Primul an de scoala :2009-2010(4)
Raspunsuri - Pagina 6
sorana spune:
Chiar daca trei sferturi din elevi au fb pe linie in cls I mie tot mi se pare ok sa spunem si notele ....
Oricum pe mine m-ar interesa mai mult subiectele primite la testari ca sa-mi dau seama de gradul de dificultate solicitat. Si dificultatile in intelegerea unei anume chestii ca sa stiu la ce sa ma astept. Sa ma inarmez cu rabdare si explicatii cand nu pricepe fi-mea cate o chestie
.
Ce m-ar interesa acum ar fi daca toate invatatoarele au pretentia la dictari sa fie corect puse semnele de punctuatie si alineatul sau nu se tine cont de astea la notare. Ca si fetita lui hapiness a mea pune cand una cand alta, foarte rar pe toate
. La transcriere si copiere nu avem probleme, la dictare pana acum s-a intamplat o singura data sa manace o litera si am invatat-o sa faca semnul ala deasupra randului sa bage litera acolo in caz ca isi da seama in timp util ca a mancat o litera.
La mate am constatat ca inca nu stapaneste 100% adunarile si scaderile (pana in 8 in cazul nostru) in sensul ca mai da rateuri probabil de oboseala dupa ce face mai multe. Am avut ca tema 2 pagini in mini-vacanta asta si noi am fost plecati pana luni asa ca a trebuit sa facem totul ieri. Prima pagina a mers repede si bine la a doua pagina se tot gandea la adunari si scaderi ....
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
Sorana,sunt de acord cu tine.
Si pe mine ma intereseaza pe ce anume primesc copiii note si cum sunt evaluati,in general,ce mai faceti pe la ore,ce mai lucrati in plus cu copiii.
La noi era anuntata pentru azi prima dictare,dar Maria a stat acasa,pentru ca tuseste un pic .Pana acum au facut doar copieri si transcrieri,si a primit de fiecare data nota ...(nu am voie sa o spun...)sau -.....Minus pentru ca s-a corectat singura,a facut a mare peste a mic.Fireste ca arata aiurea,dar asta e,e abia la inceput.Dar daca a lipsit semnul de punctuatie a primit aceeasi nota....fara minus,deci nu a fost depunctata deloc.Cuvintele si propozitiile destul de grele,am dat si exemple,de genul minim,unic,numai,imam,Mamaia.La romana au primit deja note si la citire,au si al doilea rand de note trecut in catalog,la mate inca nu.La matematica,fac pe caiete scrierea cifrei,vecini,ordonare crescator/descrescator,multimi,apoi adunari si scaderi pana la cifra respectiva si ecuatii.Lucreaza intai pe caiet si carte,apoi in culegere.La adunari si scaderi greseste ,sa spunem,una din 30,daca e obosita,dupa multe coloane lucrate,iar la ecuatii merge mai greu atunci cand necunoscutul e scazatorul.Zilele astea am mai exersat ,am mai elucidat...La dictari e foarte bine,dar inca uita de semnele de punctuatie.Mereu ii amintesc eu ca se termina propozitia si lipseste ceva.La mate,la fel,greseste rar,dar se mai intampla.Am invatat si poezia pentru serbare,destul de complicata si ea,iar maine mergem la scoala ,ca ne-am plictisit acasa.O saptamana buna boboceilor!
Tisina spune:
Mai fetelor, dar boboceii vostri faca la matematica operatii cu paranteze? Adica ceva de genul 6-(1+3+2-0) ? Ca eu m-am speriat cand am vazut asta in temele de we ale fiului meu. Si totusi el stia sa le faca, desi in carte nu au asa ceva. Nu imi amintesc ca noi sa fi facut inca din clasa I asa ceva (nu ca ar fi vreo problema). Sunt curioasa daca mai fac si alte scoli asa.
Cat despre ecuatii, noi avem in loc de litere patratele goale ce trebuie completate.
Sabina spune:
La noi e inchide scoala:)
dar am nevoie de confirmare, Anya, Diana 
pentru ca, din pacate, eu am vesti proaste, am fost internata la Fundeni cu anemie hemolitica autoimuna, hemoglobina 5. Am facut transfuzii, a crescut la 11, acum 2 zile n-am facut si sa vedem daca a scazut....
Deci de joi sunt la spital si azi a dus mama fata la scoala.
Invatatoarea a fost f f draguta, a inteles situatia.
Sofia a vut o evaluare si o dictare pe care le-a facut perfect, cu silabe, cuvinte, propozitii.
Vad ca nici ea nu respecta in tema de acasa toate alineatele....trebuie sa o ordonez, dar incet,m incet, numa sa ma fac eu bine.
Sanatate va doresc, ca literele le=or invata ei si dupa ai le scriu la computer ![]()
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
nikkibaciu spune:
TisinaLa noi nu au facut astfel de operatii, din cate stiu eu. ![]()
Sabina Iti doresc multa sanatate!
Acelasi lucru imi repet si mie, ca ai nostri puiutzi isi vor lua notitele direct pe calculatoarele personale...
anya spune:
Nu am auzit nimic de inchis scoala. E adevarat ca azi cica au fost cam putini copii la scoala....Dar se pare ca mai mergem si maine![]()
Sanatate multa, Sabina! Pot sa te ajut cu ceva?
Sabina spune:
Anya, multam fain, cu un telefon la scoala?
ca toti copiii din clasa fie-mii ciripeau acelasi lucru, zice mama, ca pana miercurea viitoare nu se face.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
sorana spune:
Sabina multa sanatate.
Tisina nu, n-am facut operatii cu paranteze. Inca. Dar am facut operatii multiple, fara paranteze (adica 6+2-3+2-4= )
Diferenta intre "casuta" si "necunoscuta" este ca la necunoscuta trebuie evidentiata la modul:
a-6=2
a=6+2
a=8
Cu patratica n-am avut probleme, fi-mea le "ghiceste" fara erori desi nu stiu cum le gandeste. In schimb la ecuatie a inteles foarte-foarte greu atat trecerea in partea cealalta cu semn schimbat cat si comutativitatea termenilor la adunare si lipsa comutativitatii la scadere .... Desi teoretic stie ca 6+2 = 2+6 si ca 6-2 e diferit de 2-6 practica ne omoara de multe ori ...si Monica ar zice probabil ca rezolvarea in exemplul meu de mai sus nu e corecta pentru ca ar fi trebuit sa scriu "a=2+6" si nu "a=6+2".
Din motivul asta in special atunci cand ecuatia este 8-a=2 e cel mai greu de priceput si efecuat.
Am vazut ca la test nu a fost depunctata pentru "uitarea" unui punct la finalul propozitiei. Dar punctul a fost pus cu rosu. Cu alte cuvinte momentan li se arata ca au gresit dar nu li se scade nota.
Si pentru ca nu ma pot abtine sa nu ma laud - azi au dat dicate (fara nota) de circa 1 pagina si avem o singura greseala 9evident un punct uitat
).
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
Sabina,sanatate multa !Sa te faci bine cat mai repede si recuperare cat mai usoara!
Sorana,noi nu am facut operatii cu atat de multi termeni.Doar cu trei,si mie mi se pareau de ajuns...In manual aceste tipuri de exercitii sunt un pic mai incolo.
Tot aud de teste...Noi nu stim ce e ala,oare vor da acum,dupa primele 5 litere invatate?Vad ca la abecedar urmeaza recapitulare/evaluare.Despre dictari am intrebat si am aflat ca vor fi dese,zilnice sau la 2 zile cel putin.Deci urati-me bafta pentru cea de maine,prima pentru ea!
sorana spune:
Happiness e posibil sa nu dati teste deloc. Probabil d-na voastra va da note ca medii ale notelor luate zilnic.
Sorana si Monica (7 ani)