Trombofilia o cauza a infertilitatii - 18 -

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina97 spune:

Citat:
citat din mesajul lui KiraClara

Si eu sunt noua in treaba asta cu analizele de trombofilie si dr hematologi. Am facut la Synevo analizele de care am scris mai sus si mi-am facut programare pt interpretare la dr. Barca Gabriela la Medlife. Nu stiu nimic despre ea ca doctor, doar ca lucreaza si la Coltea. Ai si variantele Avram sau Uscatescu dar eu nu vreau sa merg la spital cu analizele ca mi se pare ca doctorii cand sunt la spital nu au timp deloc sa stea de vorba cu tine si din 2 vorbe te-a trimis la plimbare.

Chiar asa, are cineva vreo info despre dr Barca Gabriela?

buna KiraClara,
nu te pot ajuta cu info despre dr barca, dar iti recomand sa mergi cu incredere la dr simona avram de la coltea, chiar la spital.
suni musai inainte si iti faci programare - altfel nu se poate pentru ca e full (iei numarul de tel de pe site-ul spitalului, vezi ca e si aici pe prima pagina, interiorul este 145).
doamna doctor e foarte draguta, nu accepta bani sub nicio forma si isi respecta programarile.
Eu am fost la ea saptamana trecuta pentru consult trombofilie + recomandare analize (imi facusem programare inainte), am asteptat-o la camera de garda Hematologie pentru ca spitalul e in carantina si nu poti intra pe sectie (m-au lasat sa urc pana la etajul 1 sau 2, nu mai stiu, unde era coridorul cu sectia si acolo era un paznic care m-a trimis la camera de garda).
dr avram stie ca are programari si vine la camera de garda sa-si vada pacientii (eu acolo am gasit-o).
daca nu e acolo, pur si simplu rogi asistenta de la camera de garda sa o sune sa coboare.
cu mine a discutat vreo 10 min, si-a notat totul si mi-a dat o foaie cu analizele de facut acolo a doua zi dimineata. am avut si o trimitere de la medicul de familie, trimitere de care am avut nevoie a doua zi la recoltare (la recoltare sa mergeti inainte de 8 ca sa nu fie prea aglomerat). nu cred ca e obligatorie trimiterea, cred ca pentru ca am avut-o n-am platit hemoleucograma....
asa, analizele se platesc cand se ridica rezultatele (dupa 2 saptamani de la recoltare), va spune dr ce si cum.
sa nu te sperii ca spitalul coltea e in santier, urgentele au intrarea prin spate si acolo au terminat de renovat.
sa stii ca si eu m-as duce la 10 policlinici private inainte de a sta pe la usi prin spital dar aici a fost chiar ok (dupa ce am gasit camera de garda de hematologie cum intri la URGENTE faci trei pasi la stanga; eu am luat-o initial la dreapta, n-am gasit si imi venea sa plec acasa...).

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

tamaryllis, iti raspund scurt, ca sunt in deplasare si pot sta doar putin la PC.
Clexane 0.4 nu este mult. Mie la ambele clinici din Austria mi s-a dat Clexane de 0.4, fara nici o ezitare (habar nu am daca protocolul lor standard include sau nu Clexane, eu le-am arata de la inceput analizele de trombofilie). Plus ca am fost si la un hematolog de la Budapesta si la Uscateasca; verdictul a fost acelasi: Clexane 0.4 din Z1 de stimulare, oprit inainte de punctie si reluat dupa.
Despre schema dr Uscatescu cu Aspenter si vitamine, am primit-o si eu, dar nu am luat ce mi-a prescris ea. Mi-am comandat Medyn forte (contine B6, B9 (acid folic) si B12). Aspenter (Thrmobo ass defapt) nu vreau sa iau pana nu incep inhibarea (eu voi avea protocol lung, cu inhibare din Z21 de CM) si din Z1 de stimulare voi schimba Medyn forte cu Femibion 800 si voi incepe si injectiile cu Clexane (voi continua sa iau si Thrombo ass).
Referitot la vitamina E, intr-adevar, se ia doar 10 zile pe luna (eu ma tem sa iau vitamina E, dar probabil ca asta tine de paranoia mea ).

mutatia MTHFR C677T heterozigota + mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota
insuficienta venoasa cronica bilaterala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Uff ce ma enerveaza ciocolata aia care se tine dupa mine, eu tin post de luni si astea ma fugaresc cu ciocolata.
Goldi sa inteleg ca-ti tb progestative , incearca un tratam naturist cu extract de zmeur si mult ceai de napraznic, face minuni. A... si supozitoare Carpicon din zi 5 pana in zi 15(vezi ca au aparut unele acum cu mai multe extracte in ele , se gasesc la plafar). Pup fata
Tamaryllis ce spui tu acolo e o noutate pt mine, sa inteleg ca s-a desteptat Uscatescu? Pai ma duc si o strang de gat acum . Eu ma conversez cu ea pe mail si ii reamintesc de n ori ce balarii am si doza mai mare de 0,2 pana la test nu a vrut sa-mi dea. La ultimul ET i-am zis ca fac 0,3 si mi-a zis sa raman asa, ca-l crestem odata cu sarcina. Si de ce oare 12 zile inainte de FIV? Eu cel mai devreme am auzit ca se face din zi 1 clexane.
Schema mi se pare f buna, nu stiu de ce ti-a dat clexan 0.4 asa de devreme , poate mai ai ceva pe langa MTHFR heterozig . Prot C, S cum sunt?
Cristina m-am hotarat sa-i fac si eu o vizita lui Avram. De ce se da rezultatul la analize asa tarziu? 2 sapt mi se pare enorm de mult. Eu credeam ca dau sange dimi si apoi mi le interpreteaza dupa amiaza Tu ce analize ai proaste? Scuze dc ai scris dar nu am retinut si nici nu vad ceva scris la semnatura.
Raluca-deza eu mi-am luat de mult vitaminele, acum merg doar pe omnibionta si taxofit folsaure, nu mai iau B-ri in cantit mari pt ca am luat destul
Cami pai uite ca nu stiam ca poti avea homocisteina mare si cantit mare de vitamine in organism. Nu stiu cum sa explic asta. Poate iti tb metafolin , forma naturala de acid folic care e in Neevo, Femibion si Taxofit folsaure.
Danny
Lavinia
Goggy
Si restul fetelor

Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!

Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristal1995 spune:

Tamaryllis: eu sunt una din pacientele din Austria careia i s-a dat Lovenox 0,4, desi ei nu stiau de analizele mele de trombo. Pentru ca am facut o usoara hiperstimulare si dupa punctie mi-au aparut cheaguri pe ovare (observate echografic), mi-au recomandat imediat Lovenox, ca am risc crescut de trombo. Deci eu l-am inceput mai tarziu, cu o zi sau 2 inainte de ET, dar data viitoare il fac dupa capul meu si gata. Pupici si bafta multa
Miki:
Va pupic pe toate

Aly-"2010 va fi un an norocos... pentru noi 2"

MTHFR-Mutatia A1298C genotip heterozigot, Proteina S la limita superioara, nici o sarcina, 6 FIV+inca 2 ET

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goggy spune:

Miki
Fetelor, mi-au sosit vitaminele din Germania, deci am confirmarea clara ca farmacia de care va spuneam trimite si la noi.
http://www.care-line.biz/
Costurile au fost dupa cum urmeaza : o cutie Medyn forte de 90 cps = 49.48 eur, Femibion 800 plus metafolin 60 tab = 22.98 eur, Taxofit + metafolin 800 60 tab = 6.19 cutia ( am cumparat 2 ), plus 19% tva ( cred ) si 7% inca ceva dar nu inteleg ce = 30 eur.
Total = 114.84 eur.
Comanda a fost data pe 15.11, inregistrata sau livrata ( nu inteleg exact ) pe 17.11, sosita azi.
va pupez

PS daca va intereseaza mai multe info, cel mai bine ar fi sa-mi trimiteti PM, nu sunt sigura ca voi avea timp sa citesc integral ce scrieti. PM il vad si pe mail.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Balanta, schema asta e o compilatie a schemelor pe care ti le-au recomandat hematologii si austriecii? Sau e decizia austriecilor?
Totusi ma gandesc ca tu ai si mutatia protrombinica (G20210A) heterozigota si poate de aceea ai doza de 0.4 ml.
Cristal, vad ca Lovenox e de fapt clexane. Si tu cum o sa il faci? Mergi la hematolog?
Miki, m-am mai uitat pe buletinul de analize: in afara de mutatia C677T, doar Proteina S este cumva la limita inferioara, adica este 60 cu valori de referinta 55-140. Sa fie si asta cauza pt care mi-a dat doza asta? APTT este de 28.5 sec (valori 26-34), AP-ul este de 70 (valori 80-120), iar INR-ul de 1.27 (valori 0.8-1.2)
Dezamagita, tu ce tratament vei lua?

incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!

Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Si ce nu mai inteleg este ca daca 80% din populatie e pozitiva pt C667T, atunci cum de s-a gandit la doza asta? Ca doar nu 80% din femei isi fac analiza asta inainte de sarcina! Sau nu la toate persoanele sunt activate mutaiile desi ele exista...... nu mai stiu ce sa mai zic...sotul meu deja nu vrea sa ma mai auda ca trebuie sa merg la alta consultatie.
Ma bate gandul sa merg si la Avram. Dar sunt sigura ca o sa fiu si mai in ceata, ca doar o sa am doua tipuri de tratament.

incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!

Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Tamitule din experienta iti spun ca fiecare medic iti va da schema lui, acum sigur ca vor exista si puncte comune peste tot, cum ar fi B-urile si acid folic. Nu inteleg de ce ti-a dat clexane asa devreme, nu am mai auzit pe nicaieri sa iei clexane cu 12 zile inainte de stimulare....asta cum zic si fetele este o noutate. Mai ales ca tu ai doar MTFR hetero, deci o varianta mai usurica, daca pot spune asa. Mutatia protrombinica e mai pacatoasa, si necesita neaparat clexane, cum am eu si Goggy, si Balanta ....
Sfatul meu, fa-i o vizita si dr Avram, te duci cu toate analizele si vedem ce spun si ea. Luam apoi ambele scheme si cu ajutorul acestor fete minunanate de aici vedem noi la ce schema ajungem. Eu asa voi face cind va fi momentul meu.
Ce nu inteleg eu fetelor de ce i-a recomandat sa opreasca tratamentul cu vitamine si aspenter cind incepe clexane? Nu e indicat sa iei B-uri , vit C cind incepe stimularea pt FIV???
Balanta am vazut ca si tu ai spus ca nu mai iei Medyn(adica B-uri) cind incepi stimulare, o sa iei doar acid folic? de ce? imi poti spune te rog .
Goggy multumim de adresa , si eu am salvat-o , sigur o sa ma decid la anul unde voi comanda si ce. Imi poti spune te rog cind ai tu putin timp cum le vei lua , adica cite pastilute din fiecare pe zi? Stiu ca in schema ta de fiv erau vitaminele pt MTFR luate si in timpul stimulari, corect? Ca ma cam deruta schema data lui Tamy....
Miki
Goggy,Lavinia,Dezamagita,Cami, si toate fetele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Tamy posibil ca din cauza prot S sa-ti fi dat doza aceasta, si eu am una la limita inferioara (PS sau PC , numai stiu care) Doza nu mi se pare mare si posibil sa-ti fi dat cu 12 zile inainte de stimulare pt ca faci inhibare, nu? Chestia cu oprit tot nici eu nu am inteles-o , chiar si acidul folic? . Cine stie la ce congres o mai fi fost ca vad ca mereu vine cu cate o nouatate in schema. Si omega 3 nu ti-a dat ca asta dadea in ultimul timp la toate fetele.
Cristal, Goggy, AdrianaAdy

Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!

Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dezamagita spune:

Buna dimineata fetelor,

Tammaryllis, eu inca nu sunt in clar ce trebuie sa iau:(
Deocamdata iau acid folic (ginecologul imi va dubla doza cand raman insarcinata si ma va trece pe clexane), aspenter la 2 zile si beau ceai de napraznic.

Din cate vad acidul folic de la noi e unul sintetic, pe cand metafolin e alta poveste.

Noutati de la mine?
Tin postul din 15 nov, am renuntat la carne, lactate...pap fructe, legume, peste, tofu (soia). Vreau sa va spun ca ma simt foarte bine fara carne si cred ca voi renunta la carnea rosie dupa post, voi papa doar peste si pui. Anul trecut am avut niste probleme cu sideremia, transferina, fierul (aveam valori duble si triple)....dupa ce am tinut postul Pastelui, am refacut toate acele teste, ale caror valori au iesit mai bune ca niciodata, in sensul ca erau la mijlocul intervalului.
Din ianuarie incep sa ma gandesc din nou la bebe....o sa insist 2-3 luni:D, daca nu se intampla nimic...nu stiu exact spre ce sa ma indrept...(avand in vdr ca am 1 sg ovar si 1 sg trompa viabila) spre IUI, FIV cu ICSI...sau ce altceva.
Din ianuarie, ma tenteaza sa fac clexane de 0,4 dupa ovulatie....pana la venirea urmatorului CM....

Pfii, ce complicat mi se pare totul:( de ce tre sa fie asa?!?!?

va pup,
Raluca

Mergi la inceput