La Tandarica
Am fost la teatru cu nepotica mea. La Tandarica (teatru de papusi). Mai fetelor, inghesuiala. Stateau saracii copii si-n picioare. In fine, am vazut "capra cu trei iezi". Ciudat. In piesa, iezii invatau limba engleza si pe deasupra, din lup au iesit, la sfarsit, sapte iezi.
Raspunsuri
liliana csaki spune:
si noi mergem des la Tandarica dar ai dreptate, uneori adaptarile sunt cel putin ciudate, ca sa nu mai vorbesc ca am auzit expresii de genul "tampitule" sau cate un personaj isi lua suturi in fund.Poate ca sunt viziuni mai moderne si ne scapa noua ceva
tora97 spune:
limbajul si comportamentul "personajelor" ma deranjeaza peste poate
si nu numai la tzandarica, si la creanga este la fel...
acelasi lucru l am observat si la filmele de desene animate care se dau dumincia la tv...
pai oameni buni, noi ne caznim sa i invatam cum sa se poarte si sa vorbeasca civilita iar CNA ul da unda verde violentelor verbale si fizice?
sa nu mai spun ca se dadea la u n moment dat la tv o "reclama" sociala, cea cu un mos craciun intolerant, ce se stergea pe miini dupa ce a atins un copil bolnav de sida... am ramas consternata... mos craciun este un personaj tabu pentru ei, micile mogildete... cum peste noapte devine intolerant, devine inuman cu copii bolnavi?
lexi spune:
Am fost si noi la Tandarica, unde nu ne-a placut cam deloc. Se jucau de-a Ali Baba si cei 40 de hoti. Eu il pregatisem pe pitic si-i tot povestisem de papusi frumoase si cololate, cand colo erau ditamai actorii, lucru care l-a lasat rece si dezamagit. Destul de lung, dupa parerea mea, o ora si jumatate, limbajul colcaia de regionalisme si cuvinte pe care la 3 ani nu le porti in vocabular, mi-a fost si mie greu de inteles pe unele pasaje.
Si inca ceva, dar poate mi s-a parut doar mie, spectacolul facut astfel incat sa-i "atraga" mai mult pe parinti si educatoare, cu aluzii despre sex, imperechere, ochi dati peste cap, propuneri indecente si altele din acelasi tablou. Acum, nu zic ca astia micii chiar sunt usite de bisericute, dar cred ca e de preferat un cucurigu voios unei mangaieri languroase pe fundul slujnicei.
Am mai fost si la circ, dar asta cand s-o deschide alt subiect.
cl spune:
Si noi am fost la Tandarica si ne-a placut! E adevarat, nu am vazut "Ali Baba si cei 40 de hoti", dar am fost la "Capra cu trei iezi" (si au fost numai trei iezi, care, e adevarat, aveau lectie de engleza si au scapat din burta lupului la sfarsit, un lucru benefic, as spune), am vazut "Motanul incaltat", "Dragostea celor trei portocale", "Lebedele", "Frumoasa si bestia" etc. Aluzii despre sex n-am intalnit in nici o pieasa vazuta si nici cuvinte urate sau vulgare, din fericire. Noua ne-a placut!
Claudia si Alex