Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(20)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

sorry ca nu am mai scris de mult timp numai ca nu am mai prea avut dispozitia necesara. in schimb va citesc zilnic.
eu am mai scapat de greturi si deja sunt din ce in ce mai rare. prin 9 dec mergem si noi la urmatorul control si de abia astept sa il vad pe bb ca e bine.
ieri dim m-a sunat dr de familie sa va avertizeze cu gripa asta porcina sa am grija, sa evit aglomeratiile ca se pare ca se extinde destul de repede. asa ca probabil o sa trec pe gargara cu sare ca am inteles ca e eficienta. dar de vaccin nici nu ma gandesc ca la controlul anterior dr gineco primul lucru care mi l-a spus a fost nu cumva sa ma vaccinez. asa ca sper sa treaca pe langa toate gripa asta urata. pana acum nu o prea o bagam in seama dar vad ca se raspandeste destul de repede.
va pup pe toate

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Cusa scuze. o sa-ti placa mult
Flory_blanca intr-adevar, nasol cu gripa asta...cum sa evit aglomeratiile daca ies decat in Mall si supermarket, ooof...spre bucuria mea ca deh, imi place. Cred ca ma apuc si eu de gargara cu sare...

Am facut treba azi si cam multa. imi pare rau, dar era jaf dupa invitatii de ieri. acum ma doare burta si m-am si enervat. gata cu invitatii! ca am si eu 2 momentele libere dumminica si fac curatenie

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 19+ Ana Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Neata,

is chiauna!!!
M-am culcat pe la 1 (sunt in perioada de vizionari de filme, min unu pe seara) si la 6 s-au trezit si-au inceput...
Si eu nu pot sa dor daca nu e liniste.

Laurita, placintele erau facute la tara, de unde e mama insa nu mama le facea. Ci bunica si apoi matusa mea. Si mi-e dor de copilarie in mod special.

Cred ca bebe o sa se linisteasca atunci cand o sa ii auda pe fratii ei/lui.
Azi-noapte pe la 12 avea ora de sport cred si a durat ceva. Se simtea si la mana. Si dimineata cand au aparut baietii in zona a inceput iar miscarile de trupe, iar acum iar.

Tigruta, tare visul cu bomboanele! Zici ca esti copil. Numai ai mei viseaza la o casa din turta dulce din care sa muste...

Mie avocado imi place facut pasta, cu sare si lamaie. Tare bun!

Noi ne pregatim de "surpriza" saptamanala.
Azi mergem aici:
http://www.cosmodome.org/
Speram sa le placa tinerilor.

O duminica frumoasa!!!

Ioana,
~6ani, ~6ani, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Buna fetelor,
Inca n-am apucat sa citesc decat vreo 2 pagini din capitolul asta, voi scrieti, nu gluma! Dar ma gandeam sa postez mai intai un mesaj sa va zicem ca suntem binisor. Am fost la medic, si a spus ca totul e OK. Dar vinerea trecuta am avut asa un stress ca acum stau si ma gandesc daca e bine bebe. Am iesit in oras, si parchez langa un bankomat. Ma apropii de el, deschid portmoneul -cardul nu-i! Nu stiu cum am mai condus pana la banca sa-mi blochez contul, dar eram varza! Un tip mi-a si arat cu degetul la tampla, dar nici nu realizasem ce am facut. Pana la urma am gasit cardul in casa. Dar tot stau si ma gandesc daca bebele e bine. In seara aia, stand culcata, observ un ghemotoc in partea dreapta, putin mai sus de zona ovarului. Apoi "s-a retras" si s-a umflat butica in partea stanga. Foarte ciudat!!! Asa ceva simteam in sarcini abia pe la 6 luni, dar nicidecum nu la 12 saptamani!
Hai ca m-am intins. Vroiam sa impartasesc si eu cuiva ce am patit. Si tare sper sa fiu incurajata de voi , ca de la stresul ala bebe nu putea pati nimic grav.
Incep a recupera cu cititul.
P.S. Cami se joaca cu setul ei de tacamuri. Imi aduce o ceasca cu farfurioara si lingurita si zice: Mami ti-am aduc o ceasca de cafea cu cofeina si lapte!

