**Zmeurici de iulie-august 2009 (15)**
Raspunsuri - Pagina 15
Mushil spune:
Seara buna fetele,
Motana, eu am alaptat exclusiv 5 saptamani, din lipsa d experienta, nimeni nu ma ajuta si nu m-a sfatuit si incurajat, i-am bagat formula. 5 saptamani eram cheauna, ca manca si dupa 30 min urla , eram nedormita si nemancat si si-a spus cuvantul. S-a diminuat productia. La 2 luni a refuzat sanul, vreo 2 sapt m-am muls da era putin.
Asta este.
A, am uitat, am nascut fara epidurala.
Si apropo de anestezii, azi la dr. mi-a zis ca la 6-8 luni trebuie interventie chirurgicala ca avem fimoza si ce m-a terminat a fost afirmatia: I se va face anestezie generala , nu locala".
Am inlemnit.
Eu am fugit ca de dracu de anestezie de orice fel si sa-i fac copilului meu la 6 luni?????
Are cineva probleme cu fimoza???
De diversificare nu va mai spun ca ne-a zis iar sa incepem da sa vin in alta zi sa discutam, eu am zis ca m-am documentat si ca ar trebui sa incepem la 6 luni chiar dc papa formula. Ea a zis ca se duce la tot felul de conferinte si pana anul trecut se recomnad aasta, ca anul asta se recomanda de la 4 luni la cei hraniti cu formula.
Voi ce ziceti?De unde pot afla ultima parere a OMS-ului? Saam si eu o dovada clara.
Darius Matei 3 luni si 2 zile
magdus spune:
mushil. am un baietel de 3 luni si7 zile.si el are fimoza.pedietra mi-a recomandat decalotarea si de frica operatiei am inceput sa-i trag pielicica.in legatura cu diversificarea eu deja ii dau suc de mere 6 lingurite pe zi recomandat de doctor.nu are diarie si chiar ii place gustul.saptamana viitoare ii dau suc de morcovi si dupa aceea de portocale.si baietelul meu papa lapte praf .de la 4 luni o sa incep cu supita facut cu legume(morcov patrunjel).fiecare face cum crede ca e mai bine pt copilas.sucul de mere am inceput sai dau prima zi o lingurita si zilnic maream cantitatea cu cate o lingurita
iti doresc succes
blanca000 spune:
Am fost si noi la shopping la Kiabi (deschis nou in Buc)..mama ce de lucrusoareeeeeee...si pretul f f f bun...am luat o gramada..vreo 20 de articole si am lasat vreo 400 lei...sunt super super incantata...mai ales de mingea moale din carpa cu un clopotel inauntru ,se joaca Eva acum cu ea ca matzele cu ciucurelul
...si de ursuletul moale (Fane l-am botezat)..
Articole la baietei de lesini..am luat un puloveras ca nu m-am abtinut..iar la fetite o groaza frumoase..nu mai zic de nou nascut sau prematuri..de toate...si super frumoase si calitate buna.
Mai vreau rochita de craciunita si m-am scos ![]()
Mami
de
Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
Nunta noastra 2004
elenada spune:
Hello gagici
Azi am iesit si noi afara. Piticii au fost incantati. Pe Ana a tinut-o mama in marsupiu si pe Matei l-am tinut eu in sling. E greu de iesit cu ei asa mai ales ca sunt imbracati gros si nu stau comod datr chiar si asa au fost fericiti.
Moniland felicitari pentru cele 4 lunite. Frumoase costumele de craciunite. Cat costa unul. Mi-ar place sa o imbrac pe Ana asa. Pentru baietei nu era nimic?
Legat de sfaturile bunicilor am scapat de asta. Si mama zicea ca de la 4 luni sa ii dam putin suculet de morcovi dar cand i-am spus ca pediatra a zis sa mai asteptam a zis ok si gata am incheiat discutia. Nici parintii mei nu comenteaza la deciziile luate de mine in privinta copiilor. Sunt copii mei si eu decid iar ei doar ma ajuta.
Fetelor cum arat o putulica de baietel cu fimoza. Mi se pare ca si Matei e putin rosu in varf dar habar nu am daca e ok sau nu. Cand am fost la dr am uitat sa intreb. E greu la ea ca la doi copii e greu. Dezbraca unu imbraca altul.
O sa imi repare carutu. astept acum rotile din anglia.
Va pup dulce pe toti si pe toate
Daca doriti sa votati un pitic o puteti face AICI
elena
fericita de
Ana Maria &
Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
alinutza78 spune:
buna seara
intru rapid sa-i raspund lui Mushil
Pediatra noastra il verifica de fiecare data pe Eric si incearca o decalotare usoara (cat permite). Pediatra insista sa executam si noi la fiecare baita aceasta operatiune ceea ce pe noi nu ne incanta deloc. Ca urmare am facut ceva research pe net...in vest nu se practica manevra...iar la noi depinde de pediatru
.
In cautarile mele am gasit un articolinteresant despre fimoza la baietei..poate te ajuta
buburuza1979 spune:
Blanca unde e magazinul ala? ![]()
gogoasha
"From this day forward you shall not walk alone.
My heart will be your shelter and my arms will be your home."
blanca000 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui buburuza1979 Blanca unde e magazinul ala? ***************************************************************************** gogoasha"From this day forward you shall not walk alone. My heart will be your shelter and my arms will be your home." |
La mine aici aproape
Mami
de
Eva Ilinca 25.07.09"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
Nunta noastra 2004
Alina spune:
'seara buna,fetele!!
Am mai scris ieri un mesaj dar l-am pierdut,azi nu mi-a mers netul,nu stiu ce s-a intimplat.
