Bobocei de sept-oct 2008 (223)
Raspunsuri - Pagina 11
gaia.nevia spune:
nausica,
(ma bag repede sa-ti raspund, n-am citit mai nimic din ultimele 2 pagini dar sunt pe mare fuga)
fiind nasa copilului, eu as proceda cam asa: i-as spune ei, mamei, prietenei mele, ce gandesc. i-as mai spune ca daca m-a ales ca nasa a unui copil de-al ei, inseamna ca macar atunci a avut incredere in mine si in judecata mea... chiar daca azi nu ar fi de acord cu ce gandesc.
i-as da un termen, sa zicem 2 saptamani, sa-si puna ordine in idei si sa-i spuna sotului... si sa incerce sa puna fetele pe primul loc putin... sa se gandeasca lor unde, si cu cine le-ar fi mai bine.
Banuiesc ca i-ar spune singura sotului... daca nu... ii poti spune tu. Sau mama ei (soacra lui, nu?)
In cazul unui adulter, si cand mai sunt si copii in casnicie se pune putin altfel problema divortului... indiferent a cui e casa. Asta in orice tara, chiar si in Ro...
Nerantula,
dr. meu de familie mi-a spus ca daca am avut macar un caz de cancer de colon in familie e obligatoriu ca pana in 40ani sa efectuez prima colonoscopie din viata mea... apoi sa ma caut regulat....
La mama a fost totusi descoperit la timp. A pierdut o mare parte din colon la operatie, dar nu mai are celule canceroase, si nici nu a fost nevoie de citostatice.
Acum sa vedem ce e cu ficatul...
Va multumesc din suflet ca va ganditi si la mama, si eu sper sa fie bine!
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
dyanira spune:
Am citit asa pe sarite ca m-a prins si pe mine raceala, virusul asta nenorocit ma ustura gatu si ma doare capumerg sa bag un coldrex si sa ma bag in pat langa Andrei.
Dar vreau inainte sa ii spun Nerantulei doamne feresete nici sa nu te gandesti la MEGACOLON am avut pe cineva apropiat cu asa ceva e groaznicSigur nu asa ceva are Gruia.
Ah si apropo de discutiile cu bb2 am vb si eu aseara cu sotul avand in vedere ca la inceputuri noi ne doream 2 copii dar cand am vazut ce greu obtinem o sarcina am inceput sa ne schimbam acum ne-a revenit ideea doar ca poate daca va fi sa incercam va fi peste 1 an jumate -2 ani pt ca diferenta intre copii sa fie minim 3-3,5 ani, ideal ar fi dupa mine cam 5 ani nici mai mult dar avand in vedere ca noi l-am crescut singuri pe Andrei el nu a fost fara mine nici macar in parc tot timpul cu mine sau cu tati pt ca noi nu avem bunici in oras si nici alte rude apropiate si nici nu l-am dus sa il lasam acolo asa ca ar fi greu cu 2 copii de varste apropiate.Sunt sincera si spun ca nu as face fata uneori mi-e tare greu si doar cu Andrei ca de ex azi de dimineata cand nenorocitul asta de virus isi facea de cap mi-ar fi prins bine sa fie cineva pe care sa chem sa stea putin cu el pana bolesc si eu cateva ore.Dar nu am pe cine asa ca m-am ridicat di n pat si merg mai departe.
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
tzitziri spune:
Nerantula,Gruia e constipat sau nu face kaki des?
Adica stiu ca prin definitie constipatia inseamna ca elimina materiile fecale cu dificultate si nu tine de frecventa scaunelor.
Si David a avut problema asta dupa inceperea diversificarii - el facea cam la 3 zile asa desi nu se chinuia.Deci nu era constipat prin defintie, si dr ne-a spus ca o sa se regleze cand o sa treaca la alimentatie 'adulta'.Ceea ce s-a si intamplat...acum mai rar face la 3 zile si are de obicei scaune zilnic sau la doua zile.
Eu am de mica probleme cu constipatia (sau oricum am auzit de la unii medici ca nu e sanatos sa fac doar la 2-3 zile ca tin toxinele in organism) si am fost la nu stiu ce gastroenterolog care mi-a spus ca am intestinul gros mai lung decat in mod obisnuit si de aia trebuie sa se stranga mai mult pana sa am anumite nevoi.
Eu nu stiam ce e megacolon...am citit acum- dar nu prea imi suna a manifestarile lui Gruia.Adica eu nu te-am auzit pe tine sa verse regulat cum am citit aici:
Copilul cu varsta cuprinsa intre 1 luna-1 an prezinta urmatoarele semne si simptome:
- intarziere in crestere
- constipatie
- distensie abdominala
- episoade alternante de diaree si varsaturi repetate.
Copilul cu varsta peste 1 an prezinta:
- constipatie, cu scaun subtire, in panglica, urat mirositor sau o cantitate mare de materii fecale care se aglomereaza, compacteaza si blocheaza colonul
- distensie abdominala
- lipsa apetitului si intarziere in crestere.
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
luminita2008 spune:
nocom, esti o scumpa!
ramona, multumesc de raspuns. ideea e ca ei papa tot, cu placere, deschid guritze mari, dar daca ne jucam, dupa prima jumatate. si eu de aici nu stiu ce sa pricep: ca e doar o faza si nu pot sta locului sau ca s-au saturat si nu trebuie sa mai insist. sau le dau sa pape prea des. si cred ca e cea din urma, caci azi am rarit mesele si a fost ceva mai bine. om vedea...
stiu articolul de care spui, de-asta am si terminat-o cu TV-ul si incercam sa papam fara prea multa maimutareala si o vreme chiar a mers. acu' nush ce se intampla.
diana, multa sanatate!
nerantula, din putinul pe care-l stiu despre aceasta boala, nu este cazul vostru. rabdare mami si nervi de otel!
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"
Nerantula spune:
Oana, am citit si eu despre megacolon si simptome, dar nah, diagnosticul pe internet are limitarile lui ..Gruia e constipat, adica face (facea, cand mai manca cate ceva) kk aproape zilnic, dar foarte tare, il pot lua cu servetelul sa in arunc la toaleta si pampersul ramane curat. Il vad de multe ori scremandu-se, fara sa iasa nimic, iar daca ii pun o microclisma iese. Constipatia asta a aparut brusc, la 5luni jumatate, inainte de diversificare. Pana atunci era totul absolut normal, scaun zilnic, consistenta ok, iar de atunci facea o data pe saptamana, am mai scris eu despre asta. Apoi a fost o viroza, cam 3 saptamani avea scaun normal, de 2 ori pe zi chiar (cred ca asta echivala cu o diaree la el ), dupa care iar numai maslinute, cum le spunem noi.
Va rog, numai sa nu-mi spuneti sa-i introduc nustiuce in alimentatie, pentru ca e imposibil. Eu m-as bucura sa manance ceva, orice, chiar si banane, pere, pepene, etc., etc. nu se pune problema.
Gruia, farama de steluta
babytza spune:
Am vazut una bucata somnoros si umflatel Dragosel e superb , iar mami e fericita chiar si cu nopti nedormite Nu am facut poze, poate data viitoare, ca David al meu zburda prin tot parcul....
Am luat medicamentele mamei, a plecat acum la spital sa faca prima serie . Ma rog sa nu ii fie rau de la ele, am inteles ca pot da reactii tare urate. Si din pacate nu am putut merge cu ea astazi, ca nu am cu cine sa las copilul. Tatal nasei a facut infart si sunt amandoi la spital. Asa ca a ramas sotul la rulota. Am vb cu mama, daca ii este rau , inchidem azi si vine sa stea cu soricelul ca sa ma duc eu la mama. Sper insa din tot sufletul sa nu fie cazul si sa se simta bine
Ada Doamne ajuta sa fie bine mami tau
Dya Sanasol a luat piciul. Insa acum la pranz a mancat doar 5 lingurite.... Dar dupa cum am vazut in gurita lui, incep maselele sa sparga.
