Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (51)
Raspunsuri - Pagina 14
greenfrog spune:
bobita bine ai venit!
bluekiddo nu te mai stresa din cauza doctorului, sigur vei gasi pe cineva care sa te asculte si care sa stie sa se poarte cu tine si cu bebe ca sa ajungeti la termen sanatosi si fara probleme!
Incearca sa te linistesti ca ii faci mai rau lui bebe daca te agiti si te superi. Multa lumea e stresata in ziua de azi si doctorii astia care lucreaza cu gravide si aduc pe lume aceste minuni ar trebui sa fie altfel dar ii mai fura valul si pe ei. Nu vei fi nici prima nici ultima care schimba medicul iar daca tie iti place la municipal nu ai de ce sa nu alegi pe cineva de acolo. este important sa fii tu psihic linistita si sa mergi la spitalul unde te simti in siguranta.
25+ 
http://picasaweb.google.ro/silvia.dinica/2009Bebe?authkey=Gv1sRgCKnYjLjNpqGIZg#
dayanara spune:
bobita bine ai venit sa ai sarcina usoara si de acum incolo si bebe la termen !
adevarul e ca nici eu nu vazusem mesajul
andira, n.am probleme iesite din comun, dar cum e foarte diferita de prima sarcina in care n.am avut absolut nimic, si acum stiu si mai multe sunt un pic mai atenta si de aia nu as vrea sa le spun deocamdata
oricum cu fiecare saptamana sunt din ce in ce mai optimista si vinerea cand imi schimb semnatura imi vine sa ma imbat de fericire :))
azi dimineata asa pofta am avut de cascaval si.am mancat in prostie , fiind sarat iar mi s.a uircat tensiunea, aveam afara la farmacie 13.4 cu 6.7, ma bucur totusi ca cea mica e ok
roxana
22
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
andira spune:
Ma duc si eu acasa, incerc sa va mai citesc mai pe seara.
In sufragerie parca a explodat o bomba cu jucarii si carti de colorat, pentru ca maimutzele mele au scos totul de prin dulapul cu carti, dar nu le-au mai si pus la loc. Si pe langa dezastrul deja facut, si-au mai adus si jucarii de la ele din camera. Si nu va pot explica cum arata acum acasa. Le-am tot zis sa le puna la loc, dar ne-am luat cu altele, si au tulit-o dimineata la gradi, iar dezastrul a ramas.
Azi-noapte am experimentat si beneficiile Nospa, pentru ca aseara am dus-o in brate pe Nati vreo 30 m, si am mai si urcat niste scari cu ea (nu multe, vreo 5), de m-a cam rupt. Insa de-abia se trezise din somn, era ciufuta, si in astfel de momente sta lipita de mine, pana se dezmeticeste. Si mi-e tare drag sa o tin asa cu nasucul in pieptul meu, si nu m-am indurat sa o dau jos. Iar noaptea s-a trezit si s-a suit la mine pe burtica, si mi-au iesit ochii instant. Abia dupa ce am luat un no-spa am reusit sa ma linistesc.
Azi sunt la bunici, asa ca incerc sa fac curat si ordine in ritmul meu ![]()
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui GabyHila Care e treaba cu camasile? ca eu nu pricep sa ma pici cu ceara! de ce trebe sa imi tremure grisinele si nu se fac si pijamale? |
Daca nu ti-a raspuns nimeni pana acum: in spital sunt mai utile cand vine medicul sa iti verifice "iesirea", ca ridica doar camasa si te verifica sa vada care e treaba cu lohiile, cu epiziotomia in cazul in care a fost nevoie...daca ai epiziotomie, pantalonii de pijama nu sunt indicati, te jeneaza si in plus sa ti-i dai jos pentru control e tortura.
Atat camasa, cat si pijamaua folosite dupa iesirea din spital de mama e bine sa fie cu nasturi in fata, sa poti descheia doar cativa si scoate tzitzi pt. alaptat. E mai comod si nu ingheti in timp ce alaptezi...desi o sa fie cald atunci...sper pana si eu!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Rebiana27 spune:
Helau!! Raspund si eu la cele citite insa destul de haotic; simt o oboseala nespusa!!
Raportez la capitolul kg.. 6 luate in 23 de saptamani (vorba Andrei.. in saptamana de dupa cerclaj cred ca am pus 3; a fost si mama acasa si m-am simtit extrem de rasfatata
) Target-ul meu ar fi 13 atat cat am luat si sarcina trecuta daaaaaar.... 
Dulciuri nu pot spune ca mananc ci ca devorez. Denisa eu rup o cioco pe zi.. cateva patratele mi se par insuficiente
Plus fructe!! (asta-i un lucru minunat pt ca ma ajuta si la digestie)
Bobita bun venit! Sarcina usoara si bebe sanatos!
Diana frumos misca bebelutzul! 
