Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (50)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Difera si medicatia si analizele de la un medic la altul fara ca acestia sa fie mai putin pregatiti profesional. Pur si simplu adopta terapii diferite.
Spre exemplu, al meu da cu usurinta medicamente care, unele, zici ca nu-s indicate in sarcina decat la mare nevoie, gen metroclopramid. Altii, nu dau nimic. Cu toate ca gravida e anemica, ii spune ce sa manace si gata, asta e. Nu tu Materana, Elivit, Calciu sau fier. Numai daca analizele ies foarte prost si anemia este super accentuata se gandesc si ei sa dea ceva. In rest, spun ca-i normal sa fi anemica in sarcina si te indeamna sa mananci bine si de toate. Unii zic nu ficat ca are vt. A, altii dau ficat. Unii zic, nu gratare ca poate carnea nu-i patrunsa suficient, altii exact gratare recomanda.

De peste nu mai vorbesc ca a inceput nebunia cu Mercurul, dar nimeni nu zice ce cantitate de mercur iti trebuie in organism pentru aparitia anomaliilor genetice.
In realitate, una foarte mare, la care tu nu ai cum ajunge decat daca vei manca numai peste cu mercur toata sarcina, in fiecare zi, la fel ca si vit. A din ficat sau pateu. Adica, sa se ajunga la grame pe kg corp ceea ce e imposibil, mancand diversificat si in cantitati normale.

Si tot asa: sa nu te vopsesti, sa nu speli cu clor, sa nu stai in fum, dar nimeni nu zice ca toate astea sunt nocive doar daca exagerezi, doar daca sunt concentratii foarte mari.

O tigare sau un pahar de alcool devin ceva ingrozitor de nociv in sarcina. Citim numai atrocitati despre efectele lor, dar cu toate astea se nasc copii sanatosi. Fireste, ca daca se concepe un copil la betie din parinti alcoolici poate da anomalii, dar si aici sunt procente, nu 100%. Asa cum, inclusiv, din drogati ies copii sanatosi clinic.

Cu toate astea cand citesti despre alcool si tutun te iei cu mainile de cap. Deja, iti vezi copilul, anemic, cu retart fizic, cu astm sau talamb.

Dai un porc de bani pe Dublu Test, Triplu Test, Cvatriplu Test, morfologii fetale si toate nu-ti spun decat 4 dintre malformatiile pe care copilul le poate avea si, nu numai atat, dar aceleasi anomalii. Nimeni nu-ti garanteaza, in rest, nimic. Cu toate ca toti te avertizeaza si baga frica in tine si te trimit sa cheltui sume uriase de bani, nimeni nu vine cu ceva concret si nu-ti garanteaza nimic pana la urma. Iti spune ca are 2 urechi, dar nu stii daca aude cu ele sau 2 ochi, dar poate vedea?

Adica, se exagereaza, se generalizeaza si se insista intr-un mod care nu are cum sa nu te panicheze cand tu esti deja sensibilizata de sarcina, in sine.

Mie mi se pare nedrept pana la urma! OK vrei sa ma pui la curent, fa-o, dar intr-un mod mai putin accentuat, ca sa nu-mi stimulezi negativ psihicul si asa labil de hormonii de sarcina despre care tot in tratate se vorbeste si se da explicatii.

Cristina +16 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Servus burtici!

Astazi suntem nerabdatori sa mergem la eco si nu prea avem chef de palavrageala.

Miria eu sincer nu te vad bine cu asa mult stres pe capul tau, mai ales ca esti abia in sapt.17, fara suparare. Si noi toate suntem stresate ca s-ar putea intampla ceva, dar sincer, cred ca trebuie sa ne autoeducam si sa ne franam toate emotiile astea, ca eu sunt de parere ca stresul e cel mai mare dusman in sarcina si nu toate bolile alea urate.

Am avut si eu perioada mea de temeri pana in sapt 12, mai ales ca am sangerat pana in sapt 10 si am stat la pat si numai eu stiu prin ce emotii treceam cand vedeam rosu, dar au trecut si mi-am impus sa imi zic mereu ca bebe o sa fie sanatos si eu trebuie sa fiu calma pentru el. Eu am observat de cand stau acasa ca si el e mai linistit fata de cand eram stresata si obosita la birou.

Nici eu nu am imunitate la toxo si am repetat-o ieri asa din impuls, dar parca mai bine statea linistita. Listeria nici nu am facut-o si nici nu am de gand.

