Primul an de scoala :2009-2010(4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Teme n-am primit.

La mate n-au ajuns decat la 8, ca cifra, dar au facut si adunari/scaderi pana in 8, cele de dupa 10, din caietul special.

La romana nu stiu cum e cu cititul pt ca n-am facut exercitii acasa cu el. Nu citeste cursiv si cu intonatie, dar se descurca. Mai degraba l-am chinuit cu dictarile, dupa ce-a luat odata un B - de vina fiind eu care-l puneam sa scrie "codite de purcel" in timp de doamna le zicea "nodulete" si la gradinita facusera "carcei de vita". Bietul copil s-a incurcat in atatea denumiri.

Mi-a zis ca azi i-a trecut 8 de FB in carnet, dar cum n-am ajuns inca acasa - nu stiu la ce. La sport faceam scandal daca nu-i da FB, in conditiile in care in ultima luna au facut sportul in clasa iar el tocmai a luat locul 1 la campionatul de la Oradea (karate).

La capitolul cumintenie nu stam nici noi stralucit. A luat diploma de "cel mai zburdalnic copil". De fapt au existat 2 tipuri de diplome - asta si "cel mai ascultator" si nu stiu procentele in care s-a facut repartitia diplomelor, dar sunt destui copii (baieti si fete) in categorie cu fiul meu. Adevarul e ca prefer zburdalnic (in limitele decentei, evident) decat bleg de ascultator . Doar e baiat, n-o sa stea momaie. Normal ca alearga in pauze. Lui i-am spus ca doamna ii transmite ca ar trebui sa fie mai cuminte si ascultator, dar....sa fim seriosi

Una peste alta, ma bucur ca am luat vacanta! Eu, ca ma saturasem sa-i dau dictari la 9-10 seara cand ajungeam acasa.

Vacanta placuta, copii si parinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

A venit Mos Craciun!!!Copiii au trecut cu bine de prima lor serbare de scolarei,au spus frumos poeziile,cantecele si au dansat cativa pasi de vals.Apropo de costume,la noi doamna a decis sa vina copiii in sarafanul/vesta de la uniforma si bluzita rosie,si au fost toti la fel,cred ca e o alegere foarte buna .Mie mi-a placut mult,mai ales ca au avut si un Mos foarte glumet,care a dansat cu mamicile si cu doamna invatatoare.
Pe vacanta, la mate au cateva pagini de facut din manual,iar la romana sa termine cateva randuri in caietul special,dar si fisa de cateva zeci de cuvinte cu literele invatate,sa stie sa le citeasca.Mi se pare foarte putin,dar noi oricum vom mai lucra,sa nu uite totul.3 saptamani inseamna mult totusi.Cred ca in prima saptamana o las libera ,sa faca doar ce vrea ea...Poate cere singura teme.Sau nu?
Vacanta placuta celor mici si sa le aduca Mos Craciun tot ce si-au dorit!

Mergi la inceput

Ce faceti,fetelor?Ati plecat deja in vacanta?Ce va mai fac puiutii?Noi am fost ocupate cu dansurile weekendul asta,suntem frante si ne bucuram acum de prima dimineata in care nu alergam....de foarte multa vreme incoace.Ghiozdanul i-a ramas la bunica,a zis sa mergem azi sa il luam acasa totusi,desi si-a propus ca in prima saptamana sa se relaxeze cu totul.Saptamana asta are inca ore de dans,deci nu putem pleca nicaieri,sper ca in acest timp sa reusesc si eu sa termin curatenia(macar cat de cat...) si sa facem bradul de Craciun,sa decoram casa.Doar il asteptam iar pe Mosul,nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

nici Andrei nu are teme de vacanta.
Inca nu-i vine sa creada ca nu merge la scoala.E cu gandul tot acolo, motiv pt care vreau sa-l las sa faca ce vrea macar o saptamana.
La noi nu s-a facut serbare, a lasat mosu' niste daruri pt pitici, fiind foarte grabit, saracu'.Oricum ei au fost bucurosi si asta conteaza.
Andrei e acasa, cu bunica, deci e liber si foarte alintat

Vacanta placuta!

C+C=Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Matei inca nu e de tot in vacanta. Azi a avut serbarea la cursul de engleza. Sambata a avut Mos la atelierul de decoratiuni de Craciun...asa ca ne tinem doar de mosi si petreceri. Poimaine incepe el vacanta adevarata - pleaca la munte. Va rata 1 lectie de engleza si o onomastica la Mc, dar muntele e mai sanatos .
Aseara a fost haios. L-am pus sa scrie Merry Christmas pe felicitarea pt teacher si mi-a zis ca va scrie cu literele de la engleza. Corect, la engleza au invatat sa scrie "de mana" cu litere de tipar. Asa e si manualul. Astia nu mai au scrisul inflorit pe care-l invata ei. Cel putin E-ul de mana e de-a dreptul caraghios. Nici nu mai imi amintesc de cand nu l-am mai facut asa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Noi facem teme saptamana asta. Pentru ca mi se pare normal sa aiba 100% vacanta in saptamana cu Craciunul .
In saptamana asta in afara de teme facem si cate un pic suplimentar la mate ca e clar ca nu e "de 10" ca sa zic asa.
In mod sigur nu depasim o ora pe zi.
Asa ca terminam tot-tot saptamana asta si cred ca o sa facem un pic de ceva suplimentar pe 2-3 ianuarie ca sa fiu sigura ca n-a uitat

