Placinte ca la Cluj?

Placinte ca la Cluj? | Autor: arturicii

Link direct la acest mesaj

Buna ziua tuturor,

sunt (iar) insarcinata si acum si departe de casa. Mi s-a facut dor de placintele pe care mi le faceau cei dragi la tara, langa Cluj...

Stiu doar ca se framanta, se lasa la dospit, apoi se pune umplutura: silvoita/dulceata/zahar/branza/varza si se coc in tigaie asa ca si clatitele, deci nu inecate in ulei.

Va rog, daca stiti reteta exact va rog sa imi spuneti si mie.

Tare multam fain,

Ioana
~6 ani, ~6 ani, 16+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Tot din cluj si eu, stiu despre ce vorbesti. Dar nu am o reteta exacta.

Mama le facea din aluat de paine, punea apoi umplutura si le mai facea un pic cu sucitorul forma aceea rotunga si cat tigaia. Si pe masa folosea multa faina. In tigaie le ungea un pic cu o pensula cu ulei ca sa nu se usuce pre tare partea care era deasupra.
Dezavantajul la placintele astea e ca se face multa sfara in casa. Dar sunt bune rau. Cu varza si mere sunt preferatele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Mindy

Da' io asa as face niste sfara in casa...

Astept poate imi da cineva vreo reteta si de-mi ies va asteptam pe la noi la o placinta


Ioana
~6ani, ~6ani, 16+

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Arturicii, maine vorbesc cu mama si ai reteta perfecta

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu le ador pe cele cu varza. In ce fel se pregateste umplutura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Cu cartofi, cu ceapa, pe alea nu le stiu insa le stiu bine pe celelalte.....

La cele cu varza e o ceva cu calitul verzei inainte....

Ce bine era dup-o zi de alergat pe dealuri sa te astepte o farfurie de placinte d-astea.......


Coraly
Tare iti multamesc fain !!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Am reteta, doar cu o deosebire, mama le prajeste in ulei. Deci nu le coace doar unse.

Aluat - 1 kil faina, sare, 2-3 galbenusuri, o cana apa/lapte, ulei asa dupa ochi, sa se unga aluatul, 2/3 cub de drojdie.

Se framanta bine pana se dezleaga de pe maini si apoi se lasa la dospit.

Dupa ce a dospit, se ia cate o mana de aluat, se intinde in forma rotunda, la mijloc se pune umplutura, se aduce aluatul de pe margini spre centru pana se acopera umplutura, apoi se intinde iar placinta sa fie subtire. La final se prajeste.

Umpluturi: varza calita in putin ulei, cu sare si piper/ branza sarata/ urda cu marar/, mere razalite si scazute pe foc, stoarse si apoi amestecate cu zahar/gem de prune

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Coraly


Multam tare tare tare fain!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Cu placere!

Cum ti-au iesit?

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Upiiii !!!!!!!!!!!!!!!!

Taman ce le-am termiat !!!!!!

Am reusit ce n-am visat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ioana,
~6ani, ~6ani, 17+

Mergi la inceput