romania , o poveste pentru copiii!

romania , o poveste pentru copiii! | Autor: madizza

Link direct la acest mesaj

buna !
ma numesc magdalena, urmaresc in fiecare zi forumul dar nu am deschis un subiect pana acum!
am nevoie de un pic de inspiratie. maine trebuie sa ma duc la gradinita sa povestesc copiilor despre romania sau o poveste specifica (educatorele ma bat la cap sa spun o poveste cu dracula ) eu ma gandeam ca e o imagine gresita despre romania ,ma ajutai voi sa inventez ceva frumos si scurt pentru copii de 5 ani?
multumesc anticipat!
magda

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Eu as povesti (daca e vorba de istorie) despre Stefan cel Mare (ai mei au ramas impresionati de cand au fost la Muzeul de Istorie si m-au tot batut la cap sa le povestesc despre el), iar daca s-ar insista as vorbi si de Vlad Tepes, numit si Vlad Dracul, mai nou si Dracula. Oricum n-as insista pe asta. Sunt sigura ca te vei descurca.

Ana-Maria mami de 4 poznasi: Ioan(5.05.2000) ,Alexandru(8.04.2002), Maria(7.04.2005) si Stefan(25.06.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Eu le-as spune intai despre daci, cat erau ei de organizati si de destepti, ce frumoase si puternice cetati aveau, ca aveau zeii lor (Zamolxis si Bendis de exp), ca aveau ca si stindard un cap de lup care scotea un urlet teribil cand alergau in goana cailor (asta s-ar putea sa le placa), ca se bucurau si petreceau atunci cand murea cineva, fiindca credeau ca merg la zei, unde totul era frumos si bine si ca s-au luptat cu romanii multi multi ani. Ca pana la urma romanii i-au invins, ca ultimul rege dac (Decebal) a preferat sa se omoare (de viteaz ce era) ca sa nu cada in mana romanilor, si ca apoi romanii au luat de neveste femei dace si ca asa s-a format poporul roman. -asta ca sa inteleaga ca avem cumva o istorie comuna si ca explicatia de ce limba romana seamana atat de mult cu cea italiana.
Dupa care le-as povesti ca Romania, o tarisoara foarte frumoasa si cu multe bogatii naturale (muntii cu paduri si cu minereu-aur, argint, cupru, etc) fiindca a fost pozitionata in calea marilor imparatii ale lumii (imperiul otoman, tarist-rus, austroungar) tot timpul a trebuit sa se lupte ca sa fie o tara libera si ca, din cauza asta Romania a stat in calea navalitorilor turci, tatari, rusi, care daca nu s-ar fi oprit la hotarele ei ar fi navalit si ar fi cucerit restul Europei.
Ca romanilor le place sa se distreze, ca avem dansuri gen hora (poti sa le arati cum se danseaza).
Nu as pomeni de Dracula decat daca intreaba ei si atunci as explica ca a existat un rege (Vlad Tepes) care era un rege drept si care s-a luptat si el cu turcii, iar drept pedeapsa pentru tradatori, hoti, ucigasi si inselatori ii tragea in teapa-de aici numele, iar fiindca nu se indura de nimeni i s-a spus Vlad Dracul-si de aici Dracula.
As mai spune ca in Romania exista castele foarte frumoase, construite in varful muntilor, unde ajungi foarte greu si ca exista manastiri/biserici vechi de sute de ani, pictate pe dinafara (s-ar putea sa-i intereseze fiindca bisericile lor sunt diferite).
As mai spune ca multe din manastirile astea au fost construite de Stefan cel Mare, un mare rege, care i-a infrant de multe ori pe turci si care era un om mic de statura (1.54) care avea o sabie mare si grea (aprox 70 kg) pe care o invartea cu o singura mana. Si ca dupa ce a murit, turcii i-au luat sabia fiindca inca le era frica de ea si pana in ziua de astazi sabia asta de lupta e in continuare la turci.
Cam asta...oricum trebuie sa le trezesti interesul cu ceva ce ei sa inteleaga si sa le placa.

Mult succes si sa ne povestesti cum a fost!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madizza spune:

multumesc danuz, este foarte frumos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

succes madizza - sa ne povestesti cum a fost.

Citesc cu placere: Supereva.ro | Blogul meu |

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Sunt off-topic dar nu pot sa nu spun: si eu am povestit la scoala copiilor mei despre tot ce spune Danutz; le-am prezentat si poze dar intrebarea lor principala a fost despre Dracula ca au vazut nu-stiu-ce film despre el. Au fost tare dezamagiti cand le-am spus ca povestea despre Dracula este doar o poveste pentru film si ca de fapt el a fost Vlad Tepes, un domnitor drept. Chiar si profesoara m-a privit cu suspiciune.... Am fost surprinsa sa constat ce putin se stie depre Romania...

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Tot off topic: Tepes nu e alegerea buna.E drept, noi am invatat la scoala despre el ca un domnitor patriot, dar a fost mult prea crud, de o cruzime exagerata. Trasul in teapa era metoda lui favorita de tortura (moartea nu era instantanee), dar mai avea o multime, toate de o cruzime greu de imaginat. Tortura tot ce apuca, pina si femei, copii, bebelusi. Da, chiar si bebelusi, cu o teapa in pieptul mamei.
Si va imaginati, la vremea aia probabil ca era cu turnatorii, fara prea multe cercetari, fara judecata.
Si da, a fost un domnitor care a luptat contra otomanilor, a incercat sa restabileasca negotul si altele, care suna bine. Dar cruzimea e nejustificata, putini oameni se nasc asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Eu as povesti despre regii Romaniei (Regina Maria) in special; istoriile astea cu regi, regine, printese sunt placute de ascultat si atragatoare pentru copii; mai degraba decit sa le povestesc fapte ce-i sperie (Dracula, Stefan cel M care a tot omorit turci);

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui giani

Tot off topic: Tepes nu e alegerea buna.E drept, noi am invatat la scoala despre el ca un domnitor patriot, dar a fost mult prea crud, de o cruzime exagerata. Trasul in teapa era metoda lui favorita de tortura (moartea nu era instantanee), dar mai avea o multime, toate de o cruzime greu de imaginat. Tortura tot ce apuca, pina si femei, copii, bebelusi. Da, chiar si bebelusi, cu o teapa in pieptul mamei.
Si va imaginati, la vremea aia probabil ca era cu turnatorii, fara prea multe cercetari, fara judecata.
Si da, a fost un domnitor care a luptat contra otomanilor, a incercat sa restabileasca negotul si altele, care suna bine. Dar cruzimea e nejustificata, putini oameni se nasc asa.

Off topic
Giani, la acea vreme acelea erau pedepsele: crude.
Vlad Tepes nu era nici macar primul care a aplicat aceasta pedeapsa. Si Stefan cel Mare(azi sfant) tragea oameni in teapa.
As fi prea mult off topic ca sa iti descriu aici si alte pedepse de la acea vreme.
Si sa nu uitam ca grozaviile de care se face azi vinovat Vlad Tepes sunt in mare parte basme raspandite cu staruinta de negustorii sasi ai vremii.Plus fenomenul´´din tantar -armasar´´ care apare inevitabil cand o informatie se transmite din auzite.

On Topic:
Madizza, zic si eu ca Ana. O poveste cu regi si printese este apreciata de cei mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kover spune:

madizza:asteptam sa ne scrii cum a fostdanutz:,frumos.mamica de Robert(23.11.2004) si Kristian(01.09.2006)http://stirileprotv.ro/exclusiv/avem_viata_in_sange/avem-viata-in-sange-click-aici-daca-vrei-sa-devii-donator-de-celule-stem.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madizza spune:

buna !
Intai as vrea sa va multumesc la toate pentru idei
Ieri m-au anuntat ca laboratorul multietnic se amana joia viitoare ,pe o parte e mai bine, am timp sa ma pregatesc. Va voi povesti cum a fost .

Mergi la inceput