Cite lichide?
Nu stiu daca Mihaita bea destule lichide pentru virsta lui (3 ani). Ce stiu este ca face pisu de doua, maxim de trei ori pe zi. Oare este suficient sa faca pisu doar de doua ori pe zi la trei ani?
Bea zilnic cam 200 ml de apa, 150 ml apa cu sirop sau suc, un polonic de supa si cam atit.
Cu drag Mihaita si mami Mihaela.
Raspunsuri
lilach spune:
Cred ca totusi ar trebui sa bea mai nmulte lichide.
Nu mi se pare in ordine sa faca pipi doar de 2-3 ori pe zi.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
mmi spune:
Draga Ella, iti multumesc pentru promptitudine. Mi-ai raspuns si la intrebarile despre polipi la fel de repede.
Cum pot eu sa fac sa bea mai mult, cind el doar pupa paharul de apa si se declara satul? Pina a baut cu biberonul a fost totul OK. Dintr-o suflare golea o sticluta de ceai sau apa. De vre-o jumatate de an, de cind am renuntat de tot la sticluta, asta e situatia mereu.
Am incercat sa-l pacalesc cu paiul, sa bea asa, doar-doar va bea mai mult, dar nu bea cu mult mai multe lichide. Pur si simplu nu-i este sete.
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.
Sabina spune:
Daca mananca fructe se hidrateaza prin ele( renuntarea la biberon a fost odata cu sezonul de fructe, nu?)
Sabina & Sofia Galagia
mirela.mustaciosu spune:
Noua ne-a spus un medic de la Grigore Alexandrescu (am fost la doctor pentru o infectie urinara) ca pe perioada de vara trebuie sa bea cel putin 1,5 l de lichid pe zi fara ce ia din celelalte alimente(fructe). Tudor avea atunci un an si 8 luni si accepta extrem de putine lichide - maxim 400 ml/ zi, avand in vedere ca nu bea nici un fel de lapte. Ne-a certat rau pediatrul respectiv ca nu avem grija sa hidratam copilul suficient. Problema noastra a fost ca dupa ce l-am intarcat - la un an si sase luni - a refuzat categoric laptele si nici n-a acceptat sa inlocuiasca lapticul de la mine cu alt fel de lichid. Doar de o luna de zile a inceput sa bea ceai indulcit, dar numai ceai de menta cu sunatoare si numai noaptea(!).
dddd spune:
1.5 l de lichid pentru un copil mi se pare mult pentru ca nici eu nu reusesc sa beau atat. cred ca depinde de fiecare cata apa si lichide bea, ideal ar fi sa bea 2 l dar daca nu poti asta e. eu nu pot. fetita mea in schimb bea destul de mult indiferent ce e ceai neindulcit din orice plante sau apa plata sau sucuri de morcovi sau portocale. cand ma uit ea "se linisteste" cu capul pe vreo perna, pe jos, pe fotolii, pe pat...si bea din sticluta. daca am renunta la biberon precis ca ar mai reduce din lichide. nu am tinut cont cat bea dar cred ca in jur de 400-600 ml si mie mi se pare ca bea destul. +ciorbita. pipi face non stop aproape. cate un pic. dar depinde de zile nu e o regula la nimic la ea.
mitub spune:
In principiu, daca face pipi putin, probabil nici nu bea destul.
Inteleg ca lapte nu mai bea deloc???
In fine, e posibil ca pe timpul verii sa transpire abundent si deci sa faca pipi mai putin. Incearca sa-l tentezi tu sa faca pipi, nu astepta sa ceara el. Si in nici un caz nu-l pune sa se abtina pentru ca sunteti in oras sau afara sau mai stiu eu de ce... improvizeaza in asa fel incat sa faca cand ii vine.
La fel si cu bautul, tenteaza-l. Copiii mici, ca si batranii, nu au senzatie de sete asa ca noi. Ofera-i diverse variante de lichide, fa-i sirop sau invata-l pe el sa faca, in fine, inventeaza tot ce iti trece prin cap ca sa bea mai mult.
Bafta,
Boga
mmi spune:
Dragele mele, va multumesc pentru raspunsuri.
Intradevar, lapte nu mai bea deloc, dar maninca cel putin 200 ml iaurt zilnic. Rar o canita de "capucino" din lapte si nesquik.
Fructe 1-2 mere pe zi si vreo jumatate de portocala.
Ce ar bea cu siguranta sunt sucurile gen Trompi, Prigat, Fanta (nu sucuri naturale), dar ce ma fac cu chimicalele pe care le contin. Poate am gresit dar am evitat pe cit posibil sa-i dau asa ceva. Cind are ocazia bea cu multa placere.
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.
ciufulici spune:
Draga mmi, cu siguranta ar trebui sa te consulti cu un medic despre hidratarea copilului.
Dar mai ales despre cantitate de urina pe care o produce in decurs de 24 de ore. Nu este normal sa faca pisu doar de doua ori pe zi.
Poti chiar sa ii faci o analiza la urina si anume; "sumar de urina". Rezultatul de la urina va spune daca consumul de lichide este suficent.
In mod normal daca este foarte activ si transpira mai mult, necesarul de lichide ar trebui sa fie si mai mare, poate depasi cu tot cu alimentele lichide si peste un litru si jumatate. Incearca sa ii masori in decurs de cateva zile cam tot ce a consumat si fa un bilant. Apoi te poti sfatui cu medicul. In cursul noptii la varsta lui poate avea un pahar cu apa dar nu alimente (lapte sau ceai indulcit).
De cand ai observat treaba cu cantitatile de lichide?
Va doresc sanatate maxima
Ciufulici
mamamariana spune:
Eu zic ca sunt prea putine lichide. Aici, doctorii asta iti spun prima data cand iti dau un tratament pentru orice - "a lot of water". In special la copii, pentru ca e atat de cald si exista riscul deshidratarii, accentueaza.
Faptul ca face pipi doar de 2 ori pe zi iar nu e prea bun, asa ca zic si eu ca si celelalte mamici - mai bine da o fuga la doctor.
Daca ii dai mai multe lichide intr-o zi si vezi ca face pipi mai mult si de mai multe ori, atunci e clar... nu e nevoie sa te mai duci la doctor - da-i lichide.
Emi nu are inca 7 luni, dar bea cate 4-5 biberoane de cate 100 ml de apa sau ceai plus inca vreo 400 ml de laptic, supa - 100 ml la pranz si mai ia apa si din fructe, iaurt si celelalte. Si totusi, cica ar putea sa bea si mai mult...
Sanatate si numai bine,
Mamamariana