Bluekido nici nu stiu cum sa ma exprim la adresa vestitului doctor de care vorbeai insa numai om nu e! Foarte bine ca te-ai intors acasa si foarte bine ca gandesti sa-l schimbi. In sarcina cu Luca am schimbat eu doctorul pentru mult mai putin.. daca nu suport ceva este faptul sa ma simt umilita intr-un moment in care am nevoie de atentie si incurajare. Indiferent ce vei alege, ca maternitate sau medic asigura-te ca te simti bine la control, iti raspunde la intrebari dr-ul si te trateaza uman!! 
greenfog ce burtica misa si dragalasa ai! 
Anca frumoase foc lucrusoarele pentru Codrin!!
Si burtica ta e asa faina!!
Lara daca-i musai sa faci radiografie, spune-i stomatologului ca esti gravi si-ti va pune un sort de protectie peste burtica. Banuiesc ca-s eficiente ca doar nu-s nebuni sa puna gravida si puiul din burtica in pericol!!
Ina bine faci ca te pazesti de colega care a avut gripa! Eu nu am inca astfel de cazuri in jurul meu si la orice stranut sau scurt acces de tuse al cuiva ma feresc ca de moarte.
Vio vleau eu patulica poltocalie!! 
Andira subscriu si la capitolul tinut puiul in brate dupa ce se trezeste (ca se trezeste taman ca mine adica cu fata la cearceaf
) si mi-e tare drag sa-l simt respirand la pieptul meu. Il pupacesc de numa'; si, of course, la capitolul dezastru in sufragerie (acolo e "comandamentul" noilor lui jucarele). Acum astept sa doarma adanc si fug la strans totul! P.S. Cum ramane cu reteta aia de paine cu ceapa? 
Mami de Luca
again
I can't fake with dignity so i'll not try!!
Yaia spune:
| citat din mesajul lui bobita2010 Buna, in sfarsit, m-am hotarat sa ies din pasivitate si sa ma inrolez si eu la burtici de martie/aprilie 2010 acum avem +22 saptamani si suntem ok am fost destul de reticenta in a ma ``inrola`` intrucat anul trecut l-am pierdut pe bebele nostru in saptamana 35(in urma unei sarcini fara probleme, pt. accidente se mai intampla), a fost/este cumplit, iar psihic probabil ca nu-mi voi reveni niciodata DAR, cum spuneam acum avem +22 saptamani si ma rog in fiecare zi sa fim sanatosi Cu permisiunea voastra ma voi alatura voua, DPN-ulnostru find 2 aprilie 2010. |
Bun venit si sarcina dusa la capat cu bine!
Trebuie sa scrii repede 10 mesaje, sa scapi de moderare, altfel mesajele tale apar cu intarziere si fetele nu le vor vedea la timp sa-ti raspunda, in caz de intrebari!
Yaia spune:
| citat din mesajul lui honeybaby La fel si nuga... |
Nuga nu e facuta din albusuri de ou? E voie sa mananci? Nu stiu exact procesul de productie, dar cred ca e ca la 'aluatul' de bezele si nu sunt gatite albusurile...
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Lara Voi ce stiti despre radiografiile dentare? A facut careva? Eu tare nu as fi vrut sa fac asta, dar si doctorita mi-a spus ca nu se cunosc efecte adverse asupra bebelui.. mai ales in al doilea trimestru. maioneza era facuta si cu oua crude!! |
Am facut, dar nu in sarcina. In sarcina asa stiu si ei, trim. 2 e cel mai bun pt. ingrijit dintii. Eu am avut plomba facuta in trim. 2 de sarcina si stiu ca anestezicul local ar fi ok, desi nu am avut nevoie de el. Miercuri merg si eu la dentist, dar doar control si fluorare pt. protectie.
Cu maioneza, nu te ingrijora atat de tare, nu cred sa fi avut ouale ceva, mai ales cumparate de la supermarket, cum banuiesc ca au fost. E bine sa eviti ouale negatite suficient, dar nu e musai sa fie rele.
EDIT: S-a mentionat si radiografia in trim. 3. Mie mi-au facut la spital ecografii la bazin, 2 chiar, din fata si din lateral. Bebe era in prezentatie pelviana si trebuiau sa masoare oasele si sa vada daca ar avea loc de trecere. Bebe era prin 38+...cred...si m-au asigurat ca radiografiile sunt 'safe' pt. bebe si asa au fost!
irinabobe spune:
corimami eco ieftine se pot face si la spitalul titan la centrul de morfologie fetala. eco 2d normala e 50 ron, si cu morfologie 160 ron. aparatura e foarte buna si medicii foarte amabili.
bluekido imi pare rau de patanie si eu tot la municipal merg la un prof. nu mi-a castigat inca increderea dar am auzit ca este destul de bun asa ca ii dau inainte... bafta sa gasesti un dr bun.
bobita bine ai venit si sarcina usoara in continuare!
22
Rares