Copiluti maricei de mai-iunie 2005 (5)
Raspunsuri - Pagina 12
elisor spune:
Se poarta stersul mesajului? Eu nu-l sterg
Cris sunt in asentimentul tau in privinta placintei cu mere , am primit de la maica-mea vreo 30 kg de la mosie asa ca trebuie cumva sa le dam gata, nu mai spun ca rontaim toata ziua la ele. Tot la fel ca in poza ti-a iesit sau ai prestat alta reteta?
Mersi pentru placinta, cel putin virtual sa ma ospatez ca n-am mai mancat ceva dulce de saptamani intregi.
Oana ti-o dau cu draga inima dar stii ce se spune despre dietele astea generale, eu n-am incotro si pe asta o tin pentru ca am dat acum doi ani 17 kg cu ea, deci pe mine e testata . Nu ma vad ajungand la un nutritionist prea curand, nu sunt in stare sa ajung la un laborator macar. Mie mi se pare sanatoasa si in regula aceasta dieta pentru ca e bazata pe multe fructe si legume, carne de peste. N-am dat jos cat as fi vrut pentru ca am mai sarit calul cu alune, nuci, fistic. Dieta am completat-o si cu seara de seara ture de parc, dar uite ca deja am o saptamana de somaj, s-a lasat frigul, respir numai pe gura si ma doare in gat. In casa ce mai fac un abdomen. Ti-o trimit pe pm. Ai cumva parola Adinei (Babygirl) de pe dropshots?
Dupa parerea mea nu ai de ce sa-ti faci griji cu silueta mie mi se pare ca arati super sexy
Mamisorul cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
nelia spune:
Elisor, pare ca te contrazc, cind de fapt, gindim la fel. Nu vreau sa am ultimul cuvint, dar nici nu pot sa nu raspund la ce ai scris, pentru ca asta m-ar impiedica sa ma mai simt in regula.
Nu citesc numai presa manipulata, am surse de informatii reale, stiu fiecare ziar cui ii este aservit. Si eu cred ca mai manipulat esti cind traiesti acolo, decit daca vezi de un pic mai de departe lucrurile... na, parerea mea.
Dar, da, ai dreptate, din pacate, dar, da, ai mare dreptate! De doua ori, vezi!?! Asa este tot ce spui in privinta lui Basescu. Dar nu stiu ce te face sa crezi ca Antonescu este pe picioarele lui. Dar ar fi, s-ar da deoparte (s-a dat, cica nu va guverna, dar eu sint sigura ca se va razgindi, nu am incredere in el... e un joc de culise, au vrut sa ne faca sa credem ca el poate fi o sansa intre cei doi, dar e fals), nu ar fi sustinut pe nimeni, a fost candidat la presedintie, e tinar... sa se pregateasca pentru alegerile urmatoare, pe pozitia lui. Din pacate, nu e pe picioarele lui, este plecat tot de acolo si tot acolo se va intoarce. Eu sint liberala ca orientare politica, dar Crin Antonescu nu ma reprezinta, nu am cum sa-l votez. Iar intre Basescu si Iliescu, pardon, Nastase, pardon Geoana (pacat de el ca a acceptat sa fie marioneta lor), il aleg pe Basescu, desi stiu ca este adevarat ce ai spus. Tot ce face Basescu este mult mai putin rau decit ce a facut si face in continuare clica Iliescu. Nu vreau sa am ultimul cuvint, dar voiam sa-ti spun ca ai dreptate si totusi... singura solutie este sa boicotezi alegerile, eu asta as fi facut ca roman, m-as fi dus la vot, in proportie de 60-70 la suta si as fi dat un vot nul, ca o forma de protest impotriva tuturor candidatilor! Cine i-ar fi votat daca poporul nu-i vota? E utopic ce spun, dar asta ar merita. Nu-mi place Basescu, l-as da jos miine, dar nu vreau sa vad picior de Iliesti la conducerea tarii, m-am saturat de ei, ii urasc din tot sufletul. Va trece timp pina cind se va afla ca de cind si-a terminat mandatele a jucat pe toate planurile (v. Vadim - era impotriva lui si acum e linga el, Geoana, Antonescu) ca sa puna mina din nou pe putere.
Iar pentru mine e clar: din cauza lui Iliescu am plecat, imi tremura mina si mi se usuca sufletul sa pun stampila pe un nume care e legat intr-un fel sau altul de el. Si, in afara de Basescu (pe care mi-e ciuda ca nu e altfel), in rest, toti, dar absolut toti sint legati de acea scrirba comunista care ar trebui sa fie dupa gratii acum, impreuna cu Nastase & comp. Voi spune acelasi lucru si despre Basescu daca va fi cazul, pina acum ceea ce a facut sint mizilicuri pe linga crimele celorlalti.
Parerea mea, si te rog sa nu o iei ca un repros, ca nu este, dar romanii de buna credinta trebuie sa invete sa-si apere drepturile, in mod civilizat, democratic, sa nu mai accepte ce li se ofera... si sa-si invete si copiii la fel... stiu, greu, dar inca nu exisa miscari sociale de aparare a drepturilor fundamentale ale oamenilor.
Nu traiesc acolo si nu compar, sint implicata pe doua planuri pentru ca sint cetatean al celor doua tari. Sa stii ca nu tinjesc chiar dupa Romania, dar nu pot si nu vreau sa ma desprind de ea, insa sint la fel de implicata si in tot ce priveste Canada, Quebecul... in mare parte si datorita studiilor in domeniul social.
Acum citeva minute am citit un comentariu si m-a intristat foarte tare... e democratic sa ai dreptul al vot daca esti cetatean al tarii, nu e sa nu ai... peste tot in lume este asa. Dar un roman spunea ca poate se contesta alegerile si ies PSD-istii si le vor interzice celor din afara sa voteze si cica le-ar trebui viza sa intre in tara... Stii cum suna de aici sa vezi romani din tara care gindesc asa!?! Ca aproape imi vine sa spun, da, poate ca ar fi bine sa fie anulate alegerile si sa-i aduca pe ceilalti!
Gata, nu mai revin cu nici un cuvintel, am discutat si asa prea mult, dar va rog eu, nu mai mai excludeti numai pentru ca nu traiesc acolo. Nu e drept, in sufletul meu sint mai roman decit multi alti romani care au domiciul stabil in Romania... parol! Si ne este destul de greu si aici, din toate punctele de vedere. Da, exista o luminita la capatul tunelului, mai vizibila decit o vedeti voi in Romania, la nivel de perspective, apreciez acest lucru, de asta sint aici si nu acolo, dar nu e usor nici pentru voi ca sinteti acolo, nici pentru noi ca sintem aici... iar eu si Octav sintem aici numai din cauza lui Iliescu si al clicii lui, care au tinut in loc 15 ani tara respectiva, in loc sa faca ceva. De acord cu tine in privinta lui Basescu, desi inca mai am o mica speranta, se prea poate ca Basescu, nefacind nimic in urmatorii ani sa va faca sa plecati pe cele care aveti ginduri de emigrare... la fel cum ne-a facut pe noi Iliescu, dar si daca ar fi asa, ajunsi aici, vei simti ce simt eu cind va trebui sa votezi pe cineva care are legatura cu el. Pun pariu pe ce vrei tu!
Am editat sa spun ca nici nu a ajuns bine mesajul si Crinutul nostru, liberal, independent, i-a lasat pe ceilalti sustinuti si trece acum in tabara de la guvernare: da, va accepta sa intre la guvernare (oare ce sint aproape sigura ca asa ar fi facut si daca ieseau ceilalti!?!), in anumite conditii... Toti o apa si-un pamint cum bine spunea cineva...
