Parinti adoptivi in asteptare * 2 *
Raspunsuri - Pagina 6
KITTA spune:
Simo75eu sunt la sectorul 6. Procedurile s-au terminat si astept atestatul. faza cu mersul la spital, era, stati linistite, pe vale legala, adica macar sa mi se dea un clue, ca e un copil parasit, etc. si apoi eu, pe principiul: ce-am gasit sa fie al meu sa merg pe calea legala, poate chiar cu amplasamentul de urgenta. Aici nu prea inteleg eu, de ce ar fi riscul adica daca e la mine si vreau sa il adopt sa mi-l ia sau sa se dea altcuiva, dar mai vedem noi....Si da cu 2, s-au luminta si "luminatele" alea la fata fiindca practic ele nu vor sa desparta fratii, asa ca si de asta tot ajung copii mari - frati neadoptati. Dupa ce mi-o iesi atestatu, atunci sa vezi telefoane de la mine pe capul lor in fiecare saptamana.
Poate scrieti si voi mai des cand aveti noutati. In rest, toate bune entru anul asta, bla, bla, bla stiti voi....
simo_75 spune:
kitta- eu stau linistita cu faza cu spitalul ca oricum nu ma bag la plasament decat daca vad aspecte pozitive-adica sa nu se cunoasca familia,mama etc...caz rar e adevarat dar altfel nu ma mai bag.
Riscurile la plasament-asistentii cauta pana la gradul 4 de rudenie pe cineva care sa ia copilasul.Dureaza pana gasesc ei familia,cateva luni bune,si dupa aceea ei incearca cu orice pret sa-i covinga sa le dea copilul.Le promit renumeratie de la stat etc etc ...si atunci daca unul se trezeste ca il vrea persoana care il are in plasament evident il pierde.Asta este riscul.Sa iei un bebe mic, sa te atasezi de el si pe urma sa iti fie luat.
Acum nu e litera de lege sa gaseasca pe cineva sa ia copilul,sunt cazuri si cazuri si depinde de noroc.
Eu cand am vrut plasament astia de la mine de la sector nu au vrut sa auda asa ca oricum mi-am luat gandul.
De pe 11 ianuarie reincep si eu activitatea ,adica lupta cu adoptiile.Sa speram ca va fii de bine.
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
Kia spune:
Buna fetele,
Intentionez si eu sa depun dosarul pentru acordarea atestatului. Kitta, am vazut ca tu esti la sectorul 6. Unde se depune dosarul? am vazut mai multe locatii pe site si nu stiu la care sa ma duc
Multumesc
KITTA spune:
Kiaeu am depus la cel de langa Carefour Orhideea - sos Orhideelor parca se cheama, dar da un telefon, ca trebuia sa se mute si nu stiau nici ei, daca se mutau toate birourile, cand,etc. De obicei, se raspundea repede la teefon, nu ca la Giulesti cand il puneau deoparte.
Kia spune:
Multumesc pentru raspuns. Intre timp am gasit si nr lor de telefon si intr-adevar acolo au sediul. Au raspuns repede la tel si m-au socat dar chiar au fost super amabili :)
puffy10 spune:
Buna!
La multi ani! tuturor si numai urari de bine in noul an. Sa ne ajute Dumnezeu sa ne gasim cat mai repede copilasii!!!!
Gata incepand cu 7 ianuarie 2010 suntem parinti in asteptare....ni s-a spus ca o sa asteptam cel putin 9 luni... poate sa treaca si de 1 an... sa speram ca se vor misca lucrurile si in domeniul asta si nu va mai fi asa mare perioada de asteptare.
Simo, ce noutati ne mai aduci?
Ce mai stiti de noua lege?
6IA, 2FIV-nereusite
prin adoptie vom aduce bucuria in casa...
Mariaa spune:
puffy, felicitari pentru atestat!
nu e obligatoriu sa astepti atata dar e bine sa te pregatesti sufleteste cu multa rabdare, poate fi maine, poate fi mai incolo... pe de alta parte poti trimite cereri in tara ca sa-ti scurtezi drumul catre copilul tau, nu ai de unde sa stii unde se afla :)
simo, felicitari pentru decizia luata o sa-ti scurteze considerabil drumul catre puiul tau!
mamica de Alexandra Ioana nascuta din inima, crescuta in suflet
_
“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil a crescut in inima mea ****** am un inger pazitor
puffy10 spune:
Multumesc, Mariaa! Sa fie cu noroc!
O sa incep sa trimit de azi, cand ajung acasa (nu il am la mine). Trebuie anexat la e-mail atestatul scanat? sau doar se trece nr. si datele? Apropo am atestatul cu nr. 1 pe anul 2010 .
Simo ce inseamna pentru tine "reanceperea luptei cu adoptiile"????? adica, mai concret ce o sa faci?
6IA, 2FIV-nereusite
bubu73 spune:
Puffy, felicitari pentru atestat, ati inceput cu dreptul anul(nr.1), asa va fi si in continuare, nu este o regula cat trebuie sa asteptati pana va gasiti puiul....1-2 luni, un an.
Cei de la directie va pun in tema cu ce urmeaza, nu trebuie sa asteptati nici o clipa initiativa lor, sunt convinsa ca ti-au spus cate dosare mai sunt pe lista de asteptare....
Vorbeste cu toti cunoscutii si prietenii(in care ai incredere), spune-le intentia ta de a adopta, cu medicul de familie....
Drumul catre puiul tau poate fi foarte scurt.
Sa fii increzatoare, vei reusi.
Noi, de ex, am scris pe cerere, copil mai mic de doi ani, insa am intalnit-o pe fetita si a fost dragoste la prima vedere, avea cinci ani si jumatate, in trei zile ne-am hotarat. Este la noi de patru luni.
Succes!!!!!!!!!
Simo, asteptam cat mai curand vesti bune.
puffy10 spune:
Bubu, multumesc de incurajare!
Nu stiu cat de scurt sau lung va fi drumul, dar sti cum e ma innarmez cu rabdare pentru perioada lunga anuntata, dar in realitate sper sa fie cat mai scurt... asa speram toti.
Nu stiu pe cine sa "implic", dr. de familie stie deja.... ca doar ne-a eliberat niste adeverinte... prin colegi, rude, prieteni am tot anuntat, dar nu are nimeni cunostinte in domeniu. Acum sa speram ca n-o sa raman ultima pe lista, daca nu am "pe nimeni in ajutor".
6IA, 2FIV-nereusite