Puiuti de Randunici 2008!! (335)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

gata somnul. Am revenit mai odihnita si cu mintea mai limpede.

poftiti cafeaua si ceai si capuccino si bombocino

si sa mai spun ceva.

Eu nu sunt deloc fan administrare vit D3 injectabil. Pentru mine e ca si cum v-as pune maine sa mancati un camion de mancare si sa nu va mai dau nimic 2 luni de zile.

Exista doar cateva situatii in care as recomanda clar D3 injectabil:
- mama (parinti) necomplianti. Care cu siguranta vor uita sau vor neglija sa ii asigure copilului nevoile de baza (hrana, spalat, imbracat) si care putin probabil ca isi vor aminti sa ii administreze zilnic necesarul de vitamina D.
- cazurile dovedite de deficit de vit D, in care ai nevoie de o doza mai mare (odata ca sa acoperi deficitul si apoi ca sa asiguri necesarul)
- situatiile in care nu se gaseste vit D orala.

Asa ca eu una nu inteleg de ce ti s-a recomandat in iulie D3 injectabil, cu atat mai mult cu cat erati in plina vara. Si pentru profilaxia rahitismului nu e necesara o expunere de ore in sir la soare, pe toata partile...ca puiul la rotisor. Sunt necesare un 30 de minute zilnice de contact cu soarele...pe maini, picioare, fata...zonele expuse in mod normal.

si gata cu astea

ramo, condoleante si Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

Si io sa o sustin pe Gecko-administrare de vit D injectabil este periculoasa din cauza supra dozarii.
daca rahitismul se trateaza, intoxicatia cu vitamina D poate fi mortala!

Ramo,

Mergi la inceput

miha si si pentru tine si (g)relele sa va ocoleasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

De ce are Sophie febra 38,6 de ieri? Si atat?

Olga mamica de Sophie, 25 feb 2008

Magazin de modelism

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchita spune:

Olgule, dinti sau muci ce vor urma!

Mergi la inceput

eu zic dinti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olgutzika

De ce are Sophie febra 38,6 de ieri? Si atat?

Olga mamica de Sophie, 25 feb 2008

Magazin de modelism

Bubu a facut febra si atat la fiecare masea/canin. Poate e doar atat. fetele frumoase.

Ramo, condoleante si Dumnezeu s-o odihneasca in pace pe bunica

Miha, multa putere!

_
Cami, mami de Maria Alexandra(02.05.2002) si de Luca Razvan(28.03.2008)

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim (A. Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Neata mamici!

Tuchita - gheu tare si la noi, cu al doilea canin numai..Toata noaptea s-a zvarcolit si m-a chemat cu tot cu supozitor pt calmare Si de multa vreme ne tot chinuim. La primul copil asta a fost o perioada horror, ca-l nascusem pe al doilea deja, ci noaptea amandoi urlau de numa. Asa ca apreciez perioada ca nefiind chiar cea mai ghea...se poate si mai si

Claudia - imi pare rau de mica ta. Sper sa va rezolvati problemele. Nici nu gandeam sa se poata intampla asa ceva. Si eu am facut doza injectabila la primul copil pt ca avea urme de deficit de Ca/D. Dr ne da anual niste analize, mai multe decat cele suportate de stat, prin care verifica si depozitele la copii..Buna pediatra si da..totul se reduce la bani.

Roxana mami de Robert (18 feb 2008) si Catalin (5 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daciana.t spune:

Citat:
citat din mesajul lui gecko
Si acum claudia...sa o luam pe puncte:

1. zici ca nenea e ortoped si ca ti-a spus ca nu exista nu stiu ce aliniere intre tibie si femur. Intrebarea mea este...i-a facut radiografie??? Este doar o opinie pe baza examenului clinic sau a si certificat-o radiologic? La articulatia mainii s-a uitat? I-a facut radiografie acolo?

nu i-a facut radiografie, nu s-a uitat si la articulatia mainii, si s-a bazat pe faptul ca picioarele din genunchi in jos au o miscare laterala care ar fi trebuie sa dispara de mult timp, spunea el ca articulatiile nu s-au fortificat!

ideea este ca Daci nu prea fuge, inca se mai inpiedica mergand pe drum perfect lin si plan. nu am pretentia de la ea sa fie perfecta. de ce am mers la acest consult pentru ca atunci cand merge mult incepe ca piciorul drept sa il ridice nu chiar pe varf dar destul incat sa fie vizibil.
personal am o prietena care a avut un picior mai lung decat celalat si o suspectam si pe gaza de acelasi lucru, in ideea om care si tat-su imi spune ca el are un picior mai lung si chiar o talpa mai mare decat cealalta..si cum asemanarea cu tat-su este de-a dreptul iumitoare, am concluzionat eu in mintea mea ca si ea are la fel. sincer ma asteptam sa ii masoare piciorusele, dar nu fost asa....am dewzbracat-o dela solduri in jus si a pus-o sa se ridice si sa meagra, dupa care i-a consultat talpa piciorului si s-a uitat la picioarel ei si a descoperit acea miscare laterala de la genunchi in jos, care la piciorul stang este mai accentuata.

Citat:
2. spui parca ca i-ai facut injectabil D3 Dacianei si esti suparata ca ai ratat doza din iulie. De ce i-ai facut D3? Au existat dovezi ca ar avea inceput de rahitism (mai ales ca spui ca fontanela i-a fost inchisa la un an)? Cine ti-a recomandat injectabilul? Si de ce nu ti s-a oferit profilaxia zilnica cu vit D orala?

vit d3 injectabila i-am facut-o la recomandarea pediatrei care mi-a argumentat ca d3 pe gurita nu ajuta cu nimic.
doza din iulie trebuia sa o fac pt ca pediatra, cand am facut ultima doza la un an a zis ca urmatoarea la un an jumate, deci ar fi venit undeva iulie/august. nici eu nu am insistat sa merg chiar atunci dar am vrut mancar in septembrie sa merg sa ii fac doza in ideea in care vine toamna, ploile, vremea rea si nu mai avem cand sa o scoateam afara.
asta vara cand o luam de la tanti mai stateam in parc cu ea vreo o si ceva, acum iarna cand ma duc sa o i-au de la tanti e noapte. programul meu e pana la 5, nu am cum sa ajung mai repede.

Citat:
Cert este ca aceste modificari trebuiesc certificate. Crezi ca este rahitism atunci, ca medic, fa radiografia si dovedeste ca asa este. Si apoi recomanda tratamentul si dupa 3 luni repeta radiografia ca sa certifici ca tratamentul a fost eficient. Doar asa discutii la o ceasca de cafea mie nu mi se pare medicina.

nu ne-a chemat la un alt consult

Citat:
Intrebi ce analize sa ceri pediatrei. In primul rand 25 hydroxicholecalciferolul sau 25(OH)D. Asta este singura analiza care iti poate aduce lumina daca este cu adevarat un deficit de vitamina D si daca tratamentul ce trebuie sa il urmeze este vit D injectabil sau oral.

Daca valoarea asta este normala atunci trebuie uitat la nivelul de calciu. Calciu scazut...atunci supliment de calciu.

Intrebi de surse nturale de vit D, inafara de lactate. Exemple: galbenus de ou, pesti grasi (somon, ton, hering, sardine), ficat de vita, ulei de peste, cereale fortificate cu suplimente de vit D.

Pentru surse de calciu, inafara de lactate: somon, sardine (oasele lor), brocoli, spanac, avocado, si amu traduceti voi almonds si figs

Ma duc sa ma culc ca-mi pica ochii in gura.

SUNT CEL MAI FRUMOS DIN ORASUL ACESTA!!!

ce ii dau din ce imi enumeri tu: galbenus de ou, ca albusul nu il vrea sub nici o forma, peste dar nu gras ca nu am avut nici un succes cu pestele gras la ea (de fapt nu accepta nimic gras ca si mancare, acu vreo 4 luni mi-a facut alergie de la laptele de vaca de tara si samanata- de a trebuit sa o tin 2 luni pe dietetic), uite nu m-am gandit la ficatul de vita, ii dau saptamanal ficat de pui(si cum eu o duc la tanti nu stiu daca si cand in timpul sapatamanii ii da ficat), cu uleiul de peste sa sti ca nu am incercat.

deci o sa il pun pe tati sa ii ceara analiza pentru vit d3 si eventual si nivelul Ca si Fe. pentru ca no are si lipsa de fier(nu foarte mare dar e).

cam multe lipsuri pe copilul meu, care mananca destul de bine, variat, nu mai e ca acum un an cand nu vreoia sa puna gura pe mancare. incerc sa ii dau si carne de pui si de vita si carne de peste, ficat, brocoli de obicei il bag in ciorbe sa nu faca mofturi!

offf cum o dau nu e bine!

"dragostea e zarea libera si larga unde sufletul isi intinde aripile" Ch. Wagner
Te īnaltii cu adevarat nu cānd urci, ci cānd privesti drumul parcurs.

Claudia, mami de Daciana - 13.01.2008 o galushca mititica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

Miha off ce saptamana!
Ramo condoleante!

Gecko multumesc pt lectia de azi.. stiam eu cate ceva, dar acum parca s-a asezat mai bine..
figs = smochine www.freepressure.com/wp-content/uploads/2009/04/figs.jpg" target="_blank">verzi sau uscate cum se gasesc in Ro.. mama ce mai mancam din alea "verzi" in Turcia.. si prima data cand am mancat habar nu aveam ce mancam si tot mancam si ma gandeam ce fructe or fi alea..
almonds = migdale - uite ca Mufarinul e sef la migdale

la noi azi e Thanksgiving sau Curcan Day .. e libera lumea azi, f putine magazine deschise..

Tuchi, gheu mami gheu cu caninii!
are si Andra mai nou "a bada"= Ai rabdare!

Mica dansatoare
www.onetruemedia.com/shared?p=88ed9962aab40888261d95&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Primul anisor
Hoinarii

Mergi la inceput