Bebelusi de mai 2003 (10)

Bebelusi de mai 2003 (10) | Autor: vilma

Link direct la acest mesaj

Mamicilor, da' stiu ca scrieti, nu va incurcati...
Continuarea aici.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Sarcina placuta, vilma si nastere usoara!!!

ange, pai nu ziceai mai ca torticolisul e ca si biruit? Imi pare rau sa vad cu ce te lupti la capitolul celalalt, da' las' ca tinem noi pumnii si-o sa treaca si ala.. Da' nu-ti face griji ca chinui copilul cu vesnica schimbare de lapte, ca e prea mic sa aiba preferinte culinare! Orezul nostru e de la Heinz, Step 1, nu pentru alt motiv decit ca noi am primit cutia. Mai avem si un esantion de la Nestle, inca nu l-am incercat.

DanaMario, la noi e pe dos, trei zile dupa orez mi-a sarit una din mesele de noapte, acuma sint ambele doua la locul lor! Cred ca e si vina mea, cum l-am auzit, am sarit repede cu bibe, in loc sa sar cu suzeta... Dar nu vad alta solutie, decit sa pun un afis care sa-mi aduca aminte ca noaptea tre' sa sar cu suzeta inainte si abia daca aia nu merge nicicum, sa sar cu bibe. Ca si eu dorm pe mine la ora aia. Acum e la a doua masa de noapte si abia acum m-am prins ca am omis faza cu suzeta atit acum cit si la prima..

Aalina, bravos pentru program, orice realizare in acest sens e mare lucru! Eu incerc sa nu-mi mai fac sperante, mai ales ca se pare ca orice schimbare i-o fac are ca efect spulberarea a orice semana a program pina atunci..

Ai vostri cit lapte beau? De doua zile scriu cu creionul cit maninca la fiecare masa. Alaltaieri a luat in 8 mese 760 ml. Ieri 730 ml in 7 mese. (Asta pentru ca l-am leganat cu foc si-a dormit baiatul 4 ore dupa o ora de la masa de la ora doua).

Ura pentru vaccinuri! Le mai vedem abia peste doua luni! Noi o sa vedem si peste o luna.. (meningococus)

Si-am uitat sa va zic, azi e prima zi de vitamine la greu si deja e mai bine!!! Bag de seama ca tare ramolita sint daca chiar asa se vede pe mine lipsa de vitamine. Tati tot imi zice ca-mi revine organismul la normal.. care normal? ca inainte eram zdravana! :) Iar in timpul sarcinii plesneam de sanatate.. Mai ca nu saream intr-un picior - bine, nu in ultimul trimestru. Dar asta e in mod cert un motiv sa-mi fie dor de sarcina.. Nu va mai zic ca acuma ma doare spatele, pentru ca am inceput sa stau dreapta, abia acum mi-am dat seama ce cocosata stateam. Desi, mereu, daca aveam de facut drumuri cu masina si dimineata si seara, mereu seara trebuia sa-mi ajustez oglinda retrovizoare, ca nu mai ajungeam sa vad nimica in ea!!

Si-am mai uitat sa va zic ca de cind cu cerealele am facut pace cu tetinele de silicon, cu care sintem prieteni acuma, bem si lapte cu ele si nu ne mai inecam de la jetul prea mare. A crescut baiatul....

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Parpalak da la ce iti foloseste sa scrii cat mananca intr-o zi? Nu mai ai pe ce sa te stresezi si cauti motive? Eu nu am idee cat mananca si nici nu o sa ma apuc sa ii tin contabilitatea ca dupa aia iar o iau pe aratura. Desi de obicei aplic tot ce ziceti voi asa ca, mai stii...
Va anunt oficial ca nu ma inscriu pe lista mamicilor din 2004Am mai scapat de un stres. Da azi ma duc iar la cumparaturi si probabil o sa ma intorc la fel de stresata ca si data trecuta
Bebelusul meu azi noapte la ora 4 nu a mai avut chef de somn si a stat cu ochii pe tavan si cumintel cred ca vreo ora ca io m-am plictisit sa il pazesc si m-am culcat.
Am inceput iar sa ii dau mar cu branzica da azi i-am adaugat si para ca sa vad efectul. Pana acum a iesit bine afara. Sper sa nu mai am surprize neplacute.
Mai nou cand se trezeste in timpul zilei nu mai da semnalul si nu ma mai cheama ci se joaca singurel. Si daca nu sunt pe faza zic ca doarme copilul meu...
Felicitari Francesca curajoasa

Mergi la inceput

Aalina, mai, da' ce faci tu la cumparaturi, mai? Sau, cumparaturi le zice acuma? Sau e fara legatura cu mamicia de 2004? :)
Ii tin contabilitatea din nou de la vaccin incoace, ca mi s-a parut ca maninca mai putin. Adevarul e ca inainte de vaccin minca 8-900 ml. Iar la 3 zile dupa vaccin (vineri) a avut o zi cu numai 4 mese, cred ca-n ziua aia a bagat sub 500 ml... Iar Paul a mincat mereu sub cit scrie la carte ca trebuie sa manince, desi se pare ca a luat bine in greutate. Dar mi-e sa nu se deshidrateze..

Hai ca o tin numai in editari, mai bine ma duc la culcare, ca nu mai stiu ce scriu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Fetelor sa va tin la curent cu distractiile diversificarii. Dorian se pare ca a cam uitat cum e cu ploicica cand mananca cu lingurita. Da stati ca nu s-a terminat. Cum nu era de ajuns ca isi indesa degetelele de la manute in gurita plina acum isi indeasa degetelul de la picior. Ca daca tot l-a descoperit...si si-a nimerit gurita cu el
Cumparaturile mele nu au legatura cu maicile 2004 ci cu mamicile 2003, de fapt cu kg lor. In sensul ca trebuie sa imi iau ceva de imbracat in care sa incap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Buna fetelor
Aseara am facut si noi vaccinul de 4 luni.A plans micutzu de mi se rupea inima.Acasa i-am pus un paracetamol,algocalmin..a fost binisor...dar marait.Insa pe la 4 dim avea febra.I-am bagat iara detoate.Acu..iar i-am bagat ..ca se pare tot cu febra...ma enerveaza febra asta.Si mi se pare ca de cand cu vaccinul asta,papa mai putin.
In rest ,sunt multumita cu el.Vrea mai mult in fundulet,dar nu exagerez nici eu.
In alta ordine de idei vreau sa ajung la un ginecolog,ca de cand am nascut nu am mai fost.As vrea sa fac un PAP.Sper poate sapt care vine.Eu am un fix,de acu 2 ani,cand mi-a zis o nebuna ca am cancer.ma duc cu regularitate la doc.E mai bine asa.Sigur ca nu aveam nik grav,dar teroarea a fost ..BBBIIIGGG
Si as mai vrea ceva...oooo DDDoamne ce as as mai vrea sa slabesc.Sa am iarasi taliuta aia mica..si nu burtoiul asta.Sotul meu mai noi ma alinta:"pinguinul"..cica-s mica si grasa si merg ca un pinguin.
Da si eu m-am sucarit fleasca:LA inceput eram:puiut,albinutza,..apoi veveritza..iaka ca ajunsei si pinguin...da cica tot ii bun si asa
Cu cel mare mai nasol.De aia si scriu asa de rar pe forum...tb sa fac lectiile,sa-lpun sa exerseze cu literele,bastonasele,silabele....ma enervez cumplit..tip,urlu..de cerd ca zic vecinii ca-s nebuna.
Da nu mai stiu ce metoda sa mai aplic.Inca nu ia totul cu scoala in serios.
Bina ca macar bb e k.Acu vaccin peste 2 luni.
Hai v-am pupat si numa bine!!!

KORINA mamica x 2

http://poze.acasa.ro/poze/album?id=408
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=457

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

AALINA: Pai incalta draga copilul sa nu mai stea cu degetelul de la picior in gurita cind manica, dragul de el.

PARPALAK: Din cite imi aduc aminte tu l-ai invatat pe Paul cu programul asta de 7 mese pe zi cind incercai sa-l alaptezi natural.
Si eu notez in fiecare zi cit maninca Cristian deoarece noi nu avem cintar si nici la doctor nu obisnuim sa mergem. O sa mergem numai daca se va imbolnavi… pina atunci il ingrijesc cu drag. Vaccinul de doua luni l-am facut acasa si a fost mai putin stresant si pt. noi si pt. el…. Asa, dar sa revin la mese. Intr-o perioada cind minca el mai putin, m-am gindit sa-i dau mai des, ca poate , poate face totalul normal, dar nici vorba… Asa ca acum ii dau la cel putin trei ore in timpul zilei si maninca mai bine. Noaptea are o singura trezire in intervalul 2- 5 , cam cind are el chef si atunci dupa max. 8 ore de somn maninca 200 ml.
Am observat ca are tendinta sa-si formeze trei mese pe zi cind maninca 200 ml si in rest la celelalte doua intercalate, manica mai putin … asa ca eu le numesc gustari … o sa ajunga sa-mi ceara prajituri la masa “gustare” hi… hi… hi…

Poate ca ar fi bine sa incerci sa decalezi incet incet mesele ca poate va minca mai mult la o masa. La inceput cu 5 minute si tot asa. In felul asta poate maninca si el mai mult. Daca face scandal ca ii este foame incerca cu suzeta dar nu intinde prea mult coarda. Ar mai fi o varinata sa-i dai intre mese o gurita de ceai, nu prea mult ca sa nu i se umple stomacelul . Am vazut si eu poze cu Paul ( primele) si imi place foarte mult cit de bine se intelege cu ciinele. E bine ca aveti gradina ca il poti scoate afara , la aer curat, nu ca noi printre masini si muncitori care repara strazi si fac praf sau galagie ori ambele in acelasi timp.
De unde sinteti voi ? Adica in ce localitate ati stat inainte sa plecati in Canada?

Romana si Cristian de 3 luni si 1 sapt si o zi

Mergi la inceput

Aalina, pai nu tu ziceai ca asa a inceput diveeersificarea, cu degetele? :) Acuma o continua.. :)

korinna, tinem pumnii sa fie bine la doctor. Si Paul a facut febra de la vaccin, i-am dat de 3 ori la 12 ore, dupa aia a trecut. Si mie mi se pare ca maninca mai putin..

romana, tii minte foarte bine, nu stiu cum reusesti, ca eu nu mai tin minte de la mina pin'la gura! :) Doar ca erau 10 mese pe zi, de nu mai stiam cum ma cheama. Tot fara nici un rezultat, tot cu pompa am facut treaba mai bine. Dar ma mai lasa si pe mine nervii cu pompa, si-asa am ajuns iar sa-i dau sa suga (uneori vrea, alteori nu prea) si-n felul asta laptele mi-a scazut dramatic, deja sint pe la 150 ml /24 h. Dar tot nu ma las, atita cit mai pot ii mai dau de la mine, ori singurel, ori mulg eu, dupa cum ma mai tin puterile. Cred ca motivul pentru care n-am prea avut lapte a fost ca organismul meu nu-i capabil sa produca laptele, si asa, pentru ca l-am fortat, am dat in avitaminoza asta de nu prea ma mai tin pe picioare. Mai am pastilute cam pentru 3 saptamini si dupa aia gata, daca oi mai avea, ii mai dau, daca nu, asta e, ce repede a trecut!!!
Aminatul mesei il aplic si eu, de cite ori imi aduc aminte, ce sa fac? Ieri am zis sa mai stau putin si sa vad cit pot s-o amin peste 3 ore, asa ca mi-a adormit baiatul si i-am dat peste 5 ore. Deocamdata singura masa cu ora fixa e aia de la 10 seara. Si ma bucuram vreo 3 zile (degeaba) ca si-a scos-o pe aia de la 1 noaptea, mai minca la 5 dimineata. Aiurea. O noapte a mincat-o pe aia de la 5 la 4 apoi azi noapte s-a trezit si pentru aia de la 1. Cind m-am dus teleghidata cu bibe.. Apoi 4,7,11. Se pare ca reusesc cu succes sa-i dau mesele ziua la 4 ore. Dar chiar inainte de vaccin am avut o perioada de minca de spargea noaptea si mai nimica ziua si nu vreau sa ajung la loc. Mai ales ca eu nu mai dorm ziua cind doarme si el, iar la biberonul de la 10 seara ma trezesc ca picotesc si eu.. Si trebuie sa ma trezesc cit de cit sa-l duc la el in pat..
Si eu sint foarte bucuroasa de cum se intelege Paul cu Minnie. Cum o vede n-o scapa din ochi si chiar ride la ea, iar Minnie l-ar linge de cite ori l-ar prinde, ceea ce eu n-o las, decit asa, odata la doua luni, ma fac ca nu vad c-a prins un piciorus in virful limbii. De vreo doua ori i-a tras si-o limba cit o are ea de mare pe fata :)))) Pai sa-l stearga si ea de bale, nu numai eu.. :) Noroc ca-i ciine ascultator si cum i-am zis sa inceteze, imediat s-a conformat, si-am sarit si eu repede sa-l sterg.. Dar il uscase bine Minnie, nu ca pe mine, cind, odata, demult, pe vremuri, era tati disperat ca nu e capabil sa ma faca sa ma trezesc (am mai avut perioade cind dormeam de rupeam) si-a pus-o pe Minnie sa ma trezeasca si-asa m-am trezit cu o limba luuunga si umeda pe fata de-am sarit de doi metri si fuga la baie! :) Dar ei doi aveau program comun de joaca de pe cind eram in luna a saptea.. ii apuca dansul pe amindoi la 4 dimineata.. :)
In poza in care e cu Minnie, Paul cam dormea asa ca i-a tras tati o chiuitura haiduceasca dupa ce-am incercat cu lugu-lugu si dormea Paul de n-avea treaba, numai noi, nebunii, nu si nu ca vrem poze.. Rezultatul a fost ca Paul s-a trezit dar pe Minnie a apucat-o un chef de joaca nebun, a sarit pe tati de era sa-l darime, si degeaba am tot chemat-o eu, ca n-avea stare de nici o culoare, sa stea si ea cuminte la poza. :) Parca avea ardei iute sub coada... :)
No, si ca sa raspund la ultima intrebare, eu sint din Brasov, tati e din Bucuresti si de cunoscut ne-am cunoscut pe plaja la 2 Mai.. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Hai si noi cu raportul!
Dupa ce am crezut ca l-am prins pe Dumnezeu de picior, acu o saptamana, cand am inceput cu cereale, am ajuns la vechea vorba ca o minune nu tine decat 3 zile. Atat a tinut netrezitul pentru masa noaptea. Ca de, dupa aia s-a prins, si a inceput sa se trezeasca din nou, cam la aceeasi ora ca si ai vostri 2-3 noaptea.

Eu stii ce zic? Mai bine le-am arata pe aici cum se face, si sa se intalneasca toti sa dicute intre ei, ca sa dormim si noi:)
Parpalak, eu tot nu-s lamurita cu vaccinul ala de meningita. Cica nu trebuie platit, dar sa il facem la 1 an. E vorba de Prevnar si la voi sau altul? Ca deja ma enervez si le-oi face doar pe cel obligatorii.
Voi in ce ii mai tine-ti pe cei mici ziua? Noi maine facem 5 luni! Nici nu stiu cand au trecut. Dar tot atunci imi amintesc cam de cand nu mai dorm fara intreruperi. O sa incerc si eu faza cu suzeta, desi al meu cand se trezeste este foarte hotarat ce vrea.
Si mai cresc si cantitatea de orez. Poate o mai merge.

V-am pupat,
D&C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Daiopri sint 2 vaccinuri
Prevnar (4 doze 2,4,6,12-15 luni ) costa 100 CAD de fiecare data
Menjugate (3 doze sau 1 daca il faci dupa virsta de 1 an) costa 125 CAD
Deci daca il faci dupa un an platesti numai 125.

Eu I-am facut numai Prevnar si ma gindesc sa-I fac si Menjugate numai pentru ca-s pe insurance-ul de la firma altfel nu cred ca as da atitia bani.
Trebuie paltit oricum chiar daca este peste un an eu asa am inteles.

Mergi la inceput

Daiopri, mi-e ca daca fac conferinta ajung la concluzia ca fac ei bine ce fac.. Mai bine sa-i trimitem pe toti la alycia, ca se pare ca ea detine secretul.. :)

Mie pediatrul mi-a zis ca daca-i mai mare de 4 luni, vaccinul de meningo se da in doar doua doze a $95 bucata.. Ca s-o lamurim de tot :)

Mergi la inceput