Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (353)
Raspunsuri - Pagina 9
cecilia L spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui slippers76
Yap... Cel putin la stat serbarile se fac fara parinti. Porcu' e de vina E fresh de saptamana asta. Si de acord si cu durutul de copiii altora. La noi la gradi e o atmosfera de vacanta de zici ca ce-i aia... Nici n-ai zice ca intra in fara plata. Isi programeaza vacantele iar noi ne caram cu copiii la servici o saptamana, plus puntea de 1 decembrie, plus alte "ocazii" de chiul, platit de data asta (vezi ziua invatamantului, a profesorului, a scolii, a cartii si mai stiu eu cate) Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007) Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts |
Imi pare rau pentru voi, stiu ca e greu de inteles, dar nu ne-am dorit noi sa fie asa... eu platatesc bona sa stea cu Cristi si merg la munca fara bani in noiembrie, nu era normal sa stau eu cu el daca tot nu sunt platita 4 zile?...nu am cerut noi vacanta........
Oriunde te-ai situa, nu o sa fie nimeni multumit, nici parinti, nici profi, nici ....nici....ma gandesc ca Sim avea dreptate sa-si doreasca sa-l duca pe Stefan in alt sistem.......al nostru este praf.
Cecilia si Cristian Matei (07.09.2007)
luy spune:
Yaia, in cazul asta clinica nu iese deloc in castig daca repet eu analizele, deoarece nu am platit nimic pt ele, abonamentul pe care il am imi permite sa fac analizele recomandate de medicii lor fara costuri suplimentare. Asa ca n-ar avea interes sa ma puna sa le fac din nou.
Dar nu stiu de ce s-a gresit la prima analiza...
Am o retinere cu repetarea analizelor la Maria pt ca si acum mai este vanata in locul de unde i-au recoltat sange, desi a trecut o saptamana de atunci . Si nu vreau s-o chinui si s-o stressez cu intepaturi, saracuta - e neplacut pt noi, oameni mari, dar pt niste copilasi de 2 ani...
Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )
luy spune:
Da, Cecilia, ai si tu dreptate, are si Ana... Adevarul insa este ca sistemul nostru de invatamant este la pamant, nu exista acea stare de normalitate pe care ne-am dori-o cu totii atat de mult.
Si daca inainte mi se parea o exagerare cand auzeam pe altii spunand cum si-ar dori sa le poata oferi copiilor lor posibilitatea de a studia in alta tara, acum am inceput sa le dau dreptate.
aeperju spune:
salutare!
Ce mai faceti?
Noi suntem bine (desi o stare de kko e totusi prezenta). Am reinceput cresa dupa 2 sapt de pauza si facut prevenarul. Azi, dupa o sapt juma de cresa, l-am tinut acasa fiindca are o mutime de muci si cam tuseste. Oricum in fiecare vineri au liber si intre craciun si revelion la fel - liber (zilele fara plata). Tati tot in concediu fara plata...deci...totul e "perfect". Un guvern minunat avem si "trebuie" sa mergem la vot...ca sa ce? ca e jale peste tot. Numai oameni tristi si disperati am intalnit.
Dar, schimband rapid subiectul, se anunta frig peste o sapt doua si cica de craciun avem zapada. Vom vedea.
Numai bine va uram si multa sanatate!
Emma si Andrei (21.09.2007)
Roxana_G spune:
Neataaaa.
Erina, multumesc pentru cuvintele mereu frumoase si incurajatoare.
Luy, cum mai este Me? Aaa, acum am citit ca e racita. Multa multa sanatate! Sper sa nu fie nimic serios. Nu prea ai ce face in perioada asta. Si eu l-am trimis pe Andrei cu tuse ca nu am ce sa ii mai dau si nici nu cred ca mai e contagios dupa 3 saptamani de behaiala care nu cedeaza la nimic si nici diagnostic nu i se poate pune. Si ieri vorbeam cu mamica unui coleg de al Alexandrei care imi spune sa stau linistita ca asa e toata gradinita (eu personal nu am mai calcat de o luna pe acolo), inclusiv baiatul ei. Cat despre simptomele descrise care v-au dus cu gandul la intoleranta, apoi te asigur ca racelile sunt legate de gradi, iar greutatea de faptul ca nu prea mananca. Pai pe principiul asta si Alex are aceeasi problema (ia sa ii fac si eu analiza, cum zici ca se numeste?), ca la varsta Mariei avea tot 11.5 kg si era vesnic bolnava.
Sabina, tu cum esti?
Yaia, eu chestia cu serbarea am auzit-o de la o mamica a unui coleg de gradi, insa se pare ca nu s-a lamurit conducerea daca o vor respecta sau nu. Mie personal mi se pare exagerata, ca daca am eu porcina si Alex merge la gradi tot aia e.
Ana, ii spusesem si Irinei mai sus, eu zic ca exagereaza cu serbarile astea. Dar ma rog..Adevarul este ca toti cauta ocazie de chiul (cu sau fara plata), de care sincer si eu as profita la job, dar cand e vorba de copilul meu nu as mai fi asa ingaduitoare cu cei care l-ar practica.
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
Roxana_G spune:
Cecilia, imi dau seama ca adevarul este undeva la mijloc. Dar stii cum e, asa cum tu alegi partea ta de adevar, eu tin cu dintii de a mea. Sunt meserii care prin natura lor cer dedicare in lipsa careia consecintele nu sunt din cele mai fericite. Sa luam spre exemplu medicii, sunt convinsa ca toate suntem revoltate aici de lipsa lor de interes pentru munca si pacienti, si in conditiile astea ne vedem nevoite sa ne lasam viata noastra si a copiilor pe mana lor. La fel si profesorii. Sigur ca sunt mari copiii si sigur ca nici pe ei nu ii intereseaza scoala si abia asteapta sa chiuleasca, dar pe de alta parte asta e rolul nostru al parintilor si dascalilor sa le aratam calea si sa ii tinem pe drumul cel bun atunci cand vor sa iasa de pe el, pentru ca altfel totul se duce naibii. In fine, nu esti tu singura responsabila pentru defectele sistemului, dar e pacat sa fim nevoiti sa cautam schimbarea in exterior cand o putem construi singuri din interior.
Rox , mamica
greyeras spune:
Neatza fetelor!
Erina interesant vis, habar nu am ce reprezinta. Sa stii ca si Adelina este la fel de mofturoasa ca Daria. In plus cand mergem in parculet refuza sa se joace cu alti copii, iar daca se duc la o jucarie (leagan, topogan) cu care s-a jucat ea inainte incepe si plange ca e al ei. Saptamana trecuta chiar mi-a facut o scena urata cand a inceput sa traga de o fetita sa se dea jos din topogan ca e al ei. Si cu copii de la bloc se poarta de parca nu ii cunoaste si doar a crescut cu ochii la ei acum lasa capul jos si nu vrea nici sa se uite la ei. Sincer nu stiu cum sa fac in situatiile astea, ma cam depaseste.
Luy cred ca e cam nasol sa vezi ca iar raceste Maria, e frustrant la un moment dat. Uite de aia stau acasa si desi stiu ca acum pierd multe din cauza asta, am multumirea ca Adelina e bine. In plus maicamii nu iau trebuit decat doua saptamani ca sa se razgandeasca in privinta statului acasa cu ea. Sper sa fiti bine. Din pacate noi nu putem ajunge sambata, plecam la tara la socrii mei.
Am trecut cu bine de ziua de ieri, acum spune de cate ori ii vine sa faca, deci eu zic ca suntem pe drumul cel bun. Si in plus spune ca este fetita mare pentru ca are chilotei.
Iar in privinta sistemului de invatamant ca si al celorlalte din Romania nu exista decat un singur cuvant de k...o. Noi ne gandim serios sa plecam de aici.
Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)
luy spune:
Emma, multa sanatate lui Andrei ! Vad ca si voi trageti cu racelile de la cresa
Va fi tare frumos la voi daca va ninge de Craciun - in Bucuresti nu e de dorit o ninsoare, ca zapada se topeste imediat si se transforma totul in noroi .
De Craciun totusi nu vom fi aici, trebuie sa 'bifam' niste bunici - inca nu stiu cum sa ne impartim intre ei, ca sa nu se supere ( e taaare greu sa-i multumesti pe toti ). Si mi-as fi dorit tare mult sa ajungem vreo 2 zile la Predeal intre Craciun si Revelion... Sa vedem daca reusesc sa-mi indeplinesc visul acesta, sunt mai multe chestii de care depinde realizarea lui.
Rox, nu vreau sa spun ca MAria este racita - nu vreau sa ma gandesc ca o luam de la capat . Insa de aseara a inceput sa-i curga nasul. Mai prost este ca nici nu ma mai lasa s-o curat cu ser fiziologic, inainte nu zicea nici pas, acum nu mai e chip sa stea, plange si se zbate... Asa ca nu am cum s-o ajut sa scape de ei - ii sterg nasul cu constiinciozitate si atat .
Imi pare rau ca Andrei nu e nici el perfect sanatos. Tot citind aici de pitici muciosi , zau ca nici nu mai stiu unde e limita intre normal si raceala. Eu am preferat sa merg cu Maria la doctor la cel mai mic semn de raceala ( ca deh, platim o caruta de bani pe abonament ) si apoi s-o tin acasa pentru refacere, sa nu agate altceva mai complicat. Recunosc insa ca ne-a ajutat mult faptul ca sotul a cam putut sa-si faca programul la serviciu asa cum a vrut, au mai venit bunicii sa stea cu Maria... ne-am descurcat pana la urma. Asa ca e frustrant cand vad ca facem sacrificii s-o punem pe picioare pe Maria si apoi dupa doar cateva zile de gradinita sa vina iar acasa mucioasa.
greyeras, imi pare rau ca s-a razgandit mama ta. Te admir pt hotararea ta de a ramane acasa - nu-i usor, din multe puncte de vedere.
Erina spune:
Buna din nou!
Daria a adormit. Nu prea s-a omorit dupa pastele cu somon facute de mine asa ca stau sa fac mincare pe cind se trezeste.
Sa vedem daca imi amintesc ce s-a scris.
Cecilia, rabdare multa deocamdata si bafta maxima pe viitor. Intradevar traim intr-un sistem ingrat, in care conditia esentiala a muncii corect platite nu e realizabila.
Luy, sanatate Mariei sa treaca mucisorii. Sper sa nu fie cu adevart raceala. Eu sunt pentru intilnirea de simbata. Voi verifica sa vad daca se confirma pina vineri seara si mai multcasigur venim.
Yaia, din pacate Daria nu maninca fructe uscate, dar neaprat sun sotul sa aduca pentru mine. La ea voi incerca cu ceva fermenti lactici si cu rosii care au inceput sa ii placa. si imi place mult cum sta treaba la voi cu petrecerile. Imi amintesc ca in Japonia mamicile coceau biscuiti, briose si le vindeau tot parintilor iar banutii se trimiteau copiilor mai neajutorati!
Emma, nici nu stiu ce sa iti spun! fruntea sus si sperantaca va fi mai bine! Sa nu crezi ca restul lumii nu aremotive de stres oricarear fi ele. In general in tarisoara noatsra nu te poti baza pe nimic. Nu stii cum sa faci sa iti mentii sanatatea psihica si fizica, nu stii daca vei ajunge la virsta pensionarii, daca vei primi pensia aia ca doar de asta contribui o vita, pe cele private la fel nu poti pune baza...tot ce mai ramine e increderea in Dumnezeu ca va fi mai bine...