Gata, punct, tu poti sa raspunzi, dar eu nu mai vreau sa scriu nimic pe aceasta tema. Mai sint si altele... uite, am facut o prajitura cu cacao, in seara asta la prezentarea orala se face si masa cu ce aduce fiecare... si iar nu am aparat de fotografiat... toata viata mea am suferit de lipsa unuia.
Florentina G spune:
Salutare!
In sfarsit am ajuns sa scriu si eu dupa o absenta lunga, lunga....
multumesc tuturor care nu ne-au uitat si au intrebat de noi in tot acest timp!
Nu am reusit sa citesc decat printre randuri insa mi-am propus sa recuperez tot ce am pierdut cat am absentat de pe forum!De fiecare data cand vreau sa vorbesc cu voi incep prin a citi ultimele doua pagini, apoi mai citesc doua din urma, si inca una...si uite asa trece timpul si ma trezesc ca am uitat sa fac ceva...las totul balta si o las pe data viitoare!!!
Am avut o vara incarcata, au fost zile cand plecam de dimineata de acasa si ma intorceam in toiul noptii sau chiar in zori in week-end. Am mare noroc cu mama care a stat tot timpul cu copiii, i-a ingrijit si rasfatat destul.
Sa va povestesec in linii mari despre noi... si sa incep cu ce e mai recent.. Mayei i-a cazut primul dinte de lapte! Mi se pare extrem de devreme, drept pentru care am mers cu ea la stomatolog. Ne-a confirmat ca e cam devreme sa ii cada dar ca nu este o problema si ca problema defapt este o cariuta mica la o maseluta de lapte care i se va schimba abia pe la 10-11 ani!A fost circ la dentist, nu a vrut sa stea deloc desi doctorita a fost super draguta, nu stia ce sa ii mai faca si ce sa ii povesteasca sa o lase sa ii umble la maseluta. Am renuntat in final si a ramas sa mai incercam o data dupa sarbatori...poate reusim sa o convingem pana atunci.
Dintisorul i-a cazut in timp ce manca, s-a miscat timp de o saptamana pana a venit cu el in mana sa mi-l arate. Acum e caraghioasa foc ca vorbeste sasait si se lauda oricui ii iese in cale!
Cu gradi am avut ghinion... anul acesta urma sa se dea in folosinta corpul nou construit si grupa Mayei a fost repartizata in acest corp, impreuna cu toate grupele mici si mijlocii. Cand a inceput gradi in septembrie pe noi ne-au anuntat ca se decaleaza cu 2 saptamani inceperea anului ca nu aveau mobilier...si din doua saptamani s-au facut 3 luni...pentru ca ne-au anuntat ca abia din ianuarie se incepe gradi si asta numai daca sunt parintii de acord sa cotizeze pentru a se cumpara mobilier, plus rechizite si ce mai trebuie... Maine o sa merg sa facem plata si cu ocazia asta sa incerc sa il inscriu si pe Patrick in grupa mica. Directoarea mi-a promis ca il primeste dupa ce implineste 3 ani si trag nadejde ca voi reusi sa il duc si pe el. Sunt mandra de el ca se duce la baie singur, isi inchide usa, se dezbraca - se imbraca singur, mananca singur fara probleme, e tare haios ca aduna si ultimul rest de mancare din castron cu lingurita!
Atata doar ca e tare nazdravan si o sicaneaza pe Maya tot timpul. In prezenta lui, Maya nu poate face puzzle, nu poate colora, nu se poate juca cu plastilina... e ca o vijelie, darama tot! Au si momente cand se joaca impreuna, isi atribuie diferite roluri si atunci sunt dragalasi tare!
Sper din toata inima sa revin la obiceiul vechi..."nici o zi fara DC" si sa stam la povesti ca in vremurile bune!
Va pup pe toate cu drag!
PC. Astazi am trecut prin Pasajul Universitatii si am intalnit-o pe Andreea. Are cea mai frumoasa colectie de bijuterii din pasaj!!! Mi-am cumparat si eu o pereche de cercei de la ea si abia astept sa imi mai iau si alte chestii!
