De ce nu mananca copilul meu?

De ce nu mananca copilul meu? | Autor: Ira

Link direct la acest mesaj

Buna seara,
Nu am intrat inca in panica,
insa copilul nostru are 8 luni
si nu a trecut inca de stadiul cu
lapte si cereale
si piersica...

Altceva nu mananca sub nici o forma.

Nu ca parintii ei ar fi f gurmanzi,
si eu si Sibin ne saturam
dupa o juma de iaurt,
insa...

Sofia a fost la 6 luni anemica
si acum ii dam fier si B-uri.

Supa de legume...
Daca reusesc cumva sa-i strecor
vreo lingurita
vomita cu jet dupa aia!

(asta ca sa vedeti ce buna bucatareasa sunt)

carne...
ce sa mai discutam!

Aveti vreun sfat?

mentionez ca Sofia este o fetita
super-vesela si f activa.

aaaa

am uitat sa mai spun si ca
am dat bani grei pe zeci de borcanase
de la Nestle

...si piure de cartofi
i-am dat de acolo
(50000 o lingura de cartofi
cand kg e 5ooo!)

in speranta ca o voi face sa inghita ceva,
dar de unde...

Irina si Sofia cea jucausa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lala spune:

buna, noi am inceput diversificarea la 4 luni si orice fel de mancare nou introdus l-am amestecat cu lapte sau iaurt astfel incat copilul s-a obisnuit treptat cu gustul noului aliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jade spune:

cand se mai intampla ca Andrei (10luni) sa faca nazuri la masa, mananc si eu cateva lingurite din castronelul lui si se rezolva, imediat incepe sa manance. incearca, poate functioneaza!
cu pediatrul ai vorbit?
Mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Si noi am intimpinat dificultati in acest sens. Vreau sa-ti spun ca mie mi-a trebuit multa rabdare pina am trecut la mincare adevarata si probabil ca si tie iti va trebui. Unii copii sunt mult mai dificili decit altii. Pe la 7-8 luni copilul meu nu voia sa manince decit fasole frecata. Poate ai sa rizi sau nu, dar chiar si doctorita care imi recomanda mereu sa-i dau galbenus si carnita, s-a dat batuta si mi-a spus ca pot sa-i dau ce-i place cite putin. Astfel ca pe la virsta puiului tau noi mincam lapte, cereale, iaurt, fasole frecata si spanac. Si nimic altceva. Dar se pare ca totusi a fost bine.
Daca are o mincare preferata, nu ezita si dai aceeasi mincare multe zile la rind.
Si zic si eu: pediatrul ce zice?
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

La noi exista mai multe varietati de lapte praf cu fier decit fara. Si cerealele sint cele mai multe cu adaus de fier. Asta ca sa previi anemia pe viitor! Plus ca piersica e un aliment bogat in fier. O mamica de martie-aprilie 2003 (anisia) a folosit cu succes cura de vitamina C pentru pofta de mincare, dar n-as putea sa-ti dau mai multe amanunte.

Sanatate la bebei si mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Pana la 10 luni Sofia mea n-a papat carne....iar ou nici acum....da-i sa manance doar cand ii e foarte foame.aqcum e destul de mare sa man amce pqaine, da-i o bucata in manuta, la fel poti face cu legume fierte, chiar daca nu are dinti tot le morfolrste. in timp ce ea baga singura in gurita, tu strecori repede lingurita.Intre timp spune-i ca vine psi, cutu, etc.Poti sa incerci sa o hranesti afara.Aerul face pofta de mancare, plimb-o cel putin 4 ore pe zi.Noi asa am reusit s-o facem pe a noastra sa manance ceva...
Daca manance fructe e foarte bine, da-i si mar .Ai incercat rosie goala? la 8 luni Sofia sugea din greu la rosia decojita!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Aoleu, ce de greseli de scris...scuze, dar adormeam bebela...

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.mustaciosu spune:

Tudor, care nu e un copil foarte mancacios, e in schimb ingrozitor de pofticios. Refuza cu regularitate anumite feluri de mancare pe care le mananca apoi fara probleme daca le vede la noi in farfurie, si daca i le dam din farfuria noastra, asezat cu noi la masa. In clipa in care ii pun separat in farfuriuta lui aceeasi mancare o refuza din nou. Nu stiu daca chiar e o solutie dar la noi tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by mmi

Si noi am intimpinat dificultati in acest sens. Vreau sa-ti spun ca mie mi-a trebuit multa rabdare pina am trecut la mincare adevarata si probabil ca si tie iti va trebui. Unii copii sunt mult mai dificili decit altii. Pe la 7-8 luni copilul meu nu voia sa manince decit fasole frecata. Poate ai sa rizi sau nu, dar chiar si doctorita care imi recomanda mereu sa-i dau galbenus si carnita, s-a dat batuta si mi-a spus ca pot sa-i dau ce-i place cite putin. Astfel ca pe la virsta puiului tau noi mincam lapte, cereale, iaurt, fasole frecata si spanac. Si nimic altceva. Dar se pare ca totusi a fost bine.
Daca are o mincare preferata, nu ezita si dai aceeasi mincare multe zile la rind.
Si zic si eu: pediatrul ce zice?
Cu drag, Mihaita si mami Mihaela.

Fasole frecata la bebelus de 7-8 luni???

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Multumesc de raspunsuri!
In Buzau este mai greu cu pediatrii,

ma abtin de la comentarii...

mie imi este foarte greu
cand vine ora mesei
pentru ca, oricat de foame i-ar fi
nu vrea sa manance sub nici o forma altceva.

Si noi i-am dat lapte cu fier
de la Nestle, care cica ar fi
cel mai bun de pe la noi si
cereale tot cu fier
de la aceeasi firma.

Ma gandesc ca si din cauza
ca ea nu are nici un dintisor...

poate simte nevoia de calciu.

Oricum, mi s-a parut buna ideea cu
laptele amestecat...

...ca daca abordez ideea cu
distragerea atentiei
nu am nici un succes cu ea.

whatever...

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Ai incercat s-o lasi sa se serveasca singurica? Macar din paine, rosie, banana, simchiar carne de pui foarte moale( e mai moale piciorul decat pieptul)Macar suge ceva acolo....

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput