**Zmeurici de iulie-august 2009 (15)**

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tanimi spune:

Pogos, v-am admirat pozele .

Tudor parca ar fi fratele Iarinei la piciorushe . E super frumoasa poza cu caciula si cizmele. iar Ana ... o printesa !

www.picasaweb.com/gatarba

Nina & Iarina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Doamne dumnezeule..dar grupa e a tatalui sau a mamei?Daca e a mamei atunci parintii ei adica bunicii ar putea avea aceeasi grupa...sau rudele din parte familiei parintilor....dumnezeu sa o ierte..imi vine sa plang..bietul copil...trebuie sa multumim lui dumnezeu ca avem puiuti si ca suntem sanatosi cu totii....
e tot ce simt acum

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
http://picasaweb.google.ro/lhmadalina/EVAMARIA#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

multumesc tanimi. a vazut-o si eu pe bucalata ta. ce dulcica e si ce peisaje aveti acolo...o frumusete!

bietul bebelus...sper sa se rezolve cu sangele.

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si de Tudor Petru (22.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Gata..am iesit de la dus si sa va citesc :

Pogos ce tari sunt pozele in 4..iar poza aceea cu Ana mica si cu Tudor in acelasi costumas ..seamana leit. Iar tu ai slabit f bine..arati super.

Flosideea nu iau fier degeaba caci am facut analiza si era rau de tot...chiar daca ma ajuta sau nu la par organismul tot avea carenta si o combat.

Ungaras cum te-ai descurcat azi fara noaptea de somn? nmasina cu 3 locuri...mmm..schimbati-o sa aiba bebe loc

Pooh sa ne creasca parul la loc..sper si eu..poate se poarta si chelia

Rallu multe lunite fericite pentru Robert, sa creasca mare si sanatos . bravos pentru achizitii....

Mqqm incerci autodiversificarea la Oliver?
Eu sunt mai in urma ..si de asta intreb abia acum

Giova felicitari pentru Marco.BRAVO.

Icmanu sa aiba pofta zmeurica ta.

Brrrr Uliiasi prin ce ati trecut. Sa dea Dumnezeu ca David sa nu ia si el...cred ca ai fost speriata.

Siacob, Pony, Pogos, Moniland multumim mult pentru aprecieri si voi sunteti super.

Pony am vazut si eu balutele lui Raducu, e un frumos. Insa mi se pare cam rosu la ochisori..nu te supara..ai intrebat dr daca e ok?

Eumada ai dreptate din punctul asta de vedere nota 10 pentru medicii romani.

Cred ca fug la somnic ca sigur Eva se trezeste la 2 fara ceva ca in fiecare seara..v-am spus eu ca a inghitit un ceas.

Aaaaa..eu am cam pus deoparte toate hainitele cumparate de 0-3 luni..si ii luasem ceva..nu ii mai vin deloc. Cele de 3-6 luni sunt la linita. Cred ca in curand ne uitam dupa cele de 6-9 luni.
Nu stiu cum gandesc astia de trec pe hainite 62 cm sau 6 luni cand Eva mea are cam 65 cm la 4 luni.

MAINE FACEM SI NOI 4 LUNITE..si vaccinul...

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

blanca, da, seamana f bine. si pozele au fost facute cam la aceeasi varsta.

eu lui Tudor am inceput deja sa-i iau hainute pentru 6-9 luni. cele de 3-6 luni ii sunt fixe.

multumesc pentru aprecieri la adresa mea, dar as mai avea vreo 7 kg de dat jos. nu ca as face figuri, dar le simt in articulatii. dar le voi da cu siguranta cand va incepe Tudor sa mearga. asa a fost si la Ana.

La multe lunite pentru maine pentru Eva!! si bafta la vaccin. sa nu aiba reactii adverse.

m-am uitat la pozele voastre de la nunta. foarte frumosi! si tot pe 31 iulie am facut si noi nunta, doar ca anul urmator.

