Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *111*
Raspunsuri - Pagina 13
chatonel spune:
Neata tufete !
Dyana, incearca sa furi si tu o ora de somn linga mutzu, sa te odihnesti putin. In perioadele de criza organismul este deja stresat la maxim, nu il mai biciui si tu cu lipsa de somn
pupam pe mamica obosita si pe mutzu febricios 
Nu citii decit doo pagini inapoi, acu tre sa plec cu pogo la gradi; ieri mi-a placut tare mult cum am gasit-o: erau vre 5-6 copii in cerc, stateau pe perne asezate pe jos, pogo era in balansoir, erau si doua educatoare cu ei si cintau cintece in cor si faceau niste gesturi cu miinile 
pogo nici nu m-a bagat in seama, asa de absorbita era ![]()
Vazui si discutii de shasa si oli despre scoala si mi-a placut!Pai miine-poimiine o sa vorbim despre ghioceii nostri cum isi fac temele 
Va pup si va urez o zi superba! (aici e un cer senin si soarele tocmai s-a catarat pe deasupra unui nor
).
Famille Dragoon cu
Izia, 23 mars 2009
Toulouse, la ville rose
inna30 spune:
Neatza gagici, am avut o noapte naspa, uriasul mic nu a dormit mai toata noaptea, s-a foit si m-a inebunit, incerc sa ma trezesc cu o mare cana de cafea.
Ilinca ai dreptate, nici eu nu sunt de acord cu antibioticul in fiecare luna dar crede-ma ca m-am saturat dar nu avem ce sa-i facem, tipa toata ziua , urla pe legea lui, suge degetele la greu si linge tot ce prinde cu toate ca masa le sterge la greu cu servetele....pt ca tita si trage aier isi irita gatul, devine rosu ca focul si in cateva zile face o frumoasa amigdalita cu colectie bine-inteles si at nu ai cum decat cu antib..stii tu ceva , asa este dar in general daca lasi un copil cand e ragusit si are gatul rosu ..in cateva zile acel gat rosu se transforma intr-o faringita, amigdalita, angina rosie , angina strep( at cand este bine-inteles vre-un streptococ pe acolo) depinde de copil si de ce virus e pe acolo..multumesc lui d-zeu ca nu are asa ceva de aceea i-am facut si exudat......asta e, asa ne chinuim de la 1 luna si toata vara pe caldurile alea tot asa a facut...o singura data l-am lasat sa vedem..si i-am dat antib mai tarziu , a tusit 3 sap cu tot antib si expectorant si haraia in ultimul hal pt ca nu stia sa scuipe se ineca cu sputa...groaznic..si asa ca....Acum e bine dupa o cura de zinat si carbocisteina, sa vedem si cat timp il tine.
La vara il duc la Lacul Sarat sa-i fac bai de namol ..poate scapam, eu am fost asa cand eram mica, ma tineq bunica-mea cu fular si in casa ..deh...si copilul meu la fel, ce ma mai mir.
Dodo-pui spune:
Buna...
Monica
nu-ti reprosa ca ai alaptat "doar" atat nu-i putin si mai ales ...ai trecut prin atatea... e super ok
Stiu ca nu-is modelul perfect ,,,dar ,,,eu l-am alaptat pe Bogdan doar 2 luni ,,,nu ca nu am vrut cine din motiv intameiat( ca decesul mamei),,,am fost acuza de dr ca refuz eu sa-l alaptez ca-mi stric pieptul(eu una avand doar "semne "nu piept...caci decat sa-mi cumpar sutien mai bine imi luam "alifie pentru bube"
))
Despre intarcare
Pe Isabella inca o alaptez ...si nu ma gandesc inca la intarcare...
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,BazarBogdan,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
olishka spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui PetraTudor
Buna dimineata! Olga, cauta ghetute cu o limba care se trage pana foarte aproape de varf. Am avut si noi aceeasi problema, avea incaltaminte cu 2 masuri mai mare si nu reuseam sa-i bag piciorusul. Cat despre pampers, avem si noi chilotel, nu curge, cred ca nu i-ai nimerit masura, in schimb este extrem de greu sa-l scoti daca a facut kkuta. Sotul meu il taie cu foarfeca ![]() Bogdan (09.03.2009) |
Petra ai dreptate cu masura. Eu ii luasem acelasi numar pe care il poarta si la pampersii obisnuiti. Acum m-am uitat si am vazut ca sunt 12-18 kg, iar el nu are "decat" 11. O sa cumpar altii, acestia ii pastrez pt luna viitoare.
Legat de ghetute, sa stii ca nu am inteles la ce fel de ghetute te referi. M-am chinuit sa inteleg, dar nu mi-a reusit

Olga, mamica lui David iepurasul

PetraTudor spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Raaluca [brPetraTudor si alte mamici cu indolieli asupra alaptarii va las sa cititi cand aveti timp. http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/ http://adrabell.blogspot.com/search/label/Alaptat Iar pentru mamici ingrijorate ca nu mananca copiii lor http://ilanaandreea.blogspot.com/2009/11/rezultate.html Mami de LENA 30.03.2009 |
Raaluca
, multumesc pentru mesaj si link-uri. 
Acum ca am asemenea ganduri, parca am devenit mai sensibila la cat de dulce este Bogdan cand ma cauta prin somn, deschide gurita si cauta cu manutele, asta in timp ce tine ochisorii
olishka spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_nicolae Chiti se face invatatoare? Sa va explic eu cum sta treaba... **** ...primavara, 4 ani juma in urma, plecam la serv, zi de zi, Veronica la scoala, 7 ani juma, Tudor la gradi, 4 ani juma. Lectiile mergeau asa si asa, notele doar FB, seara cand veneam acasa, doar joaca si galagie mare gaseam... Veni si seara cand prea liniste imi pare. Intreb pe tata [traia pe atunci]: unde sunt copii? De ce este liniste? cica la ei in camera, cu usa inchisa... ok, deschid... Tudor, cu lacrimiutze in ochi, statea la o masuta mica [de copii] si citea, urmarind cu degetzelele pe abecedar: M..., Veronica pac, ii pocneste una peste degetzele, si zise: "Inca 1 data!"... Eu nu apuc sa gandesc si sa cred... Tudor repeta: N... Veronica: "Veeezi ca se poate?" Eu incep sa cred si sar la Veronica: "bine mai, cum poti sa-l bati pe Tudor, are doar 4 ani juma, tu nici la sf clasei 1 nu citeai prea bine?????" Vero raspunde FOARTE DOCT [ma recunoasteti, da? ***** De la 5 ani, Tudor citeste aproape perfect. Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 6 luni |

Anca esti dementiala cu povestioarele tale. David o sa citeasca de la 1 an

provista spune:

Ariana, bebe de Adee
Sophia Diana, bebe de Ilinca
Ana Katherina, bebe de Gaza22

sanatate si bucurii!!!
Simona mamica dragastoasa de
Dragos (28.02.2009)
dragos tea mea
olishka spune:
Vai cum am putut sa uit de asa sarbatorite 
LA MULTI ANI Ariana, Sophia Diana, Ana Katherina!!!
mamicute dragi!!!

m_monique spune:
despre intarcare, din experienta personala.
pe andrei l-am alaptat 1 an si 3 saptamani.
pe la 6 luni am inceput sa-i dau formula. cam 60 ml pe saptamana, numai cat sa se obisnuiasca cu gustul si suptul din biberon.
pe la 8 luni jumate am fost cu el in bulgaria. pe ca nu-i placeau borcanele si nu se satura cu tzitzi ii dadeam si formula. atunci ii dadeam humana 2.
pe la 9 luni a inceput andrei sa se trezeasca noaptea de foame. era clar ca nu se mai satura cu tzitzi. dupa o saptamana de treziri la 2-3 ore, eram varza. asa ca am luat decizia sa-i dau completare formula la culcare. am considerat ca andrei e suficient de mare, si trebuie pregatit pt intarcare. deasemenea, am considerat ca el are nevoie de o mama odihnita, decat de tzitzi si o mama obosita si cu nervii tandari.
am incercat cu formula milumil 3, dar era cu arome si nu i-a placut. am luat milumil3 fara arome. de la asta s-a deranjat la burta.
asa am trecut pe nan2, care a fost ok.
asa ca am inceput sa-i dau sistematic formula la culcare si la trezire. sugea intai la tzitzi apoi la bibe. cand am vazut ca ii merge bine, si eu reusesc sa ma odihnesc, m-am gandit ca nu are sens sa ma grabesc cu intarcarea, si sa mai merg o perioada in paralel san si formula.
cand a implinit 1 an a inceput sa suga din ce in ce mai putin de la tzitzi, mai mult se juca. cam pe la 1 an si 3 saptamani a inceput sa suga numai dintr-un san. unul dimineata si celalalt seara. dupa vreo trei zile, si asta mai mult in joaca. intr-o seara sotul mi-a spus "daca numai se joaca, nu-i mai da in seara asta, sa vedem ce face" andrei si-a luat linistit biberonul, l-a baut si s-a culcat, fara sa planga. dimineata la fel. nici nu a observat ca lipseste tzitzi din ritual.
ziua m-a vazut la un moment dat dezbracata si si-a amintit de tzitzi. a mai supt putin. am avut grija sa nu mai mai vada dezbracata cateva zile. apoi a uitat.

Aris tu parca folosesti asa ceva. La voi este totul uscat?
Tudor-Iulian 9 ani,