Auto-diversificarea sau BLW

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Bravo, XIO! Multumim de contributia la subiect, eu am invatat multe din postarea ta! Doar ca din pacate nu stiu ce sa fac cu informatia...

Elle_seb, tu i-ai dat cu lingurita sau si-a luat ea cand a fost in stare?

Eu am descoperti metoda cand eram gravida, rasul-plansul ca mi-a luat vreo cateva zile de gugalit sa o regasesc "la nevoie", ca nu-i mai stiam numele in engleza. Intre timp, cam acum o luna am comandat cartea celei care a scos-o la iveala si de atunci ma chinui sa discut asta cu alte mamici. Ghici, habar n-am avut cum sa o numesc in romaneste, am aflat abia de cateva zile...

annablue, mie nu mi se pare cool, ci normal.
Dar nu e pentru toata lumea. Mie mi se pare foarte complicata metoda clasica.

corinadana, cel mai mare pericol de inecare cu alimente la copil: cand altcineva ii pune copilului mancarea in gura. Cat despre "pasate", alea se sug direct in fundul gurii, supte de pe lingurita, e mult mai usor sa se inece cu ele decat cu bucati.

Bubururza, stii de ce iti spun ca iti trebuie curaj la primul copil? Pentru ca o sa fii in situatia sa nu stii cat mananca Serban. O sa citesti meniuri a la carte ale altor mamici, o sa citesti cum se inregistreaza victorios incorporarea unui nou aliment si o sa ai momente cand te indoiesti ca faci bine, sau daca mai si ramane ceva inauntru cand vezi cat cade inapoi afara si poate mai trebuie sa te lupti si cu un pediatru care vrea sa stie la ce "mush" si suculetz ai ajuns si de cate ori pe zi. Iar tu trebuie sa ramai increzatoare ca faci bine, sa ai incredere ca Serban stie ce face. Primul copil esti tentat sa-l cresti "dupa carte", sa nu strici ceva, dup-aia te mai relaxezi, capti si experienta.

Da, io tot conspectez, esti binevenita sa bagi ochiu, stii asta. De fapt inca nu m-am apucat de citit nici un blog, pentru ca vreau sa stiu intai cum e teoria lansata de cea care a documentat-o prima data, abia apoi vreau sa vad cum au reusit altii s-o aplice, ca practica e un pic individualizata pe parinte, pe copil. Oricum, pepitul e mai mare, asa ca, daca nu prea sunt alte experiente pe-aici, deschidem noi drumul daca nu incepi tu mai devreme de 6 luni, vin eu cu impresii.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:
citat din mesajul lui buburuza1979

Elle_seb mi se si pare normal ce zici ca ai "patit" cu fetita ta. ei la varsta asta sunt ca o sugativa... foarte curiosi si dornici de explorare. iar papand singurei isi satisfac curiozitatile.
de aceea m-am hotarat si eu la aceasta metoda tocmai ca sa ii ofer aceasta pozibilitate si sa nici nu il frustrez bagandu-i lingurita pe gat.
desi sunt mamica pt prima data si se zice ca ai nevoie de curaj eu zic ca am nevoie doar de un mop pt ca imi inchipui ce mizerie o sa se faca pt o bucatica de brocoli de exemplu oricum cred ca o sa ne distram maxim papand impreuna si nu va fi nevoie de rugaminti si maimutareli pt o lingurita de piure

oricum al meu cupil are abia 4 lunite asa ca mai am timp de cercetat. pana la cel putin 5 luni jumate nici nu se pune problema de diversificare pt ca e alaptat la san exclusiv. iar la 5 luni jumate vedem daca da semne ca ar fi pregatit si isi doreste... daca nu la 6 luni.

gogoasha

"From this day forward you shall not walk alone.
My heart will be your shelter and my arms will be your home."

