Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *114*
Raspunsuri - Pagina 5
denisamada spune:
Citat: |
citat din mesajul lui m_monique Ilinca_M., Capraru spune ca galbenusul de ou si carnea trebuie introduse pt a preveni anemia feripriva. cam pe la 6 luni se epuizeaza rezervele de fier mostenite de sugar din perioada intrauterina. |
Este motivul pt care de la 4 luni se da(dea) profilactic fier, tocmai pt ca nu stii cata carne reusesc parintii sa ii dea "diversificatului". Acum... se mai fac si niste analize inainte, dar recunosc ca eu i-am dat "dupa legea veke", adik i-am dat profilactic, fara sa ii iau analize. Culmea e ca... atunci cand i-am luat analize, m-am trezit ca are fierul la pamant si acum luam in doza curativa, Iar Adelake e destul de avansata cu diversificarea, adik mananca galbenus/carne in fiecare zi...
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
Votati cu noi!!!
Ciresica5 spune:
Ai inteles perfect Ilinca ce am vrut sa zic cu "fiecare mama simte ce e mai bine pt. puiul ei". Fireste ca era vorba despre mamele normale, cu sentimente si in toate facultatile mintale (adica noi, cele de aici), chiar nu vad locul in discutie al celor care-si lasa pruncii la tomberon...alea nu sunt mame! In sfarsit...
Toate stim bine ca fiecare copil are ritmul propriu de dezvoltare, automat si de diversificare. Consider ca nu poate exista o reteta standard de diversificare valabila pentru toti copiii. Asa cum ziceai si tu daca bebelusa ta nu a mancat pana acum decat lapte si s-a dezvoltat frumos, atunci bineinteles ca vei introduce carnea treptat si probabil ca vei ajunge undeva pe la un an. La noi, de exemplu, pediatrul mi-a interzis sa-i dau branzica calcica inainte de 8 luni, deoarece avea fontanela foarte mica si riscam sa o inchidem prematur. Alti copii primesc branzica de la 6 luni, asa ca...
mami fericita de Albert-Gabriel
novus spune:
In sfarsit am reusit sa citesc tot
am vazut discutii interesante despre diversificare, va spun pe scurt modelul meu ca o mama care stie ce e mai bine pt puiul ei (Ilinca, ai fost totala ca de obicei ) deci eu sunt NU pt sare,zahar adaugat , DA pt borcanele, NU pt mancare de oameni mari la bebe pana la 2 ani
Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/4027271780/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Pisik06 spune:
Buna fetele!
Multumim de voturi si complimente Shasa, Ilinca, Oli si restul fetelor
ILINCA, brrr, ce nasol tre sa fi fost. Dar povestesti haios, vorba lui Oli
OLI, sa stii ca sunt unele chestii cum ar fi biscuitii hipp, covrigii aia brasoveni (nu uscati), unele tipuri de paine, etc., care se topesc f usor in contact cu saliva si riscul e mai scazut de a se ineca. Atunci intervine riscul sa i se lipeasca pe cerul gurii sau prin gat si iar nu e bine, dar sub supraveghere cred ca e ok din cand in cand. Eu ii dau rar cate ceva sa roada, ca face mizerie mare, dar am observat ca e mare fan al covrigilor. Avem o covrigarie langa noi si cand imi iau eu cate un covrig saliveaza efectiv, ea care nu prea face asta deobicei.
Azi am avut cu Ana prima criza de "jucaria altuia". In Herasatrau la roata este un teren de baschet pe care este pus material din ala moale, ca la locurile de joaca. Noi ne mai intalnim din cand in cand cu cateva fetite mai maricele - doua de 1 an si una cu o luna mai mare. Ele se jucau pe jos si am pus-o si eu pe Ana putin (o sa pun poze maine, ca tare haioase erau), cat sa descopere o minge mica de cauciuc cred. E, am mai scapat de ea? Pana nu am mers la chiosc sa ii iau minge (i-am luat doua, dimensiuni diferite) nu s-a putut. Si pana le-a dat nenea ala jos din cos si pana am sters una putin ne-a stiut tot parcul
Hai ca mai palavragim maine, ca iar doarme Ana de la 9 si eu bantui. Macar asta seara am facut mancare. Mi se intampla f rar, asa ca e un eveniment notabil. Si am facut si 2 feluri
Pupici si noapte linistita
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
novus spune:
DODO, caciulita pt Isabella e gata, cea pt Bogdi e in lucru ! As vrea sa-i trimit si ceva pt Craciun dar nu stiu ce jucarie si-ar dori, asa ca te rog sa ma ajuti cu idei !! pt Isabella am pregatit deja
Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/4027271780/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Ilinca_M. spune:
Asa, Olishka, iti razi de mine. Of, cred ca a fost experientza cea mai ciudata din viata mea, nu va pot explica macar cum e sa-ti pierzi controlul asupra propriului corp si sa simti ca-ti dai naibii duhu' de la o amarata de bulina!! Nici c-am mai luat lecitinade atunci!!(se vede cand postez, nu?:)))
M_monique, am auzit si eu de Capraru asta dar io peel nu m-as baza din urmatorul motiv: se stie ca sotzii astia (cica erau doi caprari) scrisesera o carte de-asta stiintifica prin anii 80 parca, in care recomandau varsta diversificarii ca fiind 3 luni. Dupa cartea asta sfanta s-au cam ghidat mamele noastre, deh, autoritatea! Dupa rivulutie, si-au scos editia revizuita a cartii, unde revizuirea consta in faptul ca in niciun caz nu se incepe diversificarea inainte de 4 luni, chiar recomandat e 6. Intrebat la o conferinta de ce schimbarea, el ar fi raspuns ca se stia si pe vremuri ca nu e bine sa incepi inainte de 3 luni, dar asa i-a dictat Partidu', ca trebuiau sa se intoarca mamele la serviciu! Asa ca personaju' asta ma lasa rece, n-as da banii pe cartea lui.
Intr-adevar insa ca lipsa fierului poate fi o problema, si eu am citit ca pe la 6 luni se termina rezervele, dar ii dau Fe hausmann. Pe de alta parte eu nu-s mmare mancatoare de carne, mananc rar, iar mancarurile mele preferate toate-s fara carne, totusi in sarcina analizele cu privire la Fe mi-au fost mereu bune. E adevarat ca halesc oua.
Denisamada, buna metoda, auzi la ea, vrea sa altoiasca ratzika!!
Adee, dupa umilele mele standarde merge foarte bine cu diversificarea Ariana!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
7luni
novus spune:
Asta cu rontaitul chestiilor nici eu nu o mai practic de cand cu inecatul cu mar dar ideea cu covrigii e buna, o sa incerc maine, tot maine probam sfecla rosie
Legat de ardei, voi il pasati in piureu ?? nu i-am dat pana acum
La noi favoritele sunt morcov, cartof si dovleac
novus spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Asa, Olishka, iti razi de mine. Of, cred ca a fost experientza cea mai ciudata din viata mea, nu va pot explica macar cum e sa-ti pierzi controlul asupra propriului corp si sa simti ca-ti dai naibii duhu' de la o amarata de bulina!! Nici c-am mai luat lecitinade atunci!!(se vede cand postez, nu?:))) M_monique, am auzit si eu de Capraru asta dar io peel nu m-as baza din urmatorul motiv: se stie ca sotzii astia (cica erau doi caprari) scrisesera o carte de-asta stiintifica prin anii 80 parca, in care recomandau varsta diversificarii ca fiind 3 luni. Dupa cartea asta sfanta s-au cam ghidat mamele noastre, deh, autoritatea! Dupa rivulutie, si-au scos editia revizuita a cartii, unde revizuirea consta in faptul ca in niciun caz nu se incepe diversificarea inainte de 4 luni, chiar recomandat e 6. Intrebat la o conferinta de ce schimbarea, el ar fi raspuns ca se stia si pe vremuri ca nu e bine sa incepi inainte de 3 luni, dar asa i-a dictat Partidu', ca trebuiau sa se intoarca mamele la serviciu! Asa ca personaju' asta ma lasa rece, n-as da banii pe cartea lui. |
eu am editia revizuita, o tin in baie langa toaleta
Ilinca_M. spune:
Novus, io nici acolo n-as tine-o, acolo am reviste. Vai, abia astept caciulitza! Acum incep sa ma gandesc daca bine i-am masurat capatzana fetii, ca io-s cam anti-talent la de-astea.
Eh, am uitat sa va spun (si subiectul e extrem de important, ca e legat de caca!!) ca a fost tare bun iaurtul ala la ceva, si anume ca in sfarsit i-a declansat kiki, in a 4 zi fara! Explicatia cred ca e legata de faptul ca laptele il digera total, dar acum iaurtul a dat drumu' la cockteil. De la 20 dormea ea linistita si pe la 22 o aud ca maraie, cand ma duc ma izbeste un miros mult-asteptat. Chiar is buni huggiesii astia, multzumesc tufetelor care m-au inspirat, datorita lor a evadat doar un strop de kk, si credeti-ma ca afost ceva gigant, monstruos de-a dreptu'.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
7luni
Ayla21 spune:
citat din mesajul lui novus DODO, caciulita pt Isabella e gata, cea pt Bogdi e in lucru ! As vrea sa-i trimit si ceva pt Craciun dar nu stiu ce jucarie si-ar dori, asa ca te rog sa ma ajuti cu idei !! pt Isabella am pregatit deja Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/4027271780/" target="_blank">Alexandra (03.03.09) |
A mea cand e gata? Ups, trebuie sa iau si eu contul sa trimit banii.
Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.