Sanattae lui Andrei si spre sa ne vedem dupa 18.
Ana uite eu nu sunt in pargul unei lansari si tot sunt depresiva si trista cea mai mare parte a timpului...o fi un dezechilibru, o fi oboseala or fi genele dar nu ma pot controla...Sper ca tu sa reusesti mai bine si sa te eliberezi un pic de saptamina viitoare!!!
Ma gindeam sa pun un quote inspirational in fiecare zi si sa incerc sa va motivez si binedispun, poate asa reusesc sa ma binedispun si pe mine...
Greyerash, stiu ce spui cu schimbarea comportamentului la frumoasele noastre. La virsta lor cred ca tot ceea ce le place le aprtine, in mintea lor nu exista nici o umbra de indoiala.
Eu am ajuns la concluzia sa o las pe Daria sa isi manifeste trairile de orice fel. O sa incerc sa nu imi pese de unul sau de altul din parc. Imi iubesc copilul deajuns incit sa nu imi fie rusine cu el-daca impinge sau spune NU nu inseamna ca e rau, o sa il sustin mereu si o sa incerc sa il inteleg.
Nu vreau sa ii spun: Daria de ce faci asa?! Sau: Daria se supara baietelul!!! Mai degraba: ne jucam impreuna, tu fa jumatate din joc el cealalta jumatate etc.
Adimercedes, exact acelasi dialog il am si eu cu Daria,nu am fortat-o sa dea jucarii si le-am spus si celorlalte mame/bone sa lase copiii in pace daca nu vor sa imparta. Lucrurile acestea se invata in timp.
Daria e destul de "rezonabila" intelege de vorba buna, ii place sa ii propui ceva nou si ii place sa o anunti din timp cind va pleca dintr-un loc sau cind va trebui sa dea rind la alti copii.
Cit despre venirea fratiorului am toata increderea in Daria mea. Uite verisoara ei Denisa desi inainte de a se naste verisorul ei spunea ca il va duce in brate, ca se va juca cu el in prima zi nu a vrut sa il vada, apoi cind a mers s-a comportat detul de distant apoi cu rabdare si tact din partea mamicii bebelusului, atitudinea ei s-a schimbat total.
Nu stiu daca am scris dar Daria a spus in urma cu vreo doua spatmini prima minciuna.La ei limita intre reala si fictiune e foarte subtire.
A rupt nasul la o jucarie si cind am intrebat-o cine l-a rupt a spus ca tata si era foarte cinvinsa de acest lucru...
Ca veni vorba de fictiune acum e obsedata de ugina ea-adica regina rea sau baba din Alba ca zapada care a "azut in apa".
-------------------------------
Erina si Daria (18.09.2007)
23+ cu David
L'amor che move il sole e l'altre stelle
Roxana_G spune:
Luy, iti inteleg perfect frustrarea cu racelile. Culmea este ca la aceasta ultima raceala Andrei nici nu mergea la gradi, asa ca nici nu pot da vina pe ei. Sigur, suspectez socializarea bonei noastre cu alte bone din complex care au grija de copiii expatilor lasati cobza prin complex. Eu nu l-am mai tinut acasa pentru ca nu il consider racit, asta apropos de limita intre normal si raceala. Chestia asta cu mucii in perioada asta e intr-adevar relativa. Alex la 2 ani era vesnic mucioasa, indiferent ca mergea sau nu la gradi. Iesirile cald-rece ii provocau imediat mucisori aposi si asta era inceputul pentru altele belele. Nu stiu ce sa mai zic nici eu, decat ca sunt mamica ipohondra de la Medicover. Si nu rezolv nimic sa fac scandal si sa plec acasa cu zeci de siropele care nu il ajuta pe Andrei dar ii distrug stomacelul. Pupic tare fata, sa fie bine!
Rox , mamica