Lasati internetul ala,nu mai cititi toate ce apar acolo ca zau ca nu va aduce nici un beneficiu.
Ma uit in alte tari ca nu se pune asa mult accent pe atatea eco, analize, etc si tot se nasc copii sanatosi. Acum am o prietena in america care tocmai ce i s-a rupt apa si vine moasa la ea acasa sa nasca si doar daca sunt probleme se duc la spital. Toata sarcina a facut o singura ecografie si niste analize de baza. Iar eu sunt convinsa ca bebelina ei este sanatoasa mai ales ca mamica a fost asa linsitita pe parcursul sarcinii.

So relax, ca daca e scris undeva sa se intample ceva, se va intampla cu toate precautile pe care ni le luam.

Oana 26+ Erick Nicholas
AMR 13+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Bebe mic

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

OANA - Eu ma revoltam in privinta informatiilor de tot soiul menite sa te aduca in pragul depresiei. Asta ma si face iritata in ultima vreme; nu vorbeam de temerile mele, ci de toate nebuniile pe care le citesti sau ti se spun intr-o perioada si asa sensibila.
Tocmai asta ziceam, ca unii medici sunt mai relaxati si-ti induc si tie starea de relaxare, mai ales in alte tari, unde nu se fac atatea teste, analize, ecografii la 3 saptamani si uite, ca se nasc copii sanatosi si frumosi.

Eu sunt doar nervoasa acum, nu panicata!

Cristina +16 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Pai Miria nu le ma baga in seama de informatii. Eu refuz sa mai citesc chestii pe net, am facut-o in prima perioada si mai aveam un pic si ajungeam la Socola, acum ma rezum la siteuri cu hainute, cu informatii despre cresterea copilului, las sarcina sa mearga cat se poate de normal.

Oana 26+ Erick Nicholas
AMR 13+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Bebe mic

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina_3040 spune:

Cristina, multumesc, la fel si tie, deja ne facem "mari".
te

Ina 22

http://picasaweb.google.com/ina3040/PozeIna#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

adevarul e ca eu am fost mult mai relaxata la prima sarcina tocmai ca stiam mult mai putin decat acum
si aici se fac 3 ecografii pe toata durata sarcinii, ultima in saptamana 32...

oricum eu de fel, ma pot stresa o zi doua daca apare ceva sau daca citesc ceva aiurea dar nu ma tine mult, pt ca vad ca n.am ce face si nici sa traiesc intr.un permanent stres nu pot si asta nu doar in sarcina , in general ma autosugestionez si pana la urma imi revin
ma tot gandesc ca daca e sa se intample ceva se va intampla oricum

cunosc aici o fata si e romanca (adica nu poti sa spui ca e foarte obsinuita cu sistemul de aici) e gravida in 6 luni, cand ma intalnesc cu ea si o intreb de parametrii de pe ecografii sau pliu nucal se uita ca la masini straine, si nu e una oarecare , doar ca ea spune ca medicul i.a spus ca e totul bine si chiar asa e

roxana 22 silvana aroa si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

multe luni inainte ina, sa ajungeti la termen :)

apropo de clor eu spal la greu cu clor, de exemplu chiar ieri am intins in cada si am lasat asa vreo 3 ore apoi am clatit si in wc pun cam de 3 ori pe zi

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Hai helau pe la amiaza!
Momente de nervozitate am si eu; la prima sarcina am fost de-o pasivitate si-o nepasare iesite din comun si ma gandesc cum sa fac sa-mi invoc aceeasi stare. E drept ca-s hormonii dereglati saracii da' pentru asta nu trebuie sa sufere cei din jurul meu (mai pun in aplicare si teoria asta!)... o fi de la cata cioco devorez?
Oana, Ella asteptam vesti bune de la eco!!!
Roxi citisi cata lume apreciaza combinatia Ines Aroa?

Mami de Luca again

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rebiana27
Roxi citisi cata lume apreciaza combinatia Ines Aroa?

Mami de Luca again

I can't fake with dignity so i'll not try!!

si mie imi suna din ce in ce mai bine :)
doar ca aseara i.am spus lui Leo de ines in loc de silvana si nici n.a vrut sa auda :)) el a spus sa aleg eu, dar tot eu am ales silvana demult de tot cand nici nu aveam de gand sa.l fac pe al doilea, dar venise vorba de nume, si asa demult i.a placut incat acum n.are de gand sa.l schimbe, de aroa nici ca.i pasa :))

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andra_s spune:

rox chiar acum cand ma grabeam si eu sa spun ca este o fantastica aceasta combinatie, ines aroa, vad ca sotului nu-i place asta este, poate inspira vreo mamica de fetita de pe aici

POZE

24+ - (Iustin???, Iannis???) Stefan
Viitori parinti, cei mai fericiti din lume, asteptandu-l pe micul nazdravan!!!

Mergi la inceput