Bobocei de sept-oct 2008 (221)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

noi am scapat de niste muci groaznici, cantitativ vorbind, in 14 zile. primele 4 zile le-am dat zyrtec 5pic de 2 ori/zi, si colargol, 5 pic de 2 ori /zi. am luat si oscilo, tot 4 zile. atat. aaa, si aspirat tot 4 zile, de vreo 2 ori pe zi, atat m-a lasat sufletul...

feli, esti mortala! sa ne spui daca ati aparut la TV, n-am avut timp sa urmaresc ceva.

va doresc o noapte usoara!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Cand sari de bucurie, atentie ca nimeni sa nu-ti ia pamantul de sub picioare. (Stanislaw Jerzy Lec)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

ange: ma bucur. Eu cred ca tratamentul numarul unu este aspiratul cu toate ca nici un pitic nu-l agreeaza acum. Cand se maresc, se mai schimba situatia: Diana, nepoata de 2 ani, daca are muci si nu poate sa respire noaptea, se trezeste, merge la aspirator si o trezeste pe mami a ei sa o aspire, cred ca realizeaza ca-i face bine
Reteta de ciulama este de la regretatul Radu Anton Roman, a fost prieten de familie cu socrii mei, mergeau in Delta impreuna, de la el a invatat sotul meu ce inseamna pescuit si bors de peste (daca vreti reteta v-o dau, dar este laborioasa rau) si facea schimb de retete cu bunica lui, pe care am prins-o si care mi-a spus muuuuulte din ale bucatariei, a murit la 93 de ani si ii revenise si vederea si " mintea". De la ea mai am niste retete de dulceata (chesea|) si pasca de Pasti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

bine ca am spus cum sta treaba in ale bucataritului, ca ma credeati geniu! Am avut profesori buni! merci dya

Cartofi taranesti
6 cartofi mari
200-300 gr sunculita taraneasca, kaizer, ceva bun afumat
1 ceapa maaaare
1 ardei (rosu, de-ala turcesc)
condimente de toamna/iarna (ca eu doar cand este rece afara fac): cimbru, foaie de dafin, ienibahar, sare piper.
optional sos de rosii sau 2 lg pasta de tomate dizolvata in apa

Fierb cartofii in coaja in apa cu un praf de sare Daca am costita(afumatura cu os) intai calesc costita, cand se rumeneste scot si in uleiul ramas calesc, ceapa, ardeiul si apoi adaug cartofii, fierti, curatati si taiat bucati mai mari, cu un pic de apa, sub capac pe aragaz. Spre final adaug sos de rosii sau pasta de tomate dizolvata (dupa chef si daca am chef sa adaug ceva rosu, merge si un pic de boia (dulce sau iute)). Daca am kaiser sau afumatura fara os, intai calesc ceapa si ardeiul, apoi adaug kaiserul si restul ramane la fel. Eu ii fac doar in tigaie, pe aragaz, stiu ca merg si tinuti la cuptor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

ange, Elsa nu a scapat definitiv de muci, insa productia e mica acum, daca pot spune asa. Asa cum ti-au spus si fetele, aspirat de citeva ori pe zi + un mic spray nazal, iar pt tuse am avut un sirop pe care Elsa il adora. Cind ma vede cu el incepe sa bata din palme si sa se bucure. Cred ca ar putea sa bea toata sticla aia o data.
Azi am gasit ridiche neagra, e o specie cam ciudata, nu e rotunda ci alungita. Cum Elsa nu mai tuseste f tare, siropul ala as putea sa-l conserv la frigider? Aveti idee? Sau sa pun ridichea asa la frigider. Nu stiu cit o sa tina, d'asta ma gindeam sa-i fac sirop si sa-l conserv pe ala.

o seara buna!

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Dya am sa iti spun ce zice si dr

Feli ici mult, problema e ca aspiratul provoacea urlete mari rau si automat tuse, dar am sa o aspir si ziua (deja ma stiu vecinii cand este racita).
Mamei mele ii place borsul de peste , mie mai putin (prefer prajit, gratar sau la cuptor), dar oricum daca postezi am sa le salvez
Cartofi taranesti fac zilele astea, sper sa ajunga si maine mancarea care am facut-o azi , desi sambata am facut ciorba de legume si varza…azi a trebuit iarasi mancare

Lumi aceiasi problema o am si eu la aspirat

Piolica nu stiu sigur daca se conserva siropul de ridiche neagra insa poti incerca si sa ii adaugi putina zeama de lamaie

Spary nazal am pivalone si nazomer, plus ca mai am si ser fiziologic, la noi e problema cu plansetele prelungite care dau muci si tuse…daca eu sau tacsu iesim din camera e jale si mai ales cum am avut azi treaba abia spre seara am intrat in camera

Si vecina mea are probleme cu mucii, bebelusul are 3 luni si dr ia zis sa ii dea Ventolin, ma intreba pe mine despre medicamentul asta, dar nu am nicio idee despre el…

Maine sa vad ce spune si dr, as vrea sa ii ia probe din nas si gat, eventual sange pentru o serie de analize complete.

In acelasi timp e baloasa rau , presupun ca urmeaza si restul de masea sa ii iasa plus alte cele…nu stiu ce sa mai zic…

de Crina Alexandra www.onetruemedia.com/shared?p=6c29da1dcaea711431a9cb&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Din boboc in CRIN
Atat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa2, un vot va rugam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nocom spune:

INcerc sa fac capitol nou, insa ii merge tare greu net-ul. O sa incerc totusi...

mami de Daria Anastasia (24.09.2008) si Matei Tudor (11.07.2004)

viitoare sirena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sept-oct2008 spune:

aveti CAPITOL NOU

NOCOM

Mergi la inceput