Marti am facut si noi vaccinul,Infanrix hexa si in afara de putina agitatie,nu a avut nimic,nu febra,nu lipsa apetitului.L-a cintarit si masurat,are 8,2 kg si 65 cm(cred ca la masuratoare e putin mai lung,el dadea tare din piciorute si nu a putut sa-l masoare chiar corect).Urmatoarea doza de Infanrix o facem peste o luna.Voi ce vaccinuri faceti la 4 luni?
Ne-a zis clar ca nu e nevoie de nici o decalotare,nimic,doar spalat normal cu apa si gata.Mushil,mai cere zece pareri pina sa lasi copilul sa fie operat de fimoza,asta cu decalotarea este iarasi o "obsesie"romaneasca.
Cui trebuie sa arati ce zice OMS?Pediatrei?Nu stiu la ce conferinte merge ea dar probabil ca nu intelege ce se spune pe-acolo
dar daca tu vrei sa incepi la 6 luni,cred ca nu trebuie sa te justifici nimanui.
Referitor la sistemul medical romanesc...am facut parte din sistem ani buni si cu toata sinceritatea va zic ca e unul putred.
Eu sunt de aceeasi parere cu mQQm,sarcina o puteai pierde si in Ro,iar tu,eumada nu ai de unde sa stii cum ai fi fost tratata aici.
Eumada,faptul ca in Ro se dau inca la liber antibiotice si alte medicamente mai mult sau mai putin periculoase,nu e neaparat un lucru bun.Citind zeci si zeci de subiecte pe forumul asta numai,de multe ori ma mir cit de usor si de banal se recomanda antibiotice fara motive serioase,am citit de mamici care dadeau si antibiotice preventiv ca erau cazuri de scarlatina in gradinita
.
Giova are mare dreptate,e groaznic sa platesti ani de zile asigurari de sanatate si sa nu beneficiezi de ele,daca nu ai bani...(emoticon cu sicriul).
Intr-adevar sunt si medici buni,si asistente dragute fara sa ia spaga dar nu peste tot,spitalele de stat sunt asa cum sunt,nu vreau sa intru in amanunte si in conflicte cu cineva.
Aici am facut la fiecare control de sarcina ecografie,pe absolut toate mi le-a decontat casa.Suntem asigurati privat dar si in urma cu 8 ani,cind eram la stat,am facut ecografie la fiecare control.
mQQm,si noi avem octopusul,o fi acelasi?
."Petalele"au diverse materiale inauntru si fosnesc diferit,e f haios.
Vezi ca o sa o lase pepitzel fara ochelari pe bunica
.Si Stefan ii apuca ochelarii taticului,odata chiar a reusit sa-i arunce...noroc ca au picat pe moale si nu s-a intimplat nimic cu ei.
Blanca,ce frumos zici tu ca Eva a inghitit un ceas
.Fiu-miu s-a luat dupa ea
,pe la 3 hopa sus,cere snack-ul.
Da,ziceam ca Stefan se intoarce si a facut o pasiune din asta,incearca si pe masa de infasat si eu moor de frica,il tin si probabil ca in curind il voi schimba in pat.
Ce natie e magazinul asta Kiabi?Pe-aici nu am vazut dar suna interesant daca au lucruri faine de baietei
.
Mony,pune-i soacrei o carte de pediatrie in mina
.
Moniland,frumoase costumele de craciunite.Tre'sa caut si eu pt Stefan,abia astept sa merg cu fiica-mea,simbata,la shopuiala
.
Motana,eu ies din discutie dar prietena mea a nascut de 2 ori naturel 100% si primul copil l-a alaptat o luna juma'si al doilea cam un an.Ce studiu faci?
.
noce,sa stii ca si eu am observat ca doarme noaptea mai bine daca sta ziua mult afara.Incerc sa-l plimb cit mai mult,uneori reusesc si eu vreo 3-4 ore.
Fetele,multumesc din suflet pt gindurile bune pt mama mea 

,spera ca miine sa primeasca rezultatele si sa fie bine.De recuperat,o face acasa,in spital nu-s conditii,in fine,asta e!
Ma uit si eu la poze,sunt sigura ca toti si toate zmeuricile sunt grozave
.
revin...miriie somnorel![]()
blanca000 spune:
http://www.kiabi.com/ ...e frantzuzit ![]()
Multe din hainitele de pe site l-am vazut acolo 
Fug la nani
ca nu mai pot..dar va pup 
Mami
de
Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
Nunta noastra 2004
Motana spune:
Mousul asta cu Milka ma face sa vreau ciocolata.. si-au atins scopul baietii! ![]()
Cred ca am starnit prea mare curiozitate, nu e nimic deosebit, doar ca citeam intr-un articol ca epidurala poate interveni cu alaptarea, adik sa faca pe bb mai somnolent, ca mamele care au nascut 100% natural au avut mai multe sanse de alaptat decat celelalte.
Eu am considerat ca e un pic invers: adica cine isi planuieste sa nasca fara epidurala deja are un script in minte totul mai.. natural, deci deja e orientata mai mult pe.. nastere fara calmante, alaptare, cosleeping si tot ce mai implica, deci nu ca epidurala per se are vreo influenta.
Si cine mai suporta durerile alea mari, desigur mai supoorta si batalia alaptarii, dureri, si complicatiile initiale pe care le stim... 
Deci ma asteptam ca macar majoritatea daca nu toate mamele care au nascut fara epidurala sa alapteze muult (asa zice acolo), acu' nush ca pe la noi vad ca is cam mixate rezultatele.
Asta e articolul: http://atasatlasanulmamei.blogspot.com/2009/11/epidurala-administrata-in-timpul.html
Daria Alessia (12.07.2009)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"