Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *114*

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Uof, ma mananca degetzelele si tre' sa scriu si pe tema asta ceva, si anume:"fiecare mama stie/simte ce-i mai bine pentru puiul ei". Ei, pentru mine asta e o vorba goala (si in cele ce urmeaza sper ca va reiesi clar ca nu fac absolut nicio referire la noi, cele de la club!!) pentru ca exista mame care simt ca cel mai bine le-ar fi puiului lor la tomberon sau la casa de copii, exista mame care stiu ca cel mai bine pentru puiul lor e sa pape supica de gaina la 2 luni si suc de portocale la 6 saptamani (astea ultimele le-am citit aici, pe DC, la un topic despre diversificare!!!), unele mame stiu ca nu e bine sa pupi copilul decat cand doarme, ca sa nu devina rasfatzat, altele simt ca e bine sa lase copilul sa planga, din acesi motiv, unele mame stiu ca tre sa-si altoiasca pruncu', fiindca "unde da parintele, creste" etc. etc. Asa ca pentru mine asta cu "fiecare mama stie...pentru copilul ei"...e tare relativa.
Sigur ca noi, femei informate si citite, stim ce e bine pentru copii in general si pentru al nostru in special. Dar cel putin eu cred ca e loc si de mai bine, adica eu chiar sunt dispusa sa aflu lucruri de la voi, cum am mai invatzat si pana acum. De aceea eu consider ca e instructiv sa discutam pe orice tema.
De exemplu legat de chestia cu carnea, asa spun eu acum, ca la faza la care suntem mi se pare tare indepartata etapa cu carnea, stomacelul ei inca abia e obisnuit cu cateva zeci de grame de iaurt si mar copt. Poate vom evolua repede si ii voi da carne pe la 9 luni. Chiar, va rog sa-mi spuneti parerile voastre despre subiectul asta, stiu ca s-a mai discutat dar atunci nu era in aria mea de interes si n-am retinut: care-s curentele privind introducerea carnii in alimetatie? Care e considerata varsta optima si de ce?

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
7luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

PISIK votat Anuta vedeta

IriTeoPetru
New Life Is Born

Mergi la inceput

RAALUCA am vazut ca tu spui nu la smantana. Nu vreau sa te contrazic ci doar sa imi spun si eu opiniaEu stiu ca pe la 8 luni se poate pune smantanica in papa de legume, initial fiarta in supa iar apoi ca atare.

IriTeoPetru
New Life Is Born

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Ah, ca tot vreau sa va intreb: am gresit azi ca i-am dat un galbenus intreg? Pana acum am luat-o treptat si ajunsesem la jumatate. Azi nu stiu unde mi-a fost mintea cand i l-am pus pe tot. Ai vostri cat mananca?

Treptat-treptat, dar tot ajungi si la unul intreg pana la urma. Nu ai gresit deloc.

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

Votati cu noi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

Ilinca_M., Capraru spune ca galbenusul de ou si carnea trebuie introduse pt a preveni anemia feripriva. cam pe la 6 luni se epuizeaza rezervele de fier mostenite de sugar din perioada intrauterina.

Mergi la inceput

PISIGRI pe mine una nu m-ai suparat de loc. In primul rand fiindca este foarte bine sa ne exprimam parerile sincer, iar in al 2-lea rand fiindca sunt absolut de acord cu tine. Trebuie sa stii sa combini putin din ce era acum 20-30 de ani cu putin mai mult din ceea ce este acum. Oricum te-ai exprimat mult mai bine decat as fi facut-o eu si sunt absolut de acord cu tine

IriTeoPetru
New Life Is Born

Mergi la inceput

DYANAma bucur ca mutzu este bine

IriTeoPetru
New Life Is Born

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Ilinca vai ce patanie cu inecatul...dar nu te supara pe mine,eu am si ras pe alocuri.Tu esti de vina, povestesti prea haios Si mie mi-e frica de mor sa-i dau ceva. Am vrut astazi sa-i dau o felie de paine, insa m-am razgandit imediat, caci deja vedeam scena in fata ochilor. Pinguinul (asa ii zice mai noi,are mers haios de pinguin ) nnu stie deloc a mestece, dar invatam noi

Galbenusul i l-am facut si eu ieri cu brocoli. I-a placut.

Oare ce mai face Lisbeth? Asa copil atomic o fi bestiocul de nu o lasa sa intre pe la noi

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.
din acesi motiv, unele mame stiu ca tre sa-si altoiasca pruncu', fiindca "unde da parintele, creste"

Hmmm... Atunci sa ma apuc si io sa kelfnesc ratza sa se faca mare!

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

Votati cu noi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Uof, ma mananca degetzelele si tre' sa scriu si pe tema asta ceva, si anume:"fiecare mama stie/simte ce-i mai bine pentru puiul ei". Ei, pentru mine asta e o vorba goala (si in cele ce urmeaza sper ca va reiesi clar ca nu fac absolut nicio referire la noi, cele de la club!!) pentru ca exista mame care simt ca cel mai bine le-ar fi puiului lor la tomberon sau la casa de copii, exista mame care stiu ca cel mai bine pentru puiul lor e sa pape supica de gaina la 2 luni si suc de portocale la 6 saptamani (astea ultimele le-am citit aici, pe DC, la un topic despre diversificare!!!), unele mame stiu ca nu e bine sa pupi copilul decat cand doarme, ca sa nu devina rasfatzat, altele simt ca e bine sa lase copilul sa planga, din acesi motiv, unele mame stiu ca tre sa-si altoiasca pruncu', fiindca "unde da parintele, creste" etc. etc. Asa ca pentru mine asta cu "fiecare mama stie...pentru copilul ei"...e tare relativa.
Sigur ca noi, femei informate si citite, stim ce e bine pentru copii in general si pentru al nostru in special. Dar cel putin eu cred ca e loc si de mai bine, adica eu chiar sunt dispusa sa aflu lucruri de la voi, cum am mai invatzat si pana acum. De aceea eu consider ca e instructiv sa discutam pe orice tema.
De exemplu legat de chestia cu carnea, asa spun eu acum, ca la faza la care suntem mi se pare tare indepartata etapa cu carnea, stomacelul ei inca abia e obisnuit cu cateva zeci de grame de iaurt si mar copt. Poate vom evolua repede si ii voi da carne pe la 9 luni. Chiar, va rog sa-mi spuneti parerile voastre despre subiectul asta, stiu ca s-a mai discutat dar atunci nu era in aria mea de interes si n-am retinut: care-s curentele privind introducerea carnii in alimetatie? Care e considerata varsta optima si de ce?

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
7luni

Si noi suntem foarte inapoiate cu diversificarea si mancam foarte putin in comparatie cu restul bebeilor. Carne de ex. i-am dat acum 2 zile pt prima data (la fix 8 luni) si vad ca nu ii place, asa ca o mai amanam ceva timp. Iaurt, branzica...inca nu i-am dat. In meniul nostru pana acuma am introdus cereale, legume (morcov, telina, patrunjel, ardei, fasole verde, sfecla, dovlecel, ceapa, rosii, brocoli) mar, para, clementina (de cateva zile) si de azi banana. Aaaa si tzitzi cat de multaaaaaaa

purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009

poze

Mergi la inceput