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006)
si de Tudor Petru (22.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Mqqm, vin si eu pe panta AUTODIVERSIFICARII cu voi! Cand am vazut linkul, l-am deschis intr-o doara, nici nu stiam cine a deschis discutia, apoi, cand am citit, am zis asta e pentru noi! Eu aveam o retinere sa incep cu supite sau cu suc, tot ziceam ca mai citesc. La un moment dat l-am descoperit pe Dr Spock si am sorbit fiecare rand! Dar tot nu stiam cum sa incep.

Ca un preambul, eu i-am dat lui Filip saptamanile trecute sa guste banana si cate un bob mare de strugure si am fost placut impresionata sa vad ca se descurca destul de bine sa le moflaie, suga, sa le manance in final. Nu vreau sa-i diversific alimentatia pana la 6 luni, i-am dat de pofta (lui) si de curiozitate (a mea). I-am dat si apa sa guste din biberon (doar de doua ori) si cred ca l-ar fi baut pe tot. Dar, gata, ramanem pe tzitzi. Filip a absolut fascinat de apa, cand vede o sticla de apa se uita fix, se linge pe buzite, daca beau eu in timp ce papa el, se opreste si se uita la mine, iar, cand e suparat, e suficient sa-i aratam o sticluta de apa si uita instant.

Si eu am mai gustat vin si bere in ultima vreme, cate juma de pahar de pofta. Imi amintesc ca anul trecut in noiembrie, inainte sa aflu ca sunt insarcinata imi era pofta in fiecare seara de vin rosu, iar eu de felul meu nu beau. Apoi, am facut testul si m-am linistit.

Giova, succes lui Marco sambata la concurs!

Si mie imi cade parul, dar daca tot e normal, nu-mi mai bat capul si cu asta. Am luat ulei de migdale sa ma dau, dar am tot amanat.

Uliiasi, sanatate multa acolo la voi acasa!

Alina, refacere rapida mamei tale!

Blanca, la multe lunite Evitei! Foarte frumoase pozele din parc. Ati gasit niste peisaje superbe, noi in Moghioros n-avem asa ceva. Ne-am mai pozat si noi cu o salcie ingalbenita ca sa se vada ca-i toamna, dar nu-i de mare efect.
Ce pofta de gratar mi-ai facut! Cred ca data trecuta cand am fost la gratar, adica de Florii, tot pe aici am citit si mi-a venit ideea. Bun e pestisorul fript!

Si noi am trecut pe hainute de 6-12 luni sau un an. Nu cred ca e Filip mai mare decat media, cred ca hainutele sunt facute mai mici. Tocmai am primit acum doua zile un sac de dormit foarte frumusel adus din Canada de matusica si ii vine fix, desi scrie pe el 6-12 luni. Eu cred ca problema e ca toate firmele isi produc marfa in China si acolo se fac pe masurile chinezilor, care poate sunt mai mici. Pana si hainutele de la Mamas&Papas (care mi se par ingrozitor de scumpe) sunt facute in China.

De cand am trecut de la cosulet (landou) pe care il tineam in patul nostru si in care bebe nu putea sa se intoarca, la patut, experimentam si noi nopti cu cantec. 3 luni jumate ne-am bucurat ca avem copil cuminte care doarme noaptea, iar acum incercam tot felul de strategii. Problema e ca se intoarce in somn pe toate partile si la un moment dat ajunge pe burtica cu capul sus si se trezeste. Apoi, da ture de patut, deplasari in toate directiile si in final plange de somn si nu poate sa adoarma. Noroc ca tati are rabdare cu carul si sta langa el. Sper sa se obisnuiasca mai repede ca patutul. Noaptea trecuta deja ma gandeam unde gasim un landou mai mare in care sa doarma copilul pana la un an, ca tare simplu era.