Clar mi-am iesit din mana....am trimis mesajul fara sa ma loghez de doua ori...apoi am vrut sa pun fereastra in bara si am inchis-o de tot !!!
Tina, mami de Patrick si Maya
"Nu te uita niciodata de sus la cineva, decat daca vrei sa-l ajuti sa urce" Jesse Jackson
onixone spune:
Elisor: multumesc mult pentru regim.Cred ca am sa tzin un regim scurt cu fructe pana merg la mama.Si acolo....Dumnezeu cu mila!Cand ma intorc pe 1 Ianuarie.
Nelia:cand o trece ceva vreme...am sa povestesc ce s-a intamplat in tzara.Tata face parte din partidul rosu( munca a venit cu asta... nu a avut de ales...cel putin asa cred eu!)si este mandatar financiar la alegeri( de orice fel).Doar atat zic acum: duminica seara cand cand s-a dat exit pole-ul,vorbeam cu tata la telefon, si razand i-am zis"hai ca mai ai slujba 5 ani" si el mi-a raspuns" sa o crezi tu".Asta cand Geoana se declara presedinte.Si sunt multe chestii de spus dar poate cand o trece vremea..
NewMami spune:
Elisor, ehe … nici eu nu plac asa grasa, dar la naiba nici ambitie n-am formidabila, ma complac … dar ma visez slaba … sanse cred ca intr-o alta viata .
BRAVO tie, te admir, iti trebuie intra-devar vointa ca sa dai 8 kg jos! Cand eram mai tinerica … parca aveam alta vointa si dadeam mai repede … cu varsta pe langa ca se duc mai greu …
Patrick e mai bine, il mai doare putin stomacelul, a mai facut kk moale, dar de vomitat numai duminica dimineata s-a intamplat, ceea ce ma face sa cred ca la el a fost o indigestie. Ieri l-am dus la daycare, caci febra nu avea, se simtea mai bine.
Atat de cumintel a fost ieri, si matur, piu sa nu-l deochi. Ne-am inteles fomidabil, singurul lucru e ca nu mai vrea sa mearga la dance la clasa de step. N-a fost f. incantat de ea de la inceput, iar acum mi-a spus ca efectiv nu-I place. Dar ca el ar vrea sa danseze ca in Mexic … adica salsa. Asa ca l-am retras de la step si face numai jazz, care ii place si fetitele de la clasa asta sunt mai misto. Dar salsa nu au inca ptr. varsta lor.
Ieri cand a iesit de la clasa … am cascat ochii cat cepele … doua fete se certau care se marita cu el … Una il tragea de-o mana, cealalta de alta … No pleaseeeeeeeee, nu déjà … e inca baby - pentru mine.
Multa sanatate Biancai, numai acum am citit, of mititica iar a cules ceva Sa treaca repede, sa nu fie nimic serios si sa va puteti bucura din plin de vacanta, sarbatori.
Va imbratisez cu drag
Florentina , ce ma bucur ca ai aparut. deja numai din ce povestesti mi-l si inchipui pe Patrick, cred ca e un dulce de obicei al doilea copilas e mult mai descurcaret de cat primul, fiindca nimeni n-a mai avut timp sa stea dupa el ..
V-am admirat pozele, Maya o domnisorica tot mai frumoasa, delicata , Patrick nu mi-a venit sa cred ce marisor e... iar despre tine .. esti de invidiat mamico !
Mai fetelor, daca mai vorbiti atata de politica o sa fac scurta la mana cat scroll down sa sar mesajele Asta e subiect despre copii, hai sa trecem mai departe
nelia spune:
A!!!! Am scapat de o prezentare, si inca cu o nota superbuna! Dar au fost 9 prezentari in 4 oare, uite asa imi face capul !