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona80 spune:

Tigruta, multumim. Eu de fel sunt foarte ambitioasa si tot ce mi-am pus in cap, am indeplinit.

Laurita puiul il tai feliute mici si subtiri si le calesc in ulei de masline, dar cred ca merge si fiert. Eu am mancat salata asta cand am fost in SUA, si mi-a placut la nebunie. Sosul nu este chiar cel de acolo dar se aseamana foarte mult.
Si eu m-as impunge mult mai mult cu mama, am noroc ca ea pleaca foarte des de acasa si incerc sa mai inghit ca altfel ...Hmmm, si mama a crescut 4 copii si e la fel de atotstiutoare, cateodata nici nu-i mai raspund, fac cum stiu eu.
Casuta este la 3 km de ploiesti, pe langa centura de vest, pe unde s-a facut sensul giratoriu. Daca ai mai fost spre munte sigur stii unde e.

Mamanati nu-ti face griji. Cam in aceeasi perioada, la sarcina trecuta, si eu simteam la fel. Ma trezeam dimineata si daca puneam mana pe burtica simteam o umflatura care se misca daca ma miscam si eu si apoi nu se mai simtea. Era bebe care se culcusea si el mai bine

Mie mi s-a parut ca l-am simtit putin aseara. Stiu ca e prea devreme dar eu totusi cred ca el a fost.

Ma duc sa ma intind putin ca ma cam doare burtica.

Mamica fericita a lui Victor Stefan din 04 iunie 2008 si 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Buna seara gravidute si mamicute!
Imi pare tare rau ca nu reusesc sa tin pasul cu voi dar saptamana asta nici macar nu am citit la subiect, acum incerc sa recuperez dar sunt pe la pagina 13!
Bun venit noilor burticic, sarcini frumoase, usoare si la termen le doresc!
Am vazut ca vorbiti despre nasteri. Eu, dupa experienta nasterii lui Razvan, sunt o si mai inversunata sustinatoare a nasterii naturale. Nu vreau sa creez polemici, vreau doar sa va incurajez ca sa vedeti ca nasterile ca ale Alinei nu sunt o regula ci o exceptie.
Mie mi s-au rupt membranele la 6.30 dimineata, in 3 decembrie 2005, exact in ziua cand incepea saptamana 37. Am simtit prin somn ca ceva nu e ok si am sarit in picioare din pat (am avut o problema toata sarcina, sa nu mi se rupa apa in pat ca nu am cum usca salteaua) si cand eu am facut "poc" in picioare si apa mea a facut "bleosc" pe parchet. M-am apucat de bagat in bagaj pungutele cu hainute spalate si calcate, creme, pijamale, ma rog, tot ce era pe listuta. L-am trezit pe sot, l-am trimis la cumparaturi de ultim moment si am intrat la dus. Pe la 9.30 am decis sa plecam spre spital pt ca incepusem sa am usoare dureri (eu le simteam ca niste valuri de adrenalina, stiti voi, cum te simti cand mergi cu 160 km/h sau cand la coborarea scarilor ratezi vreo 3 trepte). Sotul statea in prag si imi spunea ca nu merg nicaieri cu parul ud, ca e decembrie si eu trebuie sa nasc nu sa racesc. L-am convins ca treaba cu nascututl e ceva mai urgenta decat uscatul paruui si m-am prezentat ca o floricica la camera de garda cu lichidul amniotic facand pic-pic dupa mine. M-am internat, m-am schimbat si am urcat sus la maternitate. M-am pus pe un pat si am inceput sa dau telefoane ca ma plictiseam si oricum nu ma durea nimik. La control, dilatatie 2. A venit medicul meu (il sunase asistenta desi iesise din garda la ora 9) si mi-a spus ca pana seara la 18-19 nu sunt semne de nascut si ca el merge sa se culce dar il suna fetele daca e ceva. L-am trimis pe sot in treaba lui ca nu avea rost sa stea ca papagalul pe holul maternitatii pana seara, era doar 10 si ceva si m-am apucat iar de sunat rude si prieteni. Incet-incet mi s-au intensificat durerile dar totul era extrem de suportabil. Am reusit sa pacalesc clisma dar nu si perfuzia cu oxitocina a carei montare a durut ca naiba ca mi-a pus-o pe podul palmei. E si dupa asta au inceput contractiile mele sa devine mai dureroase. Pe la 12 deja eram "extaziata" si urlam ca din gura de sarpe (oricat mi-am impus inainte ca eu nu voi tipa, ca sunt o doamna.....yeah, right!). A venit moasa si a inceput sa ma linisteasca si sa imi explice ca zbuciumul meu ii face rau lui bebe si ca ideal e sa ma plimb. Pe la 12.45 aveam dilatatie 6 iar la 13.05, cand a venit moasa sa ma controleze iar ca ii spuneam ca nu mai pot aveam dilatatie......12. La 13.20 a venit medicul de acasa (avantajul oraselor mici, a venit cu bicicleta) si la 13.40 s-a nascut Razvan. Nu pot sa zic ca nu a durut, a durut ca naiba dar a trecut repede. Si Razvan a avut circulara de cordon, nu era pregatit de nastere (avea doar 37 s) si a fost nevoie sa se urce dr pe mine sa-l apese (am avut dureri de coaste vreo 2 saptamani), a avut o bosa sangvinolenta pt ca la un moment dat m-am blocat, nu am mai stiut cum sa imping si l-am tinut putin intre oasele bazinului, nu a urlat a ....mieunat, si a avut ceva probleme cu reglarea temperaturii corporale (in consecinta a stat o zi la lampa de caldura).
Dar per ansamblu a fost ok, a avut 2.900 kg si 49 cm, a luat APGAR 9 si totul a fost perfect pana la urma.
Eu, dupa cele 2 ore de masat pe burta si mai mult vorbit la telefon petrecute in sala de travaliu, cand a venit infirmiera si mi-a zis ca mergem in salon, mi-am luat boceluta si am plecat vitejeste in cautarea salonului facand-o pe biata femeie sa fuga cu caruciorul dupa mine sa ma roage sa stau jos ca asa-i protocolul si nu am voie sa merg! Am avut epiziotomie pe care nu am simtit-o ca taietura, cum spunea si Roxy, se face pe o contractie, am avut fix 6 puncte de sutura si la vreo 4 ore dupa nastere fugeam prn spital dupa vizitatorii mei care se ratacisera. Nu am avut deloc probleme cu taietura (m-a deranjat un pic cand s-au uscat fierel si pana mi l-ea scos pt ca nu mi-a facut broderia cu fir resorbabil), nu am fost epuizata, nu m-a durut nimik si mi-am ajutat cat am putut colegele de salon care nu se puteau ridica din pat de durere. I-am multumit lui DUmnezeu ca suntem bine si eu si RAzvan si nu am ajuns la cezariana.
Personal, sunt absolut terifiata de ce inseamna cezariana, de taietura pe burta, cu sectionare de muschi si uter, cu capacitatea de vindecare mai buna sau mai proasta a fiecaruia, cu posibile infectii postoperatorii, cu sonda urinara....asta-s eu.
Imi doresc din suflet ca si a doua nastere sa fie la fel de usoara ca prima si sa fie tot naturala dar daca se poate, de data asta, sa fie la termen
Repet, nu vreau sa creez polemici pro-contra nasterii naturale/cezarienei, eu mi-am povestit nasterea si sper sa fie incurajanta pentru multe fete. Nu e putin lucru pentru o primipara sa nasca in 7 ore de la ruperea membranelor amniotice!
Sanatoase sa fim toate, si noi si bebelusi nostri, si sa nastem fiecare cum va decide Divinitatea in acel moment!
VA pup si ma intorc sa ma pun la punct cu cititul

Ioanaluiwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) si 16+ cuSonia
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Salut! Va citesc, insa nu prea am chef de scris si nici nu am nimic inteligent de adaugat.

ARTURICII (sunteti mai multe Ioane, nu stiu cum sa facem diferenta sa se stie despre care vorbim) voiam doar sa-ti spun ca te admir foarte mult, mi se pare ca esti un vulcan de energie, cu doi baietoi acasa, un bebeloi pe drum si inca ai entuziasm pentru gatit, te uiti la filme seara si pregatiti surprize saptamanale baietilor, am impresia ca sunteti o familie tare faina... Eu sunt pe 0 cu energia, astept sa-mi revina, ca in prima sarcina eram mult mai activa si mai energica.

Monica, mami de Luca Andrei si 14+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_Ioana spune:

Despre preferinta dulce=fetita acru=baietel eu nu ma pot exprima. In sarcina cu Razvan am mancat numai dulciuri, 1-2 ciocolate primola pe zi (asta cam de la 6 luni) zilnic gris cu lapte, orez cu lapte, cereale cu lapte, crema de zahar ars, lapte de pasare....ma trezeam si la 2-3 noaptea sa imi satisfac capriciile. In final s-a vazut rezultatul: bebe 2.900 iar eu 25 kg in plus. Tare greu le-am dat ajos, abia in vara asta am ajuns la greutatea dinainte de sarcina cu RAzvan si numai bien, am luat-o de l acapat. In sarcina asta alternez: dimineata am bagat muraturi goale, acum pe seara o ciocolata Primola cu frisca. Bebe se pare ca e fetita (sper sa nu creasca cuculet pana la urma) asa ca in cazul meu asta cu dulce vs. acru nu a fost valabila.
Eu la prima sarcina eram disperata cu La Tortura - Shakira feat. Alejandro Sanz, cred ca o ascultam de 30-40 de ori/zi iar pe RAzvan il facea atent cand se agita tare, dar asta in primele luni - acum nu mai reactioneaza deloc. Acum am un mp3 cu muzica 50's-60's (The Shirelles, Frankie Lymon, The Platters, Dion And The Belmonts, Bobby Darin etc) pe care il rulez la nesfarsit, mai ales cand sunt singura in masina iar acasa ma obsedeaza de o vreme asta:

si aproape orice cantat de Mihaela Runceanu!

Ioana, inteleg ca ai facut placintele, sa-ti fie de bine! Deci ardeleanca si tu!

Merg sa ma joc un pic cu mititelul meu....mie, pt ca e marisor imi e tare usor cu el, si mai ales ca e extrem de cuminte si intelegator si bun. Singurul lui "defect" e ca ne ucide cu nemancatul lui, din proprie initiativa nu ar manca nimik cat e ziua de lunga, dar ne tot stresam pe langa el si mai baga ceva in gurita!

Cred ca v-am terorizat cu mega mesajele mele dar daca scriu rar macar sa o fac din plin!
Pupici!

Ioanaluiwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) si 16+ cuSonia
Pozici: www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">1 , www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">2 ,www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank"> 3

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Ramona 80, ,

Daca tot ati discutat despre nasteri vreau sa va impartasesc si eu experienta mea, incerc pe scurt.
Prima copil l-am nascut la aproape 42 sapt. de sarcina, nasterea a fost indusa cu oxitocina. Colul se dilata destul de lent, ca deh, eram la prima nastere, apoi am inceput sa miorlai ca nu cred ca voi rezista durerilor. Medicul a chemat anestizistul, imi face epidurala. In cateva minute nu mai simteam durere, la fiecare contractie simteam doar cum se incorda uterul, parca il strangea cineva, nici o durere! Bun... ma taraie de sub brat 2 moase pana in sala de nasteri, ca nu ma puteam tine pe picioare, nu le simteam! Si aveam un tremurici in tot corpul! Incep contractiile pe masa de nastere, medicul imi zice sa imping. Eu incerc... dar nu fac ce trebuie! Deci, dupa chinuri, nasc o fetita minunata! Avea circulara de cordon dar a fost sanatoasa. Si mie mi s-a urcat medicul cu coatele pe burta! A inceput sa ma doara doar cand ma coseau... Nici habar nu aveam ca mi SE COSEA COLUL UTERIN! Problema era ca din cauza epiduralei nu simteam ca trebuie sa imping, asa cum o simti in mod natural. In fine, am nascut in 6 ore.

Pe Cami am nascut-o in 3 ORE(de la prima contractie pana la nastere)! Iar nastere indusa, iar la aproape 42 saptamani. Iar incep sa miorlai ca nu voi rezista, ca vreau epidurala. Dar doctorita(era alta) a insistat sa nasc natural, fara vreo anestezie. Pana la dilatatie 6 cm, era ... normal. Faceam tot ca la carte: mergeam prin salon, respiram adanc, sotul imi masa spatele. Apoi contractiile deveneau tot mai dureroase, iar la dilatatie 8 urlam ca nu mai pot!!! De o parte a patului statea sotul - Roman care nu intelegea o iota ruseste, de cealalta parte, doctorita rusoaica , care nu prea pricepe romaneste! Deci urlam ca nu mai pot in 2 limbi ca sa ma inteleaga si unul si altul.Aveam sensatia ca mor. Pe masa de nastere, va spun ca nu am simtit durere, desi nu aveam nici o anestezie. Am impins de vreo 3-4 ori si copilul a iesit! Nu-mi venea sa cred ca se putea asa usor si repede! Am avut epiziotomie, pe care, dupa cum s-a mai scris nu am simtit-o! Mai nasol e cand te coase, imi parea iar ca simt durere, desi avand-o pe Cami pe burta, cautand cu gurita ei sanul dupa miros, nu mai conta durerea... Nimic nu e mai frumos pe lume decat aceste momente! Asta e experienta mea.
Va pup! Noapte buna! O saptamana cat mai usoara!

www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de minunea Camelia-Nicole si 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Hello,

gata si no vizita, a fost super! Cosmonauti, spatiu, planete, super fain!

Nati, super ca ai nascut fara sa ramai cu amintiri rele si amandoua sunteti bine! Bravo voua!

Ioana,
* eu stiu...mama e din acel sat de langa Cluj. Eu nascuta in Bucuresti, scolile tot in Buc.
Insa toate vacantele la tara. Si taaaare bine mai era. Imi pare rau ca n-au si baietii asa vacante. Am mers pe acolo insa mai mult de 2 sapt nu am stat.
Poate cu nepotii...
**Felicitari si tie pentru nasterea naturala!

Monica, multumesc frumos.
Am avut si eu vreo cateva saptamani fara chef de nimic in sarcina asta insa mi-am propus sa nu mai stau. Sa ma misc, sa fac ceva.
Nu e legat de ingrasat ci pur si simplu de o sanatate psihica si de ce nu fizica.
Asa merg cu baietii zilnic si inotam impreuna, am chef de curatenie si gatit, surpriza saptamanala e nelipsita ca asa e intelegerea. Nu-s mari lucruri, cat sa umplu timpul.
Oricum, am avut si eu perioada mea de 10 ani de companie multinationala in Romania, cu plecat dimineata si revenit seara. Pauza a fost perioada cu sarcina (pe motiv de spitalizare) si apoi acasa am stat 4 luni doar cu bebeii. Apoi am avut 2 bone la ei, lucrau in...schimburi.
Acum e perioada "casnica". Lucruri nefacute pana acum.

Am scos la vanzare pe net hamsterii cu custile lor cu tot; am cumparat prin august pentru baieti dar am ajuns tot io sa am grija de ei asa ca incerc sa ii insor.
Asteptam sa vina cineva acum, sa vedem, poate dam macar unu'.

O noapte frumoasa,

Ioana,
~6ani, ~6ani, 17+

Mergi la inceput