Puiuti de Randunici 2008!! (335)
Raspunsuri - Pagina 9
luny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mihatp luny , a fost o replica muuuuuuuult prea exclusivista la base. cica acum vreo 3 ani, base si-a dat soacra afara![]() Mamica de berbecut-Luca 9 aprilie 2008 www.TickerFactory.com/weight-loss/wtM1xDP/] br / [img] br / " target="_blank">Miha scade |
stiu!..insa tot de 2 lei e raspunsul ptr mine...
bai, ce de ghinioane pe tine, Doamne
..imi pare tare rau...
Iubirea mea,
MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
luny spune:
ramo condoleante
..osafiebine!
Iubirea mea,
MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
mimonix spune:
Ramo, condoleante!
Miha, groaznica saptamana! Sper ca totul sa se termine cu bine (Doamne sper ca nu-s grave arsurile ca suna rau de tot
)
Luny, zau ca daca ma gandesc la soacra-ta , in conditiile in care ar trai in casa ta si nu ai da-o afara, as considera asta cea mai buna fapta a ta ever
Eu zic sa nu-i judecam ca pe niste extraterestrii si sa ne gandim ce-am raspunde noi la asemenea intrebari
Pe mine nu ma atrage defel mersul la vot dar marturisesc ca ma intarata rau cand vad ca lumea voteaza cu Base doar asaaa...pentru basca lui Iliescu, in memoria Bratienilor
(care sigur daca ar invia s-ar simti mult mai bine sa-l gaseasca pe Base in fruntea statului
), asaaaa...ca sa fie contra. Astea nu-s argumente din punctul meu de vedere...votul nu e o obligatie (in niciun caz, mai ales daca ne enerveaza basca lui Iliescu
)) !
Va doresc somn usor, noapte buna!
Simona,mamica de Teo
(16 ani) si
Vlad Alexandru (UN AN... spre doi)
Acum un an fericirea a batut a doua oara la usa mea 
Simo27 spune:
Simo-Mimo ,nu plangeam copilul ca stia putintele cuvinte-Doamne fereste!Plangeam situatia lui,starea lui..daca pupa cu asa drag coperta revistei unde era Tanti,iti dai seama cata afectiune primeste acel copil
.si avea niste ochi minunati,dar tare tristi
!
Sigur situatia in care sunt,cu hormonii pe campii ma fac sa fiu asa plangacioasa
,dar mi se rupe inima cand vad copii care sufera,care ar avea atata nevoie de afectiune....
Ramo,condoleante
Mihutza,am uitat sa iti zic ca am vazut filmuletele cu Andra.Sunt fana nr 1 al ei
,cum juca draguta,vai sa o mananc ,nu alta
Cat despre politica... mai bine tac
Simo
cu
,mami de DAVID
si de SAM
daciana.t spune:
salutare,
nu am citit din urma nimic, sunt foarte suparata.
am reusit sa ajung azi la ortoped, observasem de ceva timp ca gaza merge ciudat, ridicand un singur picior din cand in cand. am amanat acesta consultantie in ideea ca no e copil si poate are chef sa se joace. am ajuns azi, la dr serban(ortoped renumit in BV), si am plecat cu lacrimi in ochi de acolo. se pare ca nu i-am facut profilaxia rahitismului cum trebuie(de la genunchi in jos piciorul se misca in lateral si desi nu sunt ok ligamentele si se pare ca nici osul gambei nu urmeaza osul femurului, aparand genul de picioare x-ate. ), s-a bucurat ca i-am facut d3 injectabil, dar nu a fost suficient, plus ca nu trebuia sa il intrerup sub nicio forma pe durata verii, asa cum de altfel mi-a recomandat pediatra. nu am nimic cu nici un dr, chiar m-au sfatuit bine, dar se pare ca nu a fost suficient. ne-a recomandat tratament pentru rahitism + alte investigatii.
am ajuns la munca si am tras o portie de plans
, nici acum nu sunt prea bine, sper doar sa fie ok si sa nu ramana cu sechele.