Newmami, asa este, promitem ca nu mai facem. Pe mine ma pasioneaza politica, nu sa o fac, doar sa-i critic pe altii care o fac... am o mare placere sa ma iau de ei. Tudora ii face desene lui David, un mic chinez dulce si haios din clasa ei, cu care e de mica in aceeasi grupa... dar de vreo citeva saptamini, i-au apucat iubitul: se tin de mina in curte, isi aduc de acasa diferite jucarii si le schimba intre ei, Tudora ii opreste si din mincare, ca cica lui David ii place...
Aici nu primesc la jazz decit de la 9 ani, in rest e dans creativ sau pre-balet. Tudora e la pre-balet, Agata la o clasa combinata de balet de jazz, conditia ca sa intre la anul la jazz, care ii place mult de tot. La salsa era abia de la 6 ani, dar Tudorei nu-i place alt dans in afara de balet.
Si daca tot am ajuns aici... eu nu am mai vazut copil atit de hotarit ca Tudora! Sper sa fie o calitate, acum pare mai mult o incapatinare, dar stie exact ce-i place si ce nu, iar daca nu-i place, nu face sau nu maninca si gata. Nu poti sa o indupleci cu absolut nimic. Si cind isi alege desenul animate sau cartea... se gindeste un pic, spune si aia e; la imbracat la fel... Intr-o seara, mi-a spus ca ea nu poate sa adoarma inainte de ora 10, degeaba o cert si ii tot spun sa se culce, nu poate si gata. Si de atunci, intreaba: e 10, acum e 10... dupa ce ii spun ca da, e 10, ca nu pot sa o pacalesc, nu stie ceasul, dar stie cum stau acele cind e ora 10... adoarme in 10 minute. Si intr-o dimineata a zis ca ea se scoala la 8.30, ca pina atunci trebuie sa doarma. Si atunci am constatat ca, intr-adevar, aia e ora ei de culcare si de sculare fara mofturi, cu bunadispozitie, indiferent de ce spun eu... Si de atunci am lasat-o in pace: se culca la 10 si se scoala la 8.30. Si doarme o ora ziua, ca cica si la gradinita le-a spus ca ea mai mult de ora nu poate dormi... punct. Ah, si inca ceva dragut de la Tudora, mie mi-a picat foarte bine, recunosc. Pe perete la gradinita e scris de ziua internationala a copilului ce-l face pe el special. Si in dreptul Tudorei scrie: I'm special because my mother keeps me busy!
Elisor, woau! Hai, ca luata de val, am uitat sa scriu woau la kilogramele pierdute. Bravo, felicitari. Dar vreau si eu dieta, se poate? E musai sa slabesc, trebuie sa dau citeva kilograme de pe burta si numai cu sportul nu se duc, ca sint prea multe. Trebuie sa dau de peste tot, vreo 20 asa, dar in afara de burta unde chiar se vad si inca rau, in rest sint aranjate uniform sa zicem.
Florentina, ce bine imi pare sa te vad! Ma bucur ca ne-ai scris. Ce chestie, sa-i cada dinte la nici 5 ani! Sper sa fie in regula cu cariuta, si eu am emotii, ca in ianuarie trebuie sa duc fetele la controlul de 6 luni si in ultima perioada, pentru ca sint mai mult plecata seara cind se baga ele in pat, dar si pentru ca Tudora sufera daca o spal eu, ca cica asta inseamna ca nu am incredere cum se spala ea, s-au cam spalat singure... sper sa nu ne trezim cu vreo supriza prin gurite.
Si mie imi placea cind stateam aici, la taclale, cu asa mare placere imi aduc aminte de acea perioada! Dar vazind ca se duce subiectul, ca il gaseam pe pagina 2 sau 3, si mai ales dupa ce a zis Gabitza ca ea scrie in continuare si ca va pleca ultima de aici, ca a pus suflet in acest subiect (citat aproximativ), mi-am promis ca macar la doua zile intru si scriu... nu intotdeauna bine, dar scriu.