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Salutare, fetele, asteptam si eu ragazul de a va scrie, desi am intrat de ceva zile in vacanta. Noi teme avem din greu, nu prea le putem neglija daca nu vrem sa ne trezim ca e nevoie sa lucram ore in sir in ultimele zile de vacanta.
Asa ca avem urmatoarele: o pagina de recapitulare din caietul special de abecedar, de ordonat + scris 10 propozitii date d edoamna pe o fisa, de citit TOATE paginile din Sa dezlegam tainele abecedarului pana la grupul CE (sunt vreo 8 cu recapitularea) + dictare - macar la doua zile - cate doua propozitii.
La matematica o fisa cu operatii pana la 2(inclusiv ecuatii, si operatii complexe cu 3 elemente) + tema pe caietul mic. Doamna completeaza la aceasta cu urmatorul comentariu (citez) "Mai puteti da la fel dvs. pe caietul de acasa". Probabil ca vom mai da, ca sa pastram proportia cu temele la abecedar...
Vineri a venit si la ei Mosul, le-a lasat de fapt cadourile in fata usii, ca era tare grabit, bietul de el, au cantat doua - trei colinde si au facut dansuletul, apoi au mai avut si o ora de clasa, respectiv engleza.
Tot vineri, au primit pentru a doua oara carnetele de note completate de doamna, am numarat in total cate 5 note la lb romana si la matematica, in rest cam cate doua. De data asta a semnat taica-su pentru ele, nu va spun cu cata importanta...
In rest, se pare ca se anunta in sfarsit zapada, bunicii nu mai pot de nerabdare sa-si vada nepotii la tara, vom face acolo Craciunul (desi cu caietele dupa noi, caci vom fi plecati vreo 10 zile), vom avea povestea obisnuita cu taierea porcului, colindatul familiei si altele asemenea de sezon. Fii-mea a anuntat deja printre ai mei (bunici si sora+cumnatul) ca "anul acesta a crescut pretul la colinde" :), jur ca nu am contributie la aceasta afirmatie.
Cam atat pentru moment, de maine intram si noi serios in curatenie, apoi facem bradul si, cum spuneam, mergem la tara.
In caz ca nu ne mai reauzim pana atunci, va urez sarbatori cu bine, cu sanatate si cu bucurie langa puii vostri si toti cei dragi si sa dea Domnul sa ne revedem cu bine.
Cu drag, Loredana

Mergi la inceput

Loredana,ce de teme !Saracutii copii,cand sa se mai bucure de vacanta?Eu sunt de acord ca trebuie sa lucreze si in vacanta,ca sa nu uite totul,dar nici chiar asa.E totusi Craciunul.Dar na,asta e situatia.Daca asa a decis doamna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Da si noi avem de citit din chestia aia cu tainele abecedarului. Dar fi-mea citeste bine "la prima vedere" asa ca ignoram partea asta . Poate o sa le citeasca cu o zi inainte de inceperea scolii, poate nu . Dar mai bine isi citeste cartea ei ...
La mate avem toata partea recapitulativa cu operatii cu numere 0 - 10. E destul de mult, sunt vreo 12 pagini. In plus vom face in fiecare zi cate ceva din culegere. Sper ca pana la sfarsitul vacantei sa nu mai avem nici o problema la mate si sa ne miscam mai repede. Ca zice fi-mea ca asta a fost problema la testul de la mate, nu a avut suficient timp, de-abia a terminat si s-a grabit, nici vorba sa verifice. Asta pentru ca sta si se gandeste la operatiile matematice, nu-i vine raspunsul "din prima" adica nu le stie inca pe de rost.

Noi avem 3 note la mate si vreo 5 la romana, la restul 1 sau 2.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Noi nu avem Tainele abecedarului...Ce este?Culegere de cuvinte/texte de citit sau ce?Eu i-am gasit altceva,Invatam sa citim,si mai exersam si de acolo.Desi citeste mult mai bine decat acum cateva saptamani,tot nu o face cursiv,asa cum as vrea eu,asa ca mai avem de lucru.Am aflat ca vrea doamna sa mai luam o culegere la mate,"Paralela 45".O are cineva?Cum este?Trebuie sa incep si eu sa o caut.Sa o aiba cand incepe scoala iar.
Azi a mai citit un pic,cuvintele si propozitiile din abecedar le citeste relativ repede,dar la cele noi inca mai silabiseste,mai ales la cele lungi.O las inca fara teme si fara dictari,desi ma gandesc cu groaza cand reluam daca nu a uitat totul...

Mergi la inceput