Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (53)
Raspunsuri - Pagina 7
oanaiacovita spune:
Da Anca, sunt 126 de zile din care 42 trebuie minim luate dupa nastere. Deci ar ramane cam 84 inainte, dar mi-a zis dra sa imi iau o marja de vreo 7 zile in caz ca depasesc termenul.
Oana
26+
Eric Nicholas
AMR 13+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
Lindal spune:
Asaaa... acum sa va spun ce am inventat eu pentru a putea dormi pe burta, ca pe o parte ma saturasem, imi amortea mana, imi striveam un san... cunoasteti povestea...
Deci, aveti nevoie de 2 perne, ale mele sunt dreptunghiulare, cam de 50x70 cm, de preferat mai tari. Asadar, se pune prima perna pe lungime, astfel incat sa puteti sta pe ea cu capul si pieptul, deci sa va ajunga pana in dreptul unde se termina coastele (si incepe burta). A doua perna se pune (pe latime) sub bazin, eventual o mai rotunjiti pe langa burta ca sa va sprijiniti bine. Ideea este ca burta sa stea in golul dintre cele doua perne. De aceea e bine ca pernele sa fie mai tari, pentru a-si mentine forma si inaltimea necesara. Cand mai creste burta cred ca pun si 4 perne (sau gasesc eu ceva), numai sa stau comod. Va asigur ca este o pozitie foarte relaxanta! Incercati-o!
Asteptam si impresiile Denisei despre perna-banana.![]()
Aaa, si am schimbat prefixul la semnatura, azi avem 20 de sapt!!!!
20+ cu
Eliza
Pictura pe sticla
Poze
babyangel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui oanaiacovita Anca exact durerea in dreapta de care zici tu o am si eu mereu cand ,erg pe jos. Eu o asociez cu un carcel si la fel, trebuie s ama opresc un pic sa imi revin. Bine ca nu sunt singura. Apropo, eu nu stiu cum sunt contractiile dureroase, dar aia nu e contractie, asa-i? Oana 26+ Eric Nicholas AMR 13+![]() Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi! Bebe mic ![]() Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange! |
Oana , nu e contractie. cand apar primele contractii prenatale-mie mi-au aparut cu 3 saptamani inainte de a naste- daca tii ambele maini pe uter/burta simti la mana cum se intareste pentru cateva secunde bune, dupa care la fel simti cum se relaxeaza.
La fel , pe la sfarsitul lunii 8-a am inceput sa simt eu niste intepaturi foarte puternice la nivelul pelvisului, si trebuia sa stau cateva secunde pana treceau...alea aveau sa fie durerile minore generate de dilatarea oaselor...zic minore, pentru ca abia in travaliu au devenit insuportabile

E bine ca acuma nu mai suntem obligate sa trecem prin travalii de ore in sir, pentru ca la mine au fost 11 ore de cosmar
dar cu toate astea, a doua zi am uitat complet de dureri si nastere...serios1 Inexplicabil, nicidecum nu am ramas marcata de cele 11 ore de cosmar!Anca
in 26s cu
Codrin (Martin sau Fabian)si mami de
Lucas-Sebastianhttp://community.webshots.com/user/babyanca
andira spune:
Neatza si de la mine!
Lindal - raspunsul e in ambele intrebari
. Adica ajuta cremele, dar tine foarte mult de mostenirea genetica si de cum te-ai intretinut pana acum.
Va spuneam eu ca am fost cu intrebarile astea la medicul dermatolog si mi-a zis ca e de preferat sa ma dau cu creme care ajuta la elasticitatea pielii, dar daca eu nu am "material" bun, ele nu ma vor ajuta foarte mult.
Eu sincer sunt convinsa ca fetele de care ziceai ca parca nici nu au nascut au constitutia de asa natura, incat isi revin repede, si fara prea multe urmari. Tine probabil de sport, regim, stil de viata etc.
Eu nu ma incadrez acolo, asta e ![]()
Honey - s-o stapanesti si folosesti sanatoasa!
Ioanaa28 - multumesc frumos!
Cand m-am dus la noi la HR saptamana trecuta sa le rog pe fete sa ma inscrie la examen la inceputul lui decembrie, una din ele s-a uitat crucis la mine si mi-a zis "eu nu stiu cum reusesti sa mai si inveti".
Asta e, trebuie sa am tot timpul o preocupare, si sa variez ceea ce fac, altfel nu pot.![]()
castelanaC spune:
Lindal draga, parerea mea nu este sigur autorizata, am cautat si inca ma mai informez asupra acestul aspect. Opiniile sunt diverse si cat mai consumistice posibile, adica vei fi "impinsa" sa te dai ca la balamuc, cu cat mai firma cu atat mai bine.
Vergeturile se produc la un strat de interior al pielii acolo unde crema cu pricina nici nu ajunge,
Cremele si lotiunile pot hrani si hidrata pielea dar nu pot preveni aparitia vergeturilor. Dupa nastere, cele mai multe se reduc la niste linii foarte fine. In afara de vergeturi mai poti observa aparitia altor schimbari ale pielii in a doua jumatate a sarcinii. Sfarcurile si zona circulara din jurul lor se inchid la culoare iar pe abdomen apare de la ombilic la regiunea pubiana o linie mai inchisa la culoare. Mai pot sa apara zone de pigmentare maron pe frunte, nas sau pometii obrajilor. Aceste schimbari faciale se mai numesc chloasma sau masca graviditatii. Ele se intalnesc mai frecvent la femeile cu ten mai inchis la culoare. Aceste schimbari ale pielii sunt produse de hormonii sarcinii si cele mai multe dintre ele se vor atenua sau se vor sterge dupa nastere.