Gata, ma duc la nani, ca simt ca ma ia durerea de cap. Chiar, Onixone, pe tine de ce te doare? Ca si eu vomit de durere, atit de crunte sint cind sint. Ai fost la medic? Eu imi tot spun ca ar trebui sa ma duc sa fac un scan, ca poate e vreo sinuzita ascunsa (nu ma stiu cu probleme, dar de cind a patit sora mea ce a patit, ma gindesc si la asta), poate e vreo tumoare... nu ride, atit de tare ma doare cind ma doare, ca ma gindesc ca nu se poate sa te doara un cap in halul asta si sa nu ai nimic la el. Octav ma tot incurajeaza sa ma duc, cica de avut am sigur ceva la cap, mai ramine de vazut si ce.
Va !
nelia spune:
Onixone, sint poze in albumul meu, dar nu cel de la semnatura, ci pe www.dropshots.com/aurice. Nu sint multe si nici prea recente, pentru ca nu am aparat... si iar imi aduc aminte.
NewMami spune:
M-am apucat sa impachetez unul din cadouri ca sa-l duc la daycare pentru Santa de acolo ... si am sfarsit prin a le impacheta pe toate ... la 1 noaptea
Iar acum ma gandesc sa ma duc sa ma culc sau mai bine sa ies la lopatat caci ninge afara ca-n povesti - foarte frumos daca privesti dinauntru . Tati nu-i acasa si va ramane pe mine dimineata sa ma descurc cu zapada
Nelia, e mare figura Tudora ... stie ce vrea si ce poate ...asta sigur e o calitate.
Vad ca fetele sunt mai precoce in ale , caci desi doua fete se certau pe el, lui nu-i prea pasa.
Noi primim lunar un sumar de la daycare, un fel de news facut de educatoare si in fiecare editie sunt doi copilasi care vorbesc despre ei, tot asa ce le place, ce nu le place dar legat de daycare. Randul lui Patrick inca n-a venit, dar ma amuz tare de cat pot sa fie de inocenti, de raspunsurile lor instantanee, pure. E o varsta atat de minunata.
gabitzam spune:
Azi are Andrei serbarea la gradinita, cea fara parinti. Tare sunt curioasa cum o sa se descurce, daca nu o sa se piarda si o sa-si spuna frumos poeziile si cantecele. Ca de stiut sigur le stie, acasa mi le canta tot timpul.
Nelia, eu ii tin partea lui Elisor in discutai asta, sper sa nu te superi pe mine Si mai vreau sa zic un lucru si termin si eu. Nu am votat pentru Geoana si PSD, ci contra Basescu si PDL. Iliescu este mic copil fata de Basescu, sper sa nu ajunga sa demonstreze pe pielea noastra ce poate si vrea el de fapt. De fapt a si inceput, din pacate...Mie mi-e mai teama de fostii securisti din spatele lui Basescu, mult mai activi si nocivi decat fostii comunisti pensionati din spatele lui Geoana. Gata, case closed
Alaturi de SEBI
Cornelia spune:
Pup fetele!
La multi ani sarbatoritilor sfarsitului de noiembrie si inceputului de decembrie! Sa traiti cu numele!
Eu am fost depasita de evenimente si am mai ramas o perioada si fara calculator si fara net pe laptop. Ce mai, rupta de lume .
A venit si la noi Mos Nicolae si iar a fost prea darnic. Bunicii nu se pot abtine sa nu puna si ei ceva in ghete.
Copiii sunt binisor. Vladimir iar e fonfanit si infundat, dar sper sa ii treaca si de data asta fara alte complicatii. Copiii mari se pregatesc de serbari de Craciun: azi Maria si vineri Stefan. Abia asteptam sa facem bradul acasa, dar cred ca in weekend-ul 19-20 decembrie.
Daca va era dor de noi am poze mai vechi (noiembrie) aici: http://picasaweb.google.com/cornelianis/2009Noiembrie# si mai noi aici: http://picasaweb.google.com/cornelianis/2009Decembrie#