Sezatoarea canadiana (162)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Asa, ca mi-am amintit.
Pai de acuma ii trimit cosuri la cancelarie? De la clasa 1? Nu e de ajuns o cutie de bomboane la profesoara?
ptiu, ca doara e pe un an
Apoi ce ziceti voi cu gramatica, deci vin teme mai grele?
Mai baiete, da parca eu stiu gramatica limbii engleze?Sa vei ce frumos cand ma apuc sa caut din cuvinte ca nu le stim pe toateHalal exemplu dau baiatului.
Mikion cum mai e Marc.
Sanatate la bolnaviori.

numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

DAiopri, cu basketul e cam asa: decat la fiecare cate o mitzuchinie, mai bine la toti un basket cu goodies, cu un thank you note.
Dar daca copilul tau are numai o teachera, nu are rost. Cum nici noi nu o sa dam basket anu asta, ca n-avem decat 4 profi mari si lati (ma rog, nu-s nici mari, nu-s nici lati)

nu stiu daca am zis, dar cum ma tot chinui de dimineata sa sun la Nelia si nu-mi iese:
La multi ani lui Lisandru! Sa creasca mare si frumos, sanatos si nemuscacios! Mai bine mai pupacios...
Nelia, sa te bucuri de el, de toti copii tai frumosi si isteti si sa aveti sanatate sa ii vedeti mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Multumim tare mult de urari.
Este doar unul/una (l-am zapacit pe dr cand asculta inima lui bebe sa imi zica sigur ca nu aude doua). In plus am o burta de zici ca nu sunt insarcinata.... (nu pot sa va zic cum am aratat insarcinata cu gemenii...intai intra burta apoi eu..iar la 17 sap, ca acum eram maaare).

Inca nu stim de e fetita sau baiat (sotul sustine ca e baiat, deh ar fi baiatul al 5-lea ptr el...; eu cred ca e fetita). Pe 9 dec merg la prima echo si poate aflam.

M-ati speriat ce ziceti aici de gramatici si lectii complicate la franceza... Bine ca (inca) suntem la maternelle....

Am fost pe Jean Talon ca au anuntat ceva reduceri la un magazin de "nu stiu ce" si cand am vazut coada la intrare, coada afara, am lasat-o balta. Eu imi caut o rochita mov din lana.... M-a luat de vreo 4 luni dragul de mov. In dec se cununa fratele cel mai mare al Arturicilor si vreau sa fiu si eu mai dragut imbracata. Asa ca rogu-va de vedeti rochita asta prin Mtl ziceti-mi si mie....

O seara frumoasa tuturor

Ioana,
~6ani, ~6ani, 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Multumesc mult pentru urari! Nu am apucat sa intru pina acum, am avut o zi plina ochi... dimineata a avut competitia de patinaj Agata (aia pe care ma-sa o credea miine), nu a luat medalie, dar nu a facut greseli la solo, nu a cazut, erau atitea fetite care cadeau... si ea a cazut anul trecut la una. L-a facut binisor, putea mai bine, a avut momente la antremente cind l-a facut mai bine... asta e, mai mult la urmatoarea, care e pe 12 decembrie.

Apoi am dus-o la scoala pentru ca vinerea e zi de teste si nu am vrut sa lipseasca de la ele... am venit acasa cu toate bagajele, apoi m-am dus la gradinita, ca sa-l sarbatoresc pe Lisandru... I-am facut tort cu sosea si masinute, veti vedea in poze... cind le-oi primi.

Sint suparata ca nu am aparat si nu am facut poze la evenimente atit de importante. Aparatul nostru nu mai merge deloc si cei la care am fost nu-l pot repara, trebuie sa mergem in alta parte. Nu voi avea poze/film de la patinaj (pacat ca nu pot sa va arat rochia cea noua a Agatei, e rosu cu negru ceva de genul asta, dar mai mult rosu parca), nu am cum sa fac in seara asta acasa, ca i-am facut si acasa un tort cu fructe si frisca, voi avea doar citeva poze cu sarbatorirea de la gradinita, ca i-a facut educatoarea... numai ca nici in alea nu va fi si Agata linga el si Tudora si cum nici acasa nu am cum sa fac... sper sa nu se supere cind va revedea pozele mai tirziu si ea nu e la cei doi ani ai lui Lisandru... dar sper ca facem macar miine la botez.

Am scanat ce ati scris, citesc mai la noapte, acum nici tastele nu le aud, ca rid si se joaca cu masinutele... ah, asta a primit cadou, mai multe feluri de masinute. Lasa sa aiba, ca si cit ne-am dorit sa avem pentru cine cumpara!!!

Dar am citit despre carte de gramatica, sint curioasa ce carti gasiti, Mikiion, sper sa ai un raspuns clar, ca pe astia cind ii intrebi ceva, o dau cotita, ca pleci de linga ei cu zimbetul pe buze si multumind si cind zimbetul iti trece, iti dar seama ca, de fapt, nu ti-au spun nimic din ce te intereseaza. Si eu caut carte de gramatica, matematica e felia lu' ta-su, dar gramatica e a mea, desi el e bun si la gramatica, ca doar a fost redactor atitia ani... Si legat de cit de bun este, a inceput sa arate ce poate studentul meu, a luat A cu felicitarile profei la un proiect greu si la care a lucrat mult. M-am linistit in privinta scolii lui, ca am avut emotii ca nu-i va placea si o va lasa balta... dar vad ca a inceput sa-l prinda.

Of, sint obosita si nu am timp, ca trebuie sa plec la patinaj si sar de la una la alta. Asadar, spuneam ca si eu caut carte de gramatica si tot cautind si interesindu-ma, am dat peste una, am vazut ca o au si la libraria de la UQAM, am zis ca o cumpar luni. Costa vreo 35 de dolari cu tot cu taxe, e grosuta, sint doua cartim: una pentru ciclul doi de primara (clasele a III si a IV-a) si unul pentru ciclul trei (clasele a V-a si a VI-a). Parea destul de buna, cu teorie si exercitii, cu texte de citit si de analizat... oricum, mi s-a parut cea mai buna si mai accesibila pentru Agata (si pentru mine, care fac lectii cu ea). Cel mai mult mi-a placut ca are notiunile prezentate ca o lectie: de exemplu, verbul - teorie, exercitii, text pe care se lucreaza, text pentru lectura etc.). In plus, am gasit-o pe un site de unde imi tot trimite invatorii de la scoala ei tiparituri, nu stiu daca tine de CSDMontreal sau de programa din Quebec. Eu o iau oricum, ca alta nu am si timpul trece, iar cele dupa care am invatat eu sint prea complicate pentru virsta ei... daca sint multumita, va spun si v-o recomand. Ah, uite despre cartea www.clicshop.com/Scripts/Logs/VoirPhoto.asp%3FStoreID%3D32060%26ItemID%3D17535424%26Show%3D1%26Format%3Dnormal%26Language%3D1%26U%3Denvoleenew&imgrefurl=http://www.envolee.com/boutique/web/fr/nouveautes/p17535424.html&usg=gQHRoIYWnq_BQ0tfrfv60OFLnZQ=&h=188&w=145&sz=14&hl=en&start=17&um=1&itbs=1&tbnid=fwC-CU1gyTNEWM:&tbnh=102&tbnw=79&prev=/images%3Fq%3Dgrammaire%2Bprimaire%2B%2Bdeuxi%25C3%25A8me%2Bcycle%26hl%3Den%26sa%3DN%26um%3D1" target="_blank">asta vorbesc si mai este una pentru ciclul trei. Ah, si partea frumoasa este ca, daca ai cartea, poti cumpara de pe site-ul asta si brosura cu corecturi.

Am mai vazut si www.renaud-bray.com/ImagesEditeurs/PG/950/950035-f.jpg&imgrefurl=http://www.renaud-bray.com/Recherche.aspx%3Flangue%3Dfr%26words%3Ddictionnaire%2B%26type%3D1%26wbgc_iNo%3D133%26supersection%3D2%26cPage%3D1&usg=K7zOkirPqEQfNMhhyqEAVsw7xso=&h=153&w=110&sz=10&hl=en&start=6&um=1&itbs=1&tbnid=-_gTEOjmQrVDuM:&tbnh=96&tbnw=69&prev=/images%3Fq%3DMa%2Bgrammaire%2Bpour%2Ble%2Bprimaire%26hl%3Den%26sa%3DG%26um%3D1" target="_blank">asta... De fapt, daca va uitati pe paginile puse, veti vedea care sint.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

La multi ani Lisandru !!!

Arturicii felicitari pentru sarcina si bine ai revenit la sezatoare! Tot vecina imi esti sau v-ati mutat de pe insula? Ce fac baietii, sunt la scoala deja?

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Neaparat sa cititi articolul urmator: mi se pare ca exprima esenta Sezatorii, mai exact vorbeste despre virtutile prieteniei

http://www.cyberpresse.ca/vivre/societe/200911/27/01-925605-les-vertus-de-lamitie.php

Pucku, sarcina usoara in continuare si sa gasiti solutii pentru problemele cu junioara.

Ioana mama de Arturicii, sarcina usoara si numai bucurii de la toti copiii

Daiopri, Ce frumos ar fii daca vreodata ajungeti si la Montreal, tare mi-as dori sa va cunosc pe toti 4. Noi nu cred sa ajungem la Vancouver, tot spre Europa inclinam ...

La capitolul cadouri pentru profesori, am luat asta vara citeva seturi de la Muzeul Satului, tare dragute asa ca nu mai avem griji. In alti ani am avut si albume de poze cu Romania.

Mergi la inceput

Pitilache Suntem pe insula cea mare acum.

OanaGabriela, multumim de urari!

Nelia, sa va traiasca cei mici, sa fiti sanatosi si fericiti!
Multumesc pentru link-ul cu cartile, o sa luam si noi ceva de pe acolo.

Despre hamsteri....
Prin vara, august cred, m-a apucat ideea sa luam hamsteri (da, 2!) ptr copii. Am batut net-ul (sa iau custile de pe craigs/kijiji) insa nu am gasit ce vroiam...
Asa ca am lasat 120$ intr-un pet shop: custi OVO, hamsteri tare draguti, bi/tri colori, mancare, toate cele.
Toate bune si frumoase, o sapt, doua, 3..... Baietii cei mici si-au pierdut interesul, eu am ajuns sa am gija lor la apa/mancare/curatenie. In plus urmeaza si un bebe si parca am destule de facut deja...
Ca urmare: doreste cineva un/doi hamster/i cu tot cu cusca? Vrem in schimb un zambet, un multam fain si atat. Treaba e ca e musai sa ii "insor/marit" in acelasi moment pe amandoi ca sunt alocati baietilor si daca raman numai cu unul in casa iese cu scandal....
Am pus si anunt pe kijiji dar mi-ar placea sa ii aiba(daca ii vrea cineva desigur) cineva dintre voi.

una din custi e asa:
http://www.habitrail.com/ovo/eng/products/habitats_suite.php?color=white

si cealalta asa:
http://www.habitrail.com/ovo/eng/products/habitats_studio.php?color=white

O seara si un inceput de weekend frumoase,

Ioana,
~6ani, ~6ani, 17+

Mergi la inceput

M-am intors... Pentru ca mi-am dat seama ca am uitat sa ii urez Ioanei, mami de arturici, bun re-venit la Sezatoare. Dar, mai ales, sa o felicit pentru ca e din nou graviduta. Sarcina usoara si un bebelus sanatos iti doresc! Si fie ce-o fi, numai fata sa fie!

Oana,

Pitilache, vreun raspuns de la profesori?

Maru, multumesc mult pentru telefon, dar am fost toata ziua plecati, nu cred ca aveai vreo sansa sa ne gasesti, acum seara m-am asezat pe scaun.

Daiopri, , ma bucur ca esti din ce in ce mai bine si asa sa ramii. Ca de crescut, cresti tu, incet-incet.

Dana, nu am vazut calendarul, dar am l-am vazut pe 'modelul' care a venit la usa sa stringa bani pentru cosul de Craciun din partea pompierilor. N-am putut sa ma desfasor pentru ca era si Octav acasa, dar arata... cica, ia uite ce fac astia cind sotii sint la munca.

Olga, tu cum mai esti? Sper ca s-a rezolvat de la pastile si poate ca, dupa ce se rezolva, se va intoarce si boieroaica la sin.

Denisam, dar tu ce mai faci, ca eu nu am inteles ce anume se intimpla acolo, la voi. Cum e Alex? Multumesc pentru mesaj, nu pot sa raspund, nu stiu de ce.

Ah, nu v-am spus... Of! Ieseam din nou fara sa va spun, desi numai la asta imi este gindul de doua zile. Era sa dea, de fapt a si dat, o masina peste Octav si copiii mici alaltaieri, pe trotuar... norocul nostru a fost ca are reflexe bune si care au si functionat in acea secunda, care putea fi fatala (anul trecut a murit o fetita de virsta lui Lisandru cam in aceeasi situatie). Deci, a vrut sa intoarca, a dat inapoi in viteza si a intrat pe trotuar, ca nu s-a uitat deloc sa vada daca e cineva... era semiintuneric, ploua un pic, Octav era si el grabit si preocupat, nu l-a vazut... a simtit in ultimul moment ca soferul nu-l vede si i-a impins pe amindoi, carutul si pe Tudora, spre gazon, de s-au rasturnat piticii, iar el a apucat sa faca un pas, dar l-a lovit masina peste un sold si l-a trintit jos. Nu vreau sa ma gindesc ce se intimpla daca bara din spate ii venea lui Lisandru in frunte sau la timpla, pentru ca acolo ajungea din carut si el era primul lovit daca nu-l impingea Octav. Nu are nimic Octav, nu-l mai doare soldul, dar... nu-mi trece, numai la asta ma gindesc. Astazi l-am sarbatorit la gradinita, ma uitam la tortul ala frumos si ma gindeam ca... of!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Mergi la inceput

Uau, Nelia, bine ca sunt bine toti! Doamne Fereste de rau!

Ioana,
~6ani, ~6ani, 17+

Mergi la inceput

Da, Ioana, am realizat cit sintem de norocosi... parca nici nu-mi vine sa mai pling de nimic, desi as umple cada daca m-as apuca.

Mai, romanilor, romancelor! Ati fost la vot pentru Romania? Eu nu, ca m-am enervat, dar acum imi pare rau. Si ma gindeam ca poate trebuie sa sensibilizez un pic Sezatoarea.... am avut o revelatie trista: Basescu trebuie votat! Il placem, nu-l placem, este singura alternativa, sumbra, mitocaneasca, dar e singura. Ma gindesc de vreo trei zile la asta, dar nu am apucat sa va scriu si acum am citit un articol, care m-a convins: e musai sa ma duc la vot, desi, s-ar putea sa fie prea tirziu, s-ar putea ca zarurile sa fie deja aruncate in culise. Dar daca nu sinteti hotariti sa va duceti la vot, va rog sa nu va uitati la Geoana, ci la cei din spatele lui, cei care il conduc... ce facem, ne intoarcem din nou in 2000? Mie imi vine pur si simplu sa vomit cind ma gindesc ca aducem din nou tatucul la putere! Va rog eu, din suflet va rog, hai sa mergem la vot si sa-l votam pe raul cel mai mic... e ca vaccinul, numai ca aici nu exista alternativa, din pacate si nici nu cred ca a existat vreuna din 90 incoace, in afara de Ratiu si Basescu (pe tap nu-l pun la socoteala, ca nici acum nu am inteles ce a fost aia!) Dar daca vine Geoana la putere... de astia nu mai scapam, pe vecie, ca au scoala buna, ruso-stalinista.

Mergi la inceput