Totusi pentru senzatia de confost al pielii este bine sa dai cu un ulei de corp, sau lotiune pentru gravide, daca este posibil fara coloranti si parfumuri, e bun si ulei de masline sa stii, e sfant asta.
In momentul in care intinzi masajul circular usor face ca sa stimuleze circulatia si acesta este foarte importanta in elasticitatea pielii, asa ca sunt voci care zic ca mai tare conteaza masajul usor local ce stimuleaza circulatia periferica, decat crema. Deci impreuna ne da o senzatie de bine, ca sa zic asa, ideea ca facem ceva bun si poate ne va ajuta.
Adevarata hidratare vine insa din interior, adica din alimentatie, cantitatea de lichide bauta este foarte importanta sa stii, tipul de alimentatie, etc. Cu cat mai multe fibre, fructe, legume cu atat aspectul pielii (dar nu numai, aici intra si parul, unghiile) vor avea un aspect mai bun.
Avand in vedere ca acasa acum este iarna, pielea are un pic de suferit. Este mai uscata si trebuie ajutata.
Deci concluzie: dai cu ce ai sau iti place pe burtica, sani, coapse cu un masaj usor, ar fi bine sa fie zilnic, papi fructe si legume mai multe sau macar constant si te hidratezi cu lichide fel de fel.
toate astea impreuna ajuta, stii cum e cu o floare nu se face primavara.
Bineinteles ca si bagajul genetic este important si depinde ce tip de piele are fiecare, varsta iar este un amanunt deloc semnificativ.
Cam asta este parerea mea. 
castelana fericita
21+ 
miria_cristina spune:
Buna, fetele!
Intru nitel sa va salut si sa va urez o zi buna. Am citit ce ati scris pana acum si am vazut si poze frumoase.
Eu am putin timp liber, dar dupa-amiaza e iarasi incarcata. Din pacate Dami incepe sa raceasca din nou tocmai cand incepuse repetitiile pentru festivalul de dans de la Palatul Copiilor. Sper sa poata merge pana la urma ca tare rau mi-ar parea sa nu se duca!! v
Apropo de pozitii de dormit, eu dorm inca intr-o parte, dar mai intoarsa spre saltea, nu stiu cum sa explic, adica 3/4, ca daca nu stau rasucita cu burta pe pat nu ma odihnesc bine.![]()
![]()
Uneori, cand ma jeneaza mai tare ma intorc, dar deja somnul e compromis.
Ieri ma durea ingrozitor spatele, dar vad ca astazi durerea e suportabila.
Acuma ma intorc la ale mele, sa vad ce termin de facut prin casa pana plec. Mi-e asa somn!![]()
Cristina +17
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/
andira spune:
Babyangel - si eu am avut o nastere de cosmar, prima data. Culmea e ca nu am ramas traumatizata imediat, eram atat de nauca si fericita ca o am pe Irina ca toate chinurile de dinainte si dupa nastere au disparut.
Si asta m-a ajutat sa ma apuc repede de Nati
.
Insa apoi rememorand, si mai ales cand am ajuns la a doua nastere, eram absolut ingrozita ca se va repeta, de-am innebunit-o nitel si pe dr mea.
Si analizand la rece ce s-a intamplat, mi-am dat seama ca din cauza dr era sa o pierd pe Irina. La Nati s-a vazut clar diferenta, nastere mult mai usoara, si fara absolut nici o complicatie.
Imi aduc aminte ca in momentul in care Nati se nastea, dr mi-a spus "stai, opreste-te putin" (eu impingeam sa scap mai repede). Era vorba de circulara de cordon pe care o avea, insa eu n-auzeam nimic, vroiam doar sa se termine (v-am zis ca eram ingrozita).
Si atunci moasa - o femeie tanara, foarte draguta, care a fost super multumita cu 50 lei, si care m-a ajutat mult - m-a apucat de nas si mi-a tinut respiratia
.
Am ramas blocata si evident n-am mai impins
, si dr a putut sa o "dezlege" pe Nati.
Ma amuza si acum imaginea, cred ca aveam o moaca uimita de genul "ce naiba, eu ma chinui sa nasc si astia ma trag de nas?!?!?"
miria_cristina spune:
LINDAL - Daca materialul genetic e bun atunci nu vei face sau vor fi putine, deci depinde de structura pielii tale, Cu toate astea hidratarea intensa este foarte recomandata (cel mai bun este uleiul de baie pentru bebelusi), te ungi cu el pe zonele intinse, iar dupa ce nasti se reconada obligatoriu centura pe burta. Multe nu-si pun, dar este intr-adevar eficienta.
Cristina +17
miria_cristina spune:
Legat de concediile la care avem dreptul, eu iarasi sunt ametita de doctora mea, care imi zicea ieri ca pe langa cele 90 de zile la care avem dreptul, medicul de familie poate sa mai dea inca 45 de zile de concediu maternal.
Azi, sper sa ma clarificmai bine, ca merg in alta parte, deci ascult alta versiune.
Hai, ca va las acuma si intru mai tarziu.
Cristina +17
andira spune:
Selina - multumesc pentru titluri, chiar o sa le caut si eu la librarie.
Deocamdata m-am apucat de "Binevoitoarele", a lui Jonathan Littell, a primit-o sotul meu de ziua lui si mi-a trezit curiozitatea pt ca am vazut ca a luat Premiul Academiei Franceze.
E cam dura, si nitel cam peste gusturile mele in descrierea anumitor momente, dar incerc sa o citesc pana la capat - cred ca o sa o termin de Craciun... Are 900 de pagini si nu e genul care se soarbe dintr-o privire.
In materie de romane de razboi preferatul meu ramane totusi de departe e Hassel, desi in liceu imi placea tare mult si Remarque
.