inca incerc sa ma adun......ma gandesc ca trebuia de fapt din august sa fac acest consult! si sa nu astept pana in noiembrie...
in iulie trebuia sa ii fac d3 si nu am avut bani pur si simplu! am amanat, mor de ciuda ca din cauza banilor copilul meu trebuie sa sufere...cine zice ca nu iti trebe bani pt un copil vb prostii! (nu vreau sa supar pe nimeni, doar ca eu sunt fff suparata in acest moment, suparata pe mine ca am lasat asa ceva sa i se intampla copilului meu si ca nu am avut grija de ea asa cum trebe)
aveti idee ce inevstigatii se fac? in afara de analiza sangelui unde se vede Ca si alte alea...ca iar ma trezesc ca dr de fam imi trantreste un tratament fara analize.
ziua de azi mi-a pus capac...
observ insa ca nu a fost o zi stalucita pentru nimeni, imi pare rau.
"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Te īnaltii cu adevarat nu cānd urci, ci cānd privesti drumul parcurs.
Claudia, mami de Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica
daciana.t spune:
Intrebarea: Vreau o recomandare de un medic f bun ginecolog (femeie), cu bun simt, care sa recunoasca si pacientele care au sarcina normala si care sa lucreze intr-o maternitate cu conditii cat de cat bune. Multumesc! |
dc stateai in Brasov iti recomandam pe cineva...asa in prahova mai grue sa vii pana aici
"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Simo27 spune:
Claudia,imi pare sincer rau pt galusca ta
!
Nu te pot ajuta la intrebarile tale...am vrut doar sa sti ca sunt alaturi de tine

Simo
cu
,mami de DAVID
si de SAM
daciana.t spune:
| citat din mesajul lui Simo27 Claudia,imi pare sincer rau pt galusca ta !Nu te pot ajuta la intrebarile tale...am vrut doar sa sti ca sunt alaturi de tine ![]() ![]() Simo cu ,mami de DAVID si de SAM |
iti multumesc, ma gandesc ca poate stie sau a ajut cineva de ceva in partea asta.
ideea e ca ei fontanela i s-a inchis in jur de 1 an si ceva si pana acum nici un dr nu mi-a zis ca as avea probleme cu d3-ul la ea(si cel putin acum in toamna am cautat-o.... peste tot cu tusea ei si toti au controlat fontanela!).
alta belea care o am cu ea: in afara de lapte nu mananca nici un alt lactat: iaurt, banza, smantana...., pana intr-un am o pacaleam sa pape iaurt cu fructe...acum nici din-ala nu vrea, mai accepta danonino, dar nu e tocmai ce-a mai buna varianta.
ca si dimensiuni: la 1 an si 10 luni in jur de 85-87 cm si in jur de 11 kg. bine e supla ca asa ii place, dar asa e de mult timp, indiferent cat de mult mananca.
gecko spune:
bun. Ora de medicina repede si dupa care ma bag la somn, sa recuperez orele nedormite azinoapte
.
Sa incep cu inceputul.
Nu neaparat pentru Claudia ci asa ca informare generala, va pun mai jos traducerea dupa niste pasaje din ghidurile mele de pediatrie. Sunt ghidurile dupa care mi-am dat examenul si imi voi mai da si altele si pe care ar trebui sa le urmez daca as medic de familie sau medic pediatru si as avea in ingrijire copii. Scuzati traducerea dar spre rusinea mea chiar nu imi vin in minte formele corecte.
1. Bow legs (picioare incurbate)
Picioarele incurbate sunt frecvente pana la varsta de 2 ani, parintii fiind des ingrijorati de picioarele incurbate si mersul cu varful in interior al copiilor. Aceasta situatie nu este determinata de purtarea pampersilor de catre copii, pentru incurbarea este prezenta la tibie. Aceasta situatie face parte din procesul normal de dezvoltare.
2. Knock knees (picioare Xosate)
Un procent important din populatie prezinta intre 2 si 7 ani picioare Xosate. Aceasta conditie are o mare predilectie pentru a se corecta singura pana la varsta de 7 ani si ca si regula de management: reasigurarea parintilor ca imbunatatirea va aparea in timp.
Si acum claudia...sa o luam pe puncte:
1. zici ca nenea e ortoped si ca ti-a spus ca nu exista nu stiu ce aliniere intre tibie si femur. Intrebarea mea este...i-a facut radiografie??? Este doar o opinie pe baza examenului clinic sau a si certificat-o radiologic? La articulatia mainii s-a uitat? I-a facut radiografie acolo?
2. spui parca ca i-ai facut injectabil D3 Dacianei si esti suparata ca ai ratat doza din iulie. De ce i-ai facut D3? Au existat dovezi ca ar avea inceput de rahitism (mai ales ca spui ca fontanela i-a fost inchisa la un an)? Cine ti-a recomandat injectabilul? Si de ce nu ti s-a oferit profilaxia zilnica cu vit D orala?
Si acum partea cu medicina...
Rahitismul, apare in deficitul de vit D, in deficitul de Calciu si intr-o serie de alte afectiuni care intervin in mtabolismul vitaminei D. Nu are sens sa povestesc de aceste alte conditii acum asa ca iti zic doar de vitamina D si Calciu.
Ce se intampla in mare este ca vitamina D fixeaza Calciul in oase.
Rahitismul iti apare in doua situatii:
- nu este suficienta vitamina D in organism si nu are cine face fixarea calciului (in cantitate normala de altfel) sau
- este suficienta vitamina D dar exista un deficit de calciu si atunci vitamina D nu are pe cine fixa.
Rahitismul nu inseamna deficit de vitamina D ci inseamna defect in mineralizarea osului.
Ce rezulta....varii defecte la nivelul oaselor.
Cele mai cunoscute sunt:
- "bratarile" de la articulatia mainilor si glezne (ca niste ingrosari)
- mataniile costale (iar niste ingrosari, ca un sirag de margele de sus in jos pe articulatiile costocondrale)
- santul Harrison, iar la coaste, pe care il cauta mamicile de aici din grup cu sarg de vreo saptamana![]()
- mai tarziu, oase incurbate.
Cert este ca aceste modificari trebuiesc certificate. Crezi ca este rahitism atunci, ca medic, fa radiografia si dovedeste ca asa este. Si apoi recomanda tratamentul si dupa 3 luni repeta radiografia ca sa certifici ca tratamentul a fost eficient. Doar asa discutii la o ceasca de cafea mie nu mi se pare medicina.
Intrebi ce analize sa ceri pediatrei. In primul rand 25 hydroxicholecalciferolul sau 25(OH)D. Asta este singura analiza care iti poate aduce lumina daca este cu adevarat un deficit de vitamina D si daca tratamentul ce trebuie sa il urmeze este vit D injectabil sau oral.
Daca valoarea asta este normala atunci trebuie uitat la nivelul de calciu. Calciu scazut...atunci supliment de calciu.
Intrebi de surse nturale de vit D, inafara de lactate. Exemple: galbenus de ou, pesti grasi (somon, ton, hering, sardine), ficat de vita, ulei de peste, cereale fortificate cu suplimente de vit D.
Pentru surse de calciu, inafara de lactate: somon, sardine (oasele lor), brocoli, spanac, avocado, si amu traduceti voi
almonds si figs![]()
Ma duc sa ma culc ca-mi pica ochii in gura.
tuchita spune:
Buna dimineata!

fierbinte si aromata de la Ploiesti!
Sa aveti o zi minunata!
Doua vorbe despre Surubel sa zic, poate va fac sa zambiti!![]()
Ne luptam cu al treilea canin( ma rog, asta e de plans nu de ras!) si seara e foarte agitat, nu vrea deloc sa se culce.
Aseara l-am pus in patut si stateam langa el pe intuneric.
El in picioare tot ridica un picior incercand sa sara si imi tot explica ca e gheu, mami, gheu!
Pana la urma l-am dovedit, dar e tare gheu cu caninii astia, imi vreau baiatul cuminte inapoi!
Gata, la treaba cu mine, am o zi ghea, evident!