Mami lui Filip, 1 august 2009

Oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

noce, atentie cu strugurii, sa ii tai bobita in jumate ca sa nu se inece, just in case, mai bine de evitat.
A apucat Filip cu manuta banana sau i-ai dat tu, cum a fost? Si da, mai asteapta nitel, hihi, si io is curioasa dar pana nu ma simt usor mai sigura ma mai abtin, desi cand vad ca se uita cand mananc parca imi vine sa ii dau, dar stiu ca nu are nici un rost ca doar nu-i pofta, ci e curiioasa asa.
uite forum de BLW http://www.babyledweaning.com/forum/index.php?sid=d21bb965e46ab141e13167f55ad50a9b

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

mQQm eu voi merge pe autodiversificare! acum cercetez netul ca nu am acces la carte si sper sa mai primim si dincolo la topicul deschis de mine pe subiect, ceva info de la mamicile care au trecut prin asa ceva.
si nu stiu de ce zici ca mamicile pt prima data sunt curajoase daca fac asta cu bebeii... mi-e mi se pare usoara si foarte relaxata metoda. prefer sa ii pun la discretie alimentele in fata sa exploreze texturi si gusturi singurel, decat sa ma maimutaresc in fata lui sa il conving sa ia o lingurita de piure din care nu intelege nimic.
bine asta si pt ca timpul imi permite si oricum stau dupa funduletul lui toata ziulica. asa ca nu voi fi presata de timp la mese si va papa in ritmul lui.

gogoasha

"From this day forward you shall not walk alone.
My heart will be your shelter and my arms will be your home."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

pt Noce si fetele pe care le intereseaza autodiversificarea am deschis un topic aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=145363& ca sa facem schimb de experiente cu alte mamici care au trecut deja prin asta. acolo o sa mai punem si linkuri cu informatii despre metoda asta.

gogoasha

"From this day forward you shall not walk alone.
My heart will be your shelter and my arms will be your home."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Azi am experimentat prima cazatura din pat! Neplacuta imagine sa-ti vezi bebelusul pe jos. Oricum m-am speriat mai putin decat ma asteptam multumita lui Dr Spock, care scrie ca aceste cazaturi sunt foarte comune si in 90% din cazuri bebelusii n-au nimic si uita repede.
De vreo 2-3 saptamani de cand a inceput cu deplasarile si intoarcerile ma asteptam sa se intample si asta, iar azi am avut un gand sa-i pun o perna exact in locul prin care a cazut, dar nu mi-am ascultat intuitia. Asta e, bebe a uitat imediat, acum doarme, tot in patul mare, sper sa fiu pe faza cand se trezeste.

Motana, i-am dat bobul de strugure rupt in doua, cu semintele scoase, il tineam amandoi si bebe sugea din el ca din tzitzi. La sfarsit am ramas cu coaja goala. Banana i-am dat-o in manuta s-o tina el, o bucata mai mare decojita. Era atat de dragut cum o ducea la gurita si pe langa si o moflaia. La sfarsit era plin de banane pe manuta si pe fata, iar in gurita avea bucatele foarte mici pe care i le-am scos eu (inca nu citisem despre autodiversificare), dar cred ca a si inghitit destul pentru ca am vazut ceva diferente la kk.

Am mai vazut odata intr-un carut un bebe de 5 sau 6 luni (am intrebat) care tinea un morcov crud in gurita si cred ca isi scarpina gingiile cu el, nu stiu cat papa. Dar mi s-a parut cea mai buna jucarie de dentitie. Oricum Filip ignora jucariile de dentitie, asa ca probabil ii voi da si eu un morcov crud cand va fi nevoie. Acum inca face fata degetelul lui, abia i se dilata gingiutele, mai avem pana la eruptie.

Buburuza, ce ma bucur ca ai deschis subiect despre autodiversificare. Chiar ma gandeam ca vom avea multe de vorbit si n-ar fi frumos sa aglomeram aici discutia, ca poate nu le intereseaza pe toate mamicile.

Mami lui Filip, 1 august 2009

Oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput