cina la bebe 1,2 ani

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ille spune:

Dennissa, eu i-am dat mancarica ca la carte sau la sfatul pediatrului pana la 1 an, ff strict. Deci gris cu lapte nu i-am dat pana atunci tot pt acelasi motiv, pt ca umfla inutil. Dar cand la 1 an are greutate "de fetita" (citez din pediatra mea), greutate pe care o are de la 11 luni de fapt si care nu mai creste deloc pana acum o saptamana, adica la 1.2 ani, deja cred ca ii pot da cand si cand gris cu lapte la masa de la ora 18.30-19. Dar cand ii dau la 19.00 gris, nu ii mai pun si in biberonul de seara.
Cum il pun in biberon? Fierb o lingura de gris in aprox o cana de apa, cam 10 min. Ideea e ca trebuie sa ajunga la o consistenta care sa ii permita sa curga prin biberon, deci cam ca un terci, ceva moale, nu inchegat. La noi biberonul de seara este asa: lapte Humana preparat, 270 ml, apoi 2 masuri cereale, apoi gris pana la maxim 300 ml. Il bea tot, am gresit de cateva ori si am pus mai mult si tot l-a baut. Faza e ca am luat o tetina mai veche, tot Avent, si am taiat-o cu foarfeca sus ca sa curga toata aceasta compozitie ca lumea, altfel, am observat ca se plictiseste si nu bea tot (am observat asta de pe vremea de cand eram doar la laptic simplu si nu ii mai era suficienta tetina cu 3 gauri si am luat urmatoarea marime si a baut puiul tot)
Pediatra mi-a spus sa nu ii mai dau asa de mult sa manance, dupa biberon sa ii completez cu ceai...mi s-a parut ciudat, ce, suntem la cura? Copilul chiar tragea in gol zdravan cand termina biberonul.
Da, seamana picii nostri, le place ciorba si lapticul, fructele intregi nu pasate, iar personalitatea e cat casa:)), face foamea decat sa manance ceva ce nu ii place (adica mai nou iaurtul mancat cu lingurita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ille spune:

Lara C, e vorba de mentaliati diferite din tari diferite, chiar daca tu la origini esti tot ramanca probabil.
Crede-ma, nu cred ca este nimeni atat de egoist incat sa stea la job pana la ora 19, unii chiar mai tarziu doar pt banii pe orele suplimentare care la noi nici nu prea sunt....ma scuzi, dar la noi in Romanica, stai la job pana la 19, 20 si nici nu iei bani pe ore suplimentare, iti faci doar meseria!!
Iar la noi "after school" e ceva relativ nou la care nu toata lumea are acces, mai degraba iei o bunica, o bona. Nu stiu cum e la voi cu bonele, dar la noi e pe cont propriu, ff rar prin agentie, si incepe sa devina riscant, poate ai auzit destule povesti de pe la noi. Crede-ma eu stau acasa in concediu si ies in parc, intru in vorba cu mamici unde aud povesti dure cu bone, la modul ii da copilului un somnifer ca sa doarma si sa stea si ea linistita la tv, iar in wek-end nu stii de ce e copilul agitat,...pai...e in sevraj...o fii bine?
Ma rog, ca sa nu lungesc vorba pt ca suntem intr-o discutie legata de ce si cat mananca micutii nostri..eu zic ca nimeni nu este atat de inconstient sau de egoist incat sa isi chinuie copilul.
M-am sesizat pt ca si eu tot la 22.30 il culc, am incercat mai devreme, dar dupa biberon, in loc sa adoarma lin, incepe sa rada si sa te tii ce show avem prin casa pana la 12 noaptea..
deci, sunt multe diferenta intrea Romanica noastra si Anglia, de la mentalitati pana la civilizatie si multe altele....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

lara_c chiar ti ai ales persoana gresita careia sa i vb de sacrificiu, copilul e mai important si alte cele. Eu AM ALES sa mi cresc copiii si pentru cativa ani am pus cariera in cui, adik am renuntat la job! Ironiile poti sa ti le arunci prin alte parti, concediul nu este singura distractie pe care o asteptam un an intreg, iesim in fiecare week, mergem des in excursii. Nu ii ducem la restaurant seara, o facem doar ziua, ci mergem sa ne distram impreuna, ca familie. Sa inteleg ca voi nu iesiti niciodata cu copiii? Noua ne este bine asa, e alegerea noastra, nu i lasam cu bunici, bone, sau dormind singuri in camerele de hotel(cum mai fac englezii), nu tb sa i inchid in camera ca sa ma bucur de sot, carti etc..o fac cu ei langa mine.
A, nu te obosi sa incepi iar cu mame obosite, frustrate, nu s eu aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

draga lara_c... nu stiu sincer daca sa-ti explic cum e cu copiii, cat sunt de diferiti unii de altii, unici in felul lor, cat de greu e sa le impui un program sau nu, cand de fapt ei isi fac singuri programul, cand de fapt tu esti acolo doar sa-i ghidezi putin, cum e cand nu ii poti cere unui copil sa doarma la o anumita ora... as vrea sa-ti explic, dar nu sunt sigura ca vei intelege si cum nici eu nu vreau sa jignesc pe nimeni iti spun doar atat: nu imi adorm copiii la ora 22.00, ci dupa. nu ii adorm cand am eu chef sau ca sa doarma sigur bine macar cateva ore - in primul an de viata n-am avut nici macar o singura noapte in care sa fi dormit mai mult de 4 ore legate si totusi nu mi-am fortat copiii sa adorma la o anumita ora, devreme sau tarziu, cu un scop anume. nu-mi adorm copiii, ei aleg cand sa doarma, uneori la 21.00, niciodata mai devreme si n-am sa schimb/impun cumva, ceva in sensul asta, alteori la 24.00 sau dupa. esti socata, nu?
asta cu adormitul copilului la o anumita ora e ca si cand ai forta un copil sa stea pe olita, de ex, cand el oricum habar nu are ce e aia, cu ce se mananca, sau ce trebuie sa faca acolo....

nu noi alegem, cu mici exceptii, desigur, cand sa-i culcam pe copii, ma refer la cei micuti cel putin, ei isi fac singuri programul, poti sa stai si-n cap daca copilul nu vrea sa doarma/sa manance la o anumita ora, nu va dormi, nu va manca.. ar trebui sa stii asta. si asta cu siguranta nu tine de mentalitati/tari diferite, ci de experienta unui copil...

...sau poti sa consideri ca eu imi fac manichiura/pedichiura, chat-uiesc pe net, dansez manele si beau cafea la ora aia, in timp ce copiii mei se holbeaza in fata televizorului, tot pe manele, desigur, sorbind din cand in cand o gura din cafeaua mea, motiv pentru care evident, nu adorm ca orice copil normal la ora 19.30, ci dupa 22.30.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

dennissa, adevarul e ca ai mei au fost mereu niste mancaciosi, fara sa fie grasi: 11.500gr si 83cm Robi si 11.260gr si 83cm Edi, acum, la 1 an si 2 luni. sunt f bine proportionati si f activi. multumesc lui Dumnezeu ca n-am avut mari probleme cu mancarea, desi vad acum ca trecem printr-o faza de ifose, dar asta e, ne adaptam.
citesc despre noul tau program, mi se pare mai ok asa. adica mai putin, cantitativ, si relativ mai des. poate o sa dureze ceva pana se adapteaza/obisnuieste, dar cred ca e mai ok. oricum, vazand si facand, stii cum se zice, n-ai cum sa-l schimbi, decat sa incerci 'sa-l aduci pe calea cea buna'. usor-usor se va regla totul. rabdare si mult succes!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Asa este, copilasii de aceasta varsta au ritmuri proprii si personalitati din cele mai diferite; chestiunea se regleaza numai in timp, cu rabdare

http://verze.ro
Simtul umorului inca nu a murit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

lara_c, ti-am spus ca nu ma supar chiar deloc!
Uite, de exemplu, azi puiul s-a culcat la ora 20:00, acum e 20:40 la noi, dar asta pt ca azi a avut un singur somn, de doua ore jumate la pranz.
Si treaba cu mutatul in alta tara....esti convinsa ca i-as schimba programul, dar asta pt ca s-ar obisnui si el cu alt fus orar. E clar ca nu stiu cat e ora, dar simt si ei cate o schimbare, fii sigura de asta. Dar momentan, nu vad de ce l-as culca chiar la 19:30, intre 20:00 si 21:00 mi se pare ora ideala ata pt el cat si pt mine. Si oricum el se trezeste la 6:00-6;30 sa pape ori la cat se culca..nu stiu de unde stie el...:) si apoi iarasi doarme. Eu nu i-am facut progrmul dupa preferintele mele, ci dupa cum am vazut eu ca se simte el mai convenabil. Dar fiecare mama face cum stie, nu?
Deci eu nu culc copilul la 21:00 ca sa pot eu sa dorm mai mult dimineata. Eu oricum ma trezesc la 7 in fiecare zi, indiferent de cat doarme el (asta daca nu se trezeste el la 5 si nu mai vrea somn, dar asta nu se prea intampla niciodata) ca sa-i pregatesc mancarea pt ziua respectiva. La mine, copilul este si va fii pe primul loc!
Vad ca subiectul deschis ia alta intorsatura...eu vroiam subiect despre cina la bebe si in general orarul de papa al bebeilor de mamici mai cu experienta ca mine)

Am o intrebare: al tau pui la cat se trezeste dimineata? Eram curioasa cat doarme daca il culci la 19:30 seara si in cazul asta la cat ii dai cina si ce? (sau ai scris si am omis eu?)

Oricum, strumful meu a fost f suparat azi- ii cresc toti premolarii deodata si eu ma gandesc acum la schimbat de program.... CLAR nu am cu cine! Deci laptele de seara ramane in continuare, desi acum nu a vrut numai 230 ml din portia lui de seara. Asta este, sa doarma numai linistit!
V-am pupat!

Mergi la inceput

luminita2008 - PERFECT de acord cu tine in ceea ce priveste: "copii isi fac singuri programul". Chiar asa si este, poti sa stai in cap daca el nu vrea sa manance la 14:00 si ii dai la 14:15 si mananca tot. Astia sunt copiii, trebuie sa-i intelegi si sa-i ajuti cum poti.
Denis al meu cand era mai pitic, pe la 7-8-9 luni, perioada aceea era un fitos de zile mari: manca numai cat avea el chef, ca era o portie jumate sau o jumate de portie, trebuia sa te prinzi repede :) si de dormit, numai CUM vroia el: o zi trebuie sa stai langa patutul lui si urmatoarea nici sa te vada prin camera. O zi se culca la 21:00, alta la 23:00. Dar si-a stabilit el programul incet si se cam tine de el odata stabilit, numai ca trebuie sa prinzi momentul cand vrea schimbarea. Daca nu te prinzi, iti face zile fripte
Si sunt de acord si cu "distractia cu copii langa tine" dar fara exagerari, bineinteles, dar asta e alt subiect deja :)

Cat despre "noul" program, nu e chiar nou, ca e acelasi (cel putin orele), numai i-am cam scos mancarea gatita dimineata (e cam trist din cauza asta)si ii dau fructele mai multe odata- adica la 17:00 in loc de "toata ziua". Cantitativ, nu e mai putin, ca e cam tot pe acolo- ciorbita cel putin si laptele in rest, masa de dimineata ramane o dilema pe care sper sa o rezolv cumva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns triple_axa spune:

corect ... organizarea meselor e f importanta ...yannis al nostru papa asa( are 10 luni si jumatate):

1. ora 07.30-08.00 - 250 lapte
2. ora 12.30-13.00 - supa de legume cu pulpa de pui fierta/ ou dupa caz plus un iaurt ( simplu)
+++ intre mesele de mai sus are desert 1 banana
3. ora 16.30-17.00 - cateodata si mai tarziu, dupa cum se trezeste - masa de fructe cu branzica
4. ora 21.00-21.30 - stingerea si lapticul de seara - 250 ml.
+++ intre mesele de mai sus are un pahar de suc de fructe.

dimineata si seara dupa lapte il apuca cantatul ...vb serios ...

Mergi la inceput

Cam asa manca si piciul meu la 10 luni numai ca laptele era in cantitate mai mica dimineata, uneori chiar il refuza si fara banana dintre mesele de dimineata;
Dar de pe la 11 lnui jumate s-a schimbat situatia, adica incepea sa se trezeasca din ce in ce mai des dimineata si nu ne-am mai putut tine de program, el papand laptele dimineata pe la 4-5-6... si de- atunci au inceput semnele de intrebare cu cina micutului (lapte sau mancare). Am avut vreo doua saptamani cand ii dadeam laptele la ora 4 dimineata (atunci se trezea si nu se culca inapoi pana nu primea laptic) si inca o portie la a doua trezire, care era pe la 8. Am mers asa o perioada dar a intervenit alta problema: mancand la 8 lape; la 12:00- 12:30 mancarea calda; la 17:00- 17;30 cereale/ fructe cu branzica si biscuiti/ mamaliguta cu branza/ iaurt, etc. toate in cantitate destul de mare (cate 250 gr/portie) nu mai vroia tot laptele seara numai cam max 180 ml si => treziri nocturne (ceea ce eu asta vroiam sa fac- sa nu se mai trezeasca noaptea- nu pt mine, ca nu era mare lucru sa-i fac laptele si sa i-l dau sa-l bea, ci pt el, sa i se odihneasca stomacelul).
Oricum, el daca nu-si bea toata cantitatea de lapte seara, care in prezent este de 280 ml se trezeste peste noapte. Asta am observat eu. De exemplu, aseara a mancat numai 230 ml si la 4 a inceput sa maraie, l-am lasat o jumate de ora, i-am dat ceai, dar nu a vrut sa se culce pana nu i-am dat lapte. Dupa ce a baut a adormit instant.
Mancand la 4 jumate, am spus: "sigur i se va face foame pe la 9", dar surpriza: nici la 10:00 nu a mancat numai aproape fortat
Deci clar- masa de la 10:00 nu o vrea. De ce? Nu stiu inca!

Mergi la inceput