Asa este, ce ii determina sa incerce este curiozitatea si ii stimuleaza reusita.
Cu mopul si aspiratorul trebuie sa te inarmezi , ca intr-adevar, mizeria facuta e pe masura. Eu trebuie sa aspir in fiecare zi, ca in permanenta e mancare pe jos, de firimituri, nu mai zic.
Eu stii cum fac? Ii pun intr-o farfurie sau caston 2-3 alimente amestecate (rondele de morcovi fierti, boabe de porumb fiert, bucatele mici de cascaval, carnita fiarta, crenvusti, etc) ... nu toate odata, evident si o las pe ea sa manance. Cel mai misto incepe sa fie atunci cand decide ca nu mai vrea sa mai stea jos si incepe sa se plimbe prin casa cu mancare in maini si o intinde peste tot
Ii cumpar mere mici, i-l curat de coaja si i-l dau ei si il mananca pana la cotor. Ii mai plac boabele de rodie, banana nu vrea sa o manance altfel decat sa-i cojesc coaja pe jumatate asa incat sa o tina ea, fara sa se manjeasca pe maini.. Daca i-o rup, n-o mai mananca. Totul ca un om mare, sa ne-ntelegem, da?
Dupa ce se satura, incepe sa-mi indese mie mancarea in gura si nu am voie s-o refuz

Elle

http://www.immunocalromania.blogspot.com/
http://www.immunocal.md

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mQQm

Elle_seb, tu i-ai dat cu lingurita sau si-a luat ea cand a fost in stare?

Si-a luat ea cand a fost in stare. Evident ca am inceput si eu cu lingurita. La 6 luni nu stiu ei inca sa duca mancarea la gura. Acum doar ciorbita i-o dau eu, am eu rabdare da' nu intr-atat incat sa strang ciorba de pe pereti.
Acum incepe sa manance singura cu lingurita, e adevarat ca ea vrea mai mult decat o las eu (bad, I know), insa ii pun ei o lingurita in mana si cu o alta lingurita o hranesc eu. Merge si asa.

Elle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Cred ca depinde si de copil. Sophia mea a vrut sa manance singura de la inceput. Doar ca nu era in stare, fireste. Cunosc copii care au mancat excelent pasat si care n-au avut rabdarea necesara pana pe la 10 luni-1 an sa isi bage singuri in gura.

La mine cel mai simplu a fost cu broccoli, practic il molfaia, sugea, musca, are si maner din doatare, ce mai, alimentul ideal. La celelalte alimente a fost mai dificil, ca dupa ce le fierbi/coci/aburesti ca sa fie suficient de moi devin alunecoase. La fel si fructele. Cand varsta a permis-o, i-am dat bucatelele de fructe prin pesmet si cele de legume prin parmezan.

Pentru mine a fost o metoda dificila, in sensul ca Sophia fiind alaptata, era o permanenta lupta sa o conving sa incerce ceva solid, in conditiile in care colegele de la odisee vorbeau de cantitati de 100-200 de gr la masa. In al doilea rand am vrut sa introduc carnea cat mai devreme, iar asta Sophia n-a acceptat-o decat tocata in diverse amestecuri.Ca sa nu mai zic ca nu era suficient sa guste, psrtea cea mai complicata era ca scotea mancarea din gura.

Daca as lua-o azi de la inceput, i-as oferi pe masuta la inceput:
- bucatele de avocado
- bucatele de banana
- buchetele de broccoli
- cartof dulce fiert si taiat in cubulete (are mult fier)
-cubulete de fructe prelucrate termic - mere coapte, pere aburite, etc

Restul as incerca sa ii dau pasat, in timp ce ea munceste cu bucatele.Repet, parerea mea

Eu personal ma uitam in pampers sa vad daca ceva a ajuns si in stomac sau doar pe jos .

Mergi la inceput

Pe fi-miu l-am hranit eu si numai eu pana la 3 ani, cand a mers la gradinita. Nu stia nici lingura s-o tina in mana de extra-super-grijulie-mama ce eram. Ca sa nu mai spun ca la gradi incepuse sa invete sa manance singur cu lingura, veneam acasa si ia ghici: tot eu il hraneam. Ca deh, cum sa las puiul sa se chinuie singur? Si acum am tendinta sa-i bag lingura in gura dar ma abtin, e mare deja, 5 ani si jumatate, mananca singur si cu lingura si cu furculita, nu mai avem astfel de griji, insa stii ce ciudatenie mi se intampla?
Am tendinta sa-l consider pe el mai neajutorat (desi el se descurca de minune) si pe fi-mea mai autonoma, si nu inteleg de ce...

