Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (54)
Raspunsuri - Pagina 16
catalutza81 spune:
Buuun, m-am lamurit cu chilotii, ce bine! eu la epilat folosesc d'aia de unica folosinta ca sa nu puna din greseala ceara pe chilotii mei. De acolo stiam ca nu se gaseste nr 0 pt fundu meu de nr 32 (aia de la carf i-am luat cu 15 lei pt nastere si cand i-am vazut am inceput sa plang ca nu pot purta asa ceva-sunt aspri, bufanti si naspaaaaa). Acum referitor la tampoane, eu am alergie la vata, sincer si fara gluma, si pe maini ma fac brobonele de la atingerea ei, deci o sa iau tampoane normale pe care sa pun compree sterile. Sa vad daca ma iau la omor cu vreo asistenta, sincer...
Catalutza
28+
Irina
cris.dogarel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristies Alexutzzza, si eu o sa folosesc ulei de migdale pentru baita lui bebe (exclusiv in prima luna). Dar o chestie pe care n-am luat-o in calcul la inceput este faptul ca bebe va avea pe capsor ceva, ca matreata care trebuie indepartate cumva pentru ca altfel raman acolo si de-aia m-am orientat catre Mustella.Acum sigur exista o solutie naturista si pentru asta dar pana o aflu trebuie sa am un back-up. ![]() 32+![]() |
nu toti bebeii fac cojitze/ matreata pe cap. solutzia "naturala" e ... de munca
si ...probate.Cris,
31+cu
Ema si
Ana(2003)poze
AMR 8 sapt.!!
Tanaion spune:
Mamidepuiuti
multumesc
Larisel eu stiam de umiditate 60-65 de la dr Culcerr de cand era Toma bebelus. Cand mi-ai zis de ceata m-ai pus pe ganduri si am cautat pe net si asa am gasit 60-65. Uite aici un articol: http://www.reclama ilegala - avertizare.ro/articole/Lumina-caldura-umiditatea-camera-bebelusului-144.asp
Si mie imi plac culorile asa cum le-a combinat cris-dogarel.
Referitor la clisma, pe Toma l-m nascut prin cezariana la Municipal si mi-am facut cu o seara inainte de internare clisma acasa, dupa care am consumat dooar lichide. Cand m-am internat le-am zis ca am facut clisma acasa si nu mi-au mai facut in spital.
Tana cu Toma (10.11.2001) si
33+ 
Tanaion spune:
Vad ca nu se poate deschide link-ul.
Am dat un copy din articol:
Lumina
Este bine ca bebelusii sa aiba camera orientata spre sud sau sud-est, pentru a fi suficient de luminoasa si insorita.
Iluminatul camerei, lumina artificiala, este de asemenea o problema foarte importanta. Camera nu trebuie luminata foarte puternic, de aceea este indicata o lumina mai slaba sau folosirea unui abajur. Cel mai practic insa, este sa instalati langa pat, o lampa prevazuta cu intrerupator care regleaza intensitatea luminii. In felul acesta se evita trezirea brusca si totala a bebelusului, deranjat de o lumina prea puternica.
Lumina mai putin intensa este suficienta pentru a alapta pe timpul noptii sau pentru a face controlul de rutina, verificand daca totul este in regula.
Pentru copiii mai marisori, aflati la varsta fricii de intuneric, aceasta lampa ar putea ajuta la alungarea monstrilor de sub pat sau la odihnirea privirii, inainte de culcare, urmarind multitudinea de forme pe care le imbraca umbrele pe pereti.
Umiditatea
Gradul de umiditate al aerului din camera copilului, este un aspect destul de neglijat, in ciuda importantei sale. Acesta trebuie sa oscileze in jur de 60-65%.
Incalzirea cu gaze, calorifer sau cu alte surse de incalzire electrice, usuca aerul si face ca umiditatea sa scada uneori sub 50% sau chiar sub 40%, ceea ce dauneaza extrem sanatatii copilului.
Higrometrul este cel cu care se face controlul umiditatii aerului. Alaturi de termometrul de perete, el poate permite conditionarea optima a mediului ambiant.
Umiditatea aerului se poate obtine cu ajutorul umidificatoarelor electrice. Dar in cazul in care nu dispuneti de unul, puteti folosi prosoape ude, atarnate in apropiere de patul bebelusului. Folosirea vaselor cu apa pe calorifer, este insuficienta, caci umiditatea se mentine doar in jurul caloriferului.
Temperatura
Conditionarea temperaturii din camera copilului necesita o atentie deosebita. In primele zile de viata, temperatura in camera bebelusilor trebuie sa fie in jur de 23-24 grade Celsius. Insa, pe masura ce acestia inainteaza in varsta, temperatura trebuie coborata treptat, pentru ca la 5-6 saptamani sa ajunga la valori de 20 si chiar 18 grade Celsius. Aceasta este temperatura optima de confort, atat pentru bebelusi cat si pentru copiii mai mari.
In sprijinul acestei afirmatii si pentru ca mamele sa poata accepta aceste recomandari, este foarte util sa cunoasca anumite particularitati fiziologice de termoreglare, la varste mici.
Este cunoscut faptul ca organismele vii au o temperatura proprie, rezultata din arderile metabolice. Acestea sunt responsabile cu intretinerea functiilor vitale, asigurand in acelasi timp si cresterea si dezvoltarea copilului. Iar arderea metabolica, la fel ca oricare ardere, produce caldura. Caldura degajata este in functie de intensitatea arderilor. Aceasta este cu atat mai mare cu cat copilul este mai mic.
Starea functionala a inimii este cea in functie de care se poate deduce intensitatea activitatii in organism. Pulsatiile si anume bataile inimii, la nou-nascut, in timpul somnului, deci in repaus absolut, se ridica la 120-130 batai pe minut. Pe cand pulsul parintilor este de 70-80 batai pe minut, iar al bunicilor chiar mai jos de atat.
Cati dintre voi nu ati putut constata comportamentul copilului, iarna, atunci cand este scos la plimbare?! Acesta cu greu se lasa convins sa intre in casa pe motiv de frig, pentru simplul fapt ca nu-l resimte. Noi hotaram pentru el, in functie de perceptiile noastre. Caci daca ne este noua frig, consideram ca trebuie sa-i fie si lui sau lui, mai ales.
Insistam asupra retinerii urmatoarei idei. Tineti cont ca aerul rece pentru copilul imbracat potrivit, este extrem de favorabil sanatatii sale. In schimb, caldura ce depaseste anumite limite, este de cele mai multe ori inamicul numarul 1 al sanatatii si al unei bune dezvoltari
33+ 
Andre_lina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui cristies Fetele eu am luat niste chiloti de bumbac mari si urati dar nu de unica folosinta. Am dat cam 5 lei pe pereche si am luat 5. Larisel gasise in supermarket de unica folosinta la raionul de bebelusi, eu nu i-am gasit cand mi-am amintit de ei si d-aia am luat d-astia mamaiosi... Sutien de alaptat am luat de la Aroti dar mai demult si nu mai stiu cat costa. Si mai imi trebuie inca unul. Dar sa dau 200 de lei pe el... nici nu ma gandesc, in conditiile in care am inteles ca va trebui sa-mi iau un model mai altfel, care sa-mi sustina bustul... dar asta dupa ce nasc, sa stiu exact marimea cupei. 32+![]() |
vai, daca vezi chilotii mei de babette... uh mi-e groaza...
am luat 10 perechi.
De obicei 10 perechi imi incap pe 2 tevi de calorifer, acum astia 10 perechi au incaput pe un calorifer si jumatate!!! numai cand ma uitam le ei ma oripilam, si inca nu i-am probat... am de gand sa ii marit repede dupa eveniment
Sutien de alaptat e 19 lei la carfur, nu da o avere pe ele!!!
35+ cu
Doamne, ajuta-ne sa trecem peste toate incercarile!primele poze
poze burtica
toate pozele
AMR ....5 SAPTAMANI... NUMAI DUMNEZEU STIE
Tanaion spune:
Adrelina stai in pat sa-l pacalesti pe bebe sa mai stea in burtica si lasa-i pe ceilalti. Ca daca erai una ca mine de sta de la 17 saptamani in pat, ce mai spuneau. Ai facut destule pana acum 
33+ 
evyme spune:
andrelina stai in patut cuminte si tine-l pe bebe la caldurica, nu-l lasa sa iasa de acum...
curaj!
fire albe posedam din plin, dar aveam dinainte de sarcina, nu-mi pot da seama daca s-au inmultit intre timp; le ascund cu suvite blonde. Aici trebuie sa mentionez ca eu trisez un pic, pt ca sora mea este coafeza, si ma aranjeaza de cate ori este nevoie, fara sa-mi mai bat eu capul ![]()
chiloti de baba am achizitionat, un set de 5 buc. cu 30 lei, bumbac foarte bun si placut la atingere, dar zau daca ma pot obisnui cu ei (i-am pus pe mine si m-am simtit 
)
sutien de alaptat o sa iau dupa ce nasc, sa vad exact ce dimensiune de cupa imi va fi necesar... Acum, in sarcina, am schimbat de vreo 3 ori sutienele, si tare ma tem ca pana la sfarsit voi mai avea nevoie de un nr mai mare decat in prezent

Si oricum, nu vreau sa dau o avere pe el, tinand cont de faptul ca-l voi folosi pe o perioada limitata si voi avea nevoie de mai multe schimburi...
Tanaion multam de informatii, foarte utile
Eu nu stiu daca voi lua un umidificator pana la urma (in timpul zilei umiditatea este 50-55%, iar noaptea sare de 60%)
28+ 
poze gravi
trusou bebe
evyme spune:
Si astazi schimbam si semnatura, ca am mai crescut un piculet![]()
29+ 
poze gravi
trusou bebe
danyelana spune:
Andre_lina, stai cumintica in pat ca sa mai stea bebe la dospit macar doua saptamani. Mi se face frica, o sa scoatem majoretele. Ai grija de tine si mai lasa drumurile. 
Onitza, felicitari pt vestile bune de la eco.
Nu mai fi trista pt pozitia lui bebe ca si mie la fel mi s-a intamplat si pana la urma s-a intors. Arthur a fost mai intai in diagonala si apoi s-a asezat in fund ca apoi la 29 sapt sa se intoarca cu capul in jos. Sunt sigura ca si Daniel va face o tumba si va fi bine.
Pupici la burtici. 

Acum
31+ cu bb mic si scumpic
Arthur
pozele mele
"L'inspiration, c'est de travailler tous les jours."
Charles Baudelaire
mariucasara spune:
Tanaion
multumim de info.
Eu am umiditate noaptea 70-75% si ziua 60-65% deci nu scap de dezumidificator si ocupa loc si face si galagie
Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si
31+
Sebastian Petru