cina la bebe 1,2 ani

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ille spune:

Denissa, daca afli spune-mi si mie "DE CE NU MANANCA LA ORA 10 DACA A PAPAT BIBERON LA 5 DIMINEATA??"
cand povestesti aici parca e vorba exact de Rares al meu, noi o mai scoatem la capat cu tv, se uita la reclame si deschide automat gura, daca ii sting tv, da din cap, tine gura inchisa. Pe bune, fac lucruri pe care am jurat ca nu o sa le fac niciodata, cum ar fi uitatul la tv de dimineata dupa jumatatea mesei, prima jumatate e oarecum ok.
La alte mese nu e nevoie de tv, ciorba o papa in maxim 7 minute, cu pranzul terminam rapid, biberoanele de laptic la fel, dar masa de dimineata e un chin...de ce??
Ne mai da si noua cineva o idee? Programul nostru este
-5-6 laptic- 200 ml
- 10- ou fiert moale (il papa tot) sau felie de unt cu cascaval sau rar fruct cu cereale (pt ca nu prea vrea)+suc aprox 100 ml
- 14 - legume+carne din ciorba pasate, apoi zeama de la ciorba cu miez de paine
- 18.30-19 iaurt cu o banana, rar gris/orez cu lapte-cam 200 ml
- 22-22.30- 270 ml lapte+4 masuri cereale=> 300 ml, bea tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

ille- daca as stii.....fii sigura ca as striga in gura mare ce am descoperit, dar deocamdata este un mister...
Uite, de exemplu azi dimineata s-a trezit la 5:30 si a papat 250 ml lapte HUMANA cu vanilie
la 10:30 am incercat micul dejun, dar nu a vrut decat o clementina si ATAT !!!! Orice am mai incercat a fost in zadar. Acum doarme. O sa incerc pe la 13:00 sa-i dau pranzul, avand in vedere ca de la 5:30 pana la 13:00, adica timp de 8 ore a mancat doar un fruct. Poate reusesc asa si daca merge treaba, de acum asa o sa fac, o sa-i dau dimineata un fruct si pranzul la 13:00 si pe la 17:00 o sa incerc o gustare (iaurt, fructe...daca o sa le accepte). Macar o perioada...ce sa zic.
Nu stiu ce se intampla, pana nu demult nu aveam probleme cu el, chiar manca f bine la fiecare masa, dar de vreo o saptamana avem probleme cu papa (or fi dintii oare...?) Mai nou si la ciorbita (mancarea lui preferata) face figuri

Exact asa eram si noi- pranzul il topea in 10 minute TOOOOOT- ciorbita+ uneori ii mai dadeam si felul doi- f putin si + un iaurt mic, dar ...s-au dus acele vremuri dupa cate vad.
Cand ma gandesc ca am deschis subiectl referitor la problem cu cina bebelusului, acum vad ca trec la problema cu toate mesele
Sper sa fie doar o perioada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns triple_axa spune:

Citat:
citat din mesajul lui dennissa

Cam asa manca si piciul meu la 10 luni numai ca laptele era in cantitate mai mica dimineata, uneori chiar il refuza si fara banana dintre mesele de dimineata;
Dar de pe la 11 lnui jumate s-a schimbat situatia, adica incepea sa se trezeasca din ce in ce mai des dimineata si nu ne-am mai putut tine de program, el papand laptele dimineata pe la 4-5-6... si de- atunci au inceput semnele de intrebare cu cina micutului (lapte sau mancare). Am avut vreo doua saptamani cand ii dadeam laptele la ora 4 dimineata (atunci se trezea si nu se culca inapoi pana nu primea laptic) si inca o portie la a doua trezire, care era pe la 8. Am mers asa o perioada dar a intervenit alta problema: mancand la 8 lape; la 12:00- 12:30 mancarea calda; la 17:00- 17;30 cereale/ fructe cu branzica si biscuiti/ mamaliguta cu branza/ iaurt, etc. toate in cantitate destul de mare (cate 250 gr/portie) nu mai vroia tot laptele seara numai cam max 180 ml si => treziri nocturne (ceea ce eu asta vroiam sa fac- sa nu se mai trezeasca noaptea- nu pt mine, ca nu era mare lucru sa-i fac laptele si sa i-l dau sa-l bea, ci pt el, sa i se odihneasca stomacelul).
Oricum, el daca nu-si bea toata cantitatea de lapte seara, care in prezent este de 280 ml se trezeste peste noapte. Asta am observat eu. De exemplu, aseara a mancat numai 230 ml si la 4 a inceput sa maraie, l-am lasat o jumate de ora, i-am dat ceai, dar nu a vrut sa se culce pana nu i-am dat lapte. Dupa ce a baut a adormit instant.
Mancand la 4 jumate, am spus: "sigur i se va face foame pe la 9", dar surpriza: nici la 10:00 nu a mancat numai aproape fortat
Deci clar- masa de la 10:00 nu o vrea. De ce? Nu stiu inca!

din cauza mesei nocturne ... si yannis se mai trezeste noaptea ..pe la 5-6 ... dar nu i-am dat lapte ... l-am urmarit sa vad de ce face acest lucru ... la noi se trezeste pentru ca ghindocu' se dezveleste ... il ridic din patut ... ii dau un pic de apa/ ceai ... il asez la loc ...il invelesc ... si adoarme la loc ... este normal ca sa refuze masa de la 9-10 ... are stomacul plin ce la lapte ...

Mergi la inceput

Eu daca nu-i dau lapte cand se trezeste, nu se culca la loc.... el doarme in sac de dormit, deci de dezvelit nu poate fii vorba la noi;
Am incecat si eu muuulte variante- ceai, apa, il tineam de manuta sa adoarma, dar...nimic nu a mers. Vrea lapte si gata. Ii este foame, seara mananca pe la 20:30, deci sunt cam 9 ore... pana la 5-6 dimineata. Si de la 5-6 dimineata pana la 10:00- 10:30 sunt alte 5 ore....normal nu ar trebui sa i se faca foame? Se pare ca la el nu...of of, copiii astia !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

E tare greu de inteles cum functioneaza mecanismele astea la copii, eu una de cateva luni ma lupt cu refuzul mancarii. Ioana are 1 an si aproape 5 luni, in primul an nu am avut deloc probleme cu mancarea, accepta orice si in orice cantitate, cat ii dadeam atat manca. Dupa ce a implinit 1 an au inceput mofturile. Si acum nu stiu ce sa mai fac, ce sa mai inventez ca s-o determin sa manance. Si in consecinta ma dau dupa ea, ca altfel nu se poate. Si asa am ajuns sa-i dau sa manance lucruri pe care, cu cateva luni in urma, nici nu puteam sa concep ca ar fi bune pt un copil, gen crenvursti, branza topita, iaurturi indulcite, salam, etc. Dar daca pe astea le accepta, cat de cat, ca nici din astea nu vrea prea mult, ce sa fac? Mancarea daca nu este sarata nu e buna, sucurile de fructe nu sunt bune (bea numai apa), laptele nu-l mai accepta decat seara, si atunci nu mai mult de 100ml. Asa ca daca nu va incadrati in liniile astea, bucurati-va!

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ille spune:

ai dreptate...sa ne linistim atunci, poate vin perioade si mai capricioase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Dupa un an au inceput si la noi problemele... Aseara n-a vrut cina. DELOC. Asta e...

Ce am observat eu azi: nu i-am dat deloc cereale si s-a vazut o imbunatatire. Incerc sa nu-i mai dau deloc, sa vad, pe parcursul mai multor zile.

Azi, de exemplu, a papat asa:
-6 dim, 150 lapte
-9 dim, o felie de paine cu unt si cascaval ras si jumatate de iaurt.
-ora 12, pireu de legume cu carnita de vita, cam 150 gr
-somn (aproape 3 ore jumate, asa doarme d eobicei)
-ora 17, cam 150 gr de iaurt napolact cu coacaze
-ora 19, n-a vrut sa pape ce i-am pregatit (adica budinca de cius-cius cu branza dulce si mar) si am apelat din nou la o felie de paine cu almette cu verdeata, de data asta
-la culcare a baut mai mult lapte ca de obicei, adica vreo 300 de ml.

Fata de zilele anterioare, e f bine.

Maine voi incerca ciorbita la pranz pt ca ii place. Problema e ca nu mai papa felul 2...

Mergi la inceput

Roxyn- in ce consta imbunatatirea decand nu-i mai dai cereale? Papa mai bine?
Daca i-ai dat la 17 iaurt- 150 gr (mai ales ca NAPOLACT este si f consistent) cum sa mai pape si la 19? (la doua ore diferenta). Avea stomacelul plinut...bietul de el

Eu zic ca a papat bine pe toata ziua. Bravo lui!

Nici puiul meu nu papa felul doi cand ii dau ciorbita, dar i-o fac ff consistenta, adica cu muuulte legume, carnita, fulgi de orez. Si daca papa doua polonice (nu vrea mai mult mai nou) nu mai poate si felul doi, dar e normal, nu?

Lasa-l cu ciorbita si gata daca atata poate numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxyn spune:

Aaa, pai Vladut nu papa atata ciorbita. Maxim un polonic. Si eu i-o fac mai consistenta.

Imbunatatirea consta in faptul ca papa mai cu pofta.

Vad ca se mentine bine.

Mergi la inceput

Bine si atata! Stii ca supele/ciorbele sunt sanatate curata- fac fff bine la stomacel. Noi am avut maaaaari probleme cu constipatia si decand mananca zilnic, sau tot a doua zi ciorbita, s-au dus problemele, chiar are un tranzit super!

Zici ca papa mai cu pofta decand nu-i mai dai cereale? Oare cum de? Poate erau prea dulci si ii stricau pofta de mancare...

Nici Denis al meu nu agreaza cerealele, dar il mai pacalesc cateodata cu cate o portie...

Mergi la inceput