasa a 4-a le dadea doar cu bilet de la parinti, acum poate sa-si duca bani sa cumpere ce vrea (au numai mancare sanatoasa ). Toata vara s-a antrenat la inot pentru concursul de inot de la inceputul anului, anul trecut abia incepuse sa inoate si nu a facut mare lucru, dar a iesit inaintea a 2 copii asiatici care nu inotau nici cat ea. Acum ca a inceput scoala sper sa fie mult mai linistita odata ce intra in rutina zilnica.

Piticeii vostri ce mai fac?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

De ceva timp citesc si iar citesc....baietelul nostru cel mare e altfel; asa a fost de la inceput "o esenta tare" fiind prematur, apoi totul s-a raportat la acesta cauza. El a recuperat prematuritatea destul de repede, dar acum avand si pe al 2 lea (tot baiat) ne dam seama ca aceste trasaturi altfel sunt totusi prezente.
E plangacios, face crize, are mici obsesii (feliile de paine sa fie perfecte, banana sa nu cumva sa se rupa daca o decojesti, biberonul de lapte sa nu fie nici prea rece, nici prea cald); nu deseneaza decat cateva mazgaleli, dar stie literele de la 3 ani, culorile, inclusiv nuantele, stie in fiecare numar din enciclopedia pt copii ce subiect contine; sufera daca pierde, are un prag al frustrarii foarte scazut.

Din familia sotului cred ca se trag anumite aspecte: sotul e ff impulsiv. Cand l-am cunoscut aveau un obicei de-a dreptul enervant (el si socru) tachinarea la masa (unul pe celalalt, pana ajungeau la certa).
Nu spune in fata nimanui cel deranjeaza, dar intra in casa si face o criza de nervi referitoare la o situatie, la o persoana....De asta aproape am scapat:nu-i mai permit. Daca nu vorbesti cu persoana in cauza eu nu pot face nimic.
Asa l-am dezvatat sa mai injure la volan: cu ce suntem noi de vina ca tu ii adresezi injuraturi lui X, cand el ruleaza in alta masina? Daca vrei sa-l injuri du-te la el....Pai cum sa fac asta ca ar zice ca-s nebun...!

Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Despre cei doi nazdravani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaP spune:

M-am gandit sa va incurajez un pic. Pana acum 2 ani habar nu aveam de Asperger. Totul a inceput cand i-am spus unei colege ca aud faxul de la parter (in conditiile in care eram la etajul 1), apoi o tot intrebam: latra cainii (iar cainii erau undeva depaaarte, depaaarte), ce suiera, ce piuie? Iar colega nu auzea nimic. Pana in acel moment statusem numai in cladiri de birouri si nu intr-o vila cu termopane de 2 bani. Asa am ajuns pe net la Asperger. Dupa care lucrurile au inceput sa se cam lege:
- de ce eram plina de julituri cand eram mica, iar acum de vinatai (lumea zice ca sunt repezita);
- de ce comunicarea cu colegii este oarecum diferita, in conditiile in care vorbim despre aceleasi lucruri, intr-un final cine are rabdare, ajunge la concluzia ca vorbim despre acelasi lucru (ca exemplu, pentru cine stie, in facultate cand se invata, articolele contabile incep cu Debitul si apoi continua cu Creditul, eu involuntar incep cu Creditul si apoi urmeaza Debitul, cine ma asculta zice ca nu am habar de nimic, pentru ca sunt exact pe dos fata de cum ar trebui sa fie);
- de ce la scoala in clasa 1 nu am vorbit un trimestru jumate, desi la scris aveam numai 10; profa de mate ii spunea mamei ca sunt handicapata si sa ma dea la o scoala speciala, apoi ca ma abuzeaza acasa, de era mama disperata si nu mai stia cum sa o scoata la capat cu mine, noroc cu profa de romana care a insistat ca sunt un copil normal, dar timid (am fost o clasa experimentala iar in clasa 1 aveam profesori diferiti ca in clasa 5).
Lucrurile s-au echilibrat cand in trimestrul 2 m-am luat la bataie cu batausul si repetentul clasei pentru ca nu respecta curatenia in clasa. Dar de atunci si notele au fost mici. Abia in clasa a 7-a am revenit la medii de peste 8.5. Nu am reusit sa ies din Sanitar la scoala pentru ca eram tot timpul ordonata si curata.
Retrasa am ramas tot timpul, nu prea am prieteni dar pe cei care ii am ma pot baza.
Ceea ce vreau sa va spun este ca astfel de copii:
- au nevoie de noroc, parinti lucrati la norocul copiilor, incercati sa gasiti un mediu care sa le ofere o sansa;
- au nevoie sa isi faca norocul si cu mana lor, dar asta tine numai de ei;
- indrumatii, observatile talentele, inclinatiile si incurajatii, vor fi destul de coplesiti de feedback-ul negativ primit, mai ales daca vine in mod constant de la mai multi oameni, daca sunt individualisti/retrasi, indrumatii catre activitati/job-uri cat de cat individualiste si cu grad minim de subiectivism;
- inspiratii si claditile increderea in ei, pot face orice.
Sper ca va sunt utile informatiile. Si inca un lucru: depinde cat de flexibil/intolerant este mediul in care vor ajunge sa isi desfasoare activitatea. Cu cat mediul este mai flexibil, cu atat acest diagnostic tinde sa dispara, cu cat mediul este mai intolerant, acest diagnostic devine evident si constituie o piedica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

v am citit si cred ca si cris[6 ani] se incadreaza aici.
a fost un copil foarte plangacios,practic pana pe la 5 luni eu nu mi l amintesc altfel decat plangand.a refuzat sa bea lapte ,bebelus fiind si pana i am inceput diversificarea,el n a baut lapte decat in somn.
pana la 2 ani jumatate absolut toate noptile se foia intruna ,practic toata noaptea se zbatea ca un peste pe uscat.
de la 1 an si putin n a mai suportat in casa sosete in picioare[oriunde mergem,indiferent cat de frig ar fi,primul lucru pe care l face e sa si descalte sosetele],caciula legata la gat,geaca inchisa pana sus,dres pe dedesubtul pantalonilor[oricat ar fi de frig].
imbracatul intotdeauna a fost un chin,chiar si acum,la 6 ani.nu are rabdare sa se imbrace si sa se dezbrace singur,se enerveaza f repede ca nu i intra pantalonii si da cu hainele.
cand il imbracam sa iesim din casa ,mai ales daca i iarna,e un calvar,pt ca nu suporta caldura si tb sa iesim imediat din casa,altfel incepe sa tipe ca nu mai suporta si se trage de haine.
daca soseta nu i aranjata cum tb in adidas ,se descalta de 100 de ori,pe motiv ca l ''deranjeaza''.
a fost intotdeauna un mofturos la mancare si nu accepta decat f putine alimente.restul ii provoaca greata.
nu suporta alimentele cu consistenta pasata[iaurt,gris cu lapte,orez cu lapte],ii vine sa vomite de la mirosul laptelui cald[nici macar la temperatura camerei nu l suporta],doar rece,din frigider si neaparat cu nesquiq[la fel,nu suporta laptele alb si branza].
dezvolta tot felul de ticuri,mai intai si a ros unghiile,apoi a facut intr un fel cu ochii[deranjat de o conjunctivita alergica],acum se musca de interiorul obrajilor de si a facut rani.
e f sensibil,plange din orice,insista f mult,e f gelos si vrea sa fie lider.
nu i place sa coloreze,sa deseneze,sa scrie,in schimb exceleaza la capitolul vocabular si asocieri de tot felul.
se agita f f f rau,in permanenta alearga prin casa,sare in paturi,cand sta in pat se ridica cu picioarele in sus,nu poate sa stea linistit decat daca se uita la tv.
mai sunt multe de spus,voi reveni.

Mergi la inceput

Noi am reusit o mare performanta, am fost in vacanta in Europa si a fost un mare succes . Sunt foarte mandra de pitica si de cat de bine s-a descurcat. Vacanta a fost planificata din timp, am discutat despre asta aproape un an, sa ne obisnuim cu ideea. Am ajuns la concluzia ca nu va putea tolera sa se mute din hotel in hotel asa ca am furat ideea din 'The Horse Boy' si am inchiriat un motorhome, ei aveau un microbuz. In felul asta am calatorit si am trait in masina si asta a fost 'acasa' al ei, a dormit in fiecare seara in acelasi pat si nu a trebuit sa se streseze cu atatea schimbari.

La plecare era atat de agitata ca o luase razna, noroc ca a fost o furtuna si decolarea a fost amanata cu 3 ore pe miezul noptii. Astea 3 ore a alergat non-stop cu un grup de copii din aeroport. Dar a alergat si a vorbit si s-a agitat parca isi pierduse mintile. Noroc ca erau asa multi copii si toti erau foarte obositi si tipau si alergau ca nu a iesit foarte tare in evidenta . A trebuit sa ma duc sa cumpar un tricou in aeroport si sa o spal in baie pana la brau ca era uda de atata alergat si agitatie. In avion a pus capul pe piciorul meu la decolare si cand ma uit la ea sa-i spun ca suntem in aer...dormea . A dormit 8 ore intinsa pe mine si sotul meu. La prima aterizare s-a agitat putin dar la urmatoarele zboruri a fost ok.

Initial am fost in Romania, asta nu a fost asa o experienta reusita. Dupa 2 zile a refuzat sa mai iasa din casa si a stat inauntru urmatoarele 2 zile. Abia in ultima zi am reusit cu greu sa o conving sa iasa din casa sa mergem sa ne intalnim cu cineva. Motivul refuzului: oamenii miros urat , sunt caini pe strada si e prea cald in magazine. O alta problema care a socat-o a fost taximestristul care fuma .

Din Romania am zburat in Germania unde am inchiriat motorhome-ul si de atunci excursia a decurs foarte bine. Evident au fost momente mai dificile dar a fost un mare succes. Am ales impreuna cu ea camp-urile unde am stat in fiecare noapte, am facut traseul impreuna, am discutat despre orasele unde ne-am oprit si ce urma sa vizitam. Germania i-a placut foarte tare, apoi Austria si Elvetia. Italia nu a facut o impresie foarte buna dar au fost multe chestii care i-au placut. Ne-am intors cu o gramada de nimicuri ce le-a colectat de pe unde am umblat .

Am avut niste emotii enorme, nu am stiut daca va rezista la calatoria asta. Pe de alta parte am decis ca nu o putem lasa numai in mediul ei safe, trebuie sa o impingem si spre alte experiente. De luni incepe scoala, e ultimul term din clasa a 4-a. Anul asta a mers foarte bine si cu scoala si la modul general.

In Romania am cunoscut-o si pe nepotica noastra. Eu stiam de la mama ei ca are ceva simptome autiste. La sotul meu in familie sunt foarte multi cu autism, de la sever non-verbal pana la ciudatei cu IQ foarte mare. Nepotica mi-a atras atentia imediat prin faptul ca nu a facut contact cu ochii cu niciunul din noi in prima zi si apoi a evitat cat a putut sa se uite in ochii nostrii. Are un vocabular foarte dezvoltat pentru varsta ei dar nu vorbeste decat cu anumite persoane si are fraze pe care le tot repeta cand e stresata. Soacra-mea spune ca mananca un numar foarte mic de alimente, extrem de rezistenta la ceva nou. Nu se joaca cu alti copii, de fapt ii respinge si se da ore intregi in leagan. Din pacate discutia pe aceasta tema nu este o optiune in familie .

I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Bird, ma bucur tare sa citesc asa vesti bune! Sa dea bunul Dumnezeu ca de acum inainte numai astfel de vesti sa ne dai despre puiul tau!
Va imbratisez tare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ra_mi_ella spune:

Fetelor, baietelul meu de 8 ani a fost diagnosticat cu Asperger acum aprope 2 ani. In afara de mine si psiholog nimeni nu crede ca ar avea o problema. Intr-un fel sau altul am reusit sa trecem peste toate, insa acum chiar nu stim cum sa o mai scoatem la capat.
Fiindca uneori este "in lumea lui", in timpul lucrarilor individuale de la scoala nu face nimic. Daca are aceeasi lucrare pe caiet totul este ok, dar daca i se da o fisa sa lucreze pe ea, l-am pierdut.
A avut acelasi test pe caiet si a luat "Fb" iar pe fisa individula a luat "I".Iar asta a devenit o regula. Ma gandesc ca o fi greseala mea pt. ca l-am pus sa lucreze mai mult pe fise si mereu i-am spus sa se concentreze pt. ca acolo i se pun calificativele.
Voi v-ati intalnit cu o problema asemanatoare la piticii vostrii?

Mergi la inceput