Elle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

SUPER nu stiam ca are un nume nici eu nu mi am dat seama de la inceputul div cred ca alessia a mancat doar de cateva ori pasat prefera sa simte alimentul si ma miram cum poate sa l mestece daca se ineca tot ea il scotea (ma treceau toate caldurile) la noua luni manca singura am si un demo pe undevadaca mergeam la resto ea manca singura cu manuta ei pastai mazare se concentra tare mult sa prinda mazarea
primii dinti i au aparut ff tarziu pe la 11 luni avea doi asa ca prea mult nu au ajutat o
nu e mofturoaa deloc la mancare incearca cam orice ieri a scos singura samburii din masline

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Partial am aplicat metoda asta. Nu puteam sa-i dau bucatele, pana la 10 luni, daca simtea o bucata cat de mica in mancare, vomita imediat. Dar i-am cumparat un dispozitiv, baby safe feeder, in care ii puneam fructe moi si manca singura din el.
La 10 luni a inceput brusc sa refuze mancarea pasata si lingurita si sa manance singura bucatele de legume fierte sau de fructe. Se mai ineca, nu nimerea intotdeauna gurita si facea o mizerie impresionanta.
Acum mananca fara pretentii, bineinteles ca are mancaruri preferate si altele care-i plac mai putin, cere de mancare cand i-e foame, sau specifica ce ar vrea sa manance.
Auto-diversificarea mi se pare o metoda f buna, chiar daca la unii copii nu se poate aplica in totalitate, ideea este ca mama sa nu forteze copilul si sa-l lase sa se joace cu mancarea, sa experimenteze

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva

secolul XX la subiectiv

Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Citat:
citat din mesajul lui buburuza1979

annablue acolo am dat si eu cu nasul prima data de autodiversificare si mi s-a parut interesant.
am inceput sa caut info si imi placea din ce in ce mai mult ideea. nici mie nu mi se pare grea... din contra
vorba lui Elle_seb nu mai trebuie sa alergi dupa ei cu lingurita ci doar ii supraveghezi.
gogoasha

"From this day forward you shall not walk alone.
My heart will be your shelter and my arms will be your home."

Pai eu am zis ca mi se pare complicat pt mamicile de puiuti care manaca fara sa fie "alergati" cu lingurita.
Daca va uitati atent, scrie ca sa incepi cu asta imediat dupa alaptarea exclusiv, deci la 6 luni... Ori ai mei amandoi au mancat f bine de la inceput, si nu mi-a fost greu sa le introduc alimente.
Pe cand, pt mamele care se chinuie sa "strecoare" alimentele pt ca puii sa se obisnuiasca... e mai usor sa le dai bucati si sa-i urmaresti la masa.
Parerea mea, evident...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Citat:
citat din mesajul lui mQQm
annablue, mie nu mi se pare cool, ci normal.
Dar nu e pentru toata lumea. Mie mi se pare foarte complicata metoda clasica.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Reiterez ce am scris si mai sus, daca vorbim de autodiversificare clara, atunci vorbim de faza in care incepand de la 6 luni copilul este lasat sa mamance alegand singur bucatile si mancand ce si cat vrea...EXCLUSIV AUTODIVERSIFICARE
Ori din de vad eu, mamicile care au incercat asta, au facut-o ori in paralel cu mancare pasata, ori au inceput mai tarziu, etc.
Deci, eu nu vorbesc de autodiverisificare in sensul ca copilul atunci cand invata sa ia un gura bucati incepe sa manance si asa, ci de PRIMELE GUSTURI IN AFARA LAPTELUI alese de bb DUPA PREFERINTELE LUI/EI.

e O DIFERENTA CLARA, cititi cu atentie!
De la 8-9 luni oricum copilului i se da mancare si bucati la masa, pe langa ceea ce mananca pregatit de mama... Si eu am facut asa la primul si voi face si la al2lea in curand.
Cat despre blogul pe care l-am dat, el este o traducere a unei surse in suedeza parca. In josul paginii va duce direct la sursa, dar traducerea este fidela.
Va doresc succes cdelor care vor sa incerce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

am gasit si filmulhttp://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=8744287700afbad59034c2
la noua luni deja nu mai imi era teama ca se va ineca dar am inceput div dupa 4 luni la 6 deja manca bucatele

Mergi la inceput