Trombofilia o cauza a infertilitatii - 18 -

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KiraClara spune:

Ioana,

Dupa primul FIV nereusit mi-am intrebat dr daca sa fac ceva analize de trombofilie, imunologie si mi-a zis ca astea se recomanda daca ai 3 sau mai multe FIVuri nereusite, dar daca vreau eu sa le fac mi-a zis sa fac asa: cariotipul ambii parteneri; mutatia factorului V Leiden, mutatia protrombinica, mutatia MTHFR, anticoagulant lupic, anticorpi anticardiolipinici. Mie mi s-a parut bizar ca trebuie sa treci prin 3 FIVuri si o gaura in buget de vreo 10.000 euro (pe putin) ca abia apoi sa te trezesti si sa incepi sa cauti eventuale probleme.

Daca ai deja 3 FIVuri nereusite clar ca trebuie sa iti faci analizele astea de trombofilie, imunologie si orice altceva ar mai avea legatura cu implantarea. Vezi la inceput de capitol lista cu analize. Poti sa o iei ca punct de plecare si apoi, in functie de ce descopri pe parcurs, mai vezi incotro o iei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana112 spune:

KiraClara , multumesc pentru raspuns . Asa voi face voi incepe cu analizele pentru trombofilie si imunologie .
Cunosti un doctor bun specilizat pe aceste probleme ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dezamagita spune:

Citat:
citat din mesajul lui KiraClara

Ioana,

Dupa primul FIV nereusit mi-am intrebat dr daca sa fac ceva analize de trombofilie, imunologie si mi-a zis ca astea se recomanda daca ai 3 sau mai multe FIVuri nereusite,

Ce logica au si doctorii astia, adica dupa ce se cheltuie bani, nu putini, cu 3 Fivuri care nu reusesc, doar atunci e indicat sa se faca testele astea.

Ioana,

In prima pagina sunt trecute analizele pt trobofilie, de la synevo, in plus...in Bucuresti, acestea se interpreteaza de hematologii de la Coltea (dr Avram) sau Fundeni (dr Uscatescu).
Sunt trecute si nr de telefon de la clinici. Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KiraClara spune:

Si eu sunt noua in treaba asta cu analizele de trombofilie si dr hematologi. Am facut la Synevo analizele de care am scris mai sus si mi-am facut programare pt interpretare la dr. Barca Gabriela la Medlife. Nu stiu nimic despre ea ca doctor, doar ca lucreaza si la Coltea. Ai si variantele Avram sau Uscatescu dar eu nu vreau sa merg la spital cu analizele ca mi se pare ca doctorii cand sunt la spital nu au timp deloc sa stea de vorba cu tine si din 2 vorbe te-a trimis la plimbare.

Chiar asa, are cineva vreo info despre dr Barca Gabriela?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia78 spune:

andreiutasg eu am cumparat azi clexane de la Dona.

MTHFR - C677T heterozigot + Lupus anticoagulant + Tiroidita Hashimoto
1 sarcina IA si 2 naturale oprite in evolutie (5s,6s,7s)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dezamagita spune:

Miki-miki, danny si restul fetelor

ati reusit sa comandati Metafolin - Neevo? m-ar interesa si pe mine

o zi buna,
Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns goldi spune:

Ady, Danny, Kira raspund in bloc: tratamentul hiperplaziei consta in progestative cu sau fara chiuretaj biopsic, depinde de gradul de afectare al endometrului. Stratul gros de endometru (care la mine nu a fost niciodata, mai mult de 10, max 12mm la stimulare, nu am avut)nu este neaparat si normal, adica dpdv histologic, are o inapetenta pentru estrogen si progesteron si o irigare deficitara pt a hrani o eventuala sarcina, iar in cazurile grave, ajunge ca o tumora.
Teoretic apare la ovare polichistice, anovulatie,menopauza, adica balanta estrogen-progesteron este dezechilibrata prin deficit de progesteron - la mine, MEREU progesteronul a fost in limite. Singurul lucrul pe care l-am avut - asta ca sa nu fiu total atipica, este SPM, doar atat.

Cat despre ce este de facut, aici medicii se cam balbaie, nu neaparat in privinta tratamentului - este clar progesteron, ci cat si cum afecteaza reusita unui FIV. O diminua, asta e clar, insa toata lumea mi-a zis sa-i "dau bataie" cat mai am timp .
Imbucurator, nu ?

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata !...
In final, am inteles insa ca obstacolele reprezinta de fapt viata ." Alfred Souza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaady spune:

Goldi multumesc pt raspuns. Pai da-i bataie si sper din suflet sa fie totul perfect, sa fie sansa ta cea mare si sa alinieze Dzeu cerul sa fie totul bine 9 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dangabriela spune:

KiraClara, eu am fost la dr Barca Gabriela la medlife cu analizele mele, si m-a trimis la spitalul Coltea la dr Avram , asa ca.... tu decizi ce vei face in continuare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

Goldi, imi pare rau pt diagnostic! E bine ca macar ti-au dat un raspuns privind tratamentul. Acum cu Dumnezeu inainte!
Eu am fost azi la d-na Uscatescu si mi-a facut urmatoarea schema (i-am zis ca in ianuarie fac FIV):
- aspenter 1tb/zi
ac. folic 5 mg/zi
- MagneB6 2tb/zi
- vit E 1 tb/zi timp de 20 de zile/luna
- vit. C 1g/zi (pana in ora 15.00)
- cu 12 zile inainte de prima zi de stimulare opresc toate medicamentele si iau Clexane 0.4 ml/zi. (oprit cu 48h inainte de punctie si reluat la 48 ore dupa punctie)
Ce parare aveti? Mie mi se pare cam mult clexane. Nu mai stiu cine spunea ca in protocolul fiv al austriecilor este si Clexane, dar de cat? 0.2 sau 0.4? Sa-mi fi dat atat clexane pt ca trebuie sa fac fiv, deci alt risc pt trombofilie?
Vit E trebuie doar 10 zile/luna, nu?
Daca o sa iau femibion 800 care contine 800 µg cat ac folic trebuie sa mai iau?
Va rog, cine mai este in aceeasi situatie, voua ce schema v-a facut?
Aditule, tie ce schema ti-a facut Avram?
Am uitat sa va spun ca am C677T genotip heterozigot.
D-na doctor nu prea a vb multe cu mine, ci mai mult vb cu asistenta, ii spunea ca sa imi scrie in schema. Mi-a spus ca nu e grav, ca se poate tine sub control si ca protocoalele astea nu le-a inventat ea, ci ca sunt acceptate/facute de forurile medicale...cam atat. In schimb, in ciuda faptului ca ma enervase la telefon, asistenta, d-na Viorica, mi s-a parut super ok! Mi-a explicat, m-a intrebat daca am nelamuriri si mi-a spus sa astept sa ma invete cum se face clexane. Erau cateva gravidute pe acolo carora le arata si astfel am asistat si eu.

incepand cu anul 2010 voi fi o fericita!

Am avut un vis: mergeam pe o plaja iar Dumnezeu pasea alaturi de mine, iar pasii ni se imprimau pe nisip, lasind o urma dubla... Atunci mi-a trecut prin minte ideea ca fiecare din pasii nostri reprezentau o zi din viata mea. M-am oprit ca sa privesc in urma... Dar am observat ca in unele locuri in loc de doua urme nu mai era decit una singura.Am revazut filmul vietii mele. Locurile in care nu se vedea decit o singura urma corespondeau cu zilele cele mai intunecate ale existentei mele: zile de neliniste si de rea-vointa, zile de egoism sau de proasta dispozitie, zile de incercari si de indoiala, zile de nesuportat... Zile in care eu fusesem de nesuportat. Si atunci intorcindu-ma spre Domnul am indraznit sa-i reprosez: Totusi ne-ai promis ca vei fi cu noi in toate zilele! De ce m-ai lasat singur in zilele cind aveam cea mai mare nevoie de Tine? Iar Domnul mi-a raspuns: Dragul meu, zilele pentru care n-ai vazut decit o singura urma de pasi pe nisip sunt zilele in care te-am purtat pe brate...
Dupa Ademar Barros, poet brazilian.

Mergi la inceput