bebe se sufoca?
buna,
bebelusul meu are 3 saptamani si cand este hranit cu biberonul mananca foarte foarte lacom. de multe ori din cauza asta si vomita. dar ce ma sperie foarte tare este ca uneori pare ca se sufoca si fara sa aiba biberonul in gura - deschide niste ochisori mari, se inroseste, se aude un suierat si pare ca nu mai poate respira, apoi apar niste bule de saliva la gurita.
a mai facut asa si in somn... a tipat o data tare si apoi tot ce am descris mai sus... de sperietura plange rau de tot apoi.
aveti idee ce este?
39 sapt Tudor
AMR 2 zile!!!
Raspunsuri
Andreea23 spune:
Eu n-as mai sta pe ganduri si as intreba pediatrul.Poate are vreo insuficenta respiratorie.
Doar un doctor iti poate da raspunsurile corecte.
anisiap spune:
am avut si eu aceiasi problema cu kevin din cauza laptelui pe care l vomita pe gura si pe nas ramaneu reziduri in nas( curatat bine cu ser si aspirat)
am rezv probl varsaturilor cu GUMILK un preparat ce ingroasa laptele si nu i mai permite sa l vomite o luna l am pazit sa nu vomite in somn dupa ce i am pus gumilkul cosmaru s a sf doar doua sapt i l am pus in lapte 2 3 biberoane pe zi
apoi am renuntat si nu a mai vomat niciodata acum are aproape 4 luni
Ayla21 spune:
Ai tetina de 0+ ? Sa nu fie fluxul prea mare.
Daca are reflux gastroesofagian il poti tine mai ridicat in timpul mesei (la bebelusii alaptati artificil este si recomandat sa nu fie tinuti orizontal), si o vreme dupa ce a mancat, tinut mai sus, in scaunelul de masina sau balansoar daca ai.
Poate inghite aer, tine-l la ragait dupa masa pana da aerul afara.
Starile de apnee, suieratul si bulele de saliva indica ceva, ar trebui sa mergi la medic. Nu neaparat ceva grav, dar numai dr iti poate spune daca e sau nu ceva.
Din ce mi s-a spus mie, ca mama de prematur la spital, este ca apneea poate fi influentata de reflux gastroesofagian, dar poate fi ceva mai grav ca anemie, probleme cardiace, pulmonare, infectii sistemice si sindrom inflamator generalizat.
Chiar daca bebelusul tau nu este prematur, daca doresti, citeste aici cate ceva despre apnee (mai ales siptome, cauza, invertigatii).
http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Nou-nascutul/apneea-de-prematuritate_4754
(Edit: o fi, dar eu nu-l gasesc, era link la "sfatulmedicului" nu site concurenta. Asa ca daca te intereseaza sa citesti, ia linkul si scoate spariile...poate asa merge postat:
http:// www. sfatulmedicului. ro/Nou-nascutul/apneea-de-prematuritate_4754
Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Flavours buna, bebelusul meu are 3 saptamani si cand este hranit cu biberonul mananca foarte foarte lacom. de multe ori din cauza asta si vomita. dar ce ma sperie foarte tare este ca uneori pare ca se sufoca si fara sa aiba biberonul in gura - deschide niste ochisori mari, se inroseste, se aude un suierat si pare ca nu mai poate respira, apoi apar niste bule de saliva la gurita. a mai facut asa si in somn... a tipat o data tare si apoi tot ce am descris mai sus... de sperietura plange rau de tot apoi. aveti idee ce este? 39 sapt Tudor AMR 2 zile!!! |
Pare a fi reflux, dar mergi cat mai repede la medic. Sucul gastric inunda bronhiile si de aici senzatia de sufocare.
Pana atunci culca-l pe o parte si nu chiar imediat dupa masa.
Am avut si eu o scena cu fetita, avea un an jumatate. A tipat rau de tot in somn..si se sufoca. Abia dupa jumatate de ora s-a linsitit, se speriase rau. Ii dadusem inainte de masa ciorbita si mai bause si apa. Nu am mai ajuns cu ea la medic, in schimb de atunci nu i-am mai dat lichide inainte de somn.
Am vorbit cu pneumologul si mi-a zis ca la ea refluxul nu mai prezinta o problema ca deja este pe mancare solida.
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
Flavours spune:
va multumesc mult de raspunsuri.
am cautat acum si intr-adevar pare reflux gastroesofagian... recunosc multe din simptomele descrise acolo...
la doctor voi merge peste o saptamana la vizita de o luna. sper sa imi fie de ajutor...
pana atunci mai aveti ceva sugestii?
salteaua la patut e inclinata, cand ii dau biberon nu il tin culcat... doar cand ii dau de la san il tin mai culcat dar dupa san nu pare a avea probleme.
tetina e de 0+ dar inghite foarte mult si zgomotos... de asta il opresc mereu si incerc sa ii scot aerul. am vazut ca unul din simptome e ca ar manca mereu... si eu care credeam ca e nu ii dau suficienta mancare.
multumesc.
39 sapt Tudor
AMR 2 zile!!!
Ayla21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Flavours va multumesc mult de raspunsuri. am cautat acum si intr-adevar pare reflux gastroesofagian... recunosc multe din simptomele descrise acolo... la doctor voi merge peste o saptamana la vizita de o luna. sper sa imi fie de ajutor... pana atunci mai aveti ceva sugestii? salteaua la patut e inclinata, cand ii dau biberon nu il tin culcat... doar cand ii dau de la san il tin mai culcat dar dupa san nu pare a avea probleme. tetina e de 0+ dar inghite foarte mult si zgomotos... de asta il opresc mereu si incerc sa ii scot aerul. am vazut ca unul din simptome e ca ar manca mereu... si eu care credeam ca e nu ii dau suficienta mancare. multumesc. 39 sapt Tudor AMR 2 zile!!! |
Copilul meu fiind prematur a avut mult timp reflux, si asa se manifesta, dar stiam ca asta este si nu este altceva. De aceea ti-am spus sa mergi la dr, si chiar daca doar atat este, sa fi sigura ca nu are alte probleme. Si pt reflux exista tratament.
Eu o tineam pe Luana intr-un fel de cocon, (daca te ajuta caut si o poza) tocmai pt a nu avea reflux si a nu se ineca.
Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005), Luana-Emilia(28.01.2009),
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009), Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
You are the poem I dreamed of writing, the masterpiece I longed to paint.
You are the shining star I reached for
In my ever hopeful quest for life fulfilled. You are www.tickerclub.com/cache/7b89a83905.png" target="_blank">my child. Now with all things I am blessed.
monalac spune:
pare ca se sufoca si fara sa aiba biberonul in gura - deschide niste ochisori mari, se inroseste, se aude un suierat si pare ca nu mai poate respira, apoi apar niste bule de saliva la gurita.
a mai facut asa si in somn... a tipat o data tare si apoi tot ce am descris mai sus... de sperietura plange rau de tot apoi.
aveti idee ce este?
daca se sufoca si fara sa aiba biberonul in gura,eu zic sa mergi de urgenta la dr...simptomele descrise de tine pt aparea si in cazul epilepsiei,doamne fereste.
multa sanatate si sa dea dumnezeu sa nu fie nimic grav!
madelaine77 spune:
Si eu iti recomand sa mergi la doctor...cat mai curand.
Doar medicul pediatru are dreptul sa te sfatuiasca, mai ales ca bebe este mic. Aici pe forum batem toba oameni cu diferite calificari....si nu e bine sa te joci.
Eu spre exemplu sunt economist si mama...dar nu mi-as permite,nici macar in calitate de mama, sa iti pun un diagnostic si nici sa iti dau un sfat pt ca poate fi o problema minora sau poate fi ceva serios.
roxy spune:
buna, sper si eu ca ai fost deja la un doctor sau mergi cat de repede si doar peste o luna.E mai bine sa fii sigur ca nu are nimic si mai mergi peste o luna asa de control, decat sa-ti spuna ca...daca veneai mai repede se putea rezolva mai usor.Oricum copilul e prea mic sa stai o luna cu el asa ca sa faci studiu sa vezi ce se intampla.