Burtici cu flori de liliac de mai - iunie 2010(20)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

..am mai adaugat ce era de adaugat la listuta...va rog, daca mai are cineva ceva de adaugat, scrieti mare , cu rosu sau bolduit sa vada si ochii mei..

raportez aceeasi durere crunta de cap , plus aparitia de arsuri stomacale groaznice..

eu nici nu am simtit ca as fi trecut in trim 2 de sarcina..

Cristina,mami de Mihaita (30 iulie 2008) si 15+ cu

Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Gabriella,
Pai e bine, ca stati aproape.... Nici la noi nu ar fi asa departe insa costul unui bilet de avion...

Cristina, incearca ce zicea Murica. Un no-spa, fara lumina multa apoi un paracetamol (sper ca am retinut bine)

Ioana,
~6ani, ~6ani, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Dragi burticute,

Am emotii mari, peste o ora si ceva plec la eco sa-l vad pe bebe.
Sper sa fie ok, l-am vazut acum o luna si nu stiu de ce dr mi-a zis ca tb sa-l mai vada peste 3 saptamani (si de-abia azi am gasit loc)
Si aflam si ce este, sper sa fie fetitza, desi am eu un feeling ca e cu putzulica. Sanatos sa fie, restul mi se pare mai putin important acum.

Cat despre ce mi s-a intamplat mie la nastere, cred ca sunt un caz rar, dr a fost destul de socat de ce mi s-a intamplat, toata sarcina eu cochetam cu ideea de cezariana (pt siguranta lui bebe, banuiam ca este mare si ma gandeam ca n-o sa fiu in stare sa-l scot) insa dr era categoric ca nasterea naturala e cel mai bun lucru cu putinta pt mine si bebe.
Din pacate, nu am fost deloc monitorizata in timpul travaliului si nici bebe, eu nu m-am vaitat deloc de dureri, asteptam epidurala, insa cand m-am plans eu ca nu mai pot, era deja prea tarziu pt anestezie, asa ca am nascut pe viu . Bebe a primit Apgar 9 si nimeni nu a banuit atunci ca a avut o suferinta cerebrala la nastere, era cianotic, cu multe contuzii, fractura de clvicula, si nici nu a plans sanatos atunci, cum trebuia. De-abia la 2 luni am ajuns intamplator la un medic neurolog pediatru care a descoperit ca era spastic si am inceput rapid recuperarea neuro-motorie.Si am trecut prin multa suferinta si groaza ca s-ar putea sa nu am un copil 100 % normal, si am luptat cu gimnastica multa si iata ca azi povestea noastra are happy end
Am acum cel mai frumos baietel cu ochi albastri din cati exista , si am invatat ca lucrurile cele mai importante se obtin greu, cel putin asa a fost la noi.
Nu vreau sa va plictisesc cu ale mele si nici sa va sperii ca s-ar putea intampla ceva rau, nasterea e un lucru cat se poate de normal si copiii sunt, de regula, sanatosi, insa eu una voi face orice imi sta in putinta sa nu mai patesc ce am patit si primul lucru pe care ma gandesc acum sa-l schimb este spitalul, respectiv sa nasc in privat, in speranta ca ni se va acorda mai multa grija si atentie.

burticutzele si o sa revin cu vesti de la eco. Tineti-mi pumnii

Sorana, mamica de Matei (21.02.2008) si 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Viriniana spune:

Buna seara burticutze!

Onana, iti tinem pumnii la eco!

Am experimentat si eu niste dureri de cap, destul de difuze, in principal cred ca erau de la ochi...pana ieri cand am baut o cafeluta si m-am spalat pe fata cu apa rece si mi-au trecut... Eu cred ca se saturasera de mine...

Visez aproape in fiecare noapte lucruri diverse...care mi se pare ca ma obosesc destul de tare...azi-noapte m-am trezit cu palpitatii deoarece visasem ca am sangerari si m-am speriat tare!!

In rest, citesc din umbra si zic ca mai avem timp pana la nastere (am ales sa nu ma gandesc serios la asta deocamdata).

Seara buna!

http://lbdf.lilypie.com/DJmqp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella_t spune:

Onana bafta la eco si sa ne aduci vesti bune.
Eu ma duc la eco si control abia vinerea viitoare asa ca mai am de asteptat sa il vad pe bebe.
14+
Si eu visez noaptea foarte intens si urat ceea ce ma face dimineata sa fiu ca un zombi.Cred ca o fi din cauza gandurilor si grijilor, cine stie....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

buna seara burtici frumoase!

iar nu am mai reusit sa va scriu de cateva zile bune, ca mi-a fost rau de tot...
azi parca-parca mi-a fost mai bine. offff, sper sa imi revin odata, ca nu mai pooot!!!
am avut si eu dureri crunte de cap, ieri spre exemplu nu stiam ce sa mai fac, am luat si un paracetamol si nimic...simteam ca-mi pocneste capul si nu alta!
mai am o problema, acum vreo 3-4 saptamani, am racit. dupa ce a trecut raceala, am ramas cu o tuse. care nu vrea sa treaca nici acum. am sa repet tratamentul cu Stodal, ca altceva nu prea am voie sa iau. voi stiti vreo alta metoda de a scapa de tuse? (in afara de cea cu ridichea neagra pe care am testat-o si nu a functionat, din pacate)

Onana, bafta multa la eco! Sa vii numai cu vesti bune!

pentru fetele care sufera de arsuri stomacale: la sarcina trecuta, in trimestrul 3, ma ucideau arsurile astea. si d-rul meu mi-a spus ca pot lua, cand apar arsurile (la mine apareau mai ales in timpul noptii si era fff neplacut), Epicogel. am luat si mi-a facut tare bine! intrebati si voi pe doctorii vostri si vedeti daca vi-l recomanda.
iar pt constipatie, incercati, daca nu ati facut-o deja si prunele acelea uscate. eu cumpar mereu din Billa (sunt unele la punga si am garantia ca sunt curate, din piata nu prea am incredere) si ma ajuta foarte mult.

va pe toate si va doresc un week-end minunat!

Gabitza
mami de Denis Stefan (07.11.2008) si 13+

Mergi la inceput

am mai citit un pic din urma si am vazut ca se trec pe listuta si numele spitalului si al d-rului cu care urmeaza sa nastem.
la mine este d-na dr Ana Maria Chiscop (Euroclinic).
multumesc!

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Gabitza, sanatate multa, sa scapi de rau cat mai repede!

Sorana, asteptam vestile super bune de la echo!

Eu am mai scapat de vise. Ma culc tarziu (filmele bata-le vina) si ma trezesc f devreme (azi la 5 unul din baieti a declarat ca el nu mai doarme ca are treaba). Asa ca sunt zombie oricum ziua.

Fug sa caut rochita mov ptr mine

Ioana,
~6ani, ~6ani, 17+

Mergi la inceput

arturicii, e mortal baietelul tau, cu treaba lui!

Denis al meu se trezeste oricum pe la 5:30, sa mai pape un biberon de laptic. si adorme la loc pana pe la 8:00 (cel tarziu).
tot aud mamici cum se lauda ca ai lor copii dorm pana pe la ora 10:00, la un an si ceva... stau si ma intreb, la ce ora se culca, de dorm atat??? Denis la 08:30, cel tarziu, e in patut.

Gabitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui moni_or

Salut, burtici!

Si acum sa va intreb ceva, cred ca sunt putin paranoica:voi ati simtit schimbari bruste in corp cam cand ati trecut in trim.2?Adica mai putina balonare si mers ceva mai rar la wc? Ca mie deja incepe sa mi se faca teama sa nu cumva sa fie ceva cu bebe. Am fost extrem, groaznic de balonata si mi-a trecut brusc, e drept ca asta a fost dupa ce am inceput sa beau Activia zilnic, poate si de aia, pe mine Activia m-a ajutat si in prima sarcina. Si de vreo 2 nopti nu mai merg asa des la wc, ceea ce ar fi minunat daca n-as fi eu asa stresata de schimbarea asta subita. Cred ca o sa ma tot ingrijorez pana pe 10 dec. cand merg la urmatorul control...

Pupici si sa auzim de bine!

Monica, mami de Luca Andrei si 13+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

Moni_or, raspuns prin comparatie cu o alta sarcina nu pot sa iti dau insa daca iti raspund cu cazul meu, sper sa te mai linistesc. Si mie imi este mai bine, da, noptile nu le mai petrec prin vizite la toaleta (inteleg ca uterul in trimestrul II face deja miscari catre "in sus" si nu mai preseaza pe vezica, asa cum se intimpla in trimestrele I si III); acum spre ex. as avea nevoie sa merg la toaleta insa nu e o nevoie "stringenta", mai putind astepta.

Vb-eati voi de medic Cezara Bucur????POate nu ar tb sa va sperii insa pe Antena3 am vz un reportaj despre un dosar de culpa medicala cu o gravida care a murit acum 2 ani in urma unei cezariene, iar numele acestei doctorite aparea in actele eliberate de IML... POate va interesati voi... nu va speriati inainte!

Mommy_to_be: felicitari pt multele clementine pe care le dai gata insa eu acum 2 zile cind am incercat sa maninc m-am ales cu diaree (nu stiu daca e neaparat o asociere corecta) si curind nu ma mai arunc asupra lor... din pacate!.. si daca ar fi fost un episod trecator, ok, insa s-a lasat cu dureri care ma speriau din cauza ca nu le localizam, adik nu stiam de unde vin (uter sau intestine).

Legat de nastere: si eu inclin spre cezariana, dar sper sa discut si cu medicul curind despre aceasta poveste... cu happy end, evident!

Si acum sa va povestesc ceva frumos de tot: in noaptea trecuta mi-am visat fetita, da, fetita!. Doamne ce dulce si cumintica era! Si avea si degetele lungi (am eu o obsesie cu asta,... si s-a vazut ca ma preocupa si in vis). Desi se spune ca nu e bine sa visezi bebelusi (ca prevestesc ceva rau) eu m-am bucurat din plin! Era iarna, ningea si eu imi plimbam copilul! Era asa cuminte!!! Si frumusicaaa! Doamne! Era la virsta pe care o va avea iarna viitoare (tinea capul, avea bine conturata fata...). A fost minunata noaptea trecuta!!!

Rosanne, ai dreptate! Si imi vine sa citez acum un medic, ce mi=a vz prima data sarcina: "mai bine o cezariana in plus decit un copil cu handicap in plus". Cred ca femeile nu mai au acea zestre genetica buna de care se bucurau bunicile, mamele noastre chiar pentru nasterea naturala... Sau poate ca si nasterea naturala are nevoie de timp si pregatire...cum se practica in alte tari unde se naste exclusiv natural, neavind puterea sa alegi!

Cris_09: si eu am gasit dulceata de nuci, ca pofteam nevoie mare!

yoyoto, gabriela_t, n-o fi mai sfint stetoscopul? Daca aveti pregatirea necesara, va puteti distra, in rest nu cred ca va lipseste un stres suplimentar!

Arturicii, si voi fetelor, daca v-am mai spus, ma scuzati ca ma repet. Daca nu, va spun acum: mi-a spus un pediatru ca daca ii citim copilului "alba ca zapada" spre ex. in viata intrauterina si citeva luni dupa, la 3 ani cind i-o vom citi vom fi surprinse ca o stie:). Nu e minunat? Incercam???

OnanaSUCCES MARE LA ECHO! Pareri de rau pentru ce ti s-a intimplat!

Si eu merg la echo dar.. de-abia de azi in 2 saptamini. Numar zilele de curiozitate si dorinta sa imi vad bebelusul facind tumbe!!!

Gabitza1977 , iti recomand pentru tuse sirop de pin (de preferat facut in casa, cumparat din zonele de munte unde sigur este cu pin si nu altele) sau de patlagina. Insa cel de pin este testat de mine si e bun si pentru inflamatie si pentru tuse! Multumim pentru sfaturi si retete naturiste!

Pupici si o seara frumoasa! Va doresc somn bun!

Mary 14+

evolutia lui bebe

„Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea între cei zece copii ai ei si totusi sa i-o dea fiecaruia întreaga”

Mergi la inceput