Lumi eu nu ti-am mai scris de mancare, ca noi nu mancam Asa ca stilul nostru nu e un model de urmat
Citesc mai departe si revin
Ramo ce fatzuca dulce are Anda tunsa
Nerantula si noi am slabit si se pare ca in continuare mergem in jos.... Ma rog insa , ca dupa ce ies maselutele sa inceapa sa pape iar. SI la noi e problema asta cu mancarea este de mai bine de 6 saptamani...de atunci se vad gingiile f umflate si nu mai sparg odata.... Nu stiu ce boala e cea de care zici tu, dar nu cred ca e cazul sa te gandesti a asta
nausica si David e fan step mari dansatori facem din ei
Babytza si puiiValentina David
dyanira spune:
Lumi merci pt urare.
Ah si sa stii ca nici eu nu am scris de mancare pt ca Andrei mananca haotic nu respecta un orar de masa si nici alimentele care ar trebui sa le pape zilnic.Dar asta e mergem mai departe si asa.
Babytza sanasol a fost si recomandare dr nostru luni cand am fost cred ca incep si eu cu el o cura am intels ca trebuie 2 sapt?Sau nu a zis bine dr nostru?
Diana
mamica fericita de ANDREI TUDOR
babytza spune:
Dya ti-a zis bine dr, noi am luat 3 saptamani. Pana am terminat sticluta, ca am luat cate 2,5 ml de 3 ori pe zi.
Babytza si puiiValentina David
angelynna82 spune:
Hello, am venit si noi din parc, frumoasa vreme
300 cat de scumpica e Anda
Ada sper sa fie bine cu mama ta pana la urma
Dya si multa sanatate
Babymom poate reusesti sa il filmezi
Nausica tare trist ce spui tu , pana la urma tot va afla tatal fetitelor, insa mai mult ca sigur nu va reactiona ...nu stiu cum sa spun...cand se intampla lucrul asta de obicei nu se mai reface rlatia...si daca se reface...neicrederea isi are locul bine meritat.
Nikolici niste pt tine
Nerantula legat de constipatie (Crina are si ea perioade destul de lungi), am cumparat un siropel pe baza de smochine, pere si prune, natural. Sirop natural laxativ se numeste de la H ipo crate
Eva ma bucur ca se simte mai bine puiul
Kllemi niste cafea in plus pt tine
Babytza multi ici scumpului Dragos si tie, ma bucur ca ai gasit medicamentele pt mama ta, sper sa nu ii fie rau de la ele. Multa sanatate tatalui nasei
Crina a mancat legume chinezesti cu carnita , ne-a spar si noua putin gingia la alta masea jos dreapta langa canin...insa nu avem alti dinti in afara de cei 6
de Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa2, un vot va rugam
gaia.nevia spune:
Lumi, si noi procedam la Teo cu diverse distractii, inclusiv televizor.
Radu n-a avut nevoie pana acum, mancand in maxim 5 minute tot.
Acum are niste dureri cumplite de la dinti, a mancat putin de foame si n-a mai deschis gura neam, oricum m-am scalambaiat eu si cu oricate masinute am venit. I-am dat coji de paine si asta i-a placut, si a mancat.
Nu as zice deci ca gresesti. In primul rand nu sunt destul de mari ca sa reziste mai mult de 10min facand acelasi lucru, deci daca accepta mancarea si nu sigileaza gura, inseamna ca doar se plictisesc de aceeasi activitate atata timp.
Daca te deranjeaza joaca, poti sa le dai mai putin de mancare, si dupa ce se plictisesc, sa le dai ceva solid, ce pot manca singuri - si au si o activitate.
Totusi eu nu vad o problema... daca nu te refuza. RAdu azi a refuzat, a sucit capul, mi-a dat peste mana si a urlat la mine.
Adica, mi-a fost CLAR ca nu va mai manca.
Teo isi pierde atentia. Incepe sa traga de reviste, sa ceara nustiuce masini sau filme... si il intreb, bine, nu mai mananci? strang?
Ba, da vreau sa-mi dai tu!!!! ca sa am mainile libere sa ma joc!
(asta daca nu zice de la inceput textul asta, plus "pentru ca sunt si eu bebelus mic")
Daca ceva nu ii place sau chiar nu mai poate, incepe si el sa se zbata, sa dea din cap, sau sa scuipe, deci iar comportament clar la care nu poti insista cu niste masinute amarate...
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri