Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 13
gabitzam spune:
Vai cat e de frumos puiul mic, Cornelia! Cu cat ma uit mai mult la el cu atat nu stiu cu care seamana mai mult, este bucatica rupta din fiecare in parte Parca cel mai mult cu Maria seamana.
Alaturi de SEBI
elisor spune:
Wuau, am bagat un ochi si-am vazut c-au aparut Florentina si Cornelia si ma bucur sa le vad aici, inca n-am citit decat pe fuga asa ca nu pot raspunde acum (stiti ca imi fac lectiile temeinic ) dar o sa revin.
Despre politica nu mai scot nici un cuvintel promit solemn , fara drept la replica pentru ca oricum noi vorbim ei fac tot ce stiu, nu vreau nici sa impun o opinie, asa ca hai sa discutam despre copilasi, in preajma lor putem zambi si noi din toata inima.
Gabitza succes lui Andrei la serbare ! Tare ciudate mai sunt serbarile astea fara parinti, din moment ce-ti duci copilul in colectivitate e un risc pana la urma, dar impreuna cu parintii chiar nu-l vad ca doar acasa stau tot cu parintii, in fine, vad ca iar discut discutii, scuze
Hai ca revin.
Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
Mercedes spune:
newmami-woau ce fain ca ninge la voi... ti-o trimit pe bia la voi in fiecare zi bia ne intreaba pe mine ori pe sot depinde pe care ne prinde ,, mami/tati nu ninge, de ce nu ninge, nu e frig? hai sa vedem dar nu vine o data iarna si la noi, mami dar cand? cum vine mosu daca nu e zapada???
elisor spune:
Nelia chiar esti figura , nu te poti abtine si pace, chiar nu mai simt nevoia sa vin cu dreptul la replica, crezi ce vrei tu ca-ti face tie bine, mie imi face bine orice dar nu turuitul despre politica. Sper ca nu ti-am lasat impresia de excludere doamne fereste, imi esti draga , cand nu vorbesti politica . Cum spunea si Anca aici nu e locul desfasurarii de lupte crancene asa ca sper ca incheiem si ingropam securea politicii si-o mai scoatem peste alti 5 ani
Stiam ca nu esti adepta dietelor nepersonalizate si nu ai incredere nici in cea pe care o tin eu nici in altele pe acest tipar dar ti-o trimit, no problem. Eu cred in continuare ca in ceea ce ma priveste pot tine orice dieta daca nu o combin si cu sport ma chinui degeaba.
Mi se pare interesant ca dupa o prelegere/prezentare sa va relaxati cu o masa delicioasa, uite la capitolul asta Ro e mai in urma in sensul ca de abia acum incep proiectele scolare in grup, lucrari comune, noi n-am prins la scoala asa ceva.
Florentina strengarul tau face 3 ani in decembrie??? Unde a zburat domle timpul asta? Parca acum te vad cum povesteai ca-ti mangaie Maya burtica...si face atatea lucruri singur, ai baiat mare, cum am vazut si-n poze de altfel. Am ramas cu gura deschisa citind de dintisorul Mayei, am mai auzit cazuri de dentitie prezenta la nastere, de cadere timpurie dar...of, ce repede o sa-si ia zborul spre pubertate. Tin cu dintii de perioada asta in care sunt atat de dragalasi, dulci, inocenti si naivi, pe de alta parte mult mai maturi decat generatia noastra la varsta lor.
E revoltator ce se intampla la gradinita voastra dar sunt constienta ca nu aveti incotro daca vreti sa inceapa macar din ianuarie. Rechizite si tot ce tine de propriul copil inteleg, la urma urmei ii iei ce doresti tu, dar mobilierul deja sfideaza bunul simt, sa mai spunem de accesul la invatamant gratuit? Unde, in Congo. Urasc sa fiu constransa, in fine treceti si peste asta, o s-o vedeti pe Maya la gradi, sper sa-i placa de data asta si sa fie incantata si sa mearga cu mare placere. Succes!
V-ati terminat lucrarile de infrastructura in apartament?
Sper sa fii mai activa ca tare mi-ai lipsit
Anca ma bucur sa aud ca Patrick e mai bine si Bianca la fel, azi deja era mult mai vioaie si n-a mai facut nici febra mare, va mai sta cu tati al ei drag si iubit acasa inca o zi si vineri va merge la gradi si la serbare. Pediatra ne-a spus ca aseara s-a luptat corpuletul ei rau de tot de a facut asa febra mare. Diagnosticul nu e prea vesel dar isi revine incet, incet, are traheobronsita si enteroviroza, again
Si tu vrei sa-l pastrezi pe Patrick inca micut asa-i ? Sunt dulci rau! Cred si eu ca vrea salsa, e mult mai spectaculoasa decat stepul, mai ales dupa o vacanta in Mexic
Nelia chiar nu ne-ai mai povestit demult ceva de Tudora, ce dulce e iubareata mica , auzi la ei dragoste...si Bianca are un iubitel la gradi, un Andrei, de fapt el o place dar ii aplica asa o iubire ca Bianca a inceput sa-l tot respinga si el o paraste la doamna si se pune pe plans ca nu-i iubit si inteles , asta pana ieri cand i-a aplicat un scaun in cap Biei ca m-am suparat pe el, a fost din greseala bineinteles dar Bianca a spus categoric ca nu vrea sa-l mai vada langa ea.
Faptul ca e asa hotarata sigur e o calitate dar trebuie sa fiti atenti sa-i canalizati aceasta calitate spre lucruri pozitive care sa nu-i fie defavorabile. Si incapatanarea asta e constructiva pana la un punct. Cedezi azi, cedezi maine ajunge sa aiba control deplin asupra ta (nu vorbesc despre Tudora ci la modul general), cu parintii merge sa zicem dar in colectivitate va avea de suferit.
Oricum tu stii mai bine lucrurile astea, adica si eu le stiu dar tu le spui mai bine
Si eu m-am mobilizat tot datorita Gabitzei cu forumul ca daca mai plec o data mi-e teama sa n-o fac definitiv si parca mi-ar parea rau.
Ehe, si eu m-am gandit de atatea ori la durerile astea de cap, nu cumva o fi...ca mi-e si teama sa pronunt cuvantul. Sangerarile nazale e cel mai clar simptom, nu e cazul la nimeni, da?
Anca zapada??? Ce fain trebuie sa fie, doar mersul la servici si daycare e putin perturbat...ne-ati luat-o inainte, sper sa avem si noi parte de zapada in vacanta si de sarbatori.
Cornelia succes copiilor la serbarici! Diseara ma uit si eu la pozele voastre, sunt curioasa sa-l vad pe printisorul cel mic cat a mai crescut.
Andreea succes cu targul si vanzarile! Clara ce mai faceti?
Teddy, Daniela haideti fetelor spuneti ceva, nu pot decat sa ma gandesc ca sunteti mai bine, dar vreau sa confirmati voi. Am incetat si ostilitatile politice asa ca va astept cu drag sa scrieti si cu vesti bune.
Azi a fost ziua sefei si a avut o multime de bunatati, le-am privit cu dar ma bucur ca ambitia si-a facut datoria si mi-a dat peste mana , noroc c-au fost si fructe asa ca n-am stat degeaba.
Pup la voi ca trebuie sa inchid sandramaua, am promis ca ma ocup de cumpararea cadourilor pentru gradi si acum trebuie sa-mi onorez promisiunea si n-am nici un chef sa umblu prin magazine
ChrisDun spune:
Salutare
Mey, sa cad pe spate cand am vazut cat ati scris !!!
Onixone, Nelia, NewMami, de ce nu incercati Monti ? Sigur, eu sunt foarte incantata de el pentru ca la mine a dat roade, dar si pentru ca mi se pare foarte usor de tinut. Si pot spune ca nu il tin ca la carte, adica mai fac si "abateri". Ieri seara, spre exemplu, am halit jumatate din placinta Ideea e sa reusiti sa treceti de partea teoretica - pe mine m-a terminat - si sa va aruncati ochii pe meniurile propuse de el...
Nelia, in paginile trecute ai scris ca il admiri pe B... si asta m-a (cel putin) derutat... iti dau pm, ca sa nu mai stric topicul cu chestii care n-au legatura...
onixone, ma infior apropo de ce ai zis tu... adica se stia dinainte ca trebuie sa iasa B ? Chiar daca oamenii au votat altceva ?
Eli, wow, ce de mere ai primit!
Multa sanatate Biencutei!
Si noi ar fi trebuit sa avem azi serbarea, dar nu o duc pe Carina, pentru ca nu i-a trecut tusea, si nu vreau s-o ia de la capat.
Florentina, Cornelia, bine ca ati mai scris si voi !
Florentina, mie nu mi se pare pre devreme ca i-a cazut Mayei dintisorul, pentru ca ea a fost mereu mai precoce. Nu pot sa uit cand v-am intalnit prima (si singura?) data, cand aveau fetele 1 an, si Maya zicea R curat si frumos ! Plus ca si conversatia ei e mult mai matura pentru varsta pe care o are... La ce dentist ati fost? E de incredere ?
Cornelia, Vladimir (ce mult imi place numele !) seamana si cu Maria, si cu Stefanul ... asa il vad eu Ma intreb daca va fi tot blondin ca Stefan, sau saten ca Mariuca... Petrecere frumoasa la serbare!
Gabitza[/red], petrecere frumoasa si voua... la vizionarea casetei de la serbare. Eu cred ca Andrei nu se va pierde cu firea, si o sa isi spuna poeziile ca la carte.
Cu siguranta ca mai vroiam sa va zic ceva, dar nu mi-am deschis ferestrele in paralel, si acum am uitat
Multa sanatate !
nelia spune:
Chris, nu am primit nici un PM...
Elisor, Gabitza... Un ultim mesaj si incheiem discutia despre politica: nu il admir pe Basescu ca om, ci doar ca simbol sau ceea ce cred eu ca este pentru mine acolo. Nu-mi place si nu l-am votat din placere, ci ca pe singura alternativa din prezent. Dar se poate sa aveti dreptate, adica nu se poate, ci sigur aveti, mai ales ca sinteti mai multe care ginditi asa. Numai ca eu am trait sub Ceausescu si sub Iliescu in Romania si frica a ramas pentru astia. Basescu nu face decit sa continue ce au inceput ceilalti. Faptul ca si Basescu este la fel ca ei, nu-i scuza pe primii, pe care eu nu pot sa-i iert, nu vreau si nu voi putea niciodata.
V-am spus ca eu sint liberala, daca ar fi un partid liberal puternic in Romania, care sa vina cu candidati tineri si deschisi la minte si la suflet asa cum este ideologia liberala, as vota cu sufletul, nu cu miinile. Dar Cimpeanu pe vremuri, si cei prezenti - Tariceanu si Antonescu nu sint liberalii pe care sa-i votez, Tariceanu este un timpit si un mafiot ca toti ceilalti, iar lui Antonescu i-am acordat increderea acum citiva ani, dar nu a facut nimic sa si-o pastreze. Tot ce a facut in ultimii ani il aseamana cu Constantinescu (marioneta condusa de alte marionete) si inca o data nu mai vreau sa o iau in bot cu increderea intr-un nou lider politic. Dar daca isi reface coloana vertebrala in 5 ani si candideaza din nou sau apare un alt lider adevarat, sint prima care il votez impotriva tuturor celor existenti acum... De fapt, nici n1`u e nevoie sa se astepte 5 ani, sint suficienti si 2 daca trece criza si Basescu nu face nimic... e minoritar partidul lui si sint atitea metode democratice de a scapa de un presedinte daca chiar se doreste acest lucru. Numai sa fie dorinta reala, nu lovitura de stat.
In final, se pare ca fiecare traieste cu frica de cineva, voi de Basescu si va cred, eu de Iliescu, dar trebuie sa ma credeti pentru ca nu am trait si sub Basescu, dar imi ajunge ce si cit am trait sub primul... al carui zimbet de pe ecrane din zilele astea, mi-au adus fiori reci pe sira spinarii... eram in editura cind au venit minerii, baricadati in subsol si am trait sentimente pe care nu le pot descrie in cuvinte... stiu ca se spune ca Basescu i-a adus, dar din cautarile mele de atunci si de dupa, eu inca nu am primit confirmarea pentru asta... si numai faptul ca el si Roman au cazut atunci ca tapi ispasitori, mie mi-au intarit convingerea ca Iliescu este singurul raspunzator de ceea ce s-a intimplat in acele zile in Bucuresti... de aceea imi este frica de el si de puterea lui.
Dar aveti dreptate, este inadmisibil ca dupa 20 de ani sa se aleaga tot intre riie si scabie! Din pacate pentru acea tara si acel popor pe care le iubesc din tot sufletul!
Am luat A la prezentarea de aseara, dar acum am o durere cumplita de cap, nu stiu cum ma voi descurca in seara asta. Si aici a venit ninsoarea, chiar ma intrebam cind se va intimpla, a recuperat iarna, intr-o noapte, ma uit pe geam si nu-mi vine sa cred...
Cornelia, am vazut pozele tale, frumosi copii mai ai! Si mie mi se seamna ca Vladimir seamana mai mult cu Maria, dar are si din Stefan ceva. Oricum, e o placere sa va vad pe toti cinci, frumoasa familie sinteti!
Va pe toate si sper inca o data ca nu v-am deranjat cu nimic, pentru ca de fapt nu cu voi am ce am... Dimpotriva, voi imi sinteti mai dragi decit ar putea sa-mi fie vreodata orice politician, fie el si curat ca lacrima, utopic vorbind.
nelia spune:
Nu ma mai loghez, ca iar pierd mesajul... are ceva forumul asta.
Dar am revenit ca am gasit mesajul lui Chris... nu-ti mai raspund acolo, ca fara sa stiu ce mi-ai scris, raspunsul e dat in mesajul de mai sus, cred. Mai ales despre Antonescu... Concluzia e una singura: fiecare traim cu o frica de ceva si gindim si actionam ca atare si ca, in final, poporul sufera si ei sint toti la fel, lucru in care sintem, din pacate, toate de acord sau sintem nevoite sa fim, din lipsa de alternative viabile.
Elisor, nu numai ca este hotarita Tudora, dar nu se lupta pentru ideile si convingerile sale, deloc. Decreteaza si gata... fara crize, fara plinsete, fara nimic... ea asta este si nu se schimba, depinde noi cum o luam. Are un stil unic! Chiar daca nu sint de acord cu ce spune sau cu ce vrea, faptul ca tace ma face sa cred ca a renuntat la ceea ce vrea. Dar in final, imi dau seama, ca da, poate nu a facut ce a vrut, dar nici ce am zis eu nu a facut. Pur si simplu ramine pe pozitia ei, chiar daca asta ar insemna sa renunte pe moment la ideea ei! Exemplul cel mai bun este mincarea: imi spune ca nu vrea sa manince ceva, eu ii spun ca nu are incotro, e o supa si trebuie sa manince, ea zice ca nu, eu zic ca da, ii dau argumente (nu o oblig sa manince ce nu-i place, am tot timpul in frigider mincarea ei preferata, pentru ca ceilalti maninca orice... si oricind)... ea tace. Zic taci, ca am convis-o... ia o gura... nu stiu ce mai face, ca sa constat seara ca, de fapt, pina la urma, s-a culcat aproape flaminda si sint nevoita sa-i dau exact ce vrea ea, pentru ca imi este mai teama de ce poate face nemincatul, decit ca isi impune punctul ei de vedere. Daca ar face crize, as lua masuri... dar e linsite totala in casa in privinta ei. Si asta face si cind minte: se uita la tine si minte si nu o simt, dom'le! Pe toti din casa ii simt, imi dau seama ca nu spun adevarul din primele secunde, pe ea nu! Spune ca nu a facut ea, scurt, intr-o singura propozitie, dar cu o asemenea intensitate in mesaj, incit pur si simplul nu mai poti spune nimic si te vezi nevoita sa o crezi... ca sa constati dupa o vreme ca, de fapt, nu e asa. Oricum, e cea mai tare dintre noi, ca personalitate vreau sa spun. Desi, cind o vezi asa micuta si firava, ai zice ca nu e in stare de asemenea lucruri. Ta-su e in fund de admiratie pentru felul ei de a fi, eu incerc ceea ce spui si tu, sa-i canalizez vointa spre lucruri pozitive, pentru ca pe mine m-au intimidat intotdeauna astfel de oameni.
Chris, Elisor, da, cu Montignac m-am impacat si eu bine. Dar asta ia timp si cere vointa multa, ori eu nu am nici una, nici alta acum. Si vreau sa scap de vreo 5 kile de pe burta, ca nu ma mai suport, nu va imaginati ce burta am, zici ca-s gravida asa, prin vreo 5 luni... s-au adunat acolo si nu se duc nici de-ale dracului.
elisor spune:
Nelia felicitari pentru "A", bine ca n-ai luat B ca nu puteam sa te felicit pentru B , te tachinez putin fara suparare Ti-am trimis PM cu dieta.
Bianca ma toaca cu problemele ei existentiale, o preocupa in special viitorul ei ca si parinte, ca si mamica. Vrea numai un copil musai sa fie fetita, trebuie sa munceasca mult sa aiba bani ca vrea sa-i cumpere bebelusului un scaun pentru masa, nu vrea niciodata sa cerseasca, nu crede ca va putea sa conduca vreodata masina si altele si altele de trebuie sa stau serioasa si gasesc raspunsuri si chestiile astea se intampla cu precadere seara cand trebuie s-o culc.
Fac un dus si ma bag in pat ca ma ustura ochii si ma doare capul.
Androix spune:
Hai ma, eu sunt inghetata ca un rahat si la voi e incinsa atmosfera sau s-a dezamorsat deja?
Nah! ca am sters si eu un mesajutz...dar ca sa lamurim: am votat crin in primul tur ca sa nu iasa geoana in turul II si sa mor io daca nu-l votam si in turul II ca vot impotriva lui base, dar cand l-am vazut bot in bot cu pinocchio asa mi s-a facut o greatza... Da-i dracu pe toti, iar nu mai merg la vot, nush cum fac ca ma tot convinge unul si altul in ziua votului sa merg si s-o comit.
Flori, multumesc pentru asa cuvinte de lauda!
Elisor, asa dieta solicitata si de succes merita scrisa aici nu pe peme
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
www.breslo.ro/Shop/androix" target="_blank">Androix Bijoux
Andreea